MAC-meikkiopastuksessa

*Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Sain synttärilahjaksi kaksi lahjakorttia Stockmannille. Lahjan antaneilla mafiasiskoilla oli mielessä erityisesti meikkimerkki MAC, ja sen juuri julkaistut Haute Dogs -kokoelman tuotteet. Koiraihmisenä tuo kokoelma oli tietty käytävä katsomassa ja koska neljän tuotteen ostaja saa kaupan päälle veloituksettoman meikkineuvonnan, varasin itselleni ajan hetimiten. Aika opastukseen varataan etukäteen MACin tiskiltä tai soittamalla pisteelle. Opastuksessa menee noin 45-60 minuuttia riippuen asiakkaan tarpeista ja siinä keskitytään juuri siihen, missä kaipaa eniten apua.

Mulla oli aika selvät sävelet astellessani neuvontaan. Halusin yhden paletin Haute Dogs -kokoelmasta, jonkin uusista yhdeksän luomivärin paleteista ja kokeilla minulle uutta meikkivoidetta. Mullahan on päässä jatkuvasti lista tuotteista joita haluan MACiltä kokeilla, joten ostettavan keksiminen ei varsinaisesti ole ongelma. Sen sijaan halusin nähdä, miten ammattilainen tekisi mulle silmämeikin: miten hän laittaa luomivärit, rajauksen, mitä suosittelee…

Pyysin siis nimenomaan silmämeikkiin keskittyvää opastusta ja tässä on meikki, joka mulle tehtiin. Luomiväreiksi valittiin Haute Dogs -kokoelman Pure Bred -paletti, jonka itselleni myös ostin. Paletin sävyjä syvennettiin hieman ruskeilla ja mustilla normaalin valikoiman mattasävyillä.

Rajaus on tehty mustalla geelimäisellä Fluidline-rajauksella ja luomivärien pohjustuksena toimii *Paint Pot (voidemainen luomiväri) ja puuteri. Kombo, joka pysyi silmissä yllättävän hyvin! Nämä kuvat on otettu kuuden-seitsemän tunnin kuluttua meikistä, joten saavutus on ihan loistava.

Tykkäsin etenkin tavasta, jolla meikkaaja korosti silmieni pyöreyttä. Rajaus on ihan erilainen, kuin mitä itse yleensä teen! Siipi on lyhyempi ja hieman paksumpi, mutta sopii silmiin hyvin. Luomivärit meikkaaja levitti pyöreämpään muotoon, kun taas itse tuppaan meikatessa venyttämään silmää leveämmäksi. Huomasin, ettei siihen tosiaankaan aina ole tarvetta vaan myös leveyssuunnassa tiiviimmin asetellut luomivärit toimivat loistavasti. Meikkaaja kannusti minua käyttämään rohkeasti runsasta tilaa joka mulla on luomivaon ja kulmakarvan välissä, eli luomivaon varjostukset voi huoletta häivyttää lähes suoraan ylöspäin.

Kulmakarvat tehtiin tummemmiksi ja suoremmiksi kuin mitä itse suosin, mutta annoin meikkaajalle täysin vapaat kädet enkä lähtenyt kertomaan omia tapojani. Sopivat ne nimittäin näinkin ja pyöreämpi muoto on itse asiassa kivempi joissain lookeissa. Varsinkin, jos tahtoo korostaa nukkemaisuutta tai kasvojen siroutta.

Huulille meikkaaja valitsi mulle aiemmin ihan tuntemattoman sävyn, *Creme Cupin. Puna näytti niin ihanalta, että vaikka olin vannottanut itseäni etukäteen siitä ettei yhden yhtä huulipunaa saisi ostoskassiin eksyä… Noh, tiedättehän te mut! Neljän värin Pure Bred -paletin ja huulipunan lisäksi poistuin tiskiltä mukanani *Amber x 9 -luomiväripaletti ja *Pro Longwear -peiteaine sävyssä NW20. Yllätyksekseni mulle valittiin mukaan tuo punapohjainen sävy, vaikka normaalisti olen keltapohjainen. Meikkaaja oli kuitenkin sitä mieltä että mikäli mielin saada tummat silmänaluseni piiloon, vaatii se hieman punaisuutta peittävyyden lisäksi. Kaikki ostokset ovat olleet lähes päivittäin käytössä, joten hyviä juttuja tuli hankittua!

Meikkiopastus oli mukava tilaisuus, jossa sai rauhassa esittää tyhmiäkin kysymyksiä ja keskustella tuotesuosituksista. Asiakkaan palvelussa mentiin todella pitkälle, ja meikkiaika venähtikin vartilla kun unohduttiin analysoimaan kulmakarvoja ja tämän hetken meikkitrendejä. Suosittelen tilaisuutta lämpimästi sekä aloittelijoille että kokeneille meikkaajille, lopputulos ja neuvot ovat ehdottomasti neljän tuotteen arvoisia! Yhteishinta ostamilleni tuotteille oli noin 120-130 euroa, joista osan kuittasin lahjakorteilla.

Oletko käynyt meikkiopastuksessa? Millainen kokemus oli?

Comments

 1. En koskaan ole käynyt mutta voi että kun haluaisin! Mulla on isoja ongelmia meikkamisen kanssa ja haluaisin, että joku ammattilainen näyttää kädestä pitäen, miten kulmat muotoillaan ja miten tehdään kaunis rajaus. Alaluomen meikkaaminen on myös mulle hankalaa, en osaa meikata sitä niin, ettei vaikutelma olisi suttuinen.
  Kaunis meikki sulle on tehty:)

  • Suosittelen lämpimästi! Stockalla ja MACillä on todella hyviä opastajia, joilta saa neuvoja sekä aloittelija että ihan kokenutkin konkari. Kivaa on, että keskitytään just niihin omiin ongelmakohtiin ja kehitetään niille arjenkestävä ratkaisu. Olen käynyt aiemmin Stockalla muotoiluttamassa kulmat (8e) ja samalla muotoilija opetti mut meikkaamaan kulmat. Tavallaan tiesin kulmien meikkauksen perusteet ja osasin kyllä laittaa kulmani, mutta se otti joka kerta tuhottomasti aikaa ja neuvojalla käynti todella auttoi. Nyt kulmat on melkein lemppariasiani meikissä, kun ennen inhosin sitä 🙂

 2. Pitääkö meikkiopastus varata etukäteen vai saako sen myös silloin jos paikan päällä päätyy ostamaan 3/4 tuotetta?

 3. What, neljä tuotetta?! Onko tää muuttunut?

  Tosi nätti meikki, tykkään tuosta silmän pyöreästä muodosta 🙂

 4. Oijoijoi TOSI kaunis meikki, sopii sulle ihan täydellisesti! Tällaisia lisää 😉

  Itsekin haaveilen tollaisesta meikkiopastuksesta, muakin kiinnostaisi nähdä, miten joku muu mut meikkaisi 🙂

  • Kiitos <3 Mäkin tykkäsin hurjasti ja oon ihan suurkuluttanut tuota palettia!

   Se opastuksessa just on parasta, kun saa ihan eri lähestymisen siihen omaan kasvonmuotoon. Voi myös kysyä erilaisista trendeistä, että miten ne sopisivat omille kasvoille: saa ihan uusia ideoita koko hommaan!

 5. Sä olet kyllä kaunis. <3 Meikkikin on tosi onnistunut. Mullekin oli uutta, että tarvitsee ostaa neljä tuotetta, että saa meikkauksen. 😮

 6. Musta on niin hassua, ettei tota palvelua ole tiskillä koskaan mitenkään mainostettu, vaikka sieltä on tullut ostettua tuotteita paljon 🙂

  • No niinpä! Ihan loistava palvelu ja lisäisi varmasti tuotteiden ostoa entisestään, jos kuitenkin on vaikka paria-kolmea jo ostamassa. Mä aion ainakin jatkossa hyödyntää tätä mahista ahkerammin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework