Kosmetiikkaterveisiä Japanista!

Ihana ystäväni Hilda on ollut vaihdossa Japanissa nyt melkein vuoden ja vasta nyt tajusin hyödyntää hänen maan kosmetiikkatavoista kertynyttä tietouttaan. Hilda ystävällisesti lupautui kokoamaan minulle japanilaistyylisen kosmetiikkapaketin ja annoin hänelle vapaat kädet siihen: ainoa jota erityisesti toivoin oli BB-voide. Sain aivan uskomattoman ihanan paketin ja sen mukana saatekirjeen, jossa ystäväni kertoo japanilaisnaisten kosmetiikan käytöstä. Kiitos vielä Hilda, kun lähdit tähän kosmepaketti-ideaan mukaan! <3 Lainausmerkeissä olevat tekstit ovat suoraa lainausta Hildan kirjeestä.

Nyt saatte oikein nojatuolimatkan Japanin kauneuskulttuuriin, enjoy! ^__^

KATE BB Gel Cream

”Liekö sitten syynä se, että monissa kouluissa on meikkauskielto (ainakin taannoin ollut) ja työpaikoillakin asiallinen työlook on varsin tarkkaan määritelty, mutta Japanissa luonnollinen meikki on tosi in – jolloin ihon hyvännäköisyys on tosi korostetussa asemassa. Japanilaiset ihailevat nuorekasta, virheetöntä, suorastaan sellaista ”vauvanpyllyihoa” (joissain kasvokosmetiikkatuotteissa on jopa etiketissä vauvan kuva), ja päinvastoin kuin meillä Suomessa, ruskettumista saatetaan suorastaan pelätä. Siksi oikeastaan kaikissa meikki- ja BB-voiteissa on paljon hoitavia ainesosia ja vähintään SPF15-aurinkosuoja.


Valitsin BB-voiteeksi KATE:n BB-voiteen (tai no, geelin), joka on melko suosittu ja josta itselläni on ihan hyviä kokemuksia (sävy tuntuu välillä liian tummalta mulle). KATE on Kanebon edullisempi alamerkki ja suunnattu nuorille aikuisille. Normaalihinta on noin 12-15 euroa, mutta olin onnekas ja sain tarjoushintaan noin kympillä. Ei sisällä alkoholia tai hajusteita.”

KATE:n BB-voide tuntuu minulle juuri sopivan sävyiseltä ja koostumus on yllättävän jähmeä. Pigmenttiä riittää, sillä ohut kerros tasoittaa ihon sävyä juuri sopivasti ja kerrostaminen (esimerkiksi punaisimpiin kohtiin) tuo jo medium-peittävyyden. Yllätyksekseni koostumus ei oikein sovi kuivalle iholle, vaan kasvojen kosteutuksen pitää olla kunnossa ennen levittämistä: nenänpieleni alkoivat hilseillä ikävästi. Voide jättää mattapinnan mikä on huikea plussa suojakertoimen ohella, ja tästä tulikin välitön lemppari-BB.

Majolica Majorca Lash Expander Edgemeister

”Luonnollisen meikin rinnalla toinen supersuosittu meikkityyli on nukkemaisuus heleine poskineen ja suurine, tummine räpsyripsisilmineen. Tekoripset ovat suuressa huudossa täällä, mutta ei maskaramyyntikään ihan pientä ole. Suosituin ripsari Japanissa on Maybellinen se keltainen turboripsari, jota Suomessakin myydään – liekö sitten niin, että ulkomaalainen merkki viehättää. Valkkasin sulle kuitenkin tämän Shiseidon alamerkin, Majolica Majorcan uutuusripsarin, jolla luvataan myös pienimpien ja hankalimpienkin ripsien olevan ulottuvillasi (se myös ”fulfills all your wishes!”). Vedenkestävä. Normihinta noin 10-12 euroa.”

Tällä merkillä on aivan ihana nimi ja mitkä pakkaukset! Voi apua! <3 Voisin keräillä näitä ripsarituubeja miljoonan ja asetella niitä koristeeksi lasikippoon, niin sympaattisia hylsyt ovat. Ripsari on kuitumaskara, eli tuuhentava vaikutus perustuu kuituihin jotka tarraavat massan mukana ripseen ja näin täydentävät omaa ripsirivistöä. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen vedenkestävä maskarani ja tykkään kyllä! Tällä saa yllättävästi tuuheutta (en uskonut aluksi, koska kampaharja) ja erottelua, ja poistaminen onnistuu suhteellisen hyvin. Lisäksi vedenkestävyys on ihan huippuluokkaa: tämä on Virallinen Itkuripsarini.

Integrate Pure Big Eyes -luomiväri sävy PK333

”Oman syynäilyni mukaan japanilaiset suosivat silmämeikissään lähinnä tekoripsiä/maskaraa, monesti (kissamaisiin) rajauksiin yhdistettynä, mutta luomivärit eivät ole hirveän yleisiä. Ja jos luomiväriä onkin, sävymaailma on usein varsin luonnollinen/maanläheinen. Päätin kuitenkin luomiväripaletinkin ostaa, kun niistä tunnut tykkäävän ^_^ Toivottavasti värimaailma on OK; yritin valita jotakin japanilaishenkistä mutta kuitenkin sun simmuille sopivaa.


Integrate on toinen Shiseidon alamerkki. Mulla ei ole näistä luomiväreistä kokemusta, mutta kaveri on kovasti tykännyt ja suositteli, joten päätin ostaa sitten tämän sinulle. Normihinta noin 12-15 euroa.”

Luomiväripaletti on sekin aivan tavattoman ihana ja söpö! Pigmenttiä näitä löytyy kiitettävästi ja sävytkin ovat ihan minua, joten tykkään tästäkin älyttömästi 🙂 Länkkäriluomiväreihin verrattuna tässä yksilössä on huomattavan paljon shimmeriä ja glitteriä, mutta se on mulle vain etu. Meikkiä tällä paletilla (ja muilla tuotteilla!) luvassa ihan kohta.

Eye Point -tekoripset, Cross Type

”En halua kuulostaa rasistiselta, mutta tosiasia on, että japanilaiset on ulkonäöllisesti tosi homogyynisiä – mustat/tosi tummat hiukset ja ruskeat silmät. Näin ollen ”feikkiys” on Japanissa varsin yleistä, ts. blondit peruukit ja eriväriset piilolinssit ei-naamiaiskäytössä ovat täällä paljon paljon suositumpia kuin Suomessa. Skaalan kesymmässä päässä ovat tekoripset, jotka kuuluvat lähes jokaisen meikkaavan japanilaisen repertuaariin.


Nämä ripset tuskin ovat huippulaatua, mutta halusin silti yhden pakkauksen verran lähettää. Sikälikin nämä ovat porukan musta lammas, että ne eivät ole muiden tän paketin juttujen tapaan Made In Japan vaan China…”

Räpsyripsiä en ole ehtinyt vielä kokeilla, mutta varmasti isken nämä silmääni jossain vaiheessa. Ainakin muoto vaikuttaa hyvältä ja ripsinauha on ehkä aavistuksen lyhyempi kuin länkkärivariaatioissa (mittasin!).

Oil Plotting Paper

”En tiedä/muista kiiltääkö sulla koskaan naama, mutta mulle nämä öljyn imevät paperit tulivat enemmän kuin tarpeeseen viime kesän helteissä. Ovat siis tehdyt japanilaisesta Mino-Washi-paperista, ja sopivat mainiosti meikin huolitteluun pitkin päivää.”

Kyllä kiiltää, ja välillä paljonkin! Uskon, että nämä tulevat olemaan mun kevätajan bileiden ja huikean hellekesän (jota toivon ja odotan kovasti) pelastus 🙂

Wash Net Cleansing Whip

”Kuten aiemmin totesin, kaunis iho on japanilaisen kauneuskäsityksen perusta. Siksi japanilaiset pyrkivät hoitamaan ihoaan hellästi ja hyvin – jopa miesten kosmetiikan käyttö on täällä aika yleistä, ilman että kosmetiikan käyttäjä olisi jotenkin vähemmän miehekäs (myös miehet pitävät täällä siis huolta ihostaan). Suosituin putsarityyppi tuntuisi olevan vaahtomainen/hyvin vaahtoutuva, jota käyttäessä kädet eivät kosketa ihoa vaan vaahto pesee kaiken meikin ja lian pois. Ostinkin sulle tällaisen vaahdotusverkon, jonka sopivuutta omiin aamu-/iltarutiineihisi voit kokeilla.”

Luulin, että tämä olisi taas yksi niistä maailman turhimmista kapistuksista, joilla ei ole sijaa ainakaan mun ihonhoidossani. Käytäntö kuitenkin osoitti asian laidan olevan aivan toinen, ja nyt olen suorastaan koukussa tähän! Koukussa vaahdotusverkkoon! 😀 Tällä saa tehtyä lähestulkoon putsarista kuin putsarista (ei tarvitse alunperinkään olla kovin vaahtoavaista sorttia) unelmanpehmeää vaahtoa jota on ihana hieroa kasvoille. Tuntuu, että vaahto puhdistaa ihon jotenkin paremmin (tai sitten se on plasebovaikutus) ja puhdistusainetta ei tarvitse niin paljoa kun jo pienestä määrästä tulee tarpeeksi vaahtoa. Selvää säästöä siis 🙂 Tämä oli kyllä kauneusjuttu, johon en ikinä olisi tutustunut ilman suositusta.

Hyaluronic Acid Supplement

”Jos mun pitäisi nimetä yksi suosittu ainesosa japanilaisessa kosmetiikassa/puhdistusaineissa, sanoisin ehdottomasti hyaluronihappo. En siis hirveästi ole perillä puteleiden sisällöistä, mutta tämän ainesosan nimi lukee oikeastaan ihan kaikissa rasva-, puhdistusaine- tai vaikka kasvonaamiopaketeissa. Koska en putsaria tahi muuta moista saanut tähän pakettiin mukaan, päätin ostaa sulle sitä itseään eli hyaluronihappo-ravinnelisää. Olkoon se kauneudeksesi! ^_^”

Mulla on itse asiassa ollut kokeilupakkaus hyaluronihappoa iHerbistä tilattuna (lisäravinne sekin) ja nyt on testissä samaiseen happoon perustuva seerumi. Innolla lisään tämän purkkapussin ruokavaliooni ja pilleririviin heti D-vitamiinin, multivitamiini/hivenainelisän sekä piitabletin viereen 🙂

Tutustumismatka Japanin kauneuskäsityksiin ja -tuotteisiin oli erittäin kiinnostava ja olen kiitollinen Hildalle, että hän suostui tällaiseen pakettihommeliin. Vaikkakin postitoimistossa olivat ankaria ripsarin suhteen 😉

Hildan vaihtoblogia voitte muuten käydä katsomassa täältä. Hilda on muuten sama tytsy, joka teki blogiini tämän ihanan ulkoasun.

Oliko japanilainen kosmetiikka ennestään tuttua? Kiinnostaisiko jonkin tuotteen tarkempi esittely omassa postauksessaan? 🙂

My friend send me a package from Japan. I just love these all <3 And apparently I’m obsessed with Wash Net… Oh my.

Comments

 1. Minulla oli myös Katen BB voide, mutta myin sen pois, kun oli niin tumma. Muuten kyllä tykkäsin.

  Olen huomannut, että japanilaisissa pohjustustuotteissa saattaa olla reippaasti alkoholia (vaikka tuossa BB voiteessa ei ollutkaan), ja sen takia en ole niistä yleensä innostunut.

  • Tämä mun on onneksi juuri hyvän vaalea minulle, ja vielä keltapohjainenkin 🙂

   Jep, kosmetiikkatuotteiden koostumukset voivat olla mantereittain aika erilaisiakin joten incejä on hyvä tarkistaa matkan päällä ollessaan.

 2. Aivan mielettömän kiinnostava juttu, kiitos tästä! Tosi hyvin oli ystäväsi analysoinut japanilaisten kosmetiikkatottumuksia. Kivaa oli myös tietää noista Kanebon ja Shiseidon alamerkeistä, toivottavasti niitä tulisi joskus myyntiin tänne Suomeenkin! 🙂

  • Niin, nuo alamerkit ovat varmasti yksi kiinnostavimmista jutuista Japanin kosmetiikkaskenessä 🙂 Harmillista tosiaan, ettei niitä ole saatavilla täällä Suomessa. Ebaysta tosin kannattaa metsästää, ainakin tuota Majolica Majorcaa oli siellä kiitettävästi!

 3. Mä tykkäsin tästä kovasti 🙂 On tosi mielenkiintoista tietää muiden maiden naisten kauneuskulttuurista. Sulla on tosi kiva ystävä, kun viitsi lähettää paketin ja kertoakin vielä extraa.

  Nyt oon löytänyt eBayn, jota ennen pidin aivan turhana, mutta ehkä sielä on mahdollisuus ostaa joitain tämmöisiä erikoisia tuotteita edullisesti.

  • Kiva että tykkäsit jutusta! Hilda on tosiaan aivan ihana, kun lähti tällaiseen mukaan 🙂

   Ebaysta tosiaan löytää vaikka mitä, ja siellä oli ainakin Majolica Majorcaa hyvin tarjolla kun katsoin viimeksi. Parasta on, että yleensä Aasiasta postikulut Suomeen ovat hyvin pienet tai niitä ei lainkaan ole! 🙂

 4. I LOVE Japanese products, I would like to live there some day! Obsessed!!

  Just want to say a HUGE thank you for the letter I received from you! I was so surprised and it gave me just the boost I needed to get through the last of my dissertation. I am writing a letter in response and I cannot wait to write a proper thank you post! 🙂 You are awesome!!!!! x

  • There’s going to be more spesific posts about these products so stay tuned! 🙂

   I just wanted to cheer you up and remind you about good and cute things (Angry Birds!) in life! I know what it is to study really hard, you just nearly lose your nerves… So a little suprise is always welcome.

   It’s great that you enjoyed the products! Then my mission is complete 🙂 Waiting for your letter ^__^

 5. Tosta vaahdotusverkosta ois kiva saada oma postauksensa. Miten sitä edes käytetään??!! 😀 Kuulostaa jännältä kapistukselta.

  Muuten kuinka vaaleaa tuo BB-voide on? Vastaako se suurinpiirtein MACin NC15:ta? Vai onko se tummempaa?

  • Se ON jännä! Ja ihan välttämätön mulle nykyään. Ideana on siis, että verkko kastellaan kevyesti ja siihen laitetaan puhdistustuote. Verkkoa hinkkaamalla muodostuu tiheää vaahtoa ja sillä vaahdolla pestään sitten kasvot 🙂 Voisin kyllä tehdä siitä ihan oman postauksensa.

   Joo, tuo on suurinpiirtein NC15. Ei missään nimessä ainakaan tummempi. 🙂

 6. Jee, olenkin kovasti odottanut, milloin kirjoittelet näistä! Kivaa, että tykkäsit ja että muutkin ovat löytäneet sepustukseni kiinnostaviksi ^^ (Jossain vaiheessa haluaisin nähdä kuvia myös valmiista meikeistä, jotka näillä välineillä saa aikaiseksi. :))

  Mutta tuo vaahdotusverkko on kyllä mainio! Itsekään en ole ollut siitä tietoinen, mutta Yuuki (!) on suositellut sitä mulle jo kauemman ajan, joten sadan jenin kaupasta sitten nappasin yhden sulle ja mulle. Sadan jenin kaupasta saa kyllä vaikka mitä kauneudenhoitoa ajatellen, sais olla moisia Suomessa kans!

  Jos muuten haluat vielä toisen paketin, niin onnistuu 🙂 Oon näillä nurkilla vielä toukokuun 20. päivään asti, eli sitä ennen ehdin mainiosti ostella ja postitella. Ja nyt kun asustelen Tokiossa, niin kaikenmoisten merkkien löytäminen on helpompaa. Jos haluat kokeilla esim. korealaisia meikkejä (mm. Missha) , onnistuu helposti 🙂

  • Tämä oli kyllä tosi ihana paketti! Ja meikkiä on tulossa, kunhan saan kuvat muokattua 🙂

   Vaahdotusverkko! Siis voiko olla turhemman kuuloista asiaa ja se on sittenkin supertoimiva ja ihana? 😀 En tiedä jos vaikka jostain Keskisen Kyläkaupasta löytyis samanmoisia ;D

   Voi hienoa, mun tarviikin miettiä toista pakettia. Vähän on rahatilanne kehnonlainen tällä hetkellä (uusi kamera tulossa), mutta ilmoittelen sitten 🙂

 7. Voi parhautta mikä postaus, kiitos! Kone Japaniin lähtee viikon päästä ja näitäkin kosmetiikka-asioita on tullut pohdittua! Mielenkiintoista myös nähdä, saako Kaneboa ja Shiseidoa yms. edukkaammin kuin länkkäreistä.

  • Ainakin noihin sisarmerkkeihin kannattaa kyseisiltä merkeiltä tutustua, ja puhdistustuotteethan tuntuvat olevan Japanissa todella hyviä 🙂

   Kiva että postauksesta oli näin konkreettisesti hyötyä ^__^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework