Kuivashampootaisto: Klippoteket vs. Got2Be Rockin’ it

Seuraavassa miniarvio kahdesta Suomesta saatavilla olevasta kuivashampoosta. En valitettavasti ole dokumentoinut ennen-jälkeen-kuvasarjoja ja täten tämä arvio lepää vain sanallisen arkkuni varassa. Minun oli kovin vaikea keksiä, millaista kuvatodistusmateriaalia oikein olisin laittanut, kun en kuitenkaan kovin usein laita hiuksiani. Minnalla on blogissaan todella hyvä arvio kuvien kera Klippoteketin shampoosta, käykäähän kurkkaamassa kuvia ja käyttövinkkejä sieltä 🙂

Minnan tapaan minäkin olen kuivashampoiden saralla myöhäisherännäinen, ja hankin ensimmäiseksi suihkeeksi itselleni juurikin paljon kehutun Klippoteketin vaaleanpunaisen pönikän. Myöhemmin tulin hankkineeksi Hulluilta Päiviltä myös Got2Ben vastaavan ja sain huomata, että kuivashampoissa todella on eroja.

Let’s get started.

Klippoteket

Aivan ensimmäisenä täytyy sanoa, että haju on tässä tuotteessa aivan kamala. Myös siskoni ja äitini karsastavat Klipon voimakasta, hieman mummomaistakin tuoksua. Toisaalta jotkut bloggaajat mainitsevat jopa pitävänsä tuotteen hajusta, ja jotkut eivät ole haistaneet sitä ollenkaan niin voimakkaana kuin minä. Joudun laittamaan Klippoa aina hyvin tuuletetussa tilassa ja tunnen huonoa omaatuntoa, mikäli joudun suihkimaan sitä tukkaani esim. kuntosalin pukuhuoneessa. Onneksi, onneksi, onneksi haju kuitenkin katoaa melko nopeasti enkä hetken päästä haista siitä juuri muuta kuin aavistuksen hiuksissani. Ainoastaan laittovaiheessa tuoksu on ongelma.

Itse tuotteen toimivuus on kaiken hehkutuksen arvoinen: Klippoteketin kuivashampoo vähentää rasvaisuutta huomattavasti, tekee hiuksiin kevyen mattaisen pinnan ja kohottaa tyveä kiitettävän paljon. Tämä ja suolasuihke yhdessä on rakkautta, mitä tulee luonnonkiharien ja paksujen hiusteni hallintaan kampaustilanteessa! Klippoteketin muotoiluteho myös pysyy koko päivän ajan, eikä tyvi latistu iltaa kohden. Klippoteketin suihke on hienojakoista, enkä ole sillä saanut kertaakaan valkoisia länttejä päähäni. Klippon laiton jälkeen riittää kevyt harjaus and I’m ready to go.

Minulla on ”huono” tapa lykätä hiusten pesua viimeiseen asti, muuten käyn kyllä suihkussa joka päivä. Lainausmerkeissä huono siksi, koska hiusten peseminen kuitenkin rasittaa hiuksia kovasti, ja toivon että pesuvälin harventaminen auttaisi kuontaloani pysymään hyväkuntoisempana. Kuivashampoo onkin siis oikein hyvä tuote minulle. Olen selvinnyt vaaleanpunaisen apurini kanssa viisi-kuusikin päivää putkeen pesemättä hiuksia.

Klippoteket on ehdottomasti hintansa (n. 4-5e) väärti ja pienikokoisena purkki kulkee kätevästi mukana. Miinuksia annan ällöttävästä hajusta sekä hieman myös nopeasta kulumisesta. Toisaalta kyllä ostan mieluummin useamman pienen purkin, kuin alan raahaamaan mukanani isompaa kuivashampooputelia.

Arvosana: 4,5/5

Got2Be Rockin’ it Dry Shampoo

Kyllästyttyäni Klippoteketin voimakkaaseen hajuun päätin hankkia tilalle jotain muuta. Olin ohimennen kuullut kehuja Rockin’ itistä ja sitähän oli siis kokeiltava, varsinkin kun bongasin sen Hullujen Päivien tarjouskorista. Hintaa tällä oli jotakuinkin 5-6 euroa ja normaalistihan tämä on 7-10 euron luokkaa, eli reilusti kalliimpi kuin Klippo.

Rockin’ itissä on juuri sellainen ihana sitruksinen tuoksu, josta tykkään! Tuoksu on jopa aavistuksen makea, eikä kuitenkaan yhtä voimakas kuin Klippon. Kaiken kaikkiaan paljon miellyttävämpi suihkia hiuksiin 🙂

Tuotteen laitto on kuitenkin aivan erilaista kuin Klippon. Suihke ei ole yhtä hienojakoista, ja tällä saankin usein hiuksiini valkoisia laikkuja joita on hankala hieroa piiloon suht vaaleasta tukastani. Näin ollen levitys on hitaampaa. Myös Got2Be kohottaa tyveä ihan kiitettävästi, mutta pinta jää aavistuksen mattaisemmaksi ja tulos ei pysy koko päivää. Laitoin Rockin itiä tänään aamulla kymmenen aikaan ja nyt kirjoittaessani tätä kello 16.30 on kuivashampoon teho hävinnyt. Hiukseni eivät aamullakaan olleet mitenkään radikaalisti rasvaiset ja nyt ne näyttävät lähestulkoon samoilta kuin herätessäni. Hetken freesaus siis onnistui, mutta muotoiluteho ei ole yhtä hyvä kuin Klippon.

Rockin itin suihkeen ollessa aika karkeaa jää hiuksiin helposti hilsettä muistuttavia ”shampoopaloja” (en nyt tiedä miksi muuksikaan niitä sanoisi :D). Hiuspohja tuntuu koko päivän jauhoiselta ja epäluonnolliselta. Lisäksi tuoksu jää hiuksiin pysyvämmin kuin Klippon, joka ei aina ole miellyttävä juttu. Myöskään mustia vaatteita ei kannata tämän levityksen aikana pitää, sillä pian olkapäät ovat jauheen peitossa.

Got2Be Rockin it -kuivashampoo sopii siis lähinnä tukan pikavirkistäjäksi, eikä toimi minun haluamassani tarkoituksessa eli hiuksen muotoilijana. Tästä ei saa läheskään niin paljoa tukea kampaukselle kuin Klippon vastaavasta tuotteesta. Käytän tämän putelin loppuun, mutta jatkossa etsin muita vaihtoehtoja. Tuote ei kuitenkaan ole ihan huono, ja sopii varmasti ihmiselle jolle riittää kivantuoksuinen ja virkistynyt päänahka.

Arvosana: 3/5

Lopputulema

Klippoteket sopii tällä hetkellä minulle paremmin kuin Got2Be, sillä kaipaan kuivashampooltani paitsi rasvaisuuden poistoa, myös muotoilua. Klippon purkki on kätevämmän kokoinen ja levitys helpompaa. Ainoastaan haju häiritsee, mutta sen kanssa pystyn ehkä elämään kerta yksi purkki on jo käytetty 🙂 Klippo on helppo johdatus kuivashampoiden maailmaan pienikokoisuutensa ja halpuutensa vuoksi, ja voinkin sitä suositella kaikille muille paitsi voimakkaista hajuista hengitysoireita saaville. Got2Be Rockin’ it taasen sopii hyvin vähemmän vaativalle, lähinnä hiusten freesauksesta kiinnostuneelle tyypille.

Onko lukijoilla kokemusta näistä kuivashampoista, vai riittääkö pelkkä vesipesu? 🙂

Comments

 1. Kumpaakin kokeilleena on minunkin todettava pitäväni enemmän Klippoteketistä. Minustakin se piti paremmin kuin Got2be. Haju tosin oli tyrmätä minutkin ensimmäisellä käyttökerralla, mutta onneksi se haihtuu suurimmaksi osaksi nopeasti pois. Vähän ällö äkkimakeus siitä kyllä jää.

  Sen sijaan tuo Got2be piti käyttää ihan väkisin loppuun, sillä en voinut sietää sen hedelmäsalaattimaista tuoksua päässäni 😛 Aina jännä, miten eri tavalla tuoksut koetaan! 🙂

  Seuraavaksi huvittanee kokeilla 4 Reasonsia. 🙂

  • Hajut ja tuoksut on kyllä siitä ihmeellisiä asioita, että ne vaikuttaa ihmisiin niin eri tavoin 🙂 Mun mielestä tuo Got2Be taas on todella raikas tuoksu, vaikkei nyt ihan vedä vertoja Lushin sitruunaiselle jauheelle.

   Mullakin tää on nyt vähän pakkokäyttöä, kun en tykkää tästä jauhemaisesta tunteesta päässä :/

 2. Minä en pystynyt tuota Klippoteketiä käyttämään hajun takia. En saanut hengitysoireita, mutta se haju oksetti ja ei kyllä minun hiuksista häipynyt pitkän ajankaan jälkeen. Myöskään tuote ei tehonnut minulla, puoli tuntia tuotteen laitosta ja hiukset näytti jo paljon pahemmalta kun alunperin. Jännä miten erilailla tuotteet toimivat eri hiuksissa…
  Itse olen onneksi löytänyt nyt Four Reasonsin hiuspuuterista pelastuksen 🙂

  • Täytyykin kokeilla Four Reasonsia! Moni on sitäkin kehunut, ja hiuspuuteri tunnetusti on vielä muotoilevampi kuin kuivashampoo. Siinäkin tosin on omat käyttökikkansa, jotka pitää ensin opetella. Onneksi mulla tuo Klippoteketin haju ei jää hiuksiin, ei haittaa mielestäni esim. hajuveden laittoa, tämä Got2Be jää tuoksumaan niin etten välttis halua laittaa hajuvettä sen kanssa sitten :/

 3. Itse olen testannut varmaan kymmentä eri kuivashampoomerkkiä ja täytyy sanoa että minulle huonoiten sopiva oli nimenomaan tuo Got2be – syynä kutakuinkin samat asiat kuin itse listasit tuohon ylös. Klippoteket taas vei sydämeni täysin ja toimii hiuksissani aivan loistavasti, enkä mitään muuta enää tahdo käyttääkään 🙂

  • Hyvä, että kerrankin se edullisin vaihtoehto on paras 🙂 Tuntuu, että monessa tuotteessa nimenomaan kallein olisi just omalle hipiälle/tukalle paras. Klippo on kyllä oikein hyvä vaihtoehto, ja sellainen on varmaan melkein ostettava varapurkiksi kun ei tuo Rockin’ it ole ihan just sellainen ku haluaisin.

 4. Kuivashampoo on kotiäidin ja vuorotyöläisen pelastus!Näin totean kokemuksen syvällä rinta-äänellä.

  Klippo ei mun pehkoon ole parasta,kokeiltu on.Hajuherkkä en ole,muttei toi tuoksu nenääni mitenkään hivellyt,sivalsi paremminkin.
  Got2be jämähtää paakkuilemaan pahasti.

  Four reasons-puuteri on ihan kelpo kamaa ja tykkään Herbinan kuiviksesta myös.

  • Nuo kaksi lähteekin sitten tuon Got2Ben jälkeen kokeiluun, kiitos vinkistä 🙂 Unohdin ihan, että Herbinaltakin on tullut kuivashampoo. Tykkäsin ainakin Herbinan tuuheuttavan lakan tuoksusta, kun lainasin kaverilta.

 5. Mulla on tuosta Schwartzkoppfista ihan samanlaiset fiilikset. Itse kuivashampoo on todella karheaa ja epämiellyttävän tuntuista. Käytin sitä silloin kun se julkaistiin yhden pullon ja en tykännyt. Nyt ostin jossain mielen häiriössä uuden ja ihan yhtä inhaa se on edelleen 🙁 Mulla vielä kaiken lisäksi on tuon laittamisen jälkeen aika rinnukset ja olkapäät valkoisenaan kuivshampoota, se tuntuu suihkuavan ihan jokapuolelle.

  Marketista lemmparit on Biozell ja Tresemme. Klippo on myös ihan kivaa, mutta pidemmän päälle se tuoksu alkaa ottaa päähän.

  • Tämä Schwartzkoppf tosiaan onnistuu jotenkin suihkiintumaan ympäriinsä, eikä se päänahastakaan mihinkään katoa vaikka kuinka harjaisi. Mietin arvosanaa 2 ja 3 välillä, mutta päädyin kuitenkin kolmoseen siksi, että tämä voisi sopia sellaiselle joka kaipaa vain vähän raikkautta tukkaan eikä siis suihki tuotetta suuria määriä.

   Mietin jo lahjoittavani tämän jollekin vähemmän vaativalle kaverille, kun olen saanut niin paljon hyviä vinkkejä muista kuivashampoista ja hiuspuutereista.

 6. Hassua, minusta Klippo tuoksuu kivan omenaiselle. 😀 Mutta suihke kyllä ottaa henkeen (kiitos astmakeuhkot) ja monesti olen joutunut poistumaan kylppäristä köhimään eteiseen.

  Minäkin hieman ”välttelen” hiusten pesemistä, vaikka suihkussa toki päivittäin käy. Joskus on hauska saada ”onpas sun hiukset nätisti” -kommentteja, kun edellisestä pesusta on kulunut viisi päivää.. 🙂 Klippo on toiminut hyvin, kun en varsinaisesti hae kuivashampoolta rasvaisuuden poistoa (tukka ei juurikaan rasvoitu). Haen enemmänkin sitä nostetta ja ”freesausta”, siinä Klippo on hyvä!

  • Klippo kyllä nostaa tukkaa ihan upeasti 🙂 Todella hyvä pohja kampaukselle kuin kampaukselle! Varsinkin kun mulla tätä tukkaa on, niin kaikki hallittavuutta parantavat tuotteet on plussaa 😀

   Mä näytän varmaan ihan hassulta, kun yritän aina pidättää hengitystä sen ajan kun suihkin kuivashampoota ja poistun sitten eteiseen hetkeksi hönkimään 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework