Miten käyttää MAC-pigmenttejä?

Esittelin eilen hankkimani uudet pigmentit, ja nyt seuraa muutaman postauksen verran meikkejä niillä. Jee!

Käytän pigmenttejä monin eri tavoin. Pigmenttien kiinnittämiseksi ei välttämättä tarvitse tahmeaa pohjustajaa, sillä ne kiinnittyvät hyvin myös tavallisen silmämeikinpohjustajan (kokeilemani Urban Decay Primer Potion ja NARS Smudgeproof Eyeshadow Base) päälle. Silloin ne kuitenkin ovat vain tavallista hohtavampia luomivärejä eivätkä kahden eri sävyn heijastavuudet erotu kovin hyvin. Siksi lisään usein tavallisen pohjustajan päälle tahmean pohjustajan, kuten MAC Paint Potin sävyssä Bare Study. Siihen pigmentit nappaavat kunnolla kiinni ja niistä saa painelemalla peittäviä ja pigmenttisiä, eikä duochrome-sävyjenkään kanssa ole ongelmaa.

Paras yhdistelmä kuitenkin on seuraavanlaisen mystisen kaavan takana: pohjustaja + Paint Pot + meikinkiinnityssuihke + litteä sivellin. Käytän pigmenttien paineluun siis kiinnityssuihkeella (Clarins Fix’ Make Up tai MAC Fix+) kevyesti kostutettua, lituskaista sivellintä. Näin silmämeikistä tulee upean metallinhohtoinen ja pigmenttijauhe pysyy taatusti paikallaan, eli varisemisesta ei ole huolta.

Ensimmäiseen kokeiluun lähdin varovasti Beige-setin pikku purkeilla. Liikkuvalla luomella on shampanjan värinen English Gilt ja luomivaossa sekä Pretty It Upia että hitunen mattaista Deep Brownia. Kiinnitykseen käytetty kombo on maksimaalinen, eli edellä kuvailemani pohjustaja-paintpot-suihke-menetelmä.

Vaikka meikki on sävyiltään hyvin neutraali ja tavallinen, näkyy eri valoissa ja paikoissa erisävyisiä heijastuksia pigmenteistä. Tämän vuoksi pigmentit ovatkin suosikkejani: tavallisetkin sävyt ovat näyttäviä ja useissa on duochrome-efekti, eli jauhe heijastaa kahta väriä riippuen valon tulokulmasta.


Miltäs ensimmäinen pigmenttimeikki näyttää? 🙂

Comments

 1. Näyttää todella hyvältä! Mitä sulla on huulissa, ihanan väristä! Tosi kaunis meikki, harmi kun valokuvista ei tule esille miltä noi pigmentit näyttää liikkeessä ja kun valo osuu eri kulmissa niihin. Toimiiko kaikki paint potit pigmenttien kanssa?

  • Oooo, kiitos 🙂 Huulissa on Clarins Instant Smooth Crystal Lip Gel sävy 01. Herkkugeeli!

   Mun käsittääkseni kaikki Potit toimii pigmenttien kanssa.

 2. Hyvältä näyttää!:) Tän postauksen jälkeen tekee vain entistä enemmän mieli törsätä kuun vikat pennoset pigmentteihin. Oon ihan tuohtunut itselleni siitä, etten blongannut ajoissa niitä sun edellisessä postauksessa esittelemiäsi MAC:in joulupigmenttejä, haha!

  • Kiitos paljon! 🙂 Mä luulen, että MACille tulee vielä jokin kokoelma jonka osana on pigmenttejä. Kannattaa kytätä niitä, sillä kahden normihintaisen pigmentin hinnalla saa yleensä yhden setin jossa on useampi (tosin pienikokoisempi) pigmentti. Voisin ehtiessäni kyhätä jonkinlaista swatchipostausta kaikista pigmenteistäni, niistä kun osa on normaalivalikoimassa 🙂

 3. Millaista sivellintä käytät? Itselläni tuottaa suurta tuskaa saada kaksiväriä häivytettyä yhtään vaikka kaikenmaailman häivytysiveltimiä löytyy mutta tekniikka ei vaan oo hallussa…. Olis kiva jos luomivärien häivityksesta tulisi opastusvideo! 🙂

  • Videotuto olisi kieltämättä tosi hyvä, mulla ei vaan ole tarpeeksi hyvää valaistusta tai videokameraa 🙁 Voin kyllä kuvallista tutoriaalia yrittää (ja tietty lainata videota ja valaistussettiä jostain), jos siitä olisi apua?

   Oikeastaan teen melkein koko meikin pigmenttien kanssa litteällä, ohkaisella siveltimellä (MAC 239 tai MAC 242), myös häivyttelyn. Synteettis-sekoitus 242 toimii hiukan paremmin kuin aitokarvainen 239. Painelen pigmentin halutulle alueelle, pyyhkäisen siveltimestä enimmät pois ja alan häivyttää. Häivytän sipsutellen painellun alueen rajalla vähä vähältä vieden pigmenttiä ylöspäin. Joskus saatan viimeistellä vielä MAC 217:n kaltaisella pyöreäpäisellä häivytyssiveltimellä. Kaksiväriset häivyttyvät eri tavalla kuin yksiväriset: päälimmäinen, hohtava kerros ikään kuin haihtuu ja jäljelle jää pohjaväri. Eli niin että kaksivärisyys täysin säilyisi, en saa minäkään häivytettyä.

   Toivottavasti tästä selostuksesta oli edes jotain apua! 🙂

  • Tavallisten luomivärien häivytyksessä taas toimii erinomaisesti pyöreäpäinen MAC 217:n tyylinen häivytyssivellin. Ohjeena tavallisiin luomiväreihin on, että häivytä vain sieltä mistä haluat häivyttää eli luomivärien rajapinnalta, ei vedellen koko luomea ees-taas. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework