Minä ansaitsen tämän!

… ihan varmasti.

Kuten aiemmin kerroin, sain kandidaatintutkielmani valmiiksi. Jo viime keväänä minulta jäi sattuneista syistä proseminaari (jonka aikana kandintyö siis tehdään) kesken ja tänä keväänä minun tuli vain palauttaa varsinainen työ ja kuunnella sen opponointi. Kun on vuoden verran muhitellut päässään tutkielmansa aihetta ja mahdollista tutkimuskirjallisuutta, ei varsinainen kirjoitustyö enää ole kovinkaan hankala homma. Istumalihaksia se tosin vaatii, ja ääretöntä keskittymistä parin viikon ajan. Viimeisinä päivinä ennen dedistä (työ oli muuten valmis jopa tunteja ennen sitä!) lupasinkin itselleni palkkioksi siis lähes kaikki asiat taivaan ja maan väliltä.

Tässä nyt sitten pari palkintoa, jotka itselleni hankin.

MAC 239 + MAC 217

Olen jo pidemmän aikaa himoinnut MACin siveltimiä, ja ystäväni K:n hehkutus omasta 219-siveltimestään ei ainakaan lieventänyt haluani täydentää työvälinevalikoimaani parilla sudilla. Päädyin lopulta valitsemaan hyvinkin moneen käyttötarkoitukseen sopivat 239:n ja 217:n. Näitä on myös Mustaa Kajalia -blogin HeidiB suositellut, ja näyttävätpä nämä löytyvän myös hänen Holy Grail -listaltaankin.

MAC 239 + MAC 217

Sekä 239 että 217 vaikuttavat hyvälaatuisilta ja yllättävän pehmeiltä luonnonharjaksisiksi siveltimiksi. 239:n pitäisi olla täydellinen vaikka koko silmämeikin tekoon ja erityisesti luomivärin pakkauksessa luomelle tämän pitäisi olla oivallinen. Olen tottunut pikkuiseen Inglot 20P -siveltimeen (kaiketi sama kuin Inglot 13P), joten toistaiseksi MACin luomivärisivellin tuntuu hieman liian isolta. Vasta käytössä sen tosin näkee. 217 puolestaan on häivytyssivellin, ja siihen hommaan se tuntuu sopivan kivasti: sivellin ei ole liian löysä, eikä toisaalta myöskään liian jäykkä. Tositilanteessa en ole vielä ehtinyt kumpaankaan perehtyä, mutta pian sen teen.

Haaveenani on kerätä pikku hiljaa kattava kokoelma MACin siveltimiä. Ne ovat kuulemani mukaan laadukkaita, ja oikealla hoidolla kestävät pitkään. Halvemmissa siveltimissä tuntuma ja lopputulos meikissä voi olla lähestulkoon sama kuin kalliimmissakin, mutta eron hintavan ja halvan tuotteen välillä huomaa ennen kaikkea kestossa: halvemmista harjakset irtoavat nopeammin ja siveltimen muoto voi kadota hyvästäkin hoidosta huolimatta. Tietenkin myös kalliisiin sivellinsarjoihin mahtuu niitä kakkosluokan suteja, mutta ainakin toistaiseksi olen kuullut MACin siveltimistä vain hyvää 🙂 Hintahan se on, mikä näissä kirpaisee: 239 maksoi 27,50 euroa ja 217 24,50 euroa. Ostin myös MACin Brush Cleanserin, jolla oli hintaa 12 euroa / 235ml.

Vierailin Helsingissä iki-ihanan S:n synttäreillä, ja Helsingissä ollessani oli minun tietysti vierailtava MAC-tiskillä. Ei olisi pitänyt. Olin sangen vaikutusalttiissa tilassa ja vaikka olin etukäteen päättänyt, etten ainakaan uusista kokoelmista tarvitse mitään, iskin silmäni Vera -kokoelman pigmenttitorneihin. Ei ole lainkaan yllättävää, että näistä mukaani lähti oranssia ja ruskean ja pronssin eri sävyjä hehkuva Aloha. Temptaliassa on jälleen hyvät swatchit kyseisestä stackistä.

Ihastuin näihin ihan yhtä paljon kuin aikaisempaankin pigmenttitorniini, Smoky Berry Ornamentiin. Harmillisesti pigment stackien hinta on noussut 33 eurosta 38 euroon joten nyt yhdelle sävylle tulee hintaa melkein 10 euroa kappaleelta. Toistaiseksi nämä ovat vielä juuri ja juuri sen arvoisia (normaalihintainen pigmenttipurkki on kuitenkin edelleen melkein 20 euroa hinnaltaan), mutta vastaisuudessa ostan tällä hinnalla vain ehdottomia pakko saada -stackejä. Tämä Aloha on sellainen.

MAC Lantern Light + Campfire

Tässä vielä pigmentit tositoimissa. Yhdistin luomelle kahta suosikkiani: sisäpuolikkaalla Lantern Light ja ulkonurkassa ja yläluomelle häivytettynä Campfire. Rakkaus. Pidän hurjasti myös sävyjen nimistä, ne kuvaavat sävyjä aivan oikealla tavalla.

Myös stackin nimikkosävy Aloha on ihana, metallinen taupehtava ruskea. Swifting Sands on myös hyvä sävy, mutta ehkä hieman tylsä. Tässä kokoelmassa sen tilalla olisi rokannut vaikka tumma turkoosi tai merenvihreä. Setissä ei mielestäni aina tarvitse olla yhtä varmaa turvasävyä, vaan stackeissä voisi lähteä hulluttelemaankin. Lisäksi Sands on ehkä liian samanlainen Smoky Berry Ornamentin Pearlin kanssa. Pearl on kuitenkin pinkimpi, joten dupesta ei ole kyse… onneksi.

Oliko ihan hölmö juttu laittaa lähes sata euroa kosmetiikkaan? Yritän perustella tätä itselleni palkintona saavutetusta tavoitteesta, ja vetoan jatkuvasti myös siihen, että nämä kaikki kestävät varmasti aikaa eivätkä ole hetken hurmiota.

Muistatteko te palkita itseänne, ja jos niin miten? 🙂

Itseään voi palkita myös ruoalla, jota minä usein teen:

Jogurttipurkkikuva!

Rahkaa, pakastemarjoja ja sokeria<3

Comments

    • Oi, kiitos paljon 🙂 Olen kyllä iloinen siitä, että ripseni ovat suht kivat eikä minun tarvitse ajatella esim. ripsipidennyksiä. Tekoripset sen sijaan silloin tällöin ovat kivat :>

    • Thank you really much! I was so tired when writing this that I forgot to add English summary to the end of the post x)

      I absolutely love the colour orange: I don’t know whether it’s the spring or what, but either way I’m loving it.

    • Mäkin tykkään oikeestaan ainoastaan noista pigementeistä ja myös meikkivoiteista olen kuullut hyvää. Luomiväreissä on vissiin vähän laatuvaihteluita, joten niihin mulla ei oo mitään ylitsepääsemätöntä himoa. Siveltimet vaikuttaa ainakin parin kokeilukerran jälkeen oikein hyviltä, tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework