Muodonmuutos: sporttitytöstä juhlavieraaksi

Saan silloin tällöin kunnian ehostaa kavereitani meikin ja kampauksen muodossa. Olen päässyt tekemään häämeikkejä, esiintymismeikkejä ja nutturoita isoihin ja pieniin juhliin. Palvelukseni vaihtuvat yleensä pieneen vaivanpalkkaan tai vastapalvelukseen, enkä ole tästä sen suuremmin missään huudellut. En ole ammatiltani meikkaaja, mutta teatteriharrastus on taannut mulle hygieenisen toimintatavan meikkien ja välineiden kanssa. Teatterista olen oppinut perusteet myös kestävien kampausten tekoon, vaikka niiden suhteen osaamiseni on heikompaa kuin meikkien. Käytän kaikkia meikkejäni spaattelin tai erillisen alustan kautta ja desinfioin välineet säännöllisesti, joten en ole nähnyt syytä sille miksi en voisi kavereitani joskus meikata. Osa meikeistäni on jopa pyhitetty pelkästään tähän ”asiakaskäyttöön” 🙂

Korostan vielä, että en halua töilläni viedä kenenkään meikkaajan tai kampaajan palkkaa. Suurin osa ”asiakkaistani” on sellaisia, jotka olisivat ilman minua tehneet meikkinsä itse. Häämeikki on voinut myös olla osa antamaani lahjaa, sillä opiskelijana mulla ei ole varaa kovin isoihin lahjarahoihin noin muuten. Kerron kaikille avoimesti että olen itseoppinut harrastaja, en ammattilainen, joten minkäänmoista sumutusta ei myöskään tähän hommaan liity.

Tällä kertaa muuttumisleikkiin pääsi kaverini Tuuli, joka on nähty aiemminkin blogissa bodypaint-mallina. Tuulin arkityyli on sporttinen ja lähes meikitön, hänelle ominaisia ovat kirkkaat kynsilakat ja huulipunat ennemminkin kuin värikkäät silmämeikit. Tuuli kuitenkin toivoi juhlameikkiinsä väriä ja keskitummaa kokonaisuutta, joka sopii häävieraalle.

Aikamoinen muutos! Tuulin toivoma sävymaailma sisälsi kultaa, vaaleanpunaiseen vivahtavaa korallia ja burgundia. Huulet tehtiin tarkoituksella hyvin kevyiksi, mutta silti kirkkaan värisiksi – vähän niin kuin osa punasta olisi pussailtu pois. Tummat ja huolitellut kulmat viimeistelevät juhlameikin mainiosti. Erilaiset punaisen sävyt sopivat musta ihanasti yhteen Tuulin tukan kanssa, vaikka sävyt eivät ole tismalleen identtisiä toistensa kanssa – riittää, kun sävyillä on yhteinen lämmin pohja.

Hiuksissa päädyttiin boheemiin, aavistuksen sotkuiseen kokonaisuuteen. Alaosan pohjanuttura on itse asiassa kiinnitetty Invisibobblen uudella Nano-lenkillä! Pohjasta tuli tosi pitävä ja kampaus oli kuulemma pysynyt hyvänä koko päivän ja illan. Pohjanutturan päälle ja pannan mustaa osaa peittämään kiedoin hollantilaiset letit, joita olisin voinut avata pikkaisen enemmänkin. Tuuli oli itse kihartanut hiukset ennen mun tuloa, joka vähensi kampaukseen käytetystä ajasta noin tunnin ja helpotti mun työtä.

Kiinnittävinä tuotteina toimivat tekstuurisuihke, työstölakka ja viimeistelylakka ja lisäksi käytin hiusten pörröttämiseen hiuspuuteria. Koko komeus on viimeistelty superkiiltävällä suihkeella, joka tuo punaoranssin värin kauniisti esiin.

Musta kokonaisuus oli tosi onnistunut ja tärkeintä on tietysti, että Tuuli tykkäsi meikistä ja tukasta! Tykkään hirveän paljon toteuttaa tällaisia projekteja, vaikka välillä se vaatii aikaisin heräämistä ja kamojen raahaamista ympäriinsä. Käyn aika harvoin juhlissa, joten on mukava päästä juhlahumuun mukaan näin.

 

Onnistuiko häävieraan meikki? Oletko meikannut kavereita juhliin tai muuten vaan?

 

Comments

  1. Ennen oli vakio, että etkoilla meikkasin kavereita tai vähintään autoin heitä joissain ongelmakohdissa. Nykyisin ei käydä enää ulkona kuin ehkä kerran vuodessa, joten tää on harmi vaan jäänyt 🙁 Toisia on kyllä kiva meikata! 🙂

    • Vitsit, tollanen ois just kivaa 🙂 Ylipäänsä kaunistautumisillat tyttöjen kesken on mahtavia. Eräänä uutena vuotena mentiin 1.1. aamulla saunaan, kuorittiin iho perusteellisesti ja laitettiin hiuksiin ja kasvoille naamiot. Sitten juotiin smoothieita ja syötiin kaikkia ihanan terveellisiä juttuja. Alkoi vuosi kirjaimellisesti puhtaalla fiiliksellä 🙂

  2. Mä välillä meikkailen kavereita. Musta se on kivaa!
    Kävin btw katsomassa nuo bodypaint- kuvat, jotka linkkasit. Tuto tuosta kampauksesta olis kiva 🙂 Minkä pituiset Tuulin hiukset ovat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework