KC Color Mask -hopeatuotteet vertailussa

*mainoslinkki
Huh, ette tiedäkään kuinka paljon olen erilaisia vaalean hiuksen hoitotuotteita tukkaani testaillut viime syksyn aikana. Kun viimein värjäsin syyskuussa hiukseni takaisin blondiksi, paljon oli muuttunut: kun olin vaaleatukkainen kuudennella luokalla, en ollut kuullutkaan hopeatuotteista saati huolehtinut ihanan oljenkeltaisen kuontaloni eri taittovivahteista. Vuosien varrella olin kuitenkin huomannut Tähkäpää-kaverieni taiston hiusten keltaisuutta vastaan, ja viimein pääsin itsekin kokeilemaan tätä minulle uutta tuoteryhmää. Hopeatuotteiden tarkoitus on siis taittaa hiuksesta keltainen vivahde pois ja saada sävy viileämmäksi. Erilaiset Color Mask -tuotteet auttavat juuri tässä taitossa loistavasti.
Ensimmäisenä tartuin kampaajani suosituksesta suomalaisen KC Professionalin Color Mask -sarjaan. Olen aiemmin piristänyt luonnonväriäni ruskeilla Color Maskeilla, mutta sarjan muut sävyt olivat minulle vieraita. Syksyn aikana testasin pitkään sarjassa olleen värin (Silver), uuden värin (Pearl) sekä uuden shampoo-koostumuksen (Pearl).
Edit./ Nykyisin KC Professional on yhdistynyt Four Reasons -tuotesarjaan. Color Mask -tuotteet löytyvät täysin samoin sävynimin, joten koostumukset tuskin hurjan paljoa ovat uudistuksen myötä muuttuneet. *Tilaa Color Mask -tuotteet esimerkiksi Bangerheadilta.
Color Mask Pearl -tuotteet taittavat hieman enemmän vaaleanpunaiseen ja niissä vaikuttaisi olevan reilusti enemmän pigmenttiä kuin vanhassa Silver-naamiossa. Koostumukseltaan Pearl- ja Silver -naamiot ovat hyvin samanlaisia, eli hieman hoitoainetta paksumpaa massaa lisätyllä väripigmentillä. Color Mask Shampoo Pearl sen sijaan yllätti kevyellä ja tummalla nesteellään.

Pearl-värinaamio: hoitoa ja värin ylläpitoa

Pearlin kampaaja arveli käytössäni riittävän jopa vaaleanpunaisen ponitukan ylläpitoon, ja monella tuhkanvaalealla blondilla Pearl-värituotteet ovat taittaneet hiuksen sävyä selkeästi vaaleanpunaiseen päin. Minulla Pearl ei kuitenkaan riittänyt hattarahiusten ylläpitoon, mutta sävyn taitto kylmempään onnistui kyllä. Hiukseni ovat yksinkertaisesti liian hyväkuntoiset suurempaan sävyeroon, sillä väripigmentti ei vain tartu hiukseeni kunnolla. Pearl Mask jääkin siis minulla blondin tukan ylläpitotuotteeksi eikä niinkään apuvälineeksi ponitukan värjäyksessä.

Pearl-shampoo: ihana lopputulos!

Pearl-shampoo oli kovasti odottamani uutuustuote. Tämän luvataan olevan pigmenttistä ja kuten näkyy, väriä on enemmän kuin kummassakaan naamiossa. Shampoo on lisäksi hieman helmiäismäistä ja hohtavaa koostumukseltaan ja yllättävän kevyttä, eikä kovin vaahtoavaa.
Kummallisinta on, että Color Mask Shampoon pitää antaa vaikuttaa hiuksissa muutaman minuutin ajan. Yleensähän vain hoitoaineella on vaikutusaika. Mitä pidempään shampoo on hiuksissa, sitä intensiivisempi on väri joka jää hiukseen. Mikäli hius on kovin kuivaksi vaalennettu, saattaa shampoo taittaa värin vaaleanpunaiseen.
Pesen hiukseni yleensä kahdesti shampoolla niiden paksuuden vuoksi: ensimmäiseksi käytän tavallista shampoota ja vasta toisella pesukerralla Pearlia, jonka annan vaikuttaa hiuksissa 3-5 minuuttia. Shampoo takuttaa hiuksia todella voimakkaasti, joten hoitoaineen on oltava ekstrasilottava. Keltaisuuden poistajana Pearl-shampoo on erittäin tehokas ja luenkin blondin hiuksistoni hyvän keskivaalean sävyn nimenomaan sen ansioksi. Tästä en enää luovu!

Silver-värinaamio: liian laimea makuuni

Silver oli sävyistä minulle pettymys. Pigmentti näytti jo ensivilkaisulla vaalealta, vaikka toki sitä oli tavalliseen valkoiseen hoitoaineeseen verrattuna runsaasti. Kokeiltuani naamiota pari kertaa lyhyemmällä ja pidemmällä vaikutustajalla huomasin, ettei näin vaalea sävy tee hiuksilleni juuri mitään. Tämä kuitenkin johtuu hiusteni hyväkuntoisuudesta, joten annoin Silverin eteenpäin kokoblondille siskolleni. Häneltä kuulemani terveiset kertovat, että Silver todella toimii kunhan pohja on tarpeeksi vaalea: väri taittuu keltaisesta pois, mutta hoitoaineen silottavuus ei ollut aivan siskon mieleen. Siskoni tukka onkin todella vaalea ja kuiva, joten pitkälläkään vaikutusajalla Color Mask ei valitettavasti yltänyt ultrahoitavien ja -korjaavien naamioiden tasalle.
Siskoni kokemuksista huolimatta suosittelen Color Maskeja kuitenkin nimenomaan pidemmällä vaikutusajalla käytettäviksi. Tavallisen hoitoaineen korvikkeena ne eivät toimi optimaalisesti, vaan vaikutus jää puolikkaaksi eikä tukka jää niin siloisaksi kuin tunnin-puolentoista jälkeen.
Pearl-sävyt jäävät minulla siis jatkuvaan käyttöön blondin hiuksen ylläpitoaineina ja Silver löysi hyvän kodin siskoni luota.
Color Maskien ja shampoiden hinta on noin 15-20 euroa. *Osta Color Mask -värinaamiot ja shampoot esimerkiksi Bangerheadilta.
Mitkä ovat sinun luottotuotteesi vaalean hiuksen hoitoon? 🙂 
 

Comments

 1. Hei vau, Pearl, sekä shampoo että hoitoaine, näyttävät todella toimivilta ja runsaspigmenttisiltä! Mä taidan tarvita niitä. 🙂

  • Joo, mä tykkään niistä hurjasti! Pigmenttisempi noista tosiaan on se shampoo, mutta kyllä hoitonaamiollakin on paikkansa 🙂

 2. Meillä noi shampoot maksaa 14,50€ 🙂 Kiva että oot tykännyt ja saanut hyviä tuloksia tuolla Pearl – shampoolla..!

  • Kiva tietää muidenkin hintoja, mä yleensä vaan googlettelen ja katson nettikauppojen keskiarvon 🙂 eli voi selvitä myös halvemmalla. Pearl on kyllä tällä hetkellä ykköstuote taittohommiin, hyvä että kampaaja tajusi sitä mulle suositella.

 3. Kiitti vinkistä! Itse oon käyttänyt vaan tota Silveriä, johon petyin myös. Hyvä tietää et samalla sarjalla on olemassa myös oikeasti pigmenttinen naamio ja vielä shampookin!

  • Mikäli tahdot reippaasti pigmenttiä, ota suoraan shampoo. Vaikka Pearlin naamiossa onkin Silveriä enemmän väriä, ei se silti mulla yksinään ole ihan niin tehokas kuin tuon shampoon kanssa 🙂

 4. Mä värjään hiuksiani harmaaksi, ja olen ollut tosi pettynyt kaikkiin suomessa myytäviin ’hopea’tuotteisiin. Toimivat kyllä kohtuullisesti keltaisen taitossa, mutta edes semipermanentvärit kuten la riche directions ja crazy color eivät anna harmaata sävyä. Tuo color mask palvelee minulla hiusnaamiona tuubin loppuun, en enää edes ofota siltä sävyttävää vaikutusta.

  • Käsittääkseni harmaa hiusväri on väreistä vaikein saavuttaa? Color Maskejahan ei ole tarkoitettu värjäykseen vaan nimenomaan sävyn taittoon ja ylläpitoon, harmaata hiusväriä varten pitäisi olla todella tujua kamaa. Crazy Color ei muuten mullakaan toimi, pigmentti ei tartu hiukseen lainkaan.

   Onko sulla jotain suosikkia (ulkomailta), jolla harmaa väri pysyisi hyvänä? 🙂

 5. Silveriin olen myös pettynyt. Kyllähän se vähän keltaisuutta taittoi mutta ei tarpeeksi.. pearl shampoo on todella hyvä, kerran laitoin sitä suoraan kuivaan hiukseen ja noin parin minuutin kuluttua pesin, ja tuli ihanan helmiäisen sävyinen eikä keltaisuutta ollut juuri missään, ja minulla on todella paljon punapigmenttiä, jota on hyvin vaikea taittaa. Suosittelen uusia color maskin suoravärejä. Kokeilin tossa yksi päivä lavender sävyistä, ja siitä tuli ihanan pastellisen violetti 🙂 tärkeintä on että hius on puhtaan vaaleaksi värjätty, muuten se ei tartu niin hyvin

  • Pearl on kyllä hyvä! Silver sopii varmaan sellaiselle, jolla hiuksen kunto on jo valmiiksi huokoinen ja pigmentti tarttuu paremmin.

   Mulla on tulossa juttu Pinkadelicistä ihan justiinsa, kunhan saan kuvat käsiteltyä! 🙂 ja voih, tuo Lavenderkin ois niiiiin ihana…

 6. Voisikohan se tukan takkuuntuminen johtua siitä ett peset KAHDESTI shampoolla…,

  • Haha, tuskinpa 😀 Pesen kaikilla shampoilla hiukset kahdesti eivätkä ns. normishampoot takuta hiusta, ainoastaan puhdistavat. Mulla on niin paksu ja pitkä hius (lisäksi käytän paljon muotoilutuotteita), että kuontalo vaatii kaksi pesua: ensimmäinen kerta puhdistaa (levitän vain hiuspohjaan) ja toinen kerta antaa shampoon pigmenteille tai hoitaville ominaisuuksille mahiksen vaikuttaa. Tämä suositus on tullut ihan usealta kampaajalta 🙂

 7. Mä käytän näitä Color Maskin hoitoaineita enimmäkseen niiden supersilottavuuden ja ihanan tuoksun takia, en niinkään välttämättä keltaisuudentaittomielessä. Oon useemman vuoden käyttänyt Silver-sävyä (btw vaihtuiko sen nimi muuten Platinumiksi tuossa justiin…?), mut Pearlin ostin joitain viikkoja sitten 🙂 En oo koskaan muistaakseen näissä nähnyt mitään merkittävää keltaisuudentaittoefektiä, mut koska hoitoaineen hoitavuus itsessään on niin priimaluokkaa niin tulee jatkossakin osteltua! Plus en edes mitään platinaplatinaa blondia haekkaan, lähinnä sitä luonnollisen tuhkaisen hiekkarantaista… 😀 what. Täytyy ilmeisesti joskus testaa tuo Pearlin shampookin!
  Lueskelin et meillä on ehkä samantyylinen tukka; mulla tosi paksu ja ilmeisesti myöskin hyväkuntoinen, kun ei pigmentit tunnu tarttuvan 😀 Eipä se sinänsä ihme, kun en oo tukkaa värjännyt… mitä, reiluun yli vuoteen? niin oma tukka saanu kasvaa hyvää vauhtia vailla värjäysrasitteita hehe.

  Ootko meinannu testata (vai ootko jo testannu+blogannukin aiheesta, iik?!) Biozellin Color Maskeja? Niitä mustia tuubeja missä naisen lärvi aina erivärisellä kuontalolla. Sielläkin sävynä Silver, ois kiva lukea siitä arvostelua jos joskus innostut testaileen? 8)

  Oon jo jonku aikaa seuraillut tätä blogia, seuraan Bloglovinissa ja on bookmarkseissa, mut en oo saanu hyvää väliä kommentoida kirjotuksias, paitsi nyt kun kirjottelit mullekin tutuista tuotteista mistä mulla jopa jotain sanottavaa haha! Mut sitä mun on pitänyt jo pitkään kommentoida, että tällä blogilla on ihan superhyvä nimi ja toi yläkuva on vaan niin… 8D ! Kekseliästä, kekseliästä!

  • Ihana, pitkä kommentti! 🙂

   Haha, ”tuhkainen hiekkaranta” on ihan oiva ilmaisu hiusvärien ollessa kyseessä! Mullakaan ei ole harmaa kuontalo tavoitteena, ainoastaan keltaisen ja punapigmentin pitäminen piilossa. Luonnollisuus on mullekin tärkein juttu, en halua olla ihan platinablondi.

   Mäkään en ole pitkään aikaan värjäyttänyt tukkaa, viime syksyn vaalennusoperaatio oli tosiaan ensimmäinen värjäys/vaalennuskerta sitten muutamaan vuoteen. Oma hius on kieltämättä kovin hyvässä kunnossa ja nimenomaan värjäysrasitteista vapaana oli ihana olla 🙂 Nyt haluan tukkaa hiukan vaaleammaksi kauttaaltaan, joten siltä osin muutoksia tulee.

   Biozellin värinaamioihin en ole vielä tutustunut, mutta kiitos kun vinkkasit niistä! Juuri testasin Biozellin hopeashampoon ja -hoitoaineen, mutta nuo naamiot kiinnostavat myös.

   Kiitos paljon kun kommentoit ja toivottavasti pysyt seuraajana jatkossakin kun siirryn Purkkimafia-portaalin alle 🙂 Kiitos kehuista myös, nimeä mietin pitkään ja noh, onhan tämä kautta linjan aika kuvaava! Bannerista on vastuussa rakas ystäväni, ja ihanasti hän onnistui kiteyttämään kosmetiikan- ja söpöydenkaipuuni ^_^

 8. Itsellä on luonnostaan vaaleahkon ruskea tukka, johon läträsin sekä shampoota että hoitavaa maskia sen kummemmin ajattelematta. ”Näin tummia hiuksia kun kyseinen tuote ei vaan voi vetää pinkiksi”. Nyt mulla on tavotellun vaaleamman sävyn sijaan tummempi ja vaaleanpunaiseen taittava tukka. Ok.

 9. Näin kampaajan näkökulmasta aika moni pettynyt kommentti johtuu siitä ettei tiedetä väriteoriaa tai hiuksen rakennetta. Sen ymmärtäminen auttaa välttämään monet pettymykset. Mutta tässä muutama vinkki liittyen näihin maskeihin.

  Näin ensiks Color maskeja ei pääsääntöisesti suositella värjäämättömään hiukseen. Hiuksen rakenne on silloin vielä niin sileä ja hius ei ime pigmenttejä itseensä eli vain rahan haaskausta siihen taittosävyn määrään. Tai taitosta saattaa tulla epätasainen kun hius ilmaisee vain niihin kohtii, jotka ovat kärsineet raudasta, hapen vaikutuksesta tms.

  Harmaan sävyn ylläpitoon suosittelisin mielummin ihan suoravärejä ja nekin käsiteltyyn hiukseen.

  Ja mihin tahansa ruskean sävyiseen hiukseen, kun lisää sinisävyisiä pigmenttejä tulee hiuksesta vain ruskeampi. Johtuen siitä, että mitä tummempi hius niin siinä on luonnostaan enemmän sinisiä pigmenttejä punaisten ja keltaisten pigmenttien lisäksi. Kun mennään vaaleisiin sävyihin niin punaiset ja keltaiset pigmentit on hallitsevampi. Mutta niihin kun lisää sinistä on tulos ruskea.

  Värjäämättömän hiuksen muuttaminen viileäksi suosittelisin mielummin wellan color fresh 0/6 taittoväriä, joka sisältää violettia pigmenttiä. Tätä pitämällä n. pari minuuttia tai seuraamalla tilannetta saa paremmin aikaan viileää vaaleeta. Mutta sen kanssa täytyy varoa ylitaittoa muuten saa liilat hiukset. Sen vuoksi liilaa, koska liila on keltaisen vastaväri ja näin neutralisoi sitä.

  Aika pitkä kommentti, mutta halusin yrittää selventää näitä pettymyksiä, joka ei välttämättä johdu tuotteesta vaan hiuksen lähtötilanteesta, vaikkakin näistä keskusteluista on jo paljon aikaa kulunut.

  • Heippa! Pesen hiukset pari kertaa viikossa ja noin joka toisella kerralla käytän Color Maskia hoitoaineen asemesta. Kerran kuussa laitan Maskia kuiviin hiuksiin ja annan vaikuttaa noin 15min ennen suihkua. Toivottavasti tämä auttoi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework