Miniteema: BB – yhteenveto

Julistan miniteeman juhlallisesti päättyneeksi ja kokoan tähän sen aikan syntyneitä mietteitä. Tosin nyt on hieman tylsää, kun tulee kaksi kuvatonta postausta peräkkäin 🙁 Blogger temppuilee ja kuvien lisääminen on at the moment aivan kamalaa, joten en laita edes täytekuvia weheartit.comista.

Miksi BB-voiteet ovat juuri nyt niin suosittuja?

– Uskon, että vastaus piilee nimenomaan niiden keveydessä ja hoitavuudessa. Kuten muodissa, myös meikissä trendit vaihtelevat ja tällä hetkellä vallalla on luonnollisen kuulas iho, joka vielä 90-luvun lopussa oli puuteroitu peittoon. Toisaalta pidän kovin tästä trendistä, sillä moni ei oikeasti tarvitse peittävää meikkivoidetta ihonsa päälle, kun iho on hyvässä kunnossa tai siinä on vain pieniä virheitä. Oma ihoni on juuri tällainen: hieman näppyjä siellä täällä ja lievää punoitusta poskissa, ei juuri muuta.

– Myös BB-voiteiden helppokäyttöisyys vetoaa naisiin tänä kiireisenä aikana, kun menossa on oltava aamusta iltaan ja aina ei ole aikaa käydä läpi perusteellista kosteutus- ja pohjarutiinia. Useimpien BB-voiteiden kanssa riittää pelkkä puuterointi, ja iho näyttää hyvältä.

BB ja sävyttävä päivävoide, mitä eroa?

– Suomessa ja Euroopassa: ei juuri mitään. Aasiassa: a huge difference. Testaamissani BB-voiteissa hoitavuus tarkoitti lähinnä kosteutusta, kun taas Aasiassa BB-voiteissa (esimerkiksi Misha, Dr. Jart) on runsaan pigmentin lisäksi myös esimerkiksi ihoa vaalentavia ja hoitavia ainesosia. Haluaisinkin seuraavaksi testata Aasian peittävämpiä BB-pohjia, joiden kuitenkin pitäisi olla yhtä helppokäyttöisiä kuin eurooppalaisten vastineidensa. Suomessa BB-voiteisiin on liitetty eräänlainen ”päivävoidesyndrooma”, ja voikin olla ettei markkinoille saapuva peittävämpi BB välttämättä saa ansaitsemaansa huomiota tässä valossa.

Kenelle testatut BB-voiteet sopivat?

– Kaikille, jotka kaipaavat vain kevyttä peittoa ja ihon sävyn tasoitusta. Rasvoittuvalle iholle puuteri on BB:n kaveriksi ehdoton, mutta uskoisin kuivaihoisen pärjäävän pelkällä voiteella. Suosittelen BB:tä myös kiireisille tyypeille, joilla ei ole aikaa perusteellisiin aamurutiineihin. BB-voide kun hoitaa hätätapauksessa kolmen tuotteen virkaa: kosteus-, meikki- ja peitevoiteen 🙂

– Erityisesti suosittelen testaamiani voiteita teini-ikäisille. BB-voiteet ovat oiva johdatus meikkien maailmaan ja niiden kanssa ei tarvitse pelätä yliannostusta. Monellakaan teinillä iho ei oireile pahasti, joten kuulas meikkipohja sopii monelle. Mahdolliset näpyt voi helposti peittää peineaineella ja halutessaan peittävyyttä voi rakentaa kerrostamalla. Myös auringon UV-säteiltä kannattaa suojautua jo nuorena, ja monessa Blemish Balmissa on aurinkosuoja.

Itse tykästyin BB-voiteissa helppokäyttöisyyteen ja varsinkin kesällä ne tekevät kauppansa. Voisin ostaa omaksi Maybellinen Dream Freshin, sillä kaipaan BB-voiteeltani lähinnä kuulautta ja hyvää aurinkosuojaa. Moni kuitenkin voi löytää mieleisensä Lumenen Heleyttävästä BB-voiteesta, joka harmillisesti oli minulle liian tumma.

Tällä hetkellä meikkirutiineihini kuuluu BB-voiteen sijasta kevyt tai keskipeittävä meikkivoide (Sensai, Diego Dalla Palma, MAC vaihdellen). Uskon, että kesällä siirryn enemmän kevyisiin Beauty/Blemish/100 in 1 Balmeihin.

Tuleeko teiltä BB jo korvista ulos? 😀

Comments

  1. En ole vielä löytänyt aasialaisistakaan täydellistä BB voidetta. Sävyt ovat usein pinkkejä, peittävyys tai pysyvyys ei riitä tai sitten UVA-suoja on puutteellinen.

    Ideahanan BB on kuitenkin mitä mainoin ja tuntuu, että meikkivoiteet ovat menossa samaan suuntaan ainakin aurinkosuojan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework