Kylpysula ammeeseen ja joululaulut soimaan!

Kyllä, jouluhehkutukseni alkaa jo nyt.

Olen aiemmin ollut lähes jouluvihamielinen ihminen, mutta vähitellen joulujuhla on minutkin taivutellut pikkurillinsä ympärille ja fiilistelen joulunaikaa hyvissä ajoin etukäteen. Rakastan askarrella joulukortteja, tehdä itselleni useita joululakkauksia kynsiin ja tietenkin kuunnella Jari Sillanpään joululevyä jo kuukausi tai pari ennen itse aattoa. Ilman fiilistelyä ja Jartsaa ei yksinkertaisesti joulu tule. Joulutunnelmointi on siitäkin kiva juttu, että tästä rauhallisesta pyhästä ehtii ottaa kaiken irti ja uuden vuoden juhlinnoissa voi hyvillä mielin sanoa pipareille ja kanelin tuoksulle heipat.

Mikä joulussa sitten niin kiehtoo? En ole uskonnollinen, joten juhlan varsinainen jumalallinen sanoma ei löydä paikkaansa minusta. Joulussa pidän erityisesti lahjojen antamisen ilosta, teemaan liittyvistä tuoksuista ja koristeluista ja yhteisöllisyydestä, kun keräännytään pyhiksi perheen kanssa aterian äärelle ja vieraillaan sukulaisilla useammin. Haluan aikuisenakin tavoittaa osan lapsuuden joulun innosta ja aaton odotuksesta, se mielentila on niin ihanan positiivinen.

Tärkeä osa joulussa minulle on tiettyjen tuoksujen ja niiden yhdistelmien nenäähivelevä sekamelska. Siksi olinkin onnellinen, kun sain kutsun Lushin liikkeeseen tutustumaan tämän vuoden joulutuotteisiin. Lushin tuotteet ovat tunnetusti tuoksumaailmaltaan jos nyt ei överit, niin ainakin hyvin lähellä sitä. Tietenkin klassikko eli Snow Fairy saapuu jälleen kaupunkiin ihastuttamaan pienempiä ja isompia faneja, mutta mitä muita tuoksumaailmoja Lush onkaan kehitellyt täksi jouluksi?

Lush on panostanut tänä vuonna etenkin kylpypalloihin ja -suliin, joita meille esiteltiin liikkeessä niin monia etten meinannut perässä pysyä. Myös Halloween on huomioitu asiaankuuluvilla tuotteilla, kuten veteen sulavilla taikasauvoilla ja sienisaippualla joka sisältää oikeita sieniä. En tiedä onko tällaisille Halloween-teemaisille tuotteille Suomessa menekkiä niin paljoa kuin joulun ihanuuksille, mutta tuoksumaailmaltaan kurpitsajuhlan kylpytuotteet ovat sopivia myös pukinkonttiin.

Kylpypalloja tosiaan riitti pöydän täydeltä! Lushille ominaiseen tapaan monia niistä myös demonstroitiin paikan päällä vesikulhoihin. Veteen syntyvä värillinen vaahto ja ihanat tuoksut saivat meidät ammeettomat bloggaajat melkein varaamaan lähimmästä hotellista kylpyammeellisen huoneen. Ihan vain, jotta kerrankin voisi kylpeä kuumassa vedessä ja herkullisissa tuoksuissa. Sihisevät kylpypallot toimivat erinomaisesti myös jalkakylpynä, kuten aiemmin kerroin.

Tykästyin erityisesti hieman hienostuneempiin kylpysuliin, joista muodostuu vaahdon sijaan veden pinnalle metallinhohtoinen ja glitterinen pinta. Ah, kuinka luksusta! Tällaisesta ihanuudesta ei onneksi tarvitse nauttia huonon omatunnon kera, sillä Lushin glitter on täysin biologisesti hajoavaa laatua. Ei siis muovia, kuten monissa muissa tuotteissa.

Vähän minua harmitti, että niin monta palloa ja sulaa meni ”hukkaan” demonstraatioissa. Ne olisivat ansainneet hyvän kodin nautinnonhaluisen kylpijän luota! Tuotteita kokeillaan asiakkaiden iloksi vesikulhoihin monta kertaa päivässä, joka tuntuu hieman tuhlaukselta Lushin muuten niin ympäristöystävällisessä imagossa.

Pidän kovasti siitä, että Lushin tuotteissa panostetaan yksityiskohtiin ja jokaisen tuotteen taakse luodaan pieni tarina. Lumiukot, pingviinit ja siilit heräävät eloon ihan toisella tavalla tarinallistamisen kautta. Lahjaksi annettuna kooltaan pieni juttu tuntuu tarkasti mietityltä ja henkilökohtaisemmalta, kun voi valikoida kylpypallon tai -sulan juuri lahjansaajan mukaan.

Lush on varmaan tunnetuin palasaippuoistaan ja niitä saatiinkin täksi jouluksi taas monta ihanaa uutuutta. Reindeer Rock päätyi monen saippuahullun ostoslistalle, mutta mielestäni se muistutti liikaa vakiovalikoiman The Godmotheria ollakseen tarpeeksi uniikki. Sen sijaan uudella nimellä palaava Baked Alaska (ex-Snow Globe) raikkaankirpeällä greipintuoksullaan miellytti nenääni yhä, samoin viime vuodelta tuttu mantelinen Snow Cake. Uutuuksista kermainen Yog Nog oli täyskymppi minulle: mantelia, neilikkaa ja muskottipähkinää, what’s not to like!
Tuotteisiin voi kätkeytyä myös yllätyksiä. Ulkoa hohtavan hopeainen Holly Golightly -kylpysula onkin sisältä kirkkaanvihreä. Juuri tämän takia Lushin tuotteet sopivat lahjaksi niin monelle, ikähaitarista viis: hyväntuoksuisista ja yllättävistä tuotteista ilahtuu niin lapsi kuin aikuinenkin.
Tietenkin pukinkonttiin voi valita lahjoja myös laajasta vakiovalikoimasta. Jokaiselle löytyy varmasti mieluinen tuoksumaailma! Lush on hintatasoltaan kalliimmanpuoleinen (varsinkin, kun joillain tuotteilla on vain 1-2 käyttökertaa), mutta juuri siksi hyvä lahjapakettiin. Pientä luksusta, jollaista lahjansaaja ei ehkä itse raaskisi ostaa.
En ole perehtynyt niin paljoa Lushin tuotteisiin juuri opiskelijabudjettini vuoksi, että osaisin suoralta kädeltä suositella varmoja lahjaideoita. Kiinnostuin kuitenkin itse hierontapaloista, jotka ovat täysin vieras tuotealue minulle muutenkin. Saimme Lushilta mukaan pienen goodie bagin (tuotteista lisää myöhemmin) ja päädyin vielä ostamaan poikaystäväni luo kuorinnan, jota voisin käyttää siellä ollessani. Ja jota velvoittaisin poikaystävän käyttämään poissaollessani 😉
Onko joululahjojen pohtiminen nyt ihan liian aikaista? 🙂
Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

    • Haha, just ku tein tän postauksen niin samoin tein menin tilaamaan parit lahjat! 😀 Tosin ekat lahjat ostin jo syksyn hullareilta ^__^

  1. Mä olen yleensä alkanut miettiä joululahjoja vasta marraskuun loppupuolella, mutta tänä jouluna oon huomannut, että mietin niitä jo nyt! 😀 Outoa, koska oon tosiaan kuulunut niihin ihmisiin, joita ärsyttää, kun joulusta aletaan hohkaamaan liian aikaisin. Nyt oon luisumassa itse siihen porukkaan, apua 😀 Joulutorttuja ja pipareita en sentään vielä leivo, mutta muille olen jo miettinyt lahjaideoita. Mustakin on ihanaa antaa lahjoja. Parasta on se, kun näkee toisen kasvoilla aidosti ilahtuneen ilmeen, kun on osannut ostaa ja valita juuri oikean lahjan 🙂 Mun mielestä joulussa on kyse nimenomaan siitä ilahduttamisesta ja yhdessäolosta.

    MS / Beauty Highlights

    • No niin, tervetuloa meidän joulufriikkien kanelintuoksuiseen piiriin 😉

      Lahjojen antaminen on ihan huippua! Mietin niitä yleensä pitkään ja jokaiselle lahjottavalle mulla on useita eri lahjaehdotuksia, vähän budjetinkin mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework