Lush ja pakkaukseton kosmetiikka

Lush on pitkään ollut kosmetiikkabloggaajille iloa tuova, tuoksuva palasaippuoiden ihme. Helsingin asematunnelin myymälä tuo haistajasta riippuen miellyttävän tai tukahduttavan tuoksujen sekamelskan myös yritystä tuntemattomien neniin, ja juuri tämä ”Lush-tuoksu” onkin se mikä ihmisiä jakaa eri leireihin. Toisille huumaavana tuoksuva liike on seitsemäs taivas, toiset puolestaan kaivavat allergialääkkeet ja nenäsuihkeet laukusta jo liikkeen nimen kuullessaan. Lush on kuitenkin paljon muuta kuin tuoksuvia palasaippuoita ja nyt luon katsauksen erityisesti pakkauksettomaan valikoimaan.

Pakkauksettomuuden tausta ja uusi säilytysratkaisu

Lush on eettisesti valveutunut yritys, joka muun muassa valmistaa tuotteensa käsityönä, järjestää tuotepakkauksilleen kierrätyksen ja on pitkään toiminut eläinkokeiden vastaisessa työssä. Tällä hetkellä Lushin valikoimasta 82% on vegaanisia tuotteita. Näin ollen ei ole ihme, että Lush on ottanut voimakkaasti kantaa myös tuotteiden pakkauksiin ja pyrkinyt vähentämään niitä omassa valikoimassaan tuomalla myyntiin useisiin tuoteryhmiin pakkausta vailla olevia hoitotuotteita. Luonnollisin pakkaukseton valinta ovat tietysti palasaippuat, mutta Lushilta pakkauksettomia tuotteita löytyy niin hiuksille, vartalolle kuin kasvoillekin.

Koska pakkauksettomien tuotteiden säilytys voi olla hankalaa, on Lush tuonut valikoimiin metalliset rasiat eri tuotteille ja nyt myös täysin biohajoavan, korkista valmistetun pakkauksen. Itse olen säilyttänyt Lushin tuotteita tylsästi lautasella, saippua-alustalla tai harsopussissa (saa askartelukaupoista), mutta korkkipakkauksen myötä innostuin myös ihan erillisen Lush-pakkauksen hankkimisesta.

Lush Full of Grace -seerumipala – jytyä kosteutta tiiviissä muodossa

Ensikosketukseni Lushin ihonhoitoon oli tämä seerumipala ja ihastuin siihen niin, että parhaillaan kaapissa taitaa olla kolmas samanlainen odottamassa käyttöä. Ihanaa seerumipalassa on se, että vaikka se on hurjan ravitseva ja täynnä öljyjä, kevyt sipaisu iholle imeytyy nopeasti. Tuntuma johtunee kalamiinijauheesta, jonka tarkoitus on hillitä ihon rasvoittumista.

Full of Grace -seerumi sopii erityisen hyvin kuivalle iholle, ja just sellainenhan mulla on. Sivelen seerumia yleensä sormiin ja sormista kasvoille, mutta seerumipalaa voi toki hieroa myös suoraan kasvoille. Öljyisä ja tuju koostumus sulaa iholle ja antaa mukavan hehkun. Olen käyttänyt palaa myös meikin alla ongelmitta.

Lush Sleepy Face – kiinteä puhdistusöljy

Seerumia jännempi tuttavuus on kiinteä Sleepy Face -puhdistusöljy, joka ilmestyi Lushin valikoimaan keväällä. Puhdistusöljyssä on miellyttävän pehmeä tuoksu ja se sisältää muun muassa karitevoita, kaakaovoita, manteliöljyä ja kauramaitoa. Koostumus sulaa käsien lämmössä helposti ja öljy poistaa meikit perusteellisen hyvin.

Kun puhdistusöljy poistetaan kasvoilta, päästään kuitenkin käyttäjiä jakavaan vaiheeseen. Kiinteä puhdistusöljy ei sisällä emulgaattoreita eli se ei huuhtoudu pois vedellä. Näin ollen puhdistusöljy tulee pyyhkiä pois esimerkiksi musliiniliinalla tai (kesto)vanulapulla, ja mahdollisesti viimeistellä kaksoispuhdistus vielä vaahtoavalla tuotteella mikäli ei halua jättää ihoa pehmeän öljytyn tuntuiseksi. Itse tykkään kyllä puhdistusöljyn ihoa hoitavasta tuntumasta, mutta ihon hinkkaus liinalla tuntuu kasvoilla ikävältä.

Kiinteä puhdistusöljy toimii parhaiten, mikäli sen hieroo kasvoihin ennen esimerkiksi suihkuun menoa ja suihkussa ollessa tai sen jälkeen puhdistaa ihon puhdistusliinalla. Kun öljy saa suihkun ajan muhitella meikkejä pois, jää liinalla hinkuttaminen vähäiseksi ja meikki irtoaa lähes itsestään. Valitettavasti käyn itse suihkussa meikinpoiston jälkeen tai aamuisin, jolloin kiinteä puhdistusöljy ei ole kätevin tapa poistaa meikkiä. Itse tuote kuitenkin toimii, vaikka ei rutiineihini sovikaan.

Olen käyttänyt loppuun myös muutamia Lushin palashampoita, hierontapaloja ja kiinteän suihkugeelin. Seuraavaksi haluaisin kokeilla uutta Coconut Rice -shampoopalaa, American Cream -hoitoainepalaa ja kiinteää vartalovoidetta. Lushin laaja pakkaukseton konsepti on älyttömän mielenkiintoinen ja on mahtava tietää, että tarvittaessa koko ihon- ja hiustenhoidon saa pakkauksettomana.

Oletko kokeillut pakkauksettomia tuotteita?

Mikä on suosikkisi Lushilta?

Comments

  1. Tykkään tosi paljon Lushin palashampoista (loistavia varsinkin reissussa) ja tietenkin kahvikuorinta on lemppari kropalle. Lushin ainoa miinus on, että jopa minun tuoksuista tykkäävän nenään, monet tuotteet ovat aivan liian voimakkaan tuoksuisia. :/

    • Musta taas tuntuu, että Lushin tuotteista häviää tuoksu kotikylppärissä eikä ne ole enää yhtään niin voimakkaita 😀 Tietty suihkugeeleissä tuoksu pysyy paremmin, mutta monesti palasaippuat ja muut menettää hieman sitä ytyintä kärkeään kotioloissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework