Ruotsalaisten kulttidödö testissä

*Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Jo pian 10 vuotta jatkunut kosmetiikkainnostukseni on osoittanut, että kolmea tuotetta on erityisen hankala kehittää sellaisiksi, että kaikki olisivat niihin tyytyväisiä. Nämä kolme tuotetta ovat ripsiväri, luomivärinpohjustaja ja deodorantti. Kaikkiin liittyy olennaisena osana pitkäkestoisuuden vaatimus, joten kemistit saavat todella tehdä taikojaan, jotta kehitelty tuote toimisi mahdollisimman monella iho-, ripsi- ja hikityypillä ja tästä kehittelystä huolimatta se on silti sopimaton vähintään osalle käyttäjistä. Tuotteen toimimattomuuden myös huomaa näissä tuotteissa erityisen selvästi ja valitettavan nolosti – joko hienhaju puskee paidasta läpi kesken palaverin, ripsiväri suttaa silmät päivän aikana tai luomiväri kerääntyy kasoiksi luomivakoon.

Nyt sukellan testaamaan kulttimainetta nauttivaa, ruotsalaista antiperspiranttikeksintöä, jonka on luvattu pitävän hikisetkin tyypit kuivina ja kivan tuoksuisina. *Löwengrip Count On Me Deodorant on kukkaistuoksuinen dödö, joka löytyy jo varmaan joka toiselta ruotsalaisnaiselta.

Supersuosio kertoo toki jotain tuotteen tenhosta, joten halusin kokea sen tehon omin kainaloin. Iän ja erinäisten lääkitysten myötä minulla on ensi kertaa ollut ongelmia hikoilun kanssa. Aiemmin en hikoillut juurikaan edes saunassa, mutta nykyään hikeä pukkaa paitsi liikunnan tuloksena myös ihan arkisin. Tähän asti luotto-antiperspiranttini on ollut edullinen *Nivea Stress Protect, joka on toiminut äärimmäisen hyvin joka tilanteessa. Voiko moninkertaisesti Niveaa kalliimpi Löwengrip tuoda jotain ekstraa?

Dödö kuin hajuvesi

Ruotsalaisten mieltymys hajuvesiin on selvästi suurempi kuin meillä suomalaisilla, sillä hajuvesimarkkinat ovat länsinaapurissamme huomattavasti isommat kuin meillä. Siksi ei yllätä, että myös Löwengripin Count On Me -antiperspiranttiin on valikoitunut parfyymimäinen kukkaistuoksu, joka muistuttaa mietoa hajuvettä. Haistan tuoksun kainaloissa päivän mittaan, joten se ei ole aivan yhtä huomaamaton kuin perus-Nivea, joka tuoksuu suhteellisen neutraalille huuhteluaineelle. Niveaa en ole valinnut tuoksun perusteella, joten en voi sanoa erityisesti pitäväni siitä – Löwengripin dödö puolestaan viehättää juuri tuoksunsa perusteella, sillä se on vähän niin kuin hajuvesien yhteyteen suunnitellut deodorantit. Count On Me vaatii siis sen, että haluaa dödöltään kuivuuden lisäksi tuoksuelämyksen.

Hidas kuivumaan, hyvä torjumaan

Löwengrip Count On Me -antiperspirantti ei kuivu erityisen nopeasti, joten suosittelen käyttämään Virven blogista tuttua kikkaa: levitä dödö kainaloihin iltaisin suihkun jälkeen, jolloin sitä ei välttämättä tarvitse lisätä uudestaan aamulla (ainakaan jos et hikoile paljon). Itse saatan levittää öisin kainaloihin luonnonkosmetiikan deodorantin, joka tuntuu kevyemmältä ja paremmalta vaihtoehdolta yöaikaisen hikoilun minimoimiseen. En jotenkin pidä ajatuksesta, että käyttäisin varsinaista antiperspiranttia yöt ja päivät läpeensä, joten minulle Count On Me -dödön hidas kuivuminen aamuisin on selkeä miinus.

Kuivuttuaan Count On Me tekee kuitenkin sen minkä lupaa, eli pitää myös minun kovasti hikoilevat kainaloni kuivina koko päivän ajan. Aivan illasta hien haju saattaa puskea läpi, joten tässä kestävyyskisassa tavanomainen Nivea Stress Protect (uudistunut näemmä Ultimate Protect -nimiseksi) voittaa kisan. Nivean kanssa tömäkkä hien haju ei missään vaiheessa pääse yllättämään.

Tykkään Löwengripin deodorantissa siitä, että se on pakkaukseltaan lasista Niveaa kevyempi ja siinä on ehdottomasti miellyttävämpi, herkimpien nenässä jopa hajuveden korvaava tuoksu. Toisaalta pitävyys ei minun kirjoissani aivan voita monta kertaa halvempaa Niveaa. Näin ollen kahden deodorantin kohdalla valinta käydään elämyksellisyyden ja aavistuksen paremman pidon välillä. Jos haluan olla täysin varma hikoilemattomuudesta, valitsen Nivean. Tavallisessa arjessa olen kuitenkin tarttunut useammin Löwengripiin, sillä tarvitsen harvoin 48 tuntia kestävää hikisuojaa sangen rauhaisassa elämässäni.

Löwengrip Count On Me Deodorant löytyy myynnistä työpaikaltani Eleveniltä hintaan *14,95 euroa. Nivea Ultimate Protect (entinen Stress Protect) puolestaan kustantaa Nordicfeelillä vaivaiset *2,50 euroa. Nordicfeel on osa Eleveniä.

Mitä haluat dödöltä? Onko tuoksulla väliä tai tingitkö kestävyydestä muiden ominaisuuksien vuoksi?

Comments

  1. Haluan tuoksuttoman dödön jotta hajuveden kanssa ei synny tuoksusinfoniaa eikä dödön tuoksu saa myöskään kiinnittyä vaatteisiin. Dödön tulee myös olla tehokas, ei hienhajua edes salilla. Nämä kriteerit täyttää Lancomen Bocage jolle en ole löytänyt korvaajaa.

    • Tuoksuttomat on kyllä siitä hyviä, että sitten ei tule ongelmaa hajuveden kanssa. Bocage onkin oikea klassikko, pitäisi kyllä kokeilla sitä – eihän se suotta voi olla niin monen suosikki! 🙂

  2. Minua sellainen pitkin päivää nenään leijuva tuoksu häiritsee, joten kuulostaa siltä, että tuo Löwengrip saisi osaltani jäädä kaupan hyllylle. Niveakin menee vähän siinä rajoilla 😀 Tällä hetkellä tykkään Erisanin antiperspirantista. Riittävä pito eikä minkäänlaista tuoksua 🙂

    • Joo, Löwengripin kyllä ainakin itse haistan selvästi. Siksi se onkin tosiaan vähän toiminut mulla hajuveden korvaajana 😀 Erisania olen mäkin kokeillut, mutta se valitettavasti lakkasi toimimasta mulla puolessa välissä purkkia. Muuten oli kyllä huippu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework