Luonnonkosmetiikan C-vitamiiniseerumi – oiva Murumuru

*Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Tänään esittelyyn pääsee pieni harvinaisuus, eli luonnonkosmetiikan kasvoseerumi C-vitamiinilla höystettynä. Parasta on, että tämä Murumurun C-vitamiiniseerumi on vieläpä suomalainen tuote, jolla on eläinkokeettomuuden osoittava Leaping Bunny -sertifikaatti.

C-vitamiini hurmion keskiössä

C-vitamiini on jo hetken ollut kauneusmaailman kuuma puheenaihe yhdessä retinolin ja bakuchiolin kanssa. Näin kauneusalalla toimivan näkökulmasta on aika jännä, miten yksi ainesosa saa yhtäkkiä ympärilleen valtavan kansanliikkeen – ja itse ihmettelee huuli pyöreänä verkkokaupan analytiikan äärellä, että miksikäs tämä tuote nyt myy niin hyvin.

Mielestäni tällaisella ainesosahurmalla on toki positiivinen vaikutus ja on hienoa, että varmasti usea löytää juuri tietystä ainesosasta helpotuksen ongelmaansa. Valitettavasti keskustelun keskittyminen yhden ainesosan ympärille on hieman yksioikoista – ainesosa kun ei välttämättä todellakaan sovi jokaiselle ihotyypille, joka tilanteeseen tai sen pitoisuudessa on oltava erityisen tarkka. Tällainen hieman epävarma ainesosa on myös C-vitamiini, joka on kyllä ollut kosmetiikassa käytössä pitkään.

C-vitamiinista eli askorbiinihaposta on tullut hitti sen moninaisten vaikutusten ansiosta. Etenkin ihoa kirkastavana ja ihon sävyä tasoittavana tunnettu ainesosa kohdistaa tehonsa pigmenttivaurioihin, ja niitähän meillä aurinkoa rakastavilla suomalaisilla riittää. C-vitamiini on myös vahva antioksidantti, eli se tukee ihon hyvinvointia pitkin päivää.

Usein ajatellaan, että maksimipitoisuus tietystä ainesosasta on ainut toimiva tie tuloksiin. Näin ei kuitenkaan usein ole, sillä moni muukin seikka vaikuttaa lopputulokseen: ainesosan laatu, koostumuksen muut aineet ja jopa tuotepakkaus. C-vitamiini on juuri sellainen aktiiviaine, sillä sitä on hankala saada stabiiliksi voidepohjassa ja se hapettuu helposti ilman kanssa tekemisiin joutuessaan. Sen vuoksi tässä Murumurunkin seerumissa säilytysaika on avaamisesta tavanomaista lyhyempi, 6 kuukautta.

Appelsiininen seerumielämys

Murumuru C-vitamiiniseerumi ei kerskaile C-vitamiinin pitoisuusprosenteilla, sillä siinä ei useinkaan ole järkeä. Isot, yli 10% pitoisuudet voivat aiheuttaa iholle enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä C-vitamiini voi ärsyttää ihoa. C-vitamiini vaikuttaa iholla jo pienellä pitoisuudella, kunhan tuote on koostettu oikein ja muut ainesosat tukevat C-vitamiinin toimintaa eivätkä esimerkiksi heikennä sitä.

Murumuru-kasvoseerumissa on ihana, karkkimaisen sitruksinen tuoksu. Tuoksu todella poikkeaa luonnonkosmetiikan perinteisistä, yrttisistä tuoksumaailmoista ja samanlaista hajumaailmaa olen aistinut muistakin Murumuru-tuotteista. Ihana appelsiiniylläri!

Kasvoseerumi on koostumukseltaan geelimäistä ja nopeasti imeytyvää, ja ihoni kyllä nautti tästä kovasti. C-vitamiinin lisäksi seerumissa on hyaluronihappoa, kaurauutetta ja prebiootteja eli sillä on ihoa tasapainottava ja rauhoittava vaikutus. Mikä onkin tosi hyvä juttu, jos iho on yhtään herkkä C-vitamiinin vaikutuksille. Käytin C-vitamiiniseerumia runsaasti kerralla, jotta saan käytettyä sen parasta ennen -ajassa. C-vitamiinin hapettumisen muuten tunnistaa tummentuneesta väristä.

Valitsen mielelläni käyttöön tällaisen seerumin, jossa on pelkän C-vitamiinin lisäksi käytetty myös muita ihoa kosteuttavia ja sen hyvinvointia tukevia ainesosia. Pidän C-vitamiinin prosenttipitoisuudella ratsastamista hieman lyhytnäköisenä, sillä sehän ei kerro tuotteen koostumuksesta muuten oikein mitään. Otan mieluummin miedomman pitoisuuden ja muita lisähyötyjä, kuin säikyttelen ihoani 30% askorbiinihapolla – vaikka myönnän, että minuunkin iskee ison prosentin lupaama mielikuva välittömästä hyödystä ja tuloksista.

Murumurun C-vitamiiniseerumi on hinnaltaan ilahduttavan edullinen, alle 30 euroa. C-vitamiiniseerumi löytyy myynnistä muun muassa *Biodellyltä tämän linkin kautta.

Kuuluuko C-vitamiini ihonhoitorutiiniisi? Mitä mieltä olet ainesosahypestä?

Oletko kokeillut Murumurun tuotteita?

Comments

 1. IHANAT KUVAT! Jestas! Ja täyttä asiaa tekstissä, toivottavasti mahdollisimman moni lukee ja sisäistää sanoman.

  Mun iholle C-vitamiinituotteet eivät oikein sovi, joten ihanaa että tää sai sulta hyvän kodin. Haluaisin hukuttaa itseni C-vitamiinilla kyllästettyihin kirkastaviin tuotteisiin, jotta pääsisin mahdollisimman nopeasti eroon kesäisin tummuvista otsan pigmenttiläikistä, mutta toistaiseksi parhaan lopputuloksen on tuonut päivittäin käytettävä mieto niasiiniamidisuihke, joka ei ärsytä mun hepuliherkkää ihoa.

 2. Hei,saammeko jakaa blogitekstisi meidän apteekin sivuillamme? Meillä myynnissä ko.tuote ja blogisi oli hyvin kirjoitettu.

  Terveisin Laura Mäntylä
  Farmaseutti/kosmetiikkaneuvoja
  Puijon apteekki, Kuopio

  • Hei! Kiitos kun kysyitte, totta kai saa jakaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2021 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework