Mainospohdintaa

Kuten osa teistä on varmasti jo huomannut, otin hiljattain blogissa käyttöön mainokset. Ajattelin, että olisi mukava saada vähän taskurahaa blogin pidosta ja sivupalkissa tai alabannerissa sijaitsevat mainokset olisivat yksinkertaisin ja myös lukijaystävällisin keino siihen. Blogini on vielä aika pieni, joten isompia yhteistyöproggiksia ei ole tiedossa mainostajien taholta (ja mikäli joskus on, ilmoitan niistä tietenkin erikseen). Tradetrackeria mietin myös, mutta se tuntui vielä ehkä liian työläältä vaihtoehdolta.

Sinällään en itse ole mainoksia vastaan blogeissa ja yleensä jopa mielellään klikkailen tieni nettikauppoihin bloggaajalinkkien kautta. Ei ole minulta pois 🙂 Myös sivubannereiden mainoksista olen usein löytänyt oikein hyviä tarjouksia. Minusta mainonta siis antaa enemmän minulle lukijana, kuin ottaa.

Mikä on teidän suhteenne blogimainontaan? Missä menee asiallisen ja blogiin ”kuuluvan” mainonnan raja ja mikä tuntuu lukijasta vain rahastukselta?

I decided to add some advertisements to my page. I thought that visual advertisement is the most reader-friendly form of advertising (you can block those anytime) and it’s also very easy to me. I hope you don’t find these ads terribly annoying!

At the moment my blog is quite small so I don’t have any big sponsors nor affiliate links. And if I some point start having them, I’ll surely let you know.

How do you feel about advertising in blogs generally?

Comments

 1. Minulla on käytössä adblock, en katsele mainioksia enkä klikkaa mainoslinkkejäkään. Jos kiinnostun jostain tuotteesta mitä blogin kirjoittaja mainostaa, etsin tiedon tuotteesta itse, että saan laajemmalta käyttäjäkunnalta tietoa, en luota vain yhteen mielipiteeseen, kun kaikkien ihot on niin yksilöllisiä. Ja jotenkin pikkuhiljaa lukulistalta on poistunut suurin osa sellaisista blogeista jotka perustuu siihen blogiyheistyöhön muutenkin, kun monissa niissä on se että kehutaan poikkeuksetta että saadaan romua romun päälle, en minä jaksa sellaista lukea, haluan kuuulla oikeita mielipiteitä susipaskoista tuotteista niihin loistaviin asti, mutta kukapa sitä ruokkivaa kättä purisi.

  • Mäkin toki teen kartoitusta laajalta alalta liittyen johonkin tuotteeseen, mutta saatan silti palata alkuperäiseen postaukseen ja klikata tuotteen ostoskoriin kyseisen bloggaajan linkkien kautta. Ja tämä koskee siis kosmeblogeja, yhdessäkään lifestyle/muoti-blogissa en ole vielä nähnyt mitään kovin asiantuntevia kosmetiikka-arvosteluja. Haluan kuitenkin tukea samalla bloggaajakollegaa jos tuotteen olen päättänyt hankkia ja helpoin tapa siihen on tietty mainoslinkin kautta 🙂

   Tuotteista bloggaamisessa vaikeinta on ehkä se, että ne ääripäät (tosi huonot ja tosi hyvät) on testiin saatavissa tuotteissa aika harvassa. Tietenkin minulla on tapana kertoa niistä huonoistakin kun tuotemäärät on pieniä, mutta ymmärrän hyvin jos jollekin siitä tuotemerestä joka blogin kautta tulee, tulee halu nostaa esille mieluummin vain ne superhyvät, ne joista kokee lukijoille olevan oikeasti hyötyä. Niin kaksipiippuinen juttu tämä!

 2. Itse ne pidä mainonnasta. Kirjaimellisesti. Mutta valitettavasti liian monet blogit alkaa tekeen sitä rahan takia, vaikka ei sillä tietenkään elä.

  • Saanko kysyä, että miksi et pidä mainonnasta? Koskeeko tämä mainontaa vain blogeissa, vai myös telkkarissa, kadulla jne.? 🙂

   Ymmärrän, että mainonta herättää voimakkaita tunteita varsinkin näin blogeissa. Se kun on suhteellisen uusi juttu vielä Suomessa ja ns. blogikulttuuri on vielä kehittymässä. Mun täytyy myöntää, että ilman mulle suunnattuja tuotelahjoja tässä blogissa olisi paljon vähemmän tuotearvosteluja ja siksi koen mainonnan tässä suhteessa win-win-tilanteena: mainostaja saa näkyvyyttä ja minä puolestani mielelläni testaan tuotteen ja annan rehellisen arvioni siitä. Jos tuote on huono, perustelen mielipiteeni. Kuten myös, jos kyseessä on hyvä tuote 🙂

 3. Mua ei mainokset mitenkään häiritse, itseasiassa suon bloggaajille ihan mielellään pienen palkkion jos mahdollista. Oma blogi on niin pieni etten ole mainoksia edes miettinyt, niistä saisi niin minimaalisen korvauksen.

  Mun mielestä suomalaisissa kosmetiikkablogeissa ollaan vielä hyvin ’lahjomattomia’, monesti moni bloggaaja on saanut saman tuotteen, ja arvioita saa lukea ihan laidasta laitaan. Osa tykkää, osa ei. 🙂

  • Jep, tämä on kyllä totta. Olen käsittänyt, että esimerkiksi ulkomaiset youtube-gurut ja bloggaajat saattavat saada aivan kaikki käyttämänsä tuotteet ilmaiseksi mutta kukaan ei siitä liiemmin huutele.

   Mäkin tykkään, kun on eriäviä arvioita! Varsinkin ihonhoitotuotteet ovat niin yksilöllisiä, että mieluummin luen monen ”eri-ihoisen” tunnelmat. 🙂

 4. Mainokset ei häiritse minua, mutta en myöskään klikkaile kosmetiikkablogien linkkejä. Ja useinmiten perustan ostokseni oman tarpeen ja mahdollisesti muiden blogien kehujen saattelemana.

  Olen tosin nyt paljon suomalaisia blogeja seuranneena vähän puutunut Livboksin sisällön ruotimiseen (jokaisella bloggaajalla omansa, niistä saattaa tulle helposti 5-15 postausta) tai suurella volyymilla mainostettu uutuus joka on todella monella bloginpitäjällä testissä samaan aikaan ja postaukset tulevat yhtä aikaa. Esim. kuivashampoo arvosteluja tuli ovista ja ikkunoista yhdessä vaiheessa, samoin BB-arvosteluja.

  Koska kosmetiikkablogin pitäminen on vielä kaikille harrastus en näe sinänsä mitään pahaa siinä, että bloginpitäjä saa ilmaiseksi tuotteita. Sillä ajallisesti testaus, tuotekuvien ottaminen ja mahdolliset ennen/jälkeen kuvat vievät tuhottomasti aikaa ja vielä siinä vaiheessa ei ole kirjoitettu blogiin riviäkään.

  Kauneusalaa ammatikseen harjoittavat esim. meikkaajat/maskeeraajat tai kosmetiikkamyyjät taas tarvitsevat ammattitaidon ylläpitämiseksi uusia tuotetietoja ja mahd. kokeiluja.

  Se, että joku toinen blogin kirjoittaja saa tuotteita maahantuojilta tai mainostajilta sekä blogimainoksista rahaa ei suoranaisesti ole minulta pois. Enkä suhtaudu siihen negatiivisesti. Maksan purkkini ja meikkini itse, mutta en toki kiellä, että testaustuotteita esim. meikeistä olisi kiva saada.

  • Nämä trendien aallokot tuntuvat ärsyttävän aika montaa, mutta toisaalta aina ei edes ole kyse kampanjatuotteesta vaan ihan puhtaasta kiinnostuksesta: yksi testaa ja kehuu, toinen testaa ja kehuu ja sitten tuote onkin jo kaikkien blogeissa. Siihen taannoiseen Yves Rocher -kampanjaan mulla meni kyllä kanssa hermot, kun kaikille oli lähetetty aivan täysin samat tuotteet testiin :/

   Liv Box ei vielä toistaiseksi häiritse mua, kun aika moni kosmebloggaaja kuitenkin keskittyy paketin kokonaisuuden arviointiin ja tuotteiden arvosteluun. En jaksa lukea muotibloggaajien hehkutuksia ”iih taas nii ihana boxi uu la la!”, varsinkin kun tiedän kosmebloggaajien kokemusten perusteella ettei kaikille tuotteille suinkaan sovi varaukseton kehuminen.

   Monimutkaisia juttuja nämä! Mutta keskustelua asian tiimoilta on ihana saada, ja eritoten olen kiinnostunut teidän lukijoiden mielipiteistä, vaikka mainokset olenkin tänne blogiini päättänyt pysyvästi ottaa 🙂

 5. Mä luen tätä blogia säännöllisesti ja ihan mielelläni suvaitsen parit mainokset siitä hyvästä. Mä en ymmärrä ollenkaan mainoksista nillitystä.

  • Kiva juttu, että mainokset eivät häiritse 🙂 Mäkin olen jotenkin niin tottunut bannereihin ja muihin sivupalkin mainoksiin, että usemmissa blogeissa silmä ohittaa ne ihan automaattisesti enkä koe, että niistä olisi haittaa.

   Minäkään en ihan ymmärrä sitä näkemystä, että mainokset olisivat jo lähtökohtaisesti pahasta. Asiallinen mainonta on ok, piilo- ja muut epämääräiset mainostukset sitten erikseen.

 6. Jos mainoksia on liikaa se tietty häiritsee, mutta vähän on ok. 🙂 Esim. jos blogitekstin välissä niin haisee rahastukseltä koko sivu, vaikkei olisikaan. Mun omassa blogissa on ”mainontaa” vain amazon.com linkit. 🙂

 7. Jos mainoksia on liikaa se tietty häiritsee, mutta vähän on ok. 🙂 Esim. jos blogitekstin välissä niin haisee rahastukseltä koko sivu, vaikkei olisikaan. Mun omassa blogissa on ”mainontaa” vain amazon.com linkit. 🙂

  • Jep, onhan se niinkin että liika on liikaa. Tänne blogiin ei kuitenkaan ole tarkoitus tulla mitään älytöntä pop-upien ja neonvärien vilkkuvaa mainosihmemaata, vaan pidän mainokset tuollaisena pienenä lisäjuttuna. Mielestäni niistä voi olla myös apua lukijoille, jos niistä löytyy esim. hyviä tarjouksia.

 8. En mainoksista pidä, se on fakta (en blogeissa, en telkussa, en lehdissä). Mutta alkavatko ne ärsyttämään ja nostavatko verenpainetta, se riippuu hyvin paljon siitä kuinka bloggaaja mainoksensa tuo esille. Olen totaalisen kyllästynyt niihin postauksiin, jossa suositellaan tuotteita ja tungetaan jokaisen tuotteen perään mainoslinkki. Toinen ärsytys on nämä postaukset, jossa hehkutetaan jotain supertarjousta ja tottakai hehkutuksen joukossa on mainoslinkki. Sellainen mainonta, josta näkee selvästi että bloggaaja ajaa vain omaa etuaan.

  Nämä pienet mainokset mitä olet blogiisi nyt laittanut, eivät häiritse ollenkaan 🙂 Ne eivät vilku silmille joka suunnasta, eikä teksti vilise mainoslinkkejä. Toivottavasti mainostus blogissasi pysyy tällaisena pienenä extrana, eikä leviä joka suuntaan, niin olen oikein tyytyväinen lukija 🙂

  • Hyvä kuulla, etteivät mainokset häiritse! 🙂

   Luulen, että tuo mainitsemasi ongelma on pääasiassa muotiblogeilla: monilla voi olla montakin mainostajaa blogissaan ja välillä postauksista kuultaa läpi se, että ne on tehty ajatellen ensiksi mainostajan näkökulmaa. Minä en kuitenkaan ihan hirveän paljoa muotiblogeja lue. Kosmetiikka- ja kauneusblogeissa on havaintojeni mukaan mainostaminen pysynyt suhteellisen huomaamattomana/ei-häiritsevänä, ja niin olisi tarkoitus minunkin blogissani jatkossa olla. En tarkoita huomaamattomuudella kuitenkaan piilomainontaa, vaan nimenomaan sitä että mainokset eivät häiritse lukukokoemusta merkittävästi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework