Kollageeni siellä, kollageeni täällä

Olette varmaan huomanneet, että sisäisesti nautittavat kauneudenhoitotuotteet ovat tulleet jäädäkseen. Hittiainesosa tuntuu tällä hetkellä olevan kollageeni, tuo ihon elastisuuden ja uusiutumisen salaisuus. Iän myötä kollageenin tuotanto ihossa vähenee ja näin ollen iho ikääntyy ja veltostuu. Markkinamiesten ratkaisu tähän on tietenkin kollageenilisä, joka nautitaan lisäravinteen tapaan tai tavanomaisiin tuotteisiin lisättynä. Kollageeni lienee voittanut aiemman hyaluronihappovillityksen, kun selvisi ettei hyaluroni taidakaan imeytyä ihan niin yksinkertaisesti soluihin kun aiemmin on oletettu? Sen kummemmin en ole asiaan perehtynyt, olenhan aika skeptinen kaikenlaisia supervaikutuksia lupaavia tuotteita kohtaan.

Mullekin on toki PR-toimistoista tullut testiin yhtä sun toista tätä maagista nuoruusainesta sisältävää tuotetta. Positiivisin kuva jäi näistä raikkaista Puhdas+-merkkisistä kollageenivesistä. Kasvissyöjälle kollageenin nauttiminen on sikäli ongelmallista että osassa tuotteista se on peräisin naudasta, osassa taas kalasta. Oma ruokavalioni sallii kalan, joten nämä Puhdas+-juomat kelpasivat mulle. Näitä ei ole hiilihapotettu ja mausteetkin ovat ihan aidon makuisia eikä esanssisuutta löydy. Tykkään enemmän kirpsakoista juomista (limehulluus haloo!), joten nämä happamasti maustetut juomat oli kylminä mielestäni ihan hyviä. En maistanut minkäänmoista kalaista sivumakua, vaikka kuinka yritin nuuhkia, lipoa ja purskutella. Erityisplussan annan myös pahvisesta pakkauksesta, jonka voi kätevästi kierrättää.

Kollageenin vaikutuksia en ehtinyt kolmen päivän ”kuurissa” huomaamaan, mutta nämä ovat oikein hyvä vaihtoehto pieneksi juomaksi helteellä varsinkin sellaiselle, joita ei keinotekoinen makeutus tai aromi kiinnosta. Mieto ja aito marjan maku miellytti minua kovasti. Ainoa miinus on kauneusveden huimaavan korkea hinta (3-4 euroa), mutta ehkä tällaiset superjuomat voi ottaa satunnaisen hemmottelun kannalta? Puhdas+ Collagen Water -vesiä myydään tavarataloissa ja luontaistuotekaupoissa. Yksi tölkki sisältää yhden 2,5 gramman annoksen kollageenia. Voisikohan kollageenin imeytymistä mitata jotenkin?

Puhdas+ valmistaa myös aurinkokapseleita, joihin on lisätty kollageenia. Kollageenin lisäksi kapseleissa on beetakaroteenia, A-, C- ja E-vitamiinia sekä NutroxSun-yhdistettä (mitä se sitten lieneekään). Pääainesosa on sitrusrosmariiniuute kalakollageenin ohella. Aurinkokapselit lupaavat estää UVA- ja UVB-säteiden haitallisen vaikutuksen ja siten suojata ihoa auringolta helpottaen ruskettumista.

Aloitin suositellun kahden kapselin päivittäisen käytön kesäkuun alussa. Valitettavasti ilmat eivät ole Suomessa olleet kovin suopeita aurinkokapselien toimivuuden testaamiseen, sillä hellelukemia on hätyytelty vain parina päivänä ja nekin vasta heinäkuun puolella. En tiedä voiko tätä pitää onnistumisena, mutta en ole saanut aurinkoihottumaa niinä päivinä kun hellettä on ollut: yleensä ainakin ensimmäisen päivän jälkeen ihottumaa on käsivarsissani hieman. Sinällään Puhdas+-kapselit sisältävät enemmän lisäravinteita kuin perinteiset aurinkokapselit, jotka yleensä toimivat beetakaroteenin ja A-vitamiinin voimin eli voisin jatkossakin nauttia näitä yleisenä lisäravinteena kesäisin.

Aurinkokapselit ovat myös aika hintavia, noin 40-50 euroa, mutta toisaalta kaikki Puhdas+-tuotteet ovat kotimaisia. Maksan nykyään mielelläni ekstralisää suomalaisuudesta, mikäli tuote vain toimii. Näiden kapselien toimivuutta olisi kannattanut tänä surkeana kesänä testata ulkomaanmatkalla, mutta ihan sitä en ole saanut PR-lahjana tämän ohessa 😉

 

Mitä lisäravinteita käytät? Oletko huomannut hyötyjä kauneustableteista?

 

Tuotteet saatu testiin PR-toimistolta.

Comments

 1. Mä olisin halunnut noita aurinkotabuja, mutta jouduin jättää ostamatta, koska hinta. 57 euroa ei ihan heti sytyttänyt.

  Enivei, oli kuitenkin pakko ostaa karoteenitabuja, koska en vain enää kestä aurinkoihottumaa tms. Ei se itselläni ole mikään paha, mutta silti kaikki ylimääräinen ihon raapiminen on ärsyttävää. Nyt oon syöny karoteenia perjantaista asti ja eilen jo pääsin huomattavasti vähemmällä raavinnalla, vaikka ulkoiluni aikaan paistoi aurinko jopa aika kuumastikin. Kirjoitin tästä blogiinikin, että ens vuonna sitten muistan ostaa noi tabut jo kevättalvella.

  • Löysin näitä parista nettikaupasta reilulla 40 eurolla, tosin voi johtua siitäkin ettei menekkiä ole sateisen kesän vuoksi ollut. Mullakaan aurinkoihottuma ei ole aiempina vuosina ollut paha, mutta toki se kertoo karua tarinaa siitä että iho on altistunut auringolle ja herkistynyt siitä. Olen saanut ihottumaa oikeastaan vasta muutaman vuoden ajan, vaikken muistaakseni ole ikinä polttanut ihoani auringossa.

   Hyvä kuulla, että sulla karoteeni on toiminut! Taidankin siis varata myös ensi kesälle tabletteja, toimivat ainakin lisäravinteena jos eivät muuten 🙂

 2. Mä olen koukussa Puhdas+ kollageenijauheeseen. Se pitää ihon kosteutettuna ja sellaisena ”plumpatumman” näköisenä. 😉 Huomasin eron, kun koitin olla hetken aikaa ilman. Iho alkoi hilseilemään välittömästi ja näytti jotenkin masentuneemmalta. 😀 Syön myös kalaöljyjä, D -ja B-vitamiinia, sekä biotiinia. Kesäisin syön karoteenitabletteja, itselläni ne auttavat siihen, että iho ei pala ja ruskettuu helpommin.

  • Ooo! Kuulostaapa hyvältä! Mäkin haluan plumpatun ihon 😀 Mä syön ympäri vuoden monivitaaminilisää ja aamusmoothieen/rahkaseokseen lisään omega3-pitoisia öljyjä, mutta tuo jauhe kyllä kiinnostaa kovasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework