Mistä MAC-meikkejä saa ja miksi MAC on niin ihana

*Teksti sisältää mainoslinkkejä.

*MAC-meikkimerkki on ollut mulle jo pitkään ylivoimainen ykkönen. Vaikka ostan säännöllisesti kosmetiikkaa myös muilta merkeiltä, MAC tarjoaa omiin kokoelmiini perustan ja ne erikoistuotteet, joita ei välttämättä muilta brändeiltä saa. MAC-meikkejä suosittelen varauksetta kaikille, sillä merkin valikoima on älyttömän laaja ja mustien hyllyjen uumenista löytyy kaikki niin meikki- kuin ihonhoitotarpeisiinkin. Toki mulla on tuotteita, joista en ole löytänyt MACiltä sopivaa – tosin luulen, että kyse on vain siitä etten ole etsinyt tarpeeksi.

MAC-meikeissä mua viehättää eritoten brändin slogan ”all ages, all races, all genders”. MAC kannustaa leikkimään meikeillä ja ilmaisemaan itseään, eikä merkkiin ole liitetty voimakasta tyyliä tai tiettyä kauneusihannetta. MACillä on valikoimassaan esimerkiksi *Viva Glam -hyväntekeväisyystuotteita, joiden tuotto menee sataprosenttisesti AIDS:in vastaiseen työhön – MAC oli tässä edelläkävijä, sillä Viva Glam -huulipunat ovat olleet olemassa jo vuodesta 1994. Kun bongaat MACin huulipunavalikoimasta viininpunaisen hylsyn, on kyseessä Viva Glam -puna.

Toinen ihana juttu MAC-meikeissä on kokoelmat. Vaihtuvat kausikokoelmat juhlistavat erilaisia lookkeja ja tyylejä tuoden kiinnostavia ja jopa kokeilevia tuotteita markkinoille. MAC näkee todella paljon vaivaa kausikokoelmien eteen, vaikka niitä pusketaan esille kiihkeällä tahdilla. Jokainen tuote nimittäin testataan ensin MACin meikkitaitelijoiden toimesta muotiviikoilla ja hands-on-työskentelyssä. Meikkaajat antavat tuotteista palautetta ja tuotetta kehitetään palautteen perusteella. Siksi voikin kulua jopa pari vuotta, ennen kuin tietty kokoelmatuote on valmis ja se voidaan tuoda markkinoille. Yksi mahtavimmista MAC-kokemuksistani oli päästä haastattelemaan MAC Senior Artist Netta Szekelya, ja tästä postauksesta voi lukea lisää huippumeikkaajan työstä.

Pääsin tutustumaan Tapiolan uuteen Stockmanniin etukäteen ja kutsun oli esittänyt ihana MAC-meikkitiimi, joten mieluusti kävin tutustumassa aivan pränikkään tiskiin paikan päällä. Uusi Stockmann sijaitsee upouudessa Ainoa-kauppakeskuksessa, jonne jonottelin muiden mummojen kanssa ja vedin litratolkulla ilmaista (!!) kahvia meikkihetken jälkeen. Muutenkin kauppakeskus oli ihan älyttömän hieno, mutta kyllä Stockmann toi tason aika korkealle: etenkin ykköskerroksen kosmetiikkaosasto oli avaruudessaan ja siisteydessään mahtava. Suosittelen käymään ihan paikan päällä!

MAC-meikkejä saa ostettua Stockmann-tavarataloista Helsingistä, Espoon Tapiolasta, Vantaan Jumbosta, Tampereelta ja Turusta. MACillä on myös Pro-kauppoja, joista lähin sijaitsee Tukholmassa. Niissä on laajempi valikoima ja enemmän ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja tuotteita, kuten vartalomaaleja, erikoisvälineitä ja tavallistakin laajempi sävyvalikoima meikkivoiteista. Olen poikennut Lontoon MAC Pro Storessa hakemassa kaverille valkoista meikkivoidetta ja siellä oli kyllä ihana hypistellä kaikkea vähän erikoisempaa. Päivitys 6/2019: Tukholman Pro Store on valitettavasti nykyään suljettu.

MACin tiskeillä on myös mahtava meikkipalvelu, johon voi varata ajan paikan päällä tai soittamalla pisteelle. Meikkipalvelu on ilmainen kolmen tuotteen ostajalle (neljän tuotteen, jos asioi Helsingin keskustan pisteellä), joten jos on tekemässä isompia ostoksia kannattaa ehdottomasti hyödyntää ilmainen meikki! Olen kirjoittanut aiemmin meikkiopastuksesta tässä postauksessa, joka tehtiin minulle Helsingin keskustan Stockmannilla. Meikki voi olla opastustyylinen tai sitten ihan juhlameikki, jos on juhla tiedossa myöhemmin samana päivänä.

Ylläolevassa kuvassa näette Tapiola Stockmannilla minulle loihditun silmämeikin. Huulimeikki on valitettavasti mennyt kurkusta alas avajaiskahvien mukana. Kasvomeikin tein jo kotona valmiiksi, joskin sitä freesattiin hieman raikkaalla poskipunalla. Parasta MAC-meikkitaitelijan tekemässä meikissä on se, että siinä oppii itse uutta: tässä lookissa luomivärit on aseteltu aivan eri tavalla kuin yleensä itse teen, ja jo se teki lookista upean. Sai heti lisää inspiraatiota omaan meikkaamiseen ja kullanarvoisia vinkkejä ammattimeikkaajalta. 🙂

Sain tiskiltä mukaan myös muutaman pr-tuotteen, jotka varmasti tulevat näkymään vielä blogissa ja nyt saan myös tiedon, kun uusia kokoelmia on saatavilla. Kiinnostaisiko kuulla enemmän näistä kokoelmista ihan tiedotetyylisesti, että tällaista on tulossa?

Päivitys: MAC-meikkejä saa nykyään myös työpaikaltani Eleveniltä, mikä on aivan huippua! *Tästä linkistä pääset koko verkkokaupan MAC-valikoimaan.

Onko sinulla erityinen suhde johonkin meikkimerkkiin? Tai jopa MACiin? 🙂

Comments

 1. MAC luomiväreistä suurin osa on hyviä mutta joukkoon mahtuu myös floppeja. Huulimeikit ovat poikkeuksetta ihania, samaten poskimeikit. Meikkipohjia yms. en ole kokeillut kun en pääse paikan päälle. MAC meikkejä olen käyttänyt yli 10 vuotta.
  Nykyään ostan aika harvakseltaan koska kokoelmatuotteita on hankala saada eikä sähköpostiin tule enää tiedotteita. Olen siis täysin pihalla kokoelmien ilmestymisestä ja siinä vaiheessa kun jotain haluat, ne on jo myyty loppuun. Se vähän harmittaa joten ostaminen on jäänyt vähän vähemmälle.

  • Totta, näinhän se on että löytyy niin hyviä kuin huonojakin mistä tahansa sarjasta – tai just niitä omalle iholle sopimattomia tuotteita! Sut muistan pitkän linjan MAC-fanina. 🙂

   Olen toistaiseksi saanut tiedotteet tilatuksi vain Tampereen ja Turun MAC-tiskeiltä, niistä saa jonkun verran infoa vaikka usein kokoelmatiedote tulee vasta juuri ennen kokoelman julkaisua. Temptaliastahan mä melkein kaikki kokoelmahimotukseni bongaan, vaikkei siellä sitten taas ole tietoa tuleeko kokoelma ees Suomeen :/

 2. Ei ole kyllä enää mihinkään merkkiin erityistä suhdetta. Ennen tilasin Shiro Cosmeticsilta melkein joka kokoelmasta jotain, mutta en viitsi enää kerryttää irtoluomivärikokoelmaa enempää, niin sekin on jäänyt. Eläinkokeettomista merkeistä symppaan ehkä eniten ZAO’a (kierrätysfilosofia, kivat pakkaukset, luonnonkosmetiikkaa, paljon vegaanisia tuotteita, hyvät luomivärivalikoimat, laadukkaat tuotteet..), mutta ei sitäkään ole kovin laajasti tullut kokeiltua, kun ei tosiaan tarvitse enää hirveästi ostella uutta.

  • Irtoluomivärit on kieltämättä vähän mutkikkaita käyttää, mulla tosi usein (MACin pigmenttejä lukuunottamatta) pressatut luomivärit menee melkein poikkeuksetta irtonaisten edelle. Vaikka irtonaisiin saa kyllä upeita vivahteita <3

   Toistaalta se on kiva, että voi keskittyä siihen omaan kokoelmaan ja fanittaa tavallaan sitä, eikä tarvitse ostella vaihtuvista kokoelmista koko ajan jotain. 🙂

 3. Olisi tosi kiva saada kokoemien tulosta tietoa, joo. Etukäteistietoa ei tunnu saavan edes tiskiltä tai edes siitä milloin vakiovalikoiman tuotteita on tulossa täydennyksenä. Ymmärrän, että sitä tietoa ei välttämättä edes ole olemassa (extra dimension skinfinish double gleam.. kauanko mahdan jaksaa odottaa), mutta sen tiedon haluaisin mikä on. Verkkokauppaa kuikuilen aika ajoin, mutta ei ole kovin käytännöllistä. Olis kiva jos edes siellä olis mahdollisuus tilata joku tiedote uutuuksista. Vai onko siellä…?

  • No minäpä laitan tämän korvan taakse ja toteutan jatkossa näitä kokoelmapostauksia, aina kun vaan tiedotteen saan sähköpostiini. Olisin nimittäin itse kaivannut tätä palvelua aiemmin, joten kiva että voin nyt itse auttaa toisia MAC-addikteja hädässä. 🙂

   Olen tilannut itselleni tiedotteet Turun ja Tampereen MAC-tiskeiltä (ilmeisesti voisi soittaa tiskille saadakseen nimen listalle tai mennä käymään). Tiedotteet kuitenkin saattavat tulla juuri ennen julkaisua tai jopa samana päivänä, joten hieman kiireellinen aikataulu on niissä. Nyt kun olen Helsingin tiskin varassa, ei ole lainkaan varmaa että sinne tulisivat kokoelmat samoina päivinä kuin muihin kaupunkeihin ja heillä ei tiedote-mahdollisuutta ole…. 🙁

 4. Vihasuhde. Vihaan eläinkokeilla testattuja tuotteita ja että jotkut vielä käyttävät niitä. Jos Mac haluaisi tehdä hyväntekeväisyyttä, voisi aloittaa siitä että lopettaa kosmetiikan viemisen Kiinaan. Mac on tunnettu erityisesti julmista eläinkokeista.

  • Harmi kuulla, että tunnet noin voimakasta vihaa. Jokainen tekee omat ratkaisunsa liittyen ruokavalioon, kosmetiikan käyttöön ja tuotteiden ostamiseen. Kunhan tekee parhaansa, niin enempää ei voi vaatia. 🙂

   Omat korttini ane-kauppaan:
   – Kasvissyönti
   – Kaupunkiasuminen
   – Autottomuus
   – Kuukausittaiset lahjoitukset eläinsuojeluun

 5. Myös Turun Stockmannilla on muuten oma MAC piste 🙂 Mulla on kanssa monia MAC lemppreita ja hyllyt täytyy käydä aina tutkimassa kun keskustassa pyörii!

  • Siis MITEN mä unohdin Turun tuosta listasta!! Olenkohan nyt stadilaistunut, kun noi maakunnat ei pysy muistissa 😀

 6. Olen Mac-fani. Esim. ostan aina uudelleen ja uudelleen mustan Pro Longwear kajalin, nàin pysyvàà en ole aiemmin lòytànyt. Tykkààn kovasti myòs luomivàreistà ja huulipunista, vaikken oikein huulipunakàyttàjà olekaan. Siveltimet kanssa tosi mahtavia. Myòs meikinpuhdistusòljy herkille silmille on tehokas, mulla on ripsenpidennykset eikà misellivesillà làhde meikit pois, niin tàllà òljyllà saan alaluomen puhdistettua (joo tiedàn ettei òljyjà saisi kàyttàà ripsien kanssa) varovasti pumpulipuikon kanssa.
  Olen kerran ostanut kausipaletin, jossa oli neljà luomivàrià, niistà kaksi oli hyvià ja kaksi huonoja olemattomalla pigmentillà. Niinpà pààtin etten enàà sorru valmiisiin paletteihin tai kausituotteisiin, vaikka ne houkuttelevia onkin, mun mielestà niissà kun aina on huonojakin tuotteita mukana.
  Viimeisin ostokseni on meikinalusprimer, se keltapàinen purkki, mutta joko en osaa sità kàyttàà tai sitten ei toimi kuin tiettyjen meikkivoiteiden alla.
  Osaisitko suositella Macilta mattapintaista aurinkopuuteria. Kohta loppuu tuo Benefitin Hoola ja voisin ostaa Macilta uuden, jos lòytyy sopiva sàvy, ettei ole liian tumma.
  Ja kyllà, olisi kiva lukea Mac-postauksia.

  • Kiva kuulla MAC-kokemuksia myös muilta! 🙂 MACillä, kuten millä tahansa mulla merkillä, on tosiaan myös huonoja tuotteita valikoimassaan enkä oikeastaan ihmettele sitä lainkaan – valikoima on niin käsittämättömän laaja. Osa tuotteista on myös tarkoitettu pro-käyttöön, jolloin ne eivät ehkä toimi kuin muotilavalla tai editorial-kuvauksissa.

   Suosittelen, että marssit suoraan MAC-tiskille kysymään neuvoa aurinkopuutereihin (ja myös primerin käyttöön!) 🙂 Saan siellä itse aina niin mielettömän hyviä neuvoja ja tuotesuosituksia, että käyn siellä myös ihan ”huvikseen” tsekkaamassa uutuuksia. MACilla taitaa olla esimerkiksi ihan oma, puuterimainen Bronzing Powder -tuote, josta itse aloittaisin kokeilut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework