Kiinnostavia tuntemattomia

Olen satunnaisesti maininnut blogissa työni, johon on kuulunut tähän mennessä muun muassa kosmetiikkatuotteiden tuotekäännösten tekemistä, brändikuvausten kirjoittamista ja myös muutaman viikon sijaisuus hoitaen erilaisia markkinoinnin tehtäviä. Ovelimmat ovat varmasti arvanneet, että kyseessä on eleven.fi joka rantautui Suomen markkinoille viime vuonna. Onnekseni voin nyt kertoa, että jatkan elevenillä työskentelyä vielä jännemmissä merkeissä: saan nimittäin jatkossa tituleerata itseäni komeasti PR, Social Media & Marketing Assistant -nimikkeellä! Uudet työtehtävät jännittävät tietty hurjan paljon, mutta olen myös ihan mielettömän kiitollinen tästä mahdollisuudesta tehdä töitä intohimoni eli kosmetiikan parissa. Itse asiassa kun toissapäivänä kuulin uutiset, olin koko päivän vaarassa pökertyä ilosta ja hymyilin jatkuvasti!

Nyt kun olen tullut työni kanssa julkisuuteen, on tämän postauksen tausta hieman selkeämpi. Olen tehnyt freelancerina töitä elevenille jo viime vuoden syyskuusta alkaen, joten olen kohdannut tähän mennessä monia itselleni aiemmin tuntemattomia kosmetiikkabrändejä. Osa tuotteista ja brändeistä on jäänyt paremmin mieleen, osa huonommin. Muutama brändi on kuitenkin tehnyt vaikutuksen minuun tavalla tai toisella, vaikka en ole kertaakaan niiden tuotteita kokeillut. Joillakin tuotemerkeillä on ympärillään erityinen ”aura”, joka on yhdistelmä taidokasta markkinointia, persoonallista otetta ja elämyksellisyyttä. Haluan ehdottomasti esitellä jatkossa teille suosituksia, poimintoja ja erikoisuuksia elevenin valikoimista ja tämän postauksen myötä aloitan juuri näistä superkiinnostavista, suurelle yleisölle tuntemattomista brändeistä.

eleven_suosikit_teeez_mnl

Teeez

Teeez-meikkimerkin pakkaukset ovat ihanan rock-henkisiä ja niihin on haettu selvästi innoitusta katutyyleistä ja erilaisista muodin virtauksista. Teeezin design on loppuun asti mietitty ja jokainen tuote on kuin pieni lahja. Meikeillään Teeez haluaa kannustaa jokaista kokeilemaan rohkeasti eri tyylejä ja löytämään oman tiensä olla ”ilmiömäinen, erityinen ja upea”. Suurin osa tuotteista asettuu 10 ja 20 euron välille, joten kyse on paljon edullisemmasta brändistä kuin mitä kaunis design antaa ymmärtää.

Teeezin meikeistä löytyy sekä supervärikkäitä juttuja että maanläheisiä sävyjä. Tuotelinja näyttää olevan simppeli ja hyvin toimiva, mutta jäin kaipaamaan useamman värin luomiväripaletteja ja lisää meikkipohjavaihtoehtoja. Erityisen ihanilta vaikuttavat upeat siveltimet!

Teeez-tuotearvioita löytyy enemmän englanniksi mutta myös meidän Henna on testannut brändin kulmavärin.

eleven_suosikit_nouba_mnl

Nouba

Rakastan paitsi Teeezin ilottelevaa tyyliä, myös graafisempaa ja yksinkertaisempaa suunnittelua. Nouba on italialainen värikosmetiikkamerkki, joka muistuttaa pakkauksiltaan hieman Narsia tai vastaavaa selektiivistä brändiä. Nouba on tarkoitettu ammattilaiskäyttöön, joten merkin valikoima on laaja ja esimerkiksi meikkipohjia löytyy useita. Nouban suosituimpiin tuotteisiin kuuluvat Earth Powder -maapuuteri ja erilaiset baked-tuotteet, eli ihon heleyttäjät tuntuvat olevan Nouban juttu. Hintatasoltaan Nouba on keskimäärin 15-30 euron välillä, mutta esimerkiksi kynsilakat ja jotkin muut, pienemmät tuotteet ovat suhteessa hyvin edullisia.

Noubassa minua viehättää paitsi raikas design, myös brändin ammattilaisuutta korostava ote. Nopeasti kuluvat, kynämäiset tuotteet ovat kohtuuhintaisia (alle 15 euroa) ja valikoimasta löytyy myös erikoistuotteita kuten silmämeikinpohjustaja, ripsikuituja ja ihon sävyn korjaajia. Nouban tuotteista löytyy todella vähän arvosteluja, mikä johtuu todennäköisesti siitä ettei brändiä juurikaan myydä Italian ulkopuolella. Esimerkiksi Pupa Milano ja Collistar ovat paljon tunnetumpia, italialaisia meikkimerkkejä.

eleven_suosikit_little_ondine_mnl

Little Ondine

Little Ondine on ilahduttava tulokas kynsilakkamarkkinoilla: lakan luvataan olevan lähes tuoksuton ja luonnollisempi valinta kynsille. Vesipohjaiset Little Ondinen lakat poistetaan ilman kynsilakanpoistoaineita kuorien värikerros pois kynneltä. Lisäksi Little Ondine kehuu olevansa peräti kynsiä hoitava ja kosteuttava, joka on kynsilakoista puhuttaessa paljon sanottu! Olen ihan hurjan kiinnostunut näiden lakkojen toimivuudesta ja myös värisävyt ovat runsaat ja ihanat.

Se mikä Little Ondinessa kiinnitti huomioni, on kaunis tarina jokaisen värisävyn takana. Jokaiselle sävylle tarjotaan myös inspiraatiokollaasi, joka tekee väristä heti erityisemmän tuntuisen kuin pelkkä hauska nimi. Tykkäsin tosi paljon kirjoittaa juuri noita ”väritarinoita”, jotka ovat kuin muutaman lauseen mittaisia novelleja. Luovin kirjoitustyöni elevenissä tähän mennessä! 🙂

Little Ondinen lakat maksavat 10,90-11,90 euroa kappaleelta ja lisäksi myynnissä on neljän minilakan settejä. Muun muassa Charming Nails on kirjoitellut kokemuksiaan Little Ondinesta.

eleven_suosikit_jacks_beauty_line_mnl

Jacks Beauty Line

Jacks Beauty Line valmistaa siveltimiä, joista jokainen on kuvioitu yksilöllisesti. Maalinroiskeita jäljittelevät, suihkemaalatut kuviot ovat kerta kaikkisen ihania eikä kahta samanlaista sivellintä ole. Käsityönä Saksassa valmistetut siveltimet ovat suureksi osaksi synteettistä kuitua ja Jacks Beauty Line tekee yhteistyötä KLIK-järjestön kanssa, joka tarjoaa apua kodittomille lapsille ja nuorille. Nämä siveltimet siis tekevät hyvää!

Laadukkaat siveltimet ovat yleensä aika tylsiä ja niissä korkeintaan metallin tai varren sävy vaihtelee. Jacks-siveltimet kiinnittivät huomioni juuri uniikin designin ansiosta ja musta tällaiset värikkäät, mutta silti ammattimaiset siveltimet ovat erittäin hyvä lisä sutimarkkinoille! Jacksin siveltimet ovat hintahaitariltaan 20-50 euroa, joka vastaa ammattilaissiveltimien hintoja.

Jacks Beauty Line on verrattain pieni brändi, joten käyttäjäkokemuksia löytyy lähinnä saksankielisistä blogeista. Musta tällaiset käsityöhön ja yksilöllisyyteen tähtäävät, pienet kosmetiikkamerkit on mielenkiintoisia ja symppiksempiä kuin monet isot yritykset ja siksi Jacks-siveltimiä saattaa jatkossa löytyä kokoelmistani.

eleven_suosikit_fueguia_mnl

Fueguia 1833

Käsityöstä puheenollen… Fueguia 1833 hajuvesimerkki todellakin on käsityötä alusta loppuun. Fueguia-hajuvedet valmistetaan pienissä erissä ja pakataan kierrätyslasista valmistettuun pulloon, joka matkustaa asiakkaalle käsintehdyssä puurasiassa. Hajuvedet on nimikoitu käsin, kuten myös patagonialaisen puusepänkoulun tekemät puulaatikot. Jopa laatikoihin käytetyt puulajikkeet ovat nimenomaan alkuperäisiä, patagonialaisia puulajikkeita. Fueguia-hajuvesi onkin kaikkinensa aikamoinen elämys!

Jos käsityön tukeminen ja pienet hajuvesierät eivät vielä herättäneet kiinnostustani, niin Fueguia-hajuvesien inspiraationlähteet todellakin sen tekivät. Jokainen hajuvesi nimittäin perustuu eteläamerikkalaiseen kirjallisuuteen, runoihin, paikkoihin tai luontoon. Fragrantican sivuilta voi käydä katsomassa kaikki julkaistut tuoksut ja eri tuoksujen inspiraationlähteet. Olen lukutoukka ja sielultani runoilija, joten mikä muu hajuvesibrändi mulle voisikaan paremmin sopia!

Fueguian hajuvedet ovat ylettömän yksilöllisiä ja siten myös hurjan hintaisia. Tuoksukynttilöiden hinta lähtee yli 70 eurosta ja joidenkin hajuvesien hinta kohoaa yli 180 euroon. Toisaalta brändin vaatimaton rustiikkius ja artesaanihenkisyys vetoaa muhun niin kympillä, että voisin ihan hyvin tilata itselleni lahjaksi jonkun ihanan gourmand-hajuveden. Eikä varmasti hetkeen tulisi vastaan toista, jolla on sama tuoksu ihollaan!

Onko joku näistä viidestä tuotemerkeistä sinulle jo tuttu? Kiinnostuitko?

 

Uskallatko tilata täysin vieraalta brändiltä kosmetiikkaa?

 

Tuotemerkki-linkit mainoslinkkejä.

 

Comments

 1. Eivät ole mitkään näistä entuudestaan tuttuja. Elevenissä riittää kyllä merkkejä, joihin en ole vielä tutustunut. En kylläkään osta lähes koskaan mitään lukematta ensin arvioita, joten näistäkin ois kiva kuulla sun mielipiteet 🙂 Onnea kivasta ja jännästä työpaikasta!

 2. Tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos 🙂 Ihan loistavaa, että nykyisin meiltä Suomestakin saa tilattua tällaisten tuntemattomampien merkkien tuotteita, pitäisi vain rohkeasti uskaltaa kokeilla. Lupaan, että seuraavaan elevenin tilaukseen sisällytän ennakkoluulottomasti jotain ihan uutta

 3. Täysin vierasta brändiä en ostaisi, kun olen niin harkitseva, perinteinen ja perusnuuka kuluttaja. Omaa kokemusta tuotteista ei nykyään tarvitse ollakaan, kun kerran vinkkejä ja kuvauksia saa lukea blogista 🙂 Tekstisi myötä nämä merkit ovat nyt vähän tutumpia. Yhtäkään en tuntenut entuudestaan. Eri juttu sitten, mitä koen tarvitsevani… mutta niin on kyllä käynyt, että blogien seuraamisen myötä kosmetiikkatuotteiden valikoimani on sekä runsastunut että monipuolistunut.

  Iloiset onnittelut työpaikan johdosta!
  (Minäkin ovela osasin laskea 1+1. Sehän tekee 11.)

  • Haha, ihanasti päätelty! Kiitos 😀

   Työstän elevenille muun muassa brändikuvauksia, joten sitä kautta merkit tulevat edes vähän tutummiksi. Pääsee brändin ideaan kiinni ja uskaltaa ehkä jotain uutta tilatakin 🙂 Blogien lukemisen myötä kieltämättä omakin kosmevarasto monipuolistuu jatkuvasti!

 4. Elevenissä on tosi paljon mielenkiintoisia, vähemmän tunnettuja merkkejä. Mulle tulee mieleen esim. Gleam ja Priti Nyc. 🙂

  • Gleamia on hehkutettu tosiaan ulkomailla paljon, ja Pritin kynsilakat on aivan valloittavassa pakkauksessa <3 Kannattaisi vaan kokeilla uhkarohkeasti, voi löytyä vaikka mitä helmiä 🙂

 5. Onnea mahtavasta duunista ^_^! Mä joskus olen tilaillut tuntemattomilta merkeiltä, mutta hyvin paljon kyllä luotan entuudestaan tuttuihin brändeihin. Tai jos on tuntemattomampi, teen tosi paljon taustatyötä 😀

 6. Teeeziä myytiin ainakin viime vuonna Pärnun ILUssa ja ostin merkiltä voidemaisen poskipunan ja kynäsiveltimen. Oli kyllä vaikea valita mitä ottaisi.

 7. Oooo, alkoi kyllä kiinnostamaan erityisesti tuo Teeez ja nuo siveltimet!
  En ole vielä(kään) elevenille tehnyt ensimmäistä tilaustani! Pelottaa, että mulla karkaa mopo aivan täysin käsistä, kun siellä on niiin paljon itselle tuntemattomia merkkejä, jotka ovat blogi-postausten myötä alkaneet kiinnostaa :D.
  Lisäksi kun kuitenkin koko ajan _yritän_ saada tietyiltä osin kosme-varastoja vähän pienemmiksi, niin tuollaiset houkutukset eivät todellakaan tee hyvää tälle yritykselle :D.
  Tosin kyllä mä tiedän, että ennemmin tai myöhemmin tulen repsahtamaan, joten ehkä se pitäisi jo suosiolla tehdä alta pois ;D.

  Eli vastaus kysymykseen on kyllä; uskallan todellakin ostaa kokeiluun tuotteita tuntemattomilta merkeiltä! Se on juurikin itselleni suurin tyydytyksen aihe tässä kosmetiikka-harrastuksessa, saa testata uusia ja tuntemattomia tuotteita!

 8. Mulla on Teeezilta voideposkipuna ja se on ollut tosi kiva! Muut merkit olikin ihan tuntemattomia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2021 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework