Kauneustrendit 2015

kauneusvuosi_2015_kauneustrendit_mnl

Mulla on ollut loppuvuodesta tapana koota viisi tärkeintä kauneustrendiä menneeltä vuodelta ja kertoa oma mielipiteeni niihin. Tämän vuoden viisikko muodostui mielessäni helposti, sillä tänä vuonna kauneusaiheet ovat saaneet huomiota myös valtamediassa. Osa trendeistä on kasvanut huiman isoiksi jutuiksi, joiden menestystä ovat vauhdittaneet Instagram, Snapchat, Pinterest ja muut sosiaalisen median kanavat.

1. Kulmakarvat

Jos pitäisi valita yksi ainoa tätä vuotta kuvastava kauneustrendi, se olisi ehdottomasti kulmakarvamania. Kulmakarvojen meikkaamiseen ei ole enää aikoihin riittänyt yksi kulmakynä, vaan halutut ”on fleek”-kulmat saavutetaan kolmella eri värisävyllä, geelillä ja korostustuotteella. Kulmakarvojen tarkoitus ei enää ole näyttää luonnollisilta, vaan täydellisiltä. Symmetrisyys ja siiven terävyys on millintarkkaa peliä, ja olenpa nähnyt taidokkaammin tehtyjä kulmia kutosluokkalaisilla tytöillä kuin omissa kasvoissani. Minkä nuorena taitaa…!

Täytyy myöntää, että itsekin olen panostanut kulmakarvoihin huiman paljon enemmän kuin yleensä. Toisaalta näin loppuvuodesta olen kuin itsestään livennyt sinne luonnollisempaan suuntaan ja tällä hetkellä suosin aika ohuita, kevyesti muotoiltuja kulmia.

2. Granny hair

Isoin ja näkyvin hiustrendi on pastellitukan jälkeen ollut tietenkin isoäidin harmaa kuontalo. Hopeaista vivahdetta haetaan sekä lyhyeen että pitkään tukkaan eikä metallisilta vivahteilta ole voinut välttyä muissakaan sävymaailmoissa. Erittäin vaikeat hiusvärimuutokset on mahdollistanut uusi tekniikka, jonka markkinanimiä ovat muun muassa Olaplex ja Nioplex. ”Plexi”-tekniikan tarkoitus on suojata hiusta paitsi värjäyksen aikana, myös sen jälkeen kotituotteilla. Tekniikka on etenkin grannyjen ja blondien pelastus, kun useista vaalennuskäsittelyistä kärsinyt tukka pitää saada kuosiin. Vuoden 2015 trendikkäin leikkaus taas oli pitkä polkka ja sen lukuisat epäsymmetriset muunnelmat. Pitkissäkin hiuksissa suosittiin voimakasta kerrostamista ja lyhyt polkka lyheni monella pixie-malliksi.

Pääsin kesällä mukaan hiustrendiaalloille, kun mut valittiin hiusmalliksi KC Professionalin syksyn brosyyriin. Musta tehtiin hieman yllättäen myös yksi metallivärikampanjan mainoskasvoista, ja kaverit laittelevat kuvia ympäri Suomea kun ovat bonganneet mun kuvan jonkun kampaamon ovesta. Hauskaa! 😀

3. Contouring, baking, strobing, glitter ja muut överit

Tänä vuonna meikkaustekniikat lainattiin teatterilavalta ja voimakkaista varjostuksista, korostuksista ja puuteroinneista tuli meikkaamisen ykköstrendi kulmakarvojen ohella. Youtube-kauneusgurut kulkivat tässä menestyksen aallonharjalla ja julkaisivat mitä mielikuvituksellisimpia meikinlevistysvideoita. Vuonna 2016 oli sallittua levittää kasvoille runsas määrä meikkiä, kunhan apuna oli hyvä häivytystaito ja toimivat tuotteet.

Loppuvuodesta päästiin myös kunnon övereihin, kun halloween starttasi suurieleisten meikkien kauden ja pikkujouluihin sudittiin glitteriä kaikkiin mahdollisiin hiuskarvoihin. Edes kainaloita tai partaa ei säästetty glitteriltä! Ilahduttavaa leikittelyä näkyy myös ihan arjessa, sillä olen ollut huomaavinani paljon enemmän värikkäitä silmämeikkejä ja kirkkaita huulia kadulla kuin aiemmin.

Kannustan aina ihmisiä leikittelemään meikillä ja tekemään just aivan niin kuin tahtovat, säännöittä ja rajoituksitta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että todella harvalle oikeasti sopii raskaasti ”leivottu” arkimeikki. Mielestäni saman lopputuloksen saavuttaa vähemmällä määrällä tuotteita, enkä ole ihan satavarma siitäkään kuinka hyväksi moinen ainemäärä iholle on. Olenkin hiljattain alkanut myös omassa tyylissä suosia yksinkertaista, lähes meikitöntä linjaa ja pikku hiljaa jopa vaipunut hieman meikkiapatian puolelle. Ei kiva!

4. Ihonhoidon erikoistuotteet

Ihonhoito alkaa olla yhä kerrostuneempaa ja jokaiseen ongelmaan löytyy oma täsmätuotteensa. Konjac-sienet, meikinpuhdistuspyyhkeet, monen ominaisuuden puhdistustuotteet ja sähköllä toimivat kasvoharjat hiipivät osaksi yhä useamman ihonhoitorutiineja. Suomalaiset saivat tutustua tehotiivisteisiin, kosteussuihkeisiin ja misellivesiin, enkä usko että moneltakaan on mennyt ohi ihonhoidon tärkeys kuluneena vuonna. Kuorinnat ja naamiot alkavat olla jo peruskauraa myös miehille, jotka hoitavat ihoaan aiempaa enemmän.

Olen alkanut selvästi kerrostaa ihonhoitotuotteita aiempaa enemmän. Mulla on käytössä erilaisia kasvovesiä, kuorintoja ja naamioita eri tilanteisiin, ja uusimmat ihastukseni ovat erilaiset suihkeet ja happokuorinnat. Arki-ihonhoitoni saattaa käsittää reilut viisi tuotetta ja hemmottelupäivinä iho saa päälleen hunnun jopa kymmenestä erilaisesta tuotteesta. Vaivannäön lisäksi metodi on tuottanut tulosta: viime vuoden kaltaista ihohepulia ei ole tapahtunut ja iho voi muutenkin todella hyvin.

5. #nomakeup

Vuosi oli övereiden vastapainona täynnä kaikenlaisia meikittömyyshaasteita ja häshtägejä. Jopa valtakuntamme lehdistössä käytiin napakkaa keskustelua julkkisten meikittömistä kuvista, jotka kuitenkin filttereiden läpi näyttivät olevan voimakkaasti ripsipidennyksin ja huulitäyttein ehostettuja. Miss Universum on jo saanut sekä kritiikkiä että hyvää palautetta meikittömistä kuvistaan, joka todistanee sen että meikittömyys ei ole vieläkään ihan yhdentekevä juttu. Valitettavasti monella on yhä myös käsitys, että meikkaaminen olisi aina viehätysvoiman lisäämiseksi tehty toimenpide eikä suinkaan oman minuuden ilmaisukeino. Meillä meikkiharrastajilla riittää siis vielä työsarkaa.

Olen monesti kirjoittanut siitä, että meikit ja kosmetiikka on mulle ihan todellinen harrastus ja siten myös aikas iso kuluerä sekä lompakossa että ajankäytössä. On ankeaa huomata, että jotkut eivät pysty edes ajatuksen tasolla muodostamaan käsitystä meikkaamisesta harrastuksena ja kohdata sen seuraukset. #jopa300 on ollut mun vuoden teema: jokainen tekee just niinku tykkää ja parhaiten taitaa.

+1 Ehostuksen unohtaminen

Vuosi 2015 näyttäytyy minulle ääripäiden kauneusvuotena: yhtäältä korostetaan meikittömyyden auvoa, toisaalta instajulkkisten päivämeikki ei luonnistu ilman irtoripsiä. Luonnollisten piirteiden ehostaminen näyttää unohtuneen meikkaamisen valtavirrassa, vaikka se on juuri se välimallin tyyli johon moni meikkaamisella tähtää. Meikkitrendejä on sinällään hyvin hauska seurata vaikka niitä ei itse toteuttaisikaan, mutta saattavatko ne luoda myös paineen niille jotka eivät koe runsasta meikkaamista omakseen? Entäs ne, joiden meikkausharrastusta ei oikein vieläkään lähipiirissä ymmärretä?

 

Mitäköhän mahtaa vuosi 2016 tuoda tullessaan?

 

Comments

 1. Aika osuvasti tiivistetty vuoden kauneustrendit. Omissa rutiineissani huomasin erityisesti kulmien merkityksen lisääntyminen – kulmat jos mitkä meikkaan, muut voi jättää pois, mutta kulmat kuosiin aina. Ja juu, ennen siihen riitti kulmakynä ja puuterinen väri, nyt on meikkipussiin löytynyt geelit, vahat sun muut eri sävyinä ja ostoslistalla keikkuu kulmatuotteita ”kun nämä nykyiset ei riitä” 😀

  Toinen minkä huomaan tulleen kuvioihin on tuo ihonhoitotuotteiden kerrostaminen ja muutenkin tarve laajempaan skaalaan tuotteita.

  Haluisitko kertoa kokemuksia ja tuotevinkkejä noista happokuorinnoista? Kiinnostaa.

  • Tiiätkö, mulla on ollut mielessä tehdä postaus happokuorinnoista! 🙂 Eli kiva, että löytyy kiinnostusta lukea siitä.

   Kulmat on mullekin tosi tärkeitä, enkä osaisi olla ilman puuterisia kulmatuotteita, erilaisia kulmakyniä ja muutamaa geeliä eri tarkoituksiin… Vitsit, ne on vaan kulmat 😀 Mutta niiden vaikutus ilmeeseen on niin älyttömän tärkeä, että en mielellään jätä niitä meikkaamatta.

 2. Sellaiselle, joka on vähemmän kaunis, on vihätyksen lisäämiseksi hyvä keino meikata. Oman minän ilmaisukeino se voi tokikin olla. Osuvasti kiteytit meikkimaailmaa.

  • Jep, totta kai yksi syistä meikata on viehätyksen lisääminen mutta ei suinkaan ainoa 🙂 Tuskin meistä kukaan tahallaan itseään rumemman näköiseksi meikillä yrittää tehdä 😀

 3. Mulla on kiinnostus siirtynyt meikkaamisesta ihonhoitoon, ja erilaisia täsmäpurkkeja on kaapit täynnä, joten se kohta etenkin osuu. Mielenkiinnolla olen ihastellut muiden strobing ym. vahvoja meikkauksia, mutta itselle en niitä osaisi kuvitella 🙂

  • Meikkitrendit tulee ja menee, mutta ihonhoito pysyy! Niin se vähän tuppaa olemaan, että kauniille iholle ei tarvitse paljoa meikkiä joten on ihan luontevaa panostaa siihen 🙂 Mä olen käyttänyt huomattavan paljon enemmän naamioita, kuorintoja ja muita erikoistuotteita, ja huomannut että se todella kannattaa. Kosteuttavaa naamiota voi käyttää vaikka joka toinen päivä ja sen lisäksi hemmotella ihoa kerran viikossa savinaamiolla. Mulla kesti kauan oppia, etteivät eri tuotteet sulje välttämättä toisiaan pois 🙂

 4. Jopas oli hyvä postaus! Taisi osua ja upota jokainen kohta itsellekin. Kulmakarvat vein viime vuonna aivan uusiin sfääreihin, koska… koska voin :D. Naaman maalaaminen on kivaa, kun on aikaa. Granny-hiukset osoittautuivat niin mahdottomiksi ylläpitää itse, että tilasin ebaystä ihanan pitkän peruukin harmailla kutreilla. Kyllä kelpaa! Contouring, baking ja strobing olivat myös avainasemassa meikkipohjaa sutatessa. En usko, että olen koskaan käyttänyt näin paljon aikaa/vaivaa varjostusten ja korostusten tekemiseen. Valkoisesta puuterista en enää luovu koskaan! Naamavärkkiin on myös tullut siveltyä huomattavasti enemmän tuotteita kuin aikaisemmin. Ennen pärjäsin kosteusvoiteella, nyt mennään seerumipurkin, arganöljyn ja sy-voiteen kautta. Mutta on myös myönnettävä, että iho voi paremmin ja on erilaisten kuorintojen sekä naamioiden ansiosta paljon pehmeämpi kuin ennen. Pintakuivuudenkin olen saanut kuriin. Meikkaaminen/kauneudenhoito on ihana harrastus ja omasta mielestäni ansaittu panostus omaan itseen. Innolla odotan mitä tämä vuosi tuo tullessaan :D.

  • Kiitos paljon! Tätä oli aiempiin vuosiin verrattuna selkeästi helpointa tehdä. Liekö kauneusmaailma ollut niin pinnalla viime vuonna, vai oma perehtyminen ollut entistä intensiivisempää.

   Ihonhoitoon kyllä kannattaa satsata. Mäkin olen vihdoin tajunnut, että naamioita (varsinkin kosteuttavia!) voi käyttää ihan huoletta useamman kerran viikossa. Aina vaan parempi, jos hemmottelee ihoaan usein 🙂

 5. Paksut meikkipohjat mitkä näyttää videolla hyvältä, on kyllä ihan eri asia luonnossa. Pari kertaa tullut kadulla vastaan päivänvalossa joku tyttö mikä on selvästi vetänyt kunnon baking/strobing/contouring-setit naamaan niin on ollut aika… suomenkielestä ei löydy sopivaa sanaa niin käytetään enkkua eli harsh :in näköistä. Sellaiset (pohja)pakkelit menee ehkä lavalla, tai yöelämässä jos sielläkään mun mielestä.

  • Haha, tosiaan välillä voi mennä överiksi 😀 Meikkivideoilla varmasti käytetään paljon tuotteita osittain sen takia, että laitettu varjostus näkyisi edes johonkin. Myös instan pikkuruisia kuvia tiiraillessa on eduksi, jos varjostukset ja korostukset on tehty enemmän överit kuin vajarit mielessä.

   Olen harrastanut teatterimaskeerausta muutaman vuoden ja mua välillä hämmästyttää, kun ihmiset kulkee yhtä paksuissa pakkeleissa ihan tuolla normielämässä. Se pohja kun on näyttelijälle jotain niin tuskaista, jonka tahtoo vaan mahdollisimman nopeasti pestä pois näytöksen päätteeksi 😛

 6. Kuulostaa kyllä vuoden 2015 trendeiltä 🙂 Itselläni on luonnostaan tummat ja kohtalaisen paksut kulmakarvat, joten en ole oikein jaksanut hypätä tuohon kulmakarvabuumiin mukaan. Käytän aamustani mieluummin ylimääräisen vartin nukkumiseen tai kunnon aamupalaan kuin kulmakarvojen sukimiseen 😀 Olen muutenkin tuntunut saavan vähän meikkiöverit vuoden loppua kohden… Aion jatkossakin jättää viimeiseen saakka hinkatut kulmakarvat, kakkumeikit, tekoripset / -kynnet jne muille, jotka jaksavat 🙂 Ikää reilu 30v ja tähänkin asti on omilla pärjätty, joten pärjätään nyt vielä jatkossakin 🙂

  • Oi, ylimääräinen vartti nukkumista menee kyllä kaiken edelle! 😀 Oon aika varma, että luonnollisuus nostaa päätään tänä vuonna sillä tästä glittervillityksestä överimmäksi on vaikea mennä. Tai no, mistäs sitä tietää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework