Miten minä voisin auttaa?

Varsinkin näin joulun aikaan on käynnissä useita keräyksiä erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Lahjoitan rahaa varmaan kuukausittain milloin mihinkin keräyslippaaseen ja aiemmin tänä vuonna osallistuin SPR:n hätäapukeräykseen pakolaiskriisin tiimoilta. Aina kuitenkaan rahan lahjoittaminen ei ole vaihtoehto, joten tässä postauksessa vinkkaan muista auttamismahdollisuuksista. Rahan lisäksi voi lahjoittaa uutta tai vanhaa tavaraa tai sitoutua vapaaehtoistyöhön ja lahjoittaa näin aikaansa.

Anna vanhaa: vilttejä viluisille

Helsingin Eläinsuojeluyhdistys ottaa vastaan tavaralahjoituksia sekä kirpparilleen että suoraan eläimille. Kirpputorille tuodun tavaran myynnistä saatu raha menee Hesyn toimintaan. Ehjiä ja myyntikelpoisia kirpparituotteita voi viedä suoraan Hesyn kirpputorille SaunaKattiin osoitteeseen Metsäpurontie 25, Helsinki (ma-pe klo 11–18 ja la-su klo 11–16). Olen itse pyrkinyt vähentämään tavaravuortani jo jonkun aikaa joten myyntituotteita mulla ei ole antaa, mutta sen sijaan kävin meidän pyyhevarastot läpi ja lahjoitan kasan vanhoja pyyhkeitä ja liinavaatteita eläinten alustoiksi. Vanhoista lakanoista tulee enää harvemmin matonkuteita leikeltyä, joten on hienoa että vanhat liinavaatteet voivat vielä hyötykäyttää löytöeläinten makuualustoina. Käytöstä poistuneet pyyhkeet voi viedä Eläinsuojelukeskuksen toimistoon Yhdyskunnantie 11:een. Keskuksen aukioloajat löytyvät Hesyn lahjoitussivulta. Sivuilta näkee myös, mihin voi lahjoittaa avaamattomia ruokasäkkejä, siivousvälineitä ja muuta tarpeellista.

Eläimet on aina olleet mulle tärkeitä ja olen pienestä pitäen aina voidessani tukenut milloin mitäkin eläinsuojelutahoa. Parhain teko olisi totta kai antaa kodittomalle koti, mutta tässä elämäntilanteessa se ei ole valitettavasti mahdollista. Muistelen lämmöllä perheemme kissavainaa Sumoa, joka haettiin löytöeläinkodista ja joka paljastui hurmaavaksi, oman arvonsa tuntevaksi persoonaksi. Sumo painoi haettaessa mukavat 8,5 kiloa ja sydäntä särki kuulla, ettei kukaan ollut huolinut niin isoa kissaa vaan kaikki tahtoivat pienempiä.

Sumolla oli tapana seurata äitiä ja koiria postilaatikolle joka aamu, ja kiusata koiria syöksähtelemällä niiden jalkojen välistä. Sumo oli todella seurallinen ja hän tykkäsi aamuisin hypätä mun rintakehän päälle nukkumaan. Hengittäminen oli hieman hankalaa, mutta eihän siitä voinut liikahtaa! Sumo eli kymmenisen vuotta perheemme kanssa ja nyt tämä kissojen kuningas on haudattu lempipaikkaansa, aurinkoisen lekottelukiven viereen keskelle pihanurmea. Sumon vahtivirkaa täyttää Ossi-pentu, joka on ainakin ruokahalultaan samaa luokkaa Sumon kanssa… 🙂

Anna uutta: kosmetiikkaa teineille

Tänä vuonna osallistun kolmatta kertaa Joulupuu-keräykseen, jossa annetaan joululahjoja vähävaraisille lapsille. Kuten varmasti arvaatte, tulee meille bloggaajille aika paljon tavaraa jota ei koskaan saa otettua käyttöön. Monesti etenkin ns. nuorisokosmetiikka (sekaihon tuotteet, mattaavat meikkituotteet, makeat tuoksut, näppyvoiteet) jää multa jo ihan ihotyyppini takia käyttämättä, joten on mahtavaa että ylijäämät voi lahjoittaa niitä tarvitseville. Jo sukulaisteineille on vaikea keksiä lahjoja, joten arvaanpa että myös Joulupuu-keräyksessä eniten lahjoja saavat pienemmät lapset. Siksi olen keskittynyt keräämään kosmetiikkaa 12-17-vuotiaille tytöille ja pojille ja miettinyt, mitä voisi tuon ikäinen toivoa ja tarvita. Joulupuun lahjavinkkilista on huikea apu!

Blogin kautta kertyneiden tuotteiden lisäksi olen tavannut käydä ostamassa erilaisia lahjapakkauksia tai pikku juttuja lisäksi paketteihin. Edullinen värikosmetiikka ja kynsilakat, hiustuotteet, meikkipussit, suihku- ja puhdistustuotteet ja hygieniatuotteet olivat ainakin mulle tuossa iässä tosi mieluisia lahjoja! Bonuksena Joulupuun ympärille kietoutuu kiva tapahtuma, kun me tuumittiin Purkkiksen tyttöjen kanssa että pidetäänpä yhdessä paketointipäivä. Päivän päätteeksi viedään lahjavuori keräykseen ja saadaan hyvä mieli paitsi itselle, myös toivottavasti monelle lahjan saajalle. Heini emännöi ja minä vanha lahjapaketoija simputan lahjanarun kiharruksista 😀

Joulupuu-keräys järjestetään useammalla paikkakunnalla, ja oman paikkakunnan keräystiedot voi tarkistaa täältä.

Messujuliste_vapaaehtoistyö_mnl

Anna aikaa: työtä yhteiseksi hyväksi

Viimeiseksi haluan vinkata kaikille helsinkiläisille Vanhan Ylioppilastalon vapaaehtoistyömessuista. Messut järjestetään tänään kello 14-18 ja tapahtuman tarkoitus on saattaa yhteen halukkaat auttajat ja apua välittävät yhdistykset. Paikalla saa lisätietoa yhdistysten toiminnasta ja erilaisista vapaaehtoistyön muodoista. Monelle varmasti tulee ensimmäisenä mieleen vanhainkodin asukkaiden ulkoilutus tai varainkeruun järjestäminen, mutta oikeasti vapaaehtoistyö on paljon monipuolisempaa! Auttaa voi vaikka tarjoamalla omaa ammattitaitoaan tai työpanostaan ilmaiseksi yhdistyksen käyttöön. Näin esimerkiksi IT-insinööri voi koodata yhdistyksen sivut ilmaiseksi, opettaja auttaa pakolaislapsia läksyjen teossa tai rekryammattilainen tarjota ilmaista apua työttömille työnhaussa.

Yksi tapa mulle tehdä vapaaehtoistyötä on juuri näiden mahdollisuuksien ja tahojen nostaminen esille blogissa. Jos saan edes yhden lukijan käymään messuilla tai klikkaamaan Hesyn sivuille, olen onnistunut! Tukeaan vapaaehtoistyölle voi siis osoittaa monella tapaa, vaikka ihan vain tykkäämällä Facebookissa auttajasivustoista tai ruohonjuuritason projekteista. Tietoisuuden lisääminen omassa kaveripiirissä on myös hienoa työtä.

Tässä vielä pieni lista hyvistä projekteista, jotka ansaitsevat enemmän huomiota:

Team Rokka – Suomalaiset koirankouluttajat auttavat tansanialaisia estämään norsunluun ja ampuma-aseiden salakuljetusta.
Jouluapua – Yhteisö, joka auttaa vähävaraisia perheitä saamaan hyvän joulun.
Hätäkahvit – Ryhmä, josta saa lyhyellä aikataululla jonkun kahvittelemaan ja helpottamaan hetkeksi lapsiperheen arkea. Linkkasin Tampereen ryhmän, mutta jokaiselle kunnalle löytyy omansa. Tai jos ei löydy, niin tee hyvä työ ja perusta sellainen!

 

Teetkö sinä hyväntekeväisyyttä tai vapaaehtoistyötä? Tuleeko mieleen muita toimivia FB-apuryhmiä?

 

Comments

  1. Vinkkaan myös tästä Arkiapurista https://www.facebook.com/Arkiapuri/?fref=ts jonne itse lahjoitin valtavan vuoren tavaraa. Pulaa on myös pesuaineista ja kempparituotteista joten sinne meni myös mun ylimääräisiksi jääneet kosmetiikkatuotteet.

    Hesylle oon vienyt myös tavaraa, samoin ensi- ja turvakotiin esim. leluja ja lastenvaatteita. Joku voi joutua pakenemaan kotoaan yöpaidassa lapset kainalossa ja tulla turvakotiin tyhjn käsin joten apu on tarpeen.

    Rahaa en oikeastaan anna kuin SPR:lle ja Sotaveteraaneille mutta aikaa voisin antaa jollekin sopivalle taholle.

  2. Mä luovutan verta ja ajattelin liittyä kantasolurekisteriin heti sopivan elämäntilanteen alettua ensi keväänä. Vapaaehtoistyötä sekin kai tavallaan 🙂

  3. Mä kävin kanssa jossain vaiheessa luovuttamassa verta, mutta nyt oon ollut millon mistäkin syystä karenssissa ja se on jäänyt. Pitänee ryhdistäytyä ja uskaltaa taas, vaikka viimeksi meinasin kupsahtaa lattialle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework