Murjottaako iho?

For dull, tired, grumpy skin.

The Body Shop toi hiljattain valikoimiinsa uuden C-vitamiinilinjan, joka on kohdistettu hohdottomalle, väsyneelle ja murjottavalle iholle. Vitamiinihype on huipussaan ja kosmetiikkatuotteita markkinoidaan milloin minkäkin vitamiinin, antioksidantin tai peptidin voimin. The Body Shopin C-vitamiinisarja perustuu eksoottiselle, erityisen C-vitamiinipitoiselle camu camu -marjauutteelle ja tuotteet ovat omiaan kirkastamaan sameaa hipiää. Tuotteet sisältävät myös ihan oikeaa C-vitamiinia eli askorbiinihappoa tai sen johdannaisia, joten pelkistä tyhjistä lupauksista ei ole kyse. Tuotteisiin kuuluu kaikkea UV-suojallisesta päivävoiteesta mikrokuorintaan ja tehoampulleihin (jotka sisältävät muuten eniten askorbiinihappoa!), mutta tässä postauksessa esittelen kevyen geelivoiteen ja kiintoisan, välitöntä hehkeyttä lupaavan Glow Enhancerin.

Vitamin C Glow Boosting Moisturiser

Päivävoiteeksi tarkoitettu, purkkiin pakattu geelivoide on tarkoitettu hyvin toisenlaiselle iholle kuin mitä omani on: geelimäinen ja alkoholipitoinen koostumus sopinee paremmin rasvaiselle ja/tai sekaiholle. Geeli levittyy iholle hyvin ja makean sitrustuoksuinen kosteuttaja hulahtaa korppuihooni hetkessä. Testijakson aikana C-vitamiinigeeli ei kyennyt pitämään ihoani kosteutettuna päiväsaikaan, mutta toisaalta ihoni tarpeet ovat aivan erilaiset kuin mitä voide lupaa.

Mikäli joku rasvaisemman ihon omaava etsii nopeasti imeytyvää, geelimäistä ja kirkastavaa voidetta, on C-vitamiinivoide kokeilemisen arvoinen. Alkoholiherkälle voide ei sovi, sillä ainesosaluettelossa heti toinen aines on denaturoitu alkoholi. Yleisesti ottaen oma ihoni kuivuu alkoholipitoisista tuotteista, joten ei ihmekään ettei C-vitamiinigeeli minulle passannut.

Vitamin C Instant Glow Enhancer

Oranssinsävyinen kuultovoide lupaa toimia kirkastavana meikinalusvoiteena. Oranssi väri saattaa hieman pelottaa, mutta maltillisesti annosteltuna voide tuo iholle hieman ruskettuneen ihon tapaisen hehkun, ei porkkanan sävyä. Kovin kosteuttava voide ei itsessään ole, joten olen kyennyt käyttämään sitä muiden voiteiden ja seerumien päällä huoletta.

Meikin laittoa voide ei haittaa: minkäänmoista rullaamista ei esiinny silikonisenkaan meikkipohjan kanssa. Tuotteen antama sävy on hento mutta huomattavissa ja koen, että kuultovoiteen kanssa iho näyttää paremmalta kuin ilman. Instant Glow Enhancer toimi siis ihanteellisesti meikin pohjustajana ja sävyn tuojana, mutta ei juurikaan tuonut kosteutta.

C-vitamiinituotesarja ei siis lähtökohtaisesti sopinut minulle ihonhoidollisesti, mutta se ei tee tuotteista huonoja: rasvaisemman ihon omaava saattaa tykästyä voiteiden keveyteen ja nopeaan imeytymiseen eikä tuoksussakaan ole valittamista. Minut erityisesti C-vitamiinigeeli jätti kylmäksi (vähän kuten vaihteleva juhannussää), mutta suosittelen erilaisen ihon kanssa eläviä kokeilemaan molempia tuotteita reippaasti. Geelivoide lähtee kaupasta mukaan noin 25 euron hintaan ja kuultovoiteesta saa pulittaa hiukan alle 20 euroa.

 

Muistatko nauttia C-vitamiinia tarpeeksi? Mitenkäs iho, kenkkuileeko se?

 

Tuotteet on saatu testiin The Body Shopilta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Hmm, mulla onkin noista sellaiset testeripussukat.. Tartteekin kokeilla, molemmat vaikuttaa mielenkiintoisilta ja mun ihotyypille sopivilta 🙂 TOSIN toi alkoholi kasvovoiteessa vähän epäilyttää..!?

  • Kokeile! Sulla on kuitenkin ihan erilainen iho kun mulla 🙂 Alkoholista mä en niin perusta, mutta joillekin se voi olla ihan hyväksikin voiteessa. Eipä tuota tiedä ennen kuin kokeilee 🙂

 2. Katsoin tovi sitten Body Shopin kasvovoiteita ja yllätyin, kuinka moneen oli laitettu alkoholia, siis vielä niin että se oli inci-listauksen alussa! Oma ihoni on myöskin alkoholiherkkä, vaikka onkin sekaiho, joka tosin vuosi vuodelta muuttuu enemmän korpuksi :T Musta tuntuu, että alkoholipitoiset tuotteet siis kuivattavat ja/tai ärsyttävät ihoani, jopa meikkivoiteetkin :O Onneksi on olemassa holittomiakin tuotteita ja esim. hiustenhoitotuotteissa alkoholi ei haittaa ( muotoilutuotteet ) 🙂

  • Hahhaa, eipä kyllä ikinä pitäisi kommentoida mitään ennen asian tarkistamista, en tiedä mistä muistiini jäi mielikuva merkin vahvasta alkohopitoisuudesta, kävin nyt tarkistamassa Body Shopin rasvojen incejä ja olen kyllä nyt muistanut ihan omiani 😀 Mutta siis Vitamin E Aqua Boost Sorbet ja tämä tuote taisivat nyt olla ainoat holilliset, saatoin sitten niissä muissa rasvoissa nirsoilla toisien raaka-aineiden suhteen 😀

  • Hei, munkin iho on muuttunut sekaihosta korpuksi! Eli muutos ei suinkaan ole sullakaan mahdoton juttu, musta tuntuu että iän myötä iho muuttuu paljon enemmän kuin pelkästään vuodenaikojen mukaan. Rasittavinta onkin sitten löytää ne oikeat voiteet siihen muutosvaiheeseen ja senjälkeiseen, ihan erilaiseen ihoon! 😀

   Aqua Boostit ja tämä geelivoide ovat tosiaan sieltä kevyemmästä päästä, joten alkoholi on siksi niille ominainen: alkoholi tuo koostumusta ja säilyvyyttä voiteeseen, mutta haihtuu iholta pois. Juuri tuon haihtumisen takia ihonhoidon ammattilaisissakin on kahta koulukuntaa toisten suosiessa sitä säilöntäaineominaisuudessa ja desinfoivana aineena, kun taas esimerkiksi ihonhoitoguru Paula Begoun pitää sitä yhtenä pahimmista myrkyistä joita voi iholleen laittaa. Moni luononkosmetiikan voidehan sisältää alkoholia juuri tuon säilymisen ja luonnollisuuden takia ja esim. Dr Hauschka pyrkii minimoimaan alkoholin kuivattavaa vaikutusta lisäämällä tuotteisiinsa samoin mitoin kosteuttavia ainesosia. Eli tämä on hyvin kaksipiippuinen juttu, eikä yhtä oikeaa vastausta alkoholin haitallisuudesta ole :/ Sisäisesti nautittunahan alkoholi vanhentaa ihoa, mutta onko vaikutus sitten ulkoisesti yhtä suuri juuri haihtumisprosessin takia? Niin tai näin, mutta kuivaihoiselle alkoholilliset voiteet tuskin ovat koskaan se paras vaihtoehto.

  • No hei, kokeilehan sitä ihmeessä! Vaikka mulla ei olekaan ongelmana harmahtava iho (pikemminkin punaisuus on se mun peitettävä juttu), niin Enhancer toi just sopivasti kirkkautta meikin alle. Ei ollenkaan huono tuote siis 🙂

  • Uu! Vissiin ihan suomalaisestakin apteekista saa C-vitamiinia jauhepusseissa? Jotkut on meinaan värjäilleet hiuksiaan sillä, tai siis vaalentaneet 🙂 Mut kiva yllätysvinkki, muistan tän!

   Ja hei, öljyt on ihan rakkautta täälläkin. En enää osais olla ilman <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework