Kolme lahjatuoksua

joulun_parhaat_tuoksulahjat_2015_mnl2

Yksi joulun perinteisistä lahjoista (villasukkien lisäksi) on tietenkin hajuvesi. Ihan kavereille hajuvesipulloja ei ehkä ostella, mutta usein varttuneemmat perheenjäsenet muistavat toisiaan tuoksulahjalla. Mistä sitä sitten tietää, mikä olisi just tän joulun paras tuoksulahja? Valmiita lahjapaketteja kun löytyy niin uutuus- kuin klassikkotuoksuistakin ja siihen päälle tulevat vielä erilaiset, rajatun ajan myynnissä olevat kausituoksut. Yritän nyt osaltani helpottaa valintatehtävää ja kokosin tähän postaukseen tuntemukseni kolmesta erilaisesta, ihanasta tuoksusta jotka sopivat erityisen hyvin lahjaksi näin joulun aikaan. Valitsemastani kolmen koplasta löytyy makeutta, klassikkoaineksia ja näyttävyyttä.

L’Occitane Pamplemousse & Rhubarbe EdT

Millainen? Leivosmaisen makeankirpeä ja hassutteleva tuoksu on yksi omista tämän hetken suosikeistani. Greipin ja raparperin kirpeys on kiedottu sokerihuntuun, jolloin sitrusnuoteista katoaa sporttisuus mutta raikkaus säilyy. Iholla hetken levättyään tuoksu taittuu pehmeämmäksi, mutta säilyttää silti iloisen perusluonteen ja pirteän olemuksen. Ihana, suorastaan hulluutta aiheuttava tuoksu! Pamplemousse & Rhubarbe on myynnissä vain rajoitetun ajan, joten tämän kanssa kannattaa olla nopea. Saman tuoksumaailman tuotteista saa koottua kokonaisvaltaisen hemmottelupaketin käsi- ja vartalovoidetta myöten.

Kenelle? Tuoksun luojana on toiminut kuuluisa pariisilaiskondiittori Pierre Hermé, joten Pamplemousse & Rhubarbe on itsestäänselvä valinta leipojalle. Sitrustuoksujen ja raikkaiden hajuvesien ystävälle tämä on varmasti yhtä mieluisa. Tuoksu sopii leikkimieliselle, iloiselle ja kauniista asioista nauttivalle ihmiselle, enkä näkisi tätä pelkästään naisten tuoksuna.

Sensai The Silk EdP

Millainen? Sensain The Silk -tuoksussa* on ehdottomia klassikon aineksia. Se on hyvin ajaton, tyylikäs ja pehmeä tuoksu joka sopii monenlaisille ihmisille ja mihin tahansa elämäntilanteeseen. Sekä Eau de Toilette että tämä esittelemäni Eau de Parfum sisältävät samat tuoksunuotit eri painotuksin. Ihastuin nimenomaan tähän parfyymivahvuuteen sen syvyyden ansiosta: EdT on luonteeltaan valoisampi, kevyempi ja kukkaisempi, kun taas EdP on hennon vaniljainen, pehmeän myskinen ja hiukkasen makea. The Silk on taitavasti rakennettu, kerroksellinen ja ylellinen tuoksu, joka sopii yhtä hyvin päivä- ja iltakäyttöön.

Kenelle? Silkistä inspiraationsa saanut tuoksu on oiva valinta pehmeiden ja puhtaiden tuoksujen ystävälle joka kaipaa elämäänsä ripauksen ylellisyyttä. The Silk on erinomainen nimikkotuoksu, eli ainoa käytössä oleva hajuvesi. The Silkin kantaja on tyylikäs, itsevarma ja lempeä.

Marc Jacobs Decadence EdP

Millainen? Loppuvuoden ehdottomasti eksentrisin hajuvesipullo pitää sisällään aiemmin kevyen hedelmäisistä tuoksuistaan tunnetun Jacobsin kokeilun syvempien, moniulotteisempien tuoksunuottien puolelle. Decadence EdP* on ennen kaikkea jännittävä, hieman erikoinen mutta houkutteleva. Vihreäksi ja metsäiseksi kuvailtu tuoksu on saanut kahtia jakautuneen vastaanoton toisten ylistäessä ja toisten vihatessa sitä. Sitähän dekadenssin aikakin oli, rappion ja naturalismin vastakkainasettelua. Omalla ihollani tuoksu on selvästi hedelmäinen luumuineen ja vihreä vivahde jää kauemmas. Ajan myötä Decadence muuttuu ihollani hyvin vaniljaiseksi ja makeaksi, mutta vetiver ja jokin syvän pehmeä (puu, ruusu?) tekevät siitä silti selkeästi aikuisen tuoksun. Ehdottomasti iltatuoksu, toimistoon dekadenssi on liian raju.

Kenelle? Luksusta rakastavalle, voimakkaista tuoksuista pitävälle ja rohkealle trendi-ikonille. Naiselle tai miehelle, joka keikkuu aina ihan pikkuisen siellä överin ja liiallisuuden rajamailla. Mielipiteitä jakava tuoksu mielipiteistä piittaamattomalle ihmiselle. Jännitystä ja seikkailua etsivälle.

Toivottavasti tästä pienestä katsauksesta oli apua lahjojen miettimisessä. Ja hei, muistakaas että itseä on ehdottoman hyvä lahjoa myös 😉

 

Millainen on sinun tuoksutoiveesi? Onko joku mainituista noussut suosikiksesi?

 

PS. Arvonnan voitti nimimerkki Petra! Voittajalle on lähetetty meiliä.

Tuoksut lehdistönäytteitä. *mainoslinkkejä, saan komission ostoista / klikkauksista en hyödy

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework