Miniteema: BB – L’oreal Nude Magique

Aloitan miniteeman, jonka aikana minun on tarkoitus arvostella neljä Suomen markkinoilla olevaa, edullista BB-voidetta: L’orealin, Maybellinen, Lumenen sekä Yves Rocherin. Lopuksi summaan yhteen voiteita ja BB-buumia yleensäkin, ja kerron oman mielipiteeni asiaan tarkemmin. Vieläkö jaksatte BB-asiaa?

BB-voidevertailua on tehnyt aiemmin esimerkiksi Karkkipäivän Sanni. Klik!

L’oreal Nude Magique on niittänyt kiitosta, mutta sitä on myös arvosteltu liian tummaksi. Katsotaanpa, miten mulla käy…

Tässä kuvassa on Elisa au naturelle, eli ei minkäänmoista meikkipohjaa. Pääkohdat joita haluan peittää: poskien ja nenänpielien punoitus, tummat silmänaluset ja satunnaiset näppylät. Silmänympäryksien tummempi iho peittyy hyvin jo päivittäin käyttämälläni Urban Decay Primer Potionilla.

Nude Magique on jännittävää koostumukseltaan: harmaata voidetta, jossa uiskentelee väripigmenttejä jotka on tarkoitus rikkoa hieromalla.

Ja lopputulos.

Koostumukseltaan L’oreal on muihin verrattuna keskikevyttä: peittää jonkin verran, mutta punoituksiin ja silmänalusiin tarvitsee erillisen peitevoiteen. Itse tykkäsin tästä peittoasteesta, sillä tämän kanssa ihon sävy tasoittuu kivasti mutta naama ei näytä pakkeliselta. Puuteroinnin tämä kyllä vaatii päälleen, mun T-alueelta kun puskee kiilto läpi jo parin tunnin jälkeen.

Sitten niihin miinuksiin. Tämä voide ei koostumukseltaan ole mieleeni ollenkaan. Pigmenttirakeet kuorivat ihoa levityksen aikana ja minun herkille kasvoilleni (atooppinen taipumus) se oli yksinkertaisesti liikaa: poskipäät alkoivat punoittaa ja silmänalusille en testauksen jälkeen uskaltanut tätä sen kummemmin laittaa. Tuntui, että rakeet ihan raastavat ihoa. Minun on siis rikottava rakeet erikseen kämmenselällä ja sekoitettava voide valmiiksi, mutta tämä taas lyhentää käsittelyaikaa iholla. Muiden bloggaajien en ole huomannut raportoineen rakeiden kovuudesta, joten maybe that’s just me.

Toisekseen tämä sävy ”light” oli aivan liian tumma. Tämä kävisi minulle ehkä keskikesällä tai yhdessä itseruskettavan kanssa, mutta ei missään nimessä edes syyskuusta eteenpäin. Tai sitten tämä ei vain sulaudu minun ihooni yhtä hyvin, kuin joillekin muille. Tämä menettelee, jos väritän kaulani ihon aurinkopuuterilla…

Nude Magique ei myöskään lupauksistaan huolimatta erityisemmin kosteuta ihoa, enkä ole huomannut mitään taianomaisia vaikutuksia ihoni kuntoon pitkälläkään aikavälillä.

Voisin kuvitella käyttäväni tätä kesällä, kun iho on tummempi ja rasvaisempi eikä siten niin herkkä kuorinnalle. SPF 12 on kuitenkin aika alhainen kerroin, joten aurinkorasvan tai korkeampikerroksisen päivävoiteen lisääminen tämän BB:n alle voi olla suotavaa.

Olen ehkä vähän myöhässä näine BB-juttuineni, kun buumi on jo pitkällä. Mikä on lukijoiden suosikki-BB? 🙂

HUOM. Näkyvätkö kuvat nyt?

I’m going to test four BB creams (mini theme!), each with decent price tag and different texture. I’ll start with L’oreal Nude Magique in shade Light.

This is not very easy to apply and exfoliating ”pigment grains” don’t do well with my skin: especially my cheeks get awfully irritated. On the other hand I like the result: semi-opaque with dewy glow.  However this needs some powder on top.

The biggest con is the shade: even the shade ”light” is too dark for me 🙁 I could use this on summer but rest of the year… Only with self-tan. I’d also wish for higher SPF.

So Nude Magique was not immediate love for me.

What is your favourite BB cream? 🙂

Comments

 1. En ymmärrä tokaa kuvaa, yritin lukea tekstin monta kertaa mutta en ymmärrä sitä 😀 Ite en ole kokeillu kun Maydellinen mutta se on tosi ohutta eikä peitä mitään. Ainakaan mun iholle ei sovi… :/

  • No siinä on näytepurkki, jossa on tota L’orealin voidetta 😀 Ja se on tosiaan tollasta harmaata, jossa on värirakeita. Ne värirakeet rikkoontuu työstettäessä, eli jos voidetta hieroo ihoon niin vasta silloin näkyy pigmentin sävy. Anteeksi epäselvä lause, kyllästyin ihan muokkaamaan tekstiä kun Blogger alkoi temppuilemaan oikein urakalla 🙁

   Maybellinesta on tulossa arvio seuraavaksi 🙂

 2. Miulla on täsmälleen samat kokemukset tästä tuotteesta. Ostin omani jo viime talvena Brysselistä, kun se oli juuri tullut siellä myyntiin, mutta enpä ole käyttänyt putkiloa edes puoliväliin. Kesällä sävy menettelee ja on helpompi häivyttää. Nyt kylmemmässä ulkovalossa ei kyllä kannata laittaa, iho näyttää heti tunkkaiselta ja liian kellertävältä. Hyvää Nude Magiquessa on sen luonnollinen peittokyky, jos sävy vaan sopii niin iho näyttää todella tasaisen kauniilta.

  Itse pidän Lumenen BB:stä sekä reissusta ostamastani Dr.Jartin BB-voiteesta.

  • Mulla alkaa itse asiassa blogin ulkopuoliseen asiaan liittyvä itserusketuskuuri tässä piakkoin, joten Nude voi olla mulle hyvä sen aikana. Kuitenkin nuo rakeet ovat edelleen raapivia, enkä tykkää niistä :/

   Peittokyky on kyllä kiva ja lopputulos luonnollinen!

   Vitsit, haluaisin niiiin kokeilla tuota Dr. Jartia, mutta nyt mulla on käytössä viisi eri meikkipohjaa ja näytepurkkien jämät vielä näistä BB-voiteista… Lily Lolo onneksi kului loppuun niin saa näitä varastoja vähän vähemmäksi. Sitten kun joku muukin pohjista loppuu, niin annan luvan itselleni tilata Dr. Jartin! 😀

  • Kiitos linkistä! 🙂 Tämän jättämä lopputulos on kyllä kiva, mutta väri tosiaan aivan liian tumma… Tosin tällä hetkellä kasvoissani on muutama kerros itseruskettavaa, joten kohta alkaa tämäkin olla taas käytettävissä.

   Noista Skin Foodeista olen vain kuullut, mutta kokeilunhalu on tietysti niissäkin kova 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework