Kesä pitkäkyntisenä

Otsikon perusteella voisin luulla, että kerron näpistelykokemuksistani lämpimään vuodenaikaan mutta näin ei suinkaan ole. Kesän alussa kävi nimittäin niin, että huolellisen kynsienhoidon seurauksena kynteni kasvoivat uskomattomiin mittoihin: tällaista ei ole nähty sitten vuoden 2012!

Mitä sitten tein saavuttaakseni tämän huimaavan pituuden?

Ensiapuna toimi ehdottomasti Essien uusin lisäys hoitolakkalinjaan, eli Lontoosta ostamani Millionails. Toinen, lähes yhtä tärkeä syy oli säännöllinen hoito. Jaksoin nimittäin vaihtaa lakat kerran viikossa ja öljytä kynnet ihan joka päivä, aamuin illoin.

Kolmasosan menestyksestä kynsikasvatuksen saralla suon kynsieni viilausmuodolle. Päätin kokeilla mantelinmuotoisia kynsiä, meni sitten syteen tai saveen. Ja sehän toimi! Mantelikynnet ovat vähemmän alttiita kynsien reunan repeämille ja se oli aiemmin yksi isoimmista ongelmistani: repeämät ja lohkeamat alkoivat juuri terävistä reunoista ja katkaisivat lopulta koko kynnen. Kynteni kasvavat kovin hitaasti, joten kerran viikossa viilaaminen riittää hyvin muodon ylläpitämiseen.

Pieni vaikutus saattoi olla myös lämpimällä kesällä ja suhteellisen tunnollisesti syömilläni lisäravinteilla (monivitamiini, D-vitamiini). Kaiken kaikkiaan tykkäsin pitkistä kynsistäni ihan hirmuisen paljon ja siten viikottainen lakkausoperaatio ei ollut ollenkaan epämieluisa. Anteeksi kaikille kavereille, joille hehkutin kynsiäni ihan kyllästymiseen saakka!

Kynsienkasvatusvinkkini ovat siis:

1. Kunnollinen, kynsien ongelmaan kohdennettu aluslakka. Omat suosikkini ovat Essien Grow Stronger ja Millionails.

2. Säännöllinen hoito ja öljykylpy kynsille. Blogimiitistä saamani Essien Apricot -kynsinauhaöljy on mahtava yöhoito ja päivisin käytän Nails Incin kätevää öljykynää, säännöllistä käsirasvausta unohtamatta.

3. Säännöllinen lakkaus ja viilaus. Lakan lohkeillessa myös kynnen pinta lohkeaa helpommin, joten lakka on oikeastaan vaihdettava sitä mukaa kun kolhuja kynsiin tulee. Viilaus helpottaa siten, että jo alkaneet lohkeamat ja liuskoittumat poistuvat eivätkä jatku koko kynnen mitalla. Jos kynnet lohkeavat aina sivuilta alkaen, kannattaa kokeilla mantelin muotoista viilausta.

4. Ekstra-avut, kuten Sannin suosittelema Trind-hoito. Myös ilmasto, geenit ja ravinto vaikuttavat kynsiin.

On sanomattakin selvää, ettei ihannemitta omissa kynsissäni kestänyt kauaa. Vasemmasta kädestäni katkesi peräti kolme kynttä viikon sisään ja aikuismaisesti toki suutuin ja katkoin itsenäisesti loputkin. Nyt nämä ovat taas nysät, mutta tunteideni rauhoituttua kasvattelen näillä vinkeillä manteli-ihanuuksia takaisin.

Mitkä ovat sinun kynsien kasvatus- ja vahvistusvinkkisi? 🙂

Comments

  • Sulla onkin niin ihanat kynnet että varmasti olet näitä hoitovinkkejä tunnollisesti noudattanut! 🙂 Vitsit, saisinpa mäkin joskus yhtä ihanat… Ja sain idean mantelikynsiin itse asiassa sun mantelikokeilusta, kun tajusin että kynsiä voi tosiaan viilata muuhunkin muotoon kuin neliöiksi 🙂

  • Itse asiassa mä en ole huomannut hirveästi eroa sillä, viilaanko lasiviilalla vai ebayn halpis-hiekkapaperilla. En tiedä, teenkö jotain väärin (varmaankin, koska kynnet lohkeilee :D) mutta lasiviilasta ei ainakaan mulle ole ollut apua. Lisäksi se tylsyi jotenkin kumman nopeasti, joten normiviilalla on vaan nopsempaa saada haluttu muoto.

   Mutta täytyy kokeilla, jos vaikka saisinkin lasiviilan otettua uudelleen käyttöön! 🙂

 1. Olen töissä kaupassa, missä käsiin ja etenkin kynsiin kohdistuu luonollisesti tosi paljon rasitetta, vaikka hanskat onkin kädessä koko ajan – tai sitten mun kynnet on niin haperoiset! 😀 Tympeää katsella sitten kotona katkenneita kynsiä ja kuivia kynsinauhoja 🙁 Pitääpä kokeilla varmaankin tuota lasiviilaa ja kynsinauhaöljyä, sekä mantelikynsiä 🙂

  • Kaupassa työskentely on kyllä kynsille pahinta! Siinäkin tosin oman kynnen laadulla on tosi paljon väliä, mulla on ollut kaupassa työkavereita joilla kynnet pysyy uskomattoman pitkinä vaikka varsinainen kynsihuolto olisi ihan vieras asia.

   Kynsiöljy on ollut mulla ihan huikea juttu, hyvä kun nyt tähän mennessä sen tajusin 😀

  • Kiitos! 🙂 Toivotaan, että saisin kasvatettua samanmoiset huolellisella hoidolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework