Kauniisti ja luonnollisesti: Idun Minerals

Olin onnekas ja voitin Kissaämmän blogiarvonnassa Idun Minerals -aloitussetin (ja kuukupin, mutta siitä myöhemmin!). Ensimmäinen kosketukseni mineeralimeikkeihin oli Lily Lolon mineraalipohja, joka kevyenä ja helppokäyttöisenä oli suosikkini yhden rasiallisen ajan. Sen jälkeen siirryin nestemäisiin meikkivoiteisiin ja niiden välissä kokeilin kotimaista Flow Kosmetiikan mineraalipohjaa. Se ei aivan ollut mieleeni, sillä kuivuuteen taipuvainen ihoni kiristeli sen kanssa. Olen kuitenkin käyttänyt sitä lisäpeittona nestemäisen pohjan kanssa.
Idun Minerals on ruotsalainen mineraalimeikkisarja, joka koostuu sataprosenttisesti korkealaatuisista ja puhdistetuista mineraaleista. Sarja ei siis sisällä talkkia tai muita täyteaineita, joita välillä mineraalimeikeiksi kutsutuissa tuotteissa on. Termi ”puhdistettu” tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, etteivät Idunin mineraalit sisällä esimerkiksi nikkeliä, kromia tai mikro-organismeja joita voi puhdistamattomissa mineraaleissa olla luonnostaan. Idun on myös vismutti-vapaa tuotesarja.
Miksi mineraalimeikki sitten olisi perinteistä parempi valinta? Monet ongelmaihoiset ovat löytäneet kevyestä, mutta kerrostettavasta mineraalipohjasta avun esimerkiksi epäpuhtaan ihon hoidossa. Monet voivat oireilla myös meikkivoiteiden sisältämistä säilöntäaineista tai silikoneista, joita taas ei mineraalipohjissa ole. Mineraalipohjan sanotaan olevan hengittävämpi ja siten parempi ratkaisu kaikille ihotyypeille. Pitkään käytettynä mineraalipohjan sanotaan myös hoitavan ihoa ja suojaavan sitä luonnollisen aurinkosuojan turvin. Näihin väitteisiin en ota kantaa sillä kosmetiikan kemian tietämykseni on lapsenkengissä, mutta monet tuttuni ovat saaneet mineraalipohjasta avun nimenomaan epäpuhtaan ja herkän ihon ongelmiin.
Idun on saanut osakseen kehuja ja glooriaa, joten olin innoissani kun nyt pääsin kattavan aloituspaketin kanssa kokeilemaan sitä. Olisiko tässä minulle sopiva mineraalimeikkisarja?

Pakkaukset ovat saaneet kehuja ympäri nettiä ja ymmärrän sen. Eteerisen kauniit kuvat rasioissa tekevät sarjasta mielenkiintoisen näköisen ja apteekissa myytävälle meikkimerkille tämä on vain hyvä juttu. Ainoa haitta jonka pakkauksista keksin, on niiden samankaltaisuus: käyttötarkoitus lukee rasian yläkulmassa niin pienellä, että tartun niistä milloin mihinkin enkä ole vieläkään oppinut erottamaan niitä toisistaan.

Aloitussetti sisältää Disa-meikkipohjan, Midsommar-aurinkopuuterin, Silfr-ripsivärin ja kaksi sivellintä. Toinen siveltimistä on lötkö ja viistosti muotoiltu ja tarkoitettu aurinkopuuterille, toinen taas tiiviimpi kabuki jolla meikkivoiteen levitys onnistuu hyvin. Kissis oli kiltti ja antoi minulle lisäksi Idegran-peitevärin, joka on vaalea ja taittaa hieman vihertävään suuntaan. Oiva tuote punoittaville kasvoille, siis.

Tykkään todella paljon siitä, että Idunin tuotteille on annettu rohkeasti ruotsinkieliset nimet eikä niitä ainaisia englanninkielisiä. Aloituspaketin mukana tulee suomenkielinen käyttöohje, joten kielitaitoa ei onneksi tarvita sen kummemmin.

Disa-pohja näytti purkissa aika tummalta, mutta huomasin sen sopivan iholleni oikein hyvin. Mineraalipohja sulautuu hieman paremmin omaan ihonväriin kuin nestemäiset meikkivoiteet, joten pienet sävyerot eivät haittaa. Esimerkiksi Disa on luokiteltu Idunin sivuilla pohjasävyltään neutraaliksi, joten minulle vielä sopivampi meikkipohja voisi olla lämminsävyinen Freja.

Disan pakkaus on kätevä, sillä siinä on kuvassa näkyvä suljettava reikäosio joka estää puuterin leviämisen rasiaan ja sitä kautta ympäristöön. Ainoan miinuksen annan aivan älyttömän tiukasta kierremekanismista: en meinaa saada kynsiäni rikkomatta kierrettyä shifter-mekanismia auki, joten olen jättänyt sen puoliksi aukinaiseen asentoon ja säilytän puuteria varovasti vetolaatikossa. Matkoille lähtiessäni väännän purkin pakolla kiinni, mutta arvatkaa että turhauttaa reissussa ollessa avata sitä työllä ja tuskalla… Idegran-peiteaineessa systeemi on kuitenkin unelmankevyt, joten olisikohan tämä jotenkin aloitussettiin liittyvä suunnittelumoka?

Kuten huomaatte, swatchissa ylimpänä näkyvä Disa-pohja näyttää auringonvalossa todella keltaiselta ja vaalealta. Sitä se ei kuitenkaan iholle levitettynä ole, vaan sulautuu ihonväriini oikein nätisti. Keskimmäisenä ja hiukan oikealla oleva Idegran-peiteaine on koostumukseltaan hiukan jauhoisempaa kuin meikkipohja ja sen pohjasävy on hiukan vihertävä.

Midsommar-aurinkopuuteri näyttää tässä hyvin kerrostetussa swatchissa hohtavan puolensa. Iholle se tuo pienen hehkun, mutta hyvin hellästi käytettynä sillä onnistuvat myös maltilliset varjostukset. Ihmettelin setin mukana tulleen viiston aurinkopuuterisiveltimen lötköyttä, mutta ymmärsin pian että Midsommarin superpigmenttiselle koostumukselle se on enemmän kuin hyvä. Löysä sivellin nappaa pienellä pyöräytyksellä itseensä tasaisesti tuotetta ja levitys kasvoille sujuu helposti. Midsommaria voi käyttää myös päivetyksen piristäjänä kevyesti koko kasvoilla, mutta itse olen pitänyt siitä eniten käytettynä kasvojen reuna-alueilla ja poskipäillä. Mineraaliaurinkopuuterin lisäksi en ole kokenut tarvitsevani edes poskipunaa, niin kauniin terveen hehkun se tuo poskille.

Minulla on ollut tapana taputella purkista puuteria kannelle, jossa on juuri tätä toimenpidettä varten hyvä syvennys. Jos kannen käyttäminen ei nappaa (kuten kuvasta huomaa, kansi värjäytyy herkästi), voi käyttää mitä tahansa erillistä lautasta tai kulhoa. Idun Mineralsin sivuilta löytyy erinomainen käyttöohje, joka helpottaa ensi kertaa kabukia ja puuterista meikkipohjaa käyttäviä varmasti. Tärkeintä on pyöritellä puuteri kokonaan siveltimen sisään niin, ettei siveltimen pinnalle jää puuteria. Muuten lopputulos voi olla epätasainen.

Huomisessa postauksessa näette nämä tuotteet käytössä. Etukäteen voin kuitenkin paljastaa, että tykkäsin. Kovasti!

Onko Idun Minerals tuttu sarja? 🙂

Tuotteet saatu arvontavoittona. Blogini ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  • Pahoittelut, kommenttisi oli juuttunut roskapostifiltteriin 🙁 kiitos ja hyvä, että postauksesta oli hyötyä!

 1. Olen käyttänyt tuota meikkipohjaa myös, nyt kun ihoni on alkanut vihoittelemaan ja tarvitsen enemmän peittoa. Tätä ennen käytin kolme vuotta Lily Loloa. Vielä en ole ihan päässyt sinuiksi Idunin ihofiiliksen kanssa, on niin erilainen kuin Lily Lolon, mutta tää peittokyky, oh! Pakko siis sanoa että tykkään myös 🙂

  • Ihanaa, että olet löytänyt Idunista sulle sopivan pohjan 🙂 juuri peittokyvystä mäkin tykkäsin, ei tarvitse kerrostaa yhtä paljon kuin Lolon pohjaa. Eikä kiristele yhtään tai näytä pakkeliselta, joka on erittäin hyvä juttu ^_^

 2. Voi mua on niiiiiin alkanut kiinnostamaan (siis jo suorastaan himottamaan!) tää IDUNin pohjameikki! Tänään kävin jopa katselemassa niitä apteekkireissulla. Kyllä mä viä joskus..! 🙂

 3. Kiva kun valaisit näkemystäni mineraalimeikeista! Teetkö kuukupista jonkun postauksen? Se nimittäin olisi kiva juttu ja hyödyllinen….

  • Hyvä kuulla, että jutusta oli hyötyä! Kuukuppia olen jo kokeillut ja postaus on ehdottomasti tulossa, kunhan vaan ehdin sen kuvata ja koota 🙂

 4. Multa meni tää jotenkin ihan ohi, mutta haa! Kivaa, että tykkäsit. 🙂 Mä en vois enää edes ajatella elämään ilman tätä IDUNin pohjaa. Tänäänkin kasvoilla!

  • Joo, tykkäsin hurjasti! IDUN on nykyään mun luottopohja, mitä tulee puuterisiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework