Elämyksiä luonnonkosmetiikasta: Unna Nordic

Unna Nordic -kasvovesi ja -kasvoseerumi PR-näytteitä.

Suomalainen luonnonkosmetiikka on suoranainen buumi tällä hetkellä, kiitos Suomessa sijaitsevien, erityisesti luonnonkosmetiikan kehitykseen keskittyneiden tehtaiden. On ihanaa, että suomalaista, ekologisesti tuotettua luonnonmukaista ihonhoitoa löytyy nykyään jokaisessa hintaluokassa ja erilaisilla tuotekomboilla. Tänään esittelyyn pääsee erityinen suosikkini, Unna Nordic. Unna Nordic -kokemuksia olen kerryttänyt keväästä lähtien testaten laajalla skaalalla tuotemerkin tuotteita.

Mikä on Unna Nordic?

Unna Nordic on luonnonmukaista hoitolakosmetiikkaa, jonka tarkoituksena on hyödyntää suomalaisen metsän tehoaineita ja tuoda myös tuoksumaailmaan metsäisyyttä ja vehreyttä. Unnan tuotteissa hyödynnetään muun muassa katajaa, koivunmahlaa, mäntyä, ratamoa, metsämarjoja ja kauraa. Juuri tämä metsäteema herätti kiinnostukseni, sillä ikäni metsässä liikkuneena luonto ja erityisesti suomalainen metsä ovat minulle tärkeitä. Unnan ekosertifioiduissa tuotteissa on läsnä elämyksellisyys, joka yhdistetään näppärästi toimiviin tehoaineisiin. Mukana on myös trendikkyyttä, sillä Unna-ihonhoito lainaa hieman korealaisesta kosmetiikasta ja hyödyntää trendikkäitä ainesosia, kuten hyaluronihappoa. Kaikki Unna-tuotteet ovat vegaanisia.

Unna Nordic on perustettu erityisesti kauneushoitoloita silmällä pitäen, jolloin hoitoloista on mahdollista saada myös Unna-hoitoja. Unna-hoitoja ja -tuotteita tarjoavat hoitolat löytyvät tästä linkistä.

Seuraavassa kerron Unna Nordic -kokemuksia erityisesti kuivan, atooppisuuteen taipuvaisen ihonhoidon osana.

Puhdistus: Vilja-puhdistusmaito

Olen kulkenut pitkän matkan puhdistusmaitojen vihaajasta niiden rakastajaksi. Aiemmin koin puhdistusmaidot tehottomina litkuina, jotka jättivät ihon lähmäiseksi. Suhtautumiseni on kuitenkin muuttunut erinomaisten puhdistusmaitojen myötä, ja Unna Nordic Vilja on yksi niistä.

Viljassa on kaurainen tuoksu, joka tuo mieleeni kirkkaasti hevostallin heinältä tuoksuvan ilman. Sisäinen heppatyttöni hihkuu innosta, kun joka-aamuinen puhdistus herättää mielleyhtymän kesäisiin tallipäiviin. Puhdistusmaito jättää ihon pehmeäksi ja kimmoisan tuntuiseksi, siksi tykkään käyttää sitä juuri aamuisin. Vilja sopii tuotekuvauksen puolesta myös silmämeikin poistoon, mutta siihen käytän itse mieluummin öljyä jolloin Vilja jää kakkosvaiheen puhdistusaineeksi.

Harmillisesti puhdistusmaidon pakkauskoko on kovin pieni, vain 100 millilitraa. Toivoisin tähän suurkuluttajan pumppupullo-versiota 😀 Vilja-puhdistusmaidon hinta on 29 euroa merkin omassa nettikaupassa.

Kosteutus: Varpu-kasvovesi

Suosikki! Unna Nordic Varpu -kasvovesi on koostumukseltaan geelimäisen paksua ja sen onkin tarkoitus toimia myös hoitovesimäisenä, kerrostettavana kosteuttajana ihonhoidossa. Pehmeän raikkaan tuoksuinen hoitovesi sisältää ihon hyvinvointia tukevia prebiootteja ja fermentoitua granaattiomenauutettta, ja sen pohja on koivunmahlauutteessa. Tehokkaasti kosteuttava kasvovesi tuntuu iholla ihanalta ja olen kerrostanut sitä iholle niin, että nyt säästelen viimeisiä tippoja. Jos haluaa kokeilla vain yhtä Unna-tuotetta, suosittelen lämpimästi Varpua!

Varpu-kasvoveden pakkauskoko on myös pienehkö 100 millilitraa ja sen hinta on 29 euroa.

Kosteutus: Pihla-kasvoseerumi

Erityisesti pintakuivalle iholle tarkoitettu hajusteeton Unna Nordic Pihla-hyaluronihapposeerumi sisältää koivunmahlaa, mesimarjaa ja glyseriiniä, joiden ansiosta se sitoo iholle tehokkaasti kosteutta ja helpottaa ihon kiristelyä. Suhtautumiseni Pihlaan jäi hieman kahden vaiheille, vaikka sen pitäisi paksun ja geelimäisen koostumuksensa ansiosta sopia iholleni hyvin. Aluksi Pihla-seerumi nimittäin rullautui ihollani helposti eikä tuntunut jättävän ihoa kosteutetun tuntuiseksi. Jouduinkin aloittamaan käytön yhdellä tipalla ja pikku hiljaa pystyin lisäämään käyttöä ilman, että rullausefektiä esiintyi. Alun vaikeuksien jälkeen otin kosteuden mieluummin Varpu-kasvovettä kerrostamalla ja Pihla jäi hieman paitsioon. Ehkä tämä olisi parempi normaalille ihotyypille, kuin omalle atooppisen kuivalle iholleni?

Pihla-kasvoseerumi on koostumukseltaan riittoisaa ja sen saa omakseen 48 euron hintaan.

Lisähoito: Säde-silmänympärysseerumi

Unna Nordic Säde -silmänympärysseerumin poimin ostoskoriin mielenkiinnosta, sillä erilaiset tehotuotteet ovat aina jännittäviä kokeiluja. Silmänympärysseerumi levitetään siis aivan kuin seerumi, mutta silmänympärysiholle. Sen tehtävä on tuoda iholle tehoaineita, joita ei välttämättä saada pakattua itse silmänympärysvoiteeseen. Tällaisia spesifejä tehoaineita voivat olla esimerkiksi turvotusta vähentävät, kiinteyttävät tai tummuutta häivyttävät ainesosat. Joissain tapauksissa seerumi voi myös korvata tavallisen silmänympärysvoiteen, jos koostumus on tarpeeksi täyteläinen.

Säde-silmänympärysseerumissa on juuri tällainen, täyteläinen koostumus enkä ihmettele, mikäli joku korvaa sillä varsinaisen voiteen. Säde-seerumi sisältää ruusunmarjaöljyä, hyaluronihappoa ja keramideja sekä fermentoitua granaattiomenan uutetta. Näin ollen se tuntuu iholla pehmentävältä ja tehokkaasti kosteuttavalta, mutta myös nopeasti imeytyvältä. Yleensä silmänympärystuotteet ovat hajusteettomia, mutta Säteessä on mieto laventelin tuoksu.

Unna Nordic Säde -silmänympärysseerumi sopi iholleni tosi hyvin ja se tuntui helpottavan atooppisen kuivan ihoni oireilua ja rauhoittavan sitä. Se ei kuitenkaan tuntunut varsinaisesti seerumilta vaan tavanomaiselta silmänympärysvoiteelta – seerumin näkisin olevan enemmänkin geelimäinen tai kevyen voidemainen, koostumukseltaan konsentroitu tuote. Erityispisteet helppokäyttöisestä pumpusta, joka annosteli tuotetta juuri sopivasti.

Säde-silmänympärysseerumi on Unna-sarjan kalleimpia tuotteita 59 euron hinnallaan. Erityisen hyödyn seerumista näen kuivalle, ikääntyneelle ja ohuelle iholle, joka kaipaa erityistä tehohoitoa ja lisää ravitsevaa hoivaa.

Unna Nordic -ihonhoito jätti jälkeensä ihastuksen tunteita ja pehmeän, rauhoittuneen ja hyvin hoidetun ihon. Erityisesti ihailen tuotteiden kokonaisuutta: tuoksut, koostumukset ja tehoaineet tukevat toisiaan ihanteellisesti. Unna Nordic -kokemuksia hankin mielelläni jatkossa myös lisää!

Jos haluat tutustua Unna Nordic -tuotesarjaan lähemmin, heidän pisteensä löytyy I Love Me -messuilta Helsingin Messukeskuksesta 18.-20.10. Tuolloin Unna julkistaa myös ihan uuden tuotteen, josta olen jo kuullut villejä huhuja! Myös minuun voi törmätä messuilla, tällä kertaa kuitenkin vierailijana töiden sijaan.

Oletko kokeillut suomalaista luonnonkosmetiikkaa?

Comments

  1. Suomalaisella luonnonkosmetiikalla on tosiaan näyttävä nousukiito menossa! Olen yrittänyt ylläpitää blogissani listaa suomalaisista luonnonkosmetiikkabrändeistä, mutta töitä saa tehdä, että jonkinlainen ajantasaisuus säilyy! 😀

    https://viilankantolupa.com/2018/12/15/suurlistaus-suomalainen-luonnonkosmetiikka/

    Mä tykästyin Unnan kosteuttavaan Pihlaja-seerumiin ja täyteläiseen Varpu-kasvoveteen. <3 Kun saan raivattua tilaa kaappeihin, haluan seuraavaksi testata yönaamion – se kuulosti myös erittäin mielenkiintoiselta. Tykkään muuten kovasti Unnan FB:ssä päivittyvästä ihonhoitokoulusta, oletko sattunut törmäämään?

    Multa jäävät messut tänä vuonna väliin. Harmittaa vähäsen, olisin niin mielelläni hiippaillut kurkkimassa osastoja, mutta ehkäpä ensi vuonna sitten. Taitaa muuten olla ensimmäinen kerta viiteen vai kuuteen vuoteen, kun messut jäävät väliin, hui!

    • Sun lista onkin ihanan kattava! 🙂 Ja kiva, että Suomessa alkaa juuri luonnonkosmetiikan teollisuutta olla runsaasti, tekee hyvää työllisyydelle ja on selkeästi tulevaisuuden ala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework