Kosteutta käsille: Ziaja Hand Cream

Kuten huuleni, myös käteni kärsivät kuivuudesta näin talviaikaan. Varsinkin sormieni kämmenselän puoleinen iho saattaa ärtyä ja halkeilla ilman säännöllistä ja runsasta rasvausta. Kynsinauhat vasta hirveät ovatkin. Kunnollisen käsirasvan löytäminen onkin aika temppu: voiteen pitää imeytyä nopeasti, olla hyväntuoksuinen ja ennen kaikkea kosteuttaa tehokkaasti ja rauhoittaa kuivuudesta ihottumaista ihoa. Koko ajan en halua olla voidetta lisäilemässä, joten kosteustehon pitää olla myös pitkäaikainen.

Tähän mennessä olen rakastunut palavasti vain kahteen käsirasvaan: Soap & Gloryn Hand Foodiin (nopea esittely täällä) sekä OPIn Avojuiceen (lyhyt maininta täällä). Avojuice on ollut ihanteellinen kumppani tietokoneen viereen, sillä se imeytyy kevyen koostumuksensa ansiosta erittäin nopeasti ja kosteuttaa silti hyvin. Kädet eivät jää yhtään rasvaisen tuntuisiksi ja sekös sopii näppäimistölle 🙂 Hand Food puolestaan kulkee näppärästi käsilaukussa: se ei imeydy aivan yhtä nopsaan kuin Avojuice, mutta tarpeeksi hyvin kuitenkin ja kosteutusteho on pitkäaikainen. Yhteistä näille molemmille voiteille on järkyttävän ihana tuoksu sekä (valitettavasti) vaikea tai kallis saatavuus Suomesta.

Olinkin iloinen, kun sain Face Helsingiltä testiin Ziajan käsivoiteet: oliivin sain jo kesällä, arganöljyvoiteen juuri sopivasti ennen talvea. Valitettavasti oliivikäsivoide lähti jo eteenpäin, enkä voi tarkistaa tuotteiden INCI-listojen eriävyyttä. Seuraavassa kuvassa kuitenkin arganöljy-käsivoiteen INCI noin puoliväliin asti.

Lähde: http://www.cosmetic-check.com/

Kuten näette, lupaavan (ja aika perinteisen) alun jälkeen käsirasva sisältää paljon ainesosia, jotka Cosmetic Checkin mukaan saavat joko huonon ihonhoitoarvosanan tai ovat ympäristöllisessä mielessä haitallisia. Toisaalta esimerkiksi Paula Begoun sanoo, ettei mineraaliöljy joka tässä on saanut huonon ratingin, ole vaaraksi iholle. Samaa mieltä Paula on myös mikrokristallivahasta. INCI-asiat eivät siis ole yksiselitteisiä, joskin voinemme olla yhtä mieltä siitä ettei arganöljykäsivoide sisällä kovin paljoa luonnollisia, tehokkaita ainesosia: arganöljy itsessään on täsmälleen INCIn puolivälissä.

No, miten tuotteet sitten toimivat? Ensiksi kiinnitin tietenkin huomiota tuoksuun ja harmikseni minun on todettava, että oliivivoiteen tuoksu on aivan kamala. Se haisee jollekin todella voimakkaalle kukalle, syreenille kenties? Yleensä oliivituotteissa tuoksu on mieto ja miellyttävä, mutta ei tässä. Siksi voide lähtikin äidilleni, joka tykkäsi tuoksusta hiukan enemmän. Tuote on koostumukseltaan mielestäni myös aavistuksen kevyempi kuin arganvoide.

Argankäsivoiteessa tuoksu on sen sijaan miellyttävän hajuvesimäinen, jopa ylellinen. Tälle voisin kuvitella kalliimmankin voiteen tuoksuvan. Kuvailisin tuoksua jopa aikuismaiseksi, ellei sanalla olisi niin kovin tätimäinen maine kosmetiikkatuotteiden tuoksujen kuvauksissa. Kuitenkin tuoksu on todella hyvä.

Koostumukseltaan argankäsivoide on helposti levittyvää, eikä erityisen ytyä. Voide kuitenkin imeytyy suhteellisen nopeasti eikä ihon pinnalle jää rasvaista kalvoa. Tuoksu jää iholle mietona eikä sen suuremmin haittaa. Tämän kanssa käsieni kuiva iho pysyy hallinnassa, joskin todella rikkonaisen ja kuivan ihon paranteluun tästä ei ole. Voidetta joutuu myös lisäilemään aika usein, eli tuotteen kosteutusteho ei ole kovin pitkäaikainen.

Kaiken kaikkiaan tämä alle vitosen käsirasva on kuitenkin passeli hankinta: tuote toimii ja kosteuttaa käsiä ja pakkaus on edulliseksi tuotteeksi aika tyylikäs. Suosittelen tätä ihmisille, joiden kädet eivät vaadi huippukosteutustehoja mutta joille kyllä kelpaa miellyttävän tuoksuinen ja nopeasti imeytyvä rasva.

Arvosana: 3½ / 5

All in all: tuotteesta ei tullut suosikkiani, vaan ”ihan kiva”-käsirasva jonka voisin kyllä ostaa, sillä hinta on halpa. Myös lahjaksi osana isompaa settiä tämä on oikein ihana.

Tsekkaa myös Pumpulipupun arvio täältä 🙂

Miten lukijoiden kädet voivat näin talvella?

Postauksen tuotteet on saatu testiin blogia varten Face Helsingiltä.I got two products for my blog and I have tested them for two months now. I didn’t like the smell of Ziaja Olive Hand Cream so I passed it on to my mom. The smell was a very strong and dusty flower, nothing like olive products usually.


However I really liked Ziaja Natural Argan Oil Hand Cream.


+ moisturises well enough

+ absorbs to skin quite quickly

+ doesn’t make hands feel greasy

+ the smell is actually quite luxorious and perfume-like, not too strong

+ cheap price! ~5 euros / 6,5 dollars / 4 pounds per 80ml

– INCI seems quite original and argan oil amount is quite low

– doesn’t moisturise really dry skin enough: I had to add cream many times a day and use a more nourishing one by night


So this one doesn’t beat my all-time favourites (Soap & Glory Hand Food and OPI Avojuice) but is a nice product for someone who doesn’t need excessive moisture on his/her hands.


Mitä mieltä olet?
Tykkään Ihana Haha Vau Nyyh Pöh

Comments

 1. Kiva kun arvioit tuon Argan-voiteen inci-listankin. Arvasinkin, että arganöljy ei voi olla siellä ihan huipulla olla tuolla hinnalla. 🙂

  Hyvä kuitenkin tietää että voide imeytyy aika nopeasti, niin sopii ehkä päiväkäyttöönkin. Mulla on vielä käsivoiteen testailut edessä, mutta siitä vartalovoista kyllä tykkäsin. Ihanan kermaista! 🙂

  • Mäkin oon vartalovoita (jo kohta kolmea erituoksuista) testaillut innolla 🙂 Niistäkin on luvassa arviota myöhemmin.

   Tämä on tosiaan oiva perusrasva käsille, ja tuoksu on tosi hyvä!

   Ihan parasta on kuitenkin tuo Hand Food, tosin INCIkin on eri laatua: aqua, glycerin, cetyl alcohol, shea butter, grape seed oil… OPIn Avojuicessakin on kivasti aloeuutetta, avokadoöljyä ja omenansiemenöljyä, vaikka ei uskoisi.

   Odotan innolla sun arviota tästä, luulen kyllä että tykkäät 🙂

 2. Enpäs ole ennen Ziaja -merkkiin törmännytkään. Tuo argankäsivoide voisi olla juuri sopivaa omaan käyttööni kun kädet ovat vain silloin tällöin kuivat 🙂

  • Näitä myydään ainakin tuolla Even verkkokaupassa ja myös Sokoksella 🙂 Sokoksella on yleensä vielä jotain kivoja tupla/säästöpakkauksia!

   Tää ois varmaan oiva voide sulle, mä tarviin hiukan jyhkeämpää tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2019 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework