Minimalistin ihonhoitoa

Saatuja ilmaistuotteita. *Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Olen intohimoinen ihonhoitaja, mutta olen ajan kuluessa ymmärtänyt ettei tie hyvinvoivaan ihoon ole välttämättä tuhannen tuotteen rutiinin takana. Nautin suunnattomasti siitä, kun onnistun löytämään vain muutaman tuotteen yhdistelmän, jonka avulla ihoni voi hyvin. Nyt löytyi oikea minimalistin unelma, nimittäin vain kaksi tuotetta käsittävä hoito kasvojen iholle!

*Yüli on Suomessa verrattain uusi ihonhoitomerkki, joka keskittyy arvokkaisiin ainesosiin ja muutamiin toimiviin tuotteisiin laajan, vaihtuvan valikoiman sijaan. New Yorkissa kehitetty tuotemerkki hyödyntää etenkin aktiivisia kasviuutteita, ekologista tuotantoa ja älykästä teknologiaa tuotteiden koostamisessa.

*Yülin tuotteet ovat kalliita ja sarjan ylellisin tuote, *Ambrosia Beauty Nectar, omaa huiman 185 euron hintalapun. Kyseessä on huippuluokan kasvoseerumi, joka sisältää fermentoituja ainesosia, hyaluronihappoyhdisteitä ja vaikuttavaa EGF-kasvutekijää isossa 50 millilitran pakkauskoossa – en siis ainesosalistan lukemisen jälkeen ihmettele hintalappua enää lainkaan. ”Tavanomaisempien” Yüli-kasvoseerumien hinnat ovat 90-125 euron välillä, joka vastaa perinteisen selektiivisen kosmetiikan seerumihintoja.

Yüli Cocoon Elixir – herkän ihon rauhoittava kasvovesi

Pehmeän yrttisen tuoksuinen *Yüli-kasvovesi sisältää runsaasti aloe veraa, joka on tunnettu kosteuttavasta ja rauhoittavasta vaikutuksestaan. Erilaiset yrttiuutteet tuovat tuotteeseen sille ominaisen tuoksun ja näiden lisäksi kasvovedessä on fermentoitua maitohappouutetta, MSM:ää eli rikkiyhdistettä ja kolloidista hopeaa.

Etenkin viimeinen ainesosa eli hopeavesi aiheutti päänvaivaa, sillä en onnistunut mistään löytämään tietoa siitä onko hopeaveden käyttö ulkoisesti ihmiselle riskitöntä. Sisäisesti käytettynä hopeavesi on ihmiselle myrkyllistä, eikä ihmisen keho tarvitse hopeaa mihinkään. Oletan, että hopea on tuotteessa vettä puhdistavana ainesosana (eli ehkä jonkinlainen säilöntäaine?). Joissakin haavataitoksissa saatetaan käyttää hopeaa juuri sen puhdistavan vaikutuksen takia.

Hienojakoinen *kasvovesi levittyy iholle ongelmitta ja kosteuttaa hyvin. Ihoni on aina kaivannut enemmän öljyistä ravitsevuutta kuin vesikosteutta, joten kasvovesi riittää täyttämään vesikosteutuksen tarpeen oikein hyvin. Juuri hopean vuoksi kuitenkin suosittelen varovaisuutta tuotteen käytössä ja harkintaa sen suhteen, sopiiko tuote omalle iholle.

Yüli Modern Alchemist – ravitsevuutta kuivalle iholle

Rasvahappopitoinen *Modern Alchemist -kasvoseerumi nousi näistä kahdesta suosikikseni. Myös seerumissa on selkeän yrttinen tuoksu, sillä se sisältää yli 27 kasviuutetta. Erityinen painotus on arganöljyllä, A-vitamiinia luonnollisesti sisältävillä kasveilla, skvalaanilla, kasvisteroleilla ja koentsyymi Q10:llä. Tämä kombo tekeekin kasvoseerumista anti-age-vaikutteisen ja juonteita häivyttävän.

*Öljyseerumi ei tunnu iholla lähmäiseltä, vaan pikemminkin keskitäyteläiseltä. Seerumi levittyy pehmeän tuntuisena ja imeytyy atooppisuuteen taipuvaiselle, kuivalle iholleni hetkessä. Iho jää upean kuultavaksi ja ravitun tuntuiseksi – tällaisesta tykkään hurjasti! Ryppyjä ei vielä pian 31-vuotiaalla ihollani ole juurikaan, mutta kuivuudesta johtuvia juonteita kasvoseerumi täytelöittää tehokkaasti.

Menin kesäaikana reilut kuukauden päivät ihonhoidossa pelkästään tällä kasvoveden ja öljyseerumin yhdistelmällä, ja ihoni voi tosi hyvin. Simppeli ihonhoitorutiini oli vaihteeksi mukava, enkä osannut kesällä kaivata iholleni mitään lisää. Talvisin kuitenkin tarvitsen kasvoveden ja seerumin lisäksi myös suojaavan kasvovoiteen, ja onpa rutiiniin eksynyt jo hoitoneste ja silmänympärysvoidekin.

*Kaikki Yüli-tuotteet löytyvät myynnistä Naturellen nettikaupasta tämän linkin kautta.

Onko enemmän aina enemmän vai pitäydytkö minimalismissa?

Comments

  1. Huomaan, että musta on alkanut tulemaan ihonhoidon suhteen minimalisti. Ennen se tapahtui aina vain kesäksi, kun ihoni on silloin lähes täysin normaali. Nyt kuitenkin huomaan, että minimalismi on hiipinyt myös muihin vuodenaikoihin, enkä tykkää ihan hirveän monia tuotteita enää sekoitella keskenään. Jos iho on tosi herkkä tai ei tykkää muutoksista, mitä useampia tuotteita on käytössä, sen varmempaa on, että lopputuloksena on ärtynyt iho.

    • Aiemmin mullakin saattoi olla myös talvella minimalistisia kausia, mutta nykyään tuntuu että vähintään kasvovesi-seerumi-kasvovoide-yhdistelmä pitää olla että iho pysyy kunnossa (vaikka toki tämäkin on tosihoitajan korviin varmasti minimalistinen kombo!).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework