Mieskauneutta

Mies ja kosmetiikka. Siinä aihe, joka aiheuttaa monessa perheessä keskustelua. Jotkut miehet eivät suostu käyttämään saippuaa kummempaa ihonhoitoa (ei väliä, vaikka iho hilseilisi kasvoista irti), toiset taas hifistelevät jopa enemmän kuin naispuoliset kumppaninsa. Mitenkäs on meidän taloudessa?

Mun kokemuksen mukaan miehen iho on aika vaikea: toisaalta kuiva, toisaalta ajoittain hyvin taipuvainen näppyihin. Nuoruudessa kiusannut, vakava atooppinen ihottuma on onneksi lähestulkoon poissa. Olen toki bloggaajan työni toimesta tyrkyttänyt siipalle jos sun minkämoista rasvaa ja kräämiä, mutta mielipiteen kiskominen muuten niin runsaspuheisen miekkosen suusta on yllättävän hankalaa. Joskus mies tahtoo testata, pohtia ja verrata useamman purtilon verran, joskus taas minusta oikein lupaavankuuloinen tuote lytätään ensikokeilemalta kommentilla ”haisee pahalta”.

Välillä olen sitä mieltä, että miehen sopisi itse keskustella ihonhoitoekspertin kanssa kuin minun veikkailla, että mistähän se misteri tällä kertaa voisi tykätä. Toisaalta blogin kautta on löytynyt useita suosikkeja, joita on ostettu talouteen jo useampi kappale: yksi näistä lemppareista on Urtekramin Aloe Vera -vartalovoide, jota mies sanoo nopeasti imeytyväksi ja raikkaan tuoksuiseksi. Toinen päivittäisessä käytössä oleva tuote on Cliniquen Mild Clarifying Lotion ja kolmas Ella Bachén kuuluisa kalavoide, jota mies on aivan erikseen kehunut. Taidan siis kuitenkin jatkaa tuotesuosittelujani 😉

Saadakseni kerrankin suoria ja selkeitä vastauksia päätin haastatella miestäni ja pyytää vastaukset kirjallisessa muodossa. Yllätyksekseni vastaukset kysymyksiini olivat tosi positiivisia!

Mitä ulkonäkö sulle merkitsee ja liittyykö siihen ihonhoito?

Pidän ulkonäköä melko tai oikeastaan erittäin tärkeänä. Tykkään huolehtia kehostani liikkumalla, terveellisillä elämäntavoilla, pitämällä huolta hygieniastani yms. luonnollisesti ihonhoito kuuluu myös tähän.

Millainen iho sulla on ja miten hoidat sitä?

Kuiva iho tuntuu olevan. Aamuisin ja iltaisin pesen ja rasvaan ihoni, sekä lisäksi jos päivän aikana jostain kohtaa ”kiristää” niin taas rasvailen.

Miten kaveripiirissäsi keskustellaan ihonhoidosta? Vaihteletteko vinkkejä?

Kaveripiirissäni keskustellaan todella vähän ihonhoidosta. Oikeastaan yhden kaverin kanssa tulee silloin tällöin juteltua. Harvemmin kuitenkin tästäkin. Eli eipä paljoa vinkkejä vaihdella.

Onko sulla ihon suhteen ongelmia, joihin toivoisit ratkaisuja?

Finnejä/näppyjä tuntuu tulevan naamaan ja muuallekin kroppaan helposti – johtunee osittain työstäni liikunnanohjaajana. Toki olisi kivaa jos näitä olisi vähemmän.

Onko rankkaa olla kauneusbloggaajan mies, kun joutuu tällasiin ristikuulusteluihin vastaamaan ja kokeilemaan ties mitä mömmöjä?

Ei ollenkaan. Päin vastoin kiva kun saa vinkkejä ja ilmaisia tuotteita miten huolehtia ihosta. Kuten edellä mainitsin niin pidän kuitenkin itsestäni huolehtimista erittäin tärkeänä asiana.

Miehellä on sopivasti synttärit marraskuussa, joten ajattelin yllättää hänet milläs muullakaan kuin kosmetiikalla! Miesten LivBoxista on nimittäin nyt myynnissä toinen erä hintaan 19,90 euroa, mikä ei ole ollenkaan paha hinta laatikollisesta miessopivaa kauneudenhoitoa. Mä olen käynyt jo vähän kurkkimassa muiden blogeissa mitä boksi sisältää, mutta miehellä ei ole harmainta hajua! Luulen kyllä, että ainakin pari tuotteista on välittömiä suosikkeja… 🙂

Mikäli isänpäivälahjan hankinta unohtui tai haluaisit muuten vain ilahduttaa jotakuta elämäsi kaksilahkeisista, MiesBoksin saa tilattua täältä. Boksi ilmestyy vain kerran tai pari vuodessa, joten tilaisuus on ainutlaatuinen! Suosittelen lämpimästi, sillä viime vuonna täysin yllärinä tilamaani paketti aiheutti suorastaan sanattomuutta lahjan vastaanottajassa.

 

Minkälaista kosmetiikkaa mies käyttää teidän taloudessanne? Löytyykö yhtään hifistelijää tai jopa itsenäistä kosmetiikkashoppailijaa?

 

Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh

4 thoughts on “Mieskauneutta

 • 8.11.2015 at 13:48
  Permalink

  Mies on oppinut kyllä jo kotikasvatuksessa ihonhoidon. Sillä oli jopa kasvovettä kun tapasimme! Tosin sen käyttö tuntui unohtuvan… Kyllä tuo ihan mielellään ja avoimin mielin kokeilee kaikenlaista mitä tyrkytän. Silmänympärysvoide oli kyllä hankala, mutta kun äidiltään sellaisen sai lahjaksi niin on sitä ilmeisesti käytetty ainakin satunnaisesti.

  Reply
  • 10.11.2015 at 13:05
   Permalink

   Munkin mies oli kyllä saanut hyvän koulutuksen, mutta omalle iholle sopivien tuotteiden löytäminen on ollut vaikeaa. Sy-voide on muuten yks mitä miehille pitäis ihan erikseen suositella! Usein muu iho on ihan hyvässä kunnossa, mutta silmänympärykset kuivat tai turvonneet. Hyvä että sun miehellä on se hanskassa 🙂

 • 12.11.2015 at 08:27
  Permalink

  Mun miestä ei kyllä saa rasvaamaan itseään sitten millään. Kasvojenhoito tapahtuu Garnierin ihan nitinati-tunteen jättävällä hiiliputsarilla illalla ja vesipesulla aamulla, sekä joskus sheivauksen jälkeen vähän laittaa jotain Nivean rauhoittavaa geeliä. Kasvovettäkin hän käytti nuorempana, muttei enää, kun näppyjä ei tule. Vartalon ihon rasvauksesta kieltäytymisen kyllä ymmärränkin, koska hän on niin karvainen tapaus, että iholle asti rasvat ei varmaan edes pääsisi imeytymään sen jäätävän karvakerroksen läpi :’D

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.