Kesätuoksuviikko: Eau d’Issey Summer 2015

Kesätuoksuviikon aikana esittelen kauppoihin tulleita, vuoden 2015 kesätuoksuja. Hintahaitari vaihtelee julkkistuoksujen ja klassikoiden välillä, joten jokaiselle löytyy jotakin. Parina päivänä esittelen myös miesten kesätuoksuja yhdessä naisten tuoksujen kanssa. Hajuvedet olen saanut testiin maahantuojilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eau d’Issey Pour l’Eté Summer 2015

Vesimeloni on välitön mielleyhtymäni ensi haistamalta, mutta myöhemmin totean sen vääräksi. Alkutuoksu on makeampi ja ennen kaikkea tuoksuvampi kuin vesimeloni ja tuoksunuotistosta löytyykin litsi. Hedelmäinen tämä tuoksu totisesti onkin, ei totutulla överimakealla tavalla vaan hienostuneemmin. Suurta intensiivisyyttä en tuoksusta löydä: alun litsiyllätys vaihtuu kevyisiin hedelmiin huomaamattomasti. Mitä enemmän muita hedelmiä ja makeutta haistan, sitä enemmän Eau d’Isseyn kesätuoksusta pidän. Täyden tropiikkisen tunnelman saavuttaakseen tuoksun pitäisi olla aavistuksen mehukkaampi ja tuoda pohjan hentoa vaniljanuottia paremmin esille, mutta tällaisenaan se on oikein mainio tapaus. Kevyt, mutta mainio.

Tuoksu sopii hedelmäsalaattia rakastavalle naiselle. Vesimäisiä tuoksuja pelkääville voin sanoa, että alun vesi haihtuu pian ja jäljelle jää lasillinen hedelmämehua. Herkällä tavalla kaunis, kevyen makea tuoksu päiväkäyttöön. Kesto on lyhyehkö, noin 3-4 tuntia.

Tilanne: Lomapäivä rannalla. Hedelmäjätski kioskista. Auringossa lämmennyt limsa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eau d’Issey Pour Homme Eté Summer 2015

Korianterin sitruunaisuus peesattuna greipillä tuovat tuoksusta ensiksi mieleen nuoren klopin ja iloisen huolettoman asenteen. Aika pian sydäntuoksun muskottipähkinä alkaa erottua selvästi ja tuoda tuoksuun raikkauden sijaan mausteisuutta. Mausteisuus ei kuitenkaan kypsytä tuoksua liikaa vaan ikään kuin lisää uuden tason alun sitruksille: kappas, klopilla onkin suuria tulevaisuuden suunnitelmia. Tuoksunuotteihin lukeutuva ananas ei juurikaan erotu, eikä sitä jää kaipaamaan pohjan pehmeän puisuuden ja vihreyden avauduttua. Vaikka tuoksu on keskivaiheessa hyvinkin mausteinen, kuvaa sen loppua parhaiten sanapari ”huoleton vihreys”. Kloppi elää suunnitelmistaan huolimatta tässä hetkessä. Vielä ei tarvitse toteuttaa unelmiaan.

Tuoksu sopii hyvin nuorelle miehelle enkä sulkisi naisiakaan pois Pour Homme Etén käyttäjäjoukosta. Nelikymppiselle uraa takovalle miehelle tuoksu voi mielleyhtymiltään olla liian nuorekas, mutta vapaa-ajalla toimii hyvin. Iltakäyttöön valitsisin miehelle pehmeämmän ja syvemmän tuoksun, mutta päivällä d’Isseyn muskottipähkinä on tarpeeksi.

Tilanne: Kaupungilla, kuuma asvaltti. Kevyesti pilvinen sää. Ruohikko, aurinkolasit ja tyhjäksi rutistettu pullapussi.

 

Pidätkö enemmän raikkaista vai syvistä tuoksuista?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework