Kulutusarkea: pannuprojektin alku

Kiitos kaikille hyvistä kommenteista eiliseen säilytyspostaukseen! Ihanaa, että ruudun takaa löytyi myötäeläjiä, samassa tilanteessa olevia ja idearikkaita kommentoijia. Tällä hetkellä harkitsen yhden valtavan lipastokompleksin hankintaa pelkästään kosmetiikkatarpeisiin: näin niiden järjestäminen ja inventointi olisi helpompaa, kun kaikki ovat yhdessä paikassa. Työpöytä säilyisi ydinkokoelmani käytössä. Käykäähän vielä vinkkaamassa, jos ideoita kosmetiikan säilytykseen löytyy.

Jos tuotteita on jo hankala säilöä, niin niistähän pitää päästä eroon. Ehdottomasti mukavin tapa päästä eroon kosmetiikasta on tietenkin kuluttaa sitä ja siksi starttaan nyt niin sanotun pannuprojektin. Projektin tavoitteena on saada pohja eli pannu näkymään tehokäytössä olevista meikkituotteista. Samanlaisen projektin ovat omalla tahollaan startanneet Purkkiksessa muun muassa Wind it up, Neiti Kameleontti ja Miss Piggy’s Pearls. Muualla internetissä tehokäyttötuotteitaan ovat listanneet esimerkiksi Siniviuhka, Kahvia & kosmetiikkaa ja Sinistä pintaa. Aika suosittua toimintaa, siis!

Valitsin tällaisen kasan omaan projektiini. Yritin poimia tuotteita aika laajalta skaalalta niin, että niillä onnistuu tarvittaessa vaikka koko meikki. Moni näistä kuuluu suosikkeihini, joten kulutustehtävä tulee olemaan erityisen mieluinen!

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch -pohjustaja

Ostin tämän aikoinaan Minnan suositusten pohjalta ja tykkäsin siitä kovin kun ihoni oli rasvoittuvaisempi. Nykyään käytän pohjustajina kosteuttavia tuotteita, joten Instant Smooth on jäänyt huokosia tasoittavana pohjustajana hieman paitsioon. Katsotaan, saisinko kauhottua tästä loputkin kasvoilleni.

Urban Decay Naked 2 Basics

Mattapaletti, jota hehkutin jo helmikuussa. Etenkin sävyt Skimp ja Frisk osoittavat kulumisen merkkejä, joten kunnianhimoisena ihmisenä toki aion saada jommasta kummasta pohjan paistamaan. Tämä kakkos-Basics on siitä kätevä, että sillä tekee silmämeikin lisäksi kulmat. Kaikki sävyt ovat paletissa kauniita ja hyvälaatuisia, enkä ole vielä moitteen sijaa siitä löytänyt.

Clarins Colour Accents Face & Blush Powder

Tämä on varmaankin joukon vanhin tuote, jonka voitin kauan sitten Myyn blogiarvonnasta. Clarinsin kasvopaletissa on täydelliset sävyt kalpean ihon varjostukseen ja poskipunaraita on pigmenttinen, monelaiseen meikkiin sopiva. Tämä paletti lähtee mukaan ihan jokaiselle reissulleni, niin kätevä se on! Silti kulutus on ollut minimaalista, joten on jo aikakin saada pohja kasvopaletista esiin.

MAC Studio Fix Fluid SPF 15, NC20

Jätettyäni auringonoton sikseen on Fix Fuid -meikkivoide jäänyt mulle hieman liian tummaksi. Fix Fluid on kuitenkin kaikkien aikojen meikkivoidelempparini, joten sen korvaajaksi tulee seuraavaksi astetta vaaleampi versio. Fix Fluid on täysin peittävä, kauniisti asettuva ja hyvin häivyttyvä meikkivoide, jota ilman en osaa olla. Meikkivoide ei korosta kuivia kohtia ja levittyy myös ilman pohjustajaa iholle pehmeästi, eikä juonteisiin keräytymistä tai valumista ole havaittavissa edes pitkän päivän mittaan. Satiininhohtoinen lopputulos ei välttämättä vaadi puuteria, mutta ei näytä pakkelilta senkään kanssa. Täydellinen!

MAC Cremesheen Japanese Maple

Tämä lähestulkoon meikkivoiteen sävyinen nudepuna on yksi suosikeistani. Ostin kuitenkin taannoin roosahtavan Creme Cupin, joten toinen nudepunista joutuu tehokulutukseen. Ja mikäs siinä, tämä sopii ihan minkä tahansa lookin kanssa! Kaveriksi Maplelle otin ikuisuuden vanhan Max Factorin rajauskynän, joka on tuntumaltaan kuiva ja kova ja ansaitsee siksi loppua.

MAC Eye Kohl, sävy Smolder

Smolder on jo puolivälissä, joten lienee tarpeellista saattaa kynän matka loppuunsa. Smolder on perushyvä musta kajal-kynä, vaikka tämäkään ei kyllä ihan täydellisesti pysy mulla sisäluomella. Tälle suunnittelin seuraajaksi Urban Decayn Zeroa, josta olen kuullut paljon hyvää.

Lumene CC, sävy Light

Koska MAC Fix Fluid on mulle liian tumma, pitää sitä vaalentaa jollain toisella meikkivoiteella. Lumenen CC on vakituinen ohennuskumppani milloin millekin meikkivoiteelle, joten kaappasin sen haasteeseen mukaan. Mulla on tästä vielä puoliksi käytetty tummin sävy kokoelmassa, mutta sitä en ilman hävytöntä itseruskettamista saa kyllä käytettyä. Lumenen CC-voiteesta olen tykännyt myös ihan pelkästään. Putelissa on jäljellä noin kolmasosa, kun Fluidissakin.

Kulutusprojekti on lähtenyt toistaiseksi ihan hyvin käyntiin ja olen muistanut käyttää jotain tuotteista melkein joka meikissä. Tämä on itse asiassa tosi hauska haaste! Katsotaan vaikka loppuvuodesta, miltä tilanne näyttää.

 

Onko sinulla tuotteita tehokulutuksessa? Löytyykö näistä suosikkeja tai inhokkeja?

 

Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh

17 thoughts on “Kulutusarkea: pannuprojektin alku

 • 26.10.2015 at 15:06
  Permalink

  Haha, mä olenkin myös (nyt kun tarkemmin ajattelen) aloitanut pannuprojektin vahingossa. :’D Jouduin olosuhteiden pakosta (piano) muuttamaan meikkilipaston olohuoneesta makuuhuoneeseen, ja aamuisin pitää hakea sieltä tarvittavat meikit miljoonasosasekunnissa. Tämä on johtanut siihen, että lipaston päällä on esillä tasan se sama kasa, jonka äkkiä nappaan jokaikinen arkiaamu. Ehkä munkin pitää tehdä tästä ihan virallinen projekti? 🙂

  Reply
  • 29.10.2015 at 12:25
   Permalink

   No kyllä teet ihan virallisen! Tarvitsen kaiken tuen minkä voin saada 😀 Ja on myös kiinnostavaa nähdä, mitkä tuotteet muut valitsee tähän 🙂

 • 26.10.2015 at 15:10
  Permalink

  Näitä on hauska seurata – keksisiköhän itsekin omat pannuprojektit!? 😀

  Reply
 • 26.10.2015 at 16:22
  Permalink

  Näitä on kiva seurata, toivottavasti projekti etenee helposti! 🙂 Pitäisi itsekin ryhtyä samaan, ehkä voisi tehdä jonkinlaisen uudenvuoden lupauksen tähän liittyen.

  Reply
  • 29.10.2015 at 12:27
   Permalink

   Mulla uv-lupaukset menee aina ihan penkin alle, mutta tämmönen projekti toteutuu kyllä näin uuden vuoden ulkopuolella tosi helposti 🙂

  • 29.10.2015 at 12:28
   Permalink

   Meikit onkin vaikea kulutettava! Siksi valkkasinkin tähän tykättyjä tuotteita, jotta kulutus olisi mahdollisimman kivaa 🙂

 • 26.10.2015 at 18:02
  Permalink

  Hei, minulla on ollut pannuprojekti käynnissä jo tovin 🙂 Olen saanut loppumaan cliniquen cc voiteen, sensain kasvovoiteen, cliniquen city block primerin sekä yöseerumin, jonka nimeä en nyt tähän hätään enää muista. Jäljellä ovat vielä Lumenen aurinkopuuteri, inglotin luomivärinappi sekä Lumenen cc voide ja näissäkin pohjat jo paistavat mukavasti! Samalla siirryin käytössä yhden tuotteen taktiikkaan ja hyvällä mallilla ollaan ! Tsemppiä sinulle !

  Reply
  • 29.10.2015 at 12:29
   Permalink

   Oooo hienoa! Kyllä se siis onnistuu, ihan mahtavaa 🙂 Meikkipohjat on mun synti, siksi valikoin peräti kaksi tähän kulutettavaksi.

 • 27.10.2015 at 09:35
  Permalink

  Kiva nähdä miten projekti etenee 🙂 Itse en voi moiseen ryhtyä syystä että se minulta veisi ilon koko meikkaamisesta, olen muutenkin sen tyyppinen ihminen että karsin ’pakot’ pois sieltä mistä ne pois saan. Ja jos ottaisin jonkun pannuprojektin, logiikallani en voisi ostaa uusia pitkään aikaan 😉 Vaikka mun meikkimäärä on vielä meikkivoiteita lukuunottamatta kohtuullinen, niin en kyllä saa niitä kulutettua loppuun niiden elinajan puitteissa.

  Ihonhoitotuotteet ja shampoot ym. yritän kuluttaa loppuun mikäli ne vain iho- ja hiustyypilleni sopivat, mutta hiusmuotoilutuotteet kuuluvat kolmanteen ryhmään – haalin niitä, kun kampaajasiskoltani saan, siinä toivossa että löydän täydelliset tuotteet tukalleni, mutta koen kai niiden opettelun niin vaivalloiseksi enkä sitten kuitenkaan niin mieluiseksi, että kovin hitaasti kuluvat.

  Taitaa meikeissä ja hiusmuotoilutuotteissa olla niin, että saan kulutettua loppuun vain erityisen mieleiset tuotteet, sellaiset joilla on jonkinlainen wow-efekti. Tai jotka ovat erityisen hyvin toimivia perustuotteita.

  Reply
  • 29.10.2015 at 12:34
   Permalink

   Hiustuotteet tosiaan vaatii käytön opettelua, sen oon itsekin huomannut! Jotkut muotoilutuotteet oli yhdessä vaiheessa mulle ihan turhia, kun en föönannut hiuksia lainkaan ja ko. tuotteet aktioivoituivat nimenomaan lämpömuotoilusta. Hiustuotteita mullekin tuppaa kertymään, mut onneksi meillä on taloudessa kaksi käyttäjää 🙂 Hiustuotteet muuten tuntuu menevän kavereille hyvin, niitä kaikki ois innolla hamstraamassa. Hiukset taitaa siis olla suomalaisille aika tärkeä juttu!

   Pannuprojekti on mulle jotenkin kamalan kiinnostava just siksi, että miten saisin käytettyä kaikkia tuotteita täysin erilaisiin lookkeihin. Tämä siis päin vastoin melkeinpä lisää mun luovuutta kuin rajoittaa 🙂

  • 29.10.2015 at 12:45
   Permalink

   Joo, hiustuotteita olen antanut kavereille eteenpäin ja ovat hyvin kelvanneet heillekin. Ihonhoito ei niin hyvin, mutta sitä mulla onkin onneksi kertynyt vähän mikä ei omalle ihotyypille sopisi.

   Ahaa, sulla on tuollainen angle pannuprojektiin – miksei!

 • 27.10.2015 at 21:48
  Permalink

  Mää oon nyt myöhässä tuohon säilytysongelmaan liittyen! Ajankohtainen aihe itellekkin 🙂 Jos ja kun hankit jonkun lipastotsydeemin, niin sen verran IKEA kamaa voin suositella, että hankit sinne lipaston sisään ainakin meikeille näitä: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60177473/
  Ostin just viikonloppuna itelleni yhden testiin ja pitäis vielä postauskin tehdä sen toimivuudesta, mutta lyhykäisyydessään: toimii! Yhtäkkiä kaikki meikit ei enää ookkaan sekasin jossain meikkipussien pohjalla. Välillä oli aamuisin sellanen olo, että ois jossain lottoarvonnassa kun yritti löytää jonkun tietyn itemin sieltä pussin pohjalta :’D Oli pakko tehdä asialle jotain.

  Reply
  • 29.10.2015 at 12:36
   Permalink

   Et oo yhtään myöhässä! Mulla säilytyskompleksin hankintaan menee useampi kuukausi, kun vertailen ja kiertelen ja kaartelen. Nuo Ikean sisäsäilytys-jutut laatikoihin on kyllä ihan pala taivasta! Oon käyttänyt Skubb-laatikoita, toimii niin vaatteissa kuin kosmetiikassakin 🙂

 • 6.11.2015 at 09:41
  Permalink

  Mä aloitin tämmöisen myös tämän vuoden alussa ja ihan hetki sitten sain viimein vikan tuotteen loppuun. Vielä en ole aloittanut uutta, mutta ajatus pyörii mielessä kyllä.

  Reply
  • 6.11.2015 at 12:30
   Permalink

   Uuuu mahtavaa! Mäkin toivon, että saisin kulutettua tuotteet loppuun ^_^ Toki luomiväripaletilla voi mennä kauemmin, mutta jos nyt ees yksi sävy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.