Kauneustrendit 2013

On jälleen aika kerätä yhteenveto kuluneen vuoden kauneustrendeistä. Suunnataanpa siis katse vuoteen 2013 ja erityisesti sen kauneudenhoidollisiin trendeihin. Edellisten vuosien trendeihin pääsee kurkkaamaan täältä ja täältä. Kursiivilla omat kokemukseni aiheesta.

Kotikotona netti ei toiminutkaan ihan aiotusti, joten siksi matkapostauksesta ja tuliaisista ei ole kuulunut mitään vielä. Pyrin kuitenkin muokkaamaan kuvat ja julkaisemaan ensifiilikset mahdollisimman pian! 🙂

1. Luksusluonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka jatkaa voittokulkuaan ja Suomenkin markkinat ovat täyttyneet uusista ja innostavista merkeistä. Erityisen paljon huomiota on tänä vuonna herättänyt luksushintaluokkaan kuuluva Patyka. Mahtavaa, että myös arkeen hohtoa kaipaaville on useita luonnonkosmetiikkavaihtoehtoja. Myös niin sanotut tavalliset kosmetiikkabrändit ovat kilvan alkaneet lisätä tuotteisiinsa erilaisia öljyjä (muitakin kuin sitä ainaista mineraaliöljyä) ja luonnonkosmesta tuttuja ainesosia.

Käytän luonnonkosmetiikkaa ja tavallista kosmetiikkaa sekaisin, sillä molemmista leireistä olen löytänyt luottotuotteita itselleni. Luksusluonnonkosmetiikasta minulla ei ole kokemusta, sillä niitä ei opiskelijan rahoilla paljoa ostella. Uusimmat löytöni luonnonkosmetiikan saralta ovat Burt’s Beesin huulirasva sekä Pain ruusunmarjaöljy, joista on tullut minulle osa jokapäiväistä ihonhoitoa.

2. Lumenen brändäys

Sanomattakin on selvää, että tämän vuoden kirkkain kosmetiikkatähti on ollut meidän ikioma suomalainen Lumenemme. Lumene avasi kevään vakuuttavasti uudistamalla osan tuotelinjoistaan ja jatkoi esittelemällä paljon kehuja saaneet BB- ja CC-voiteet. Nyt melkein kaikki Lumenen tuotelinjat on uusittu pakkauksia myöten ja markkinoille on tuotu C-vitamiinisarjan BB-voide ja suuresti kehuttu, suorastaan selektiivisen kosmetiikan kanssa kilpaileva Seerumimeikkivoide. Loppuvuodesta Lumene yllätti vielä kynsiharrastajatkin, ja toi myymälöihin täydellisen kokoelman pikkujouluglitterlakkoja sekä muutaman oikein näpsäkän hiekkalakan.

Koin Lumenen ennen niin kovin mummomaiseksi ja vanhanaikaiseksi, mutta uusi brändäys ja toinen toistaan upeammat tuotelanseeraukset ovat tehneet vaikutuksen minuunkin: kehuin jo aiemmin Lumenen CC-voiteen ja nykyään katselen innolla myös ihonhoidon puoleen. Mahtavaa, hyvä suomalaiset! 🙂 

3. Hiukset polkaksi ja luonnollisiksi

Pastellivärit jatkoivat trendin aallonharjalla vielä keväällä, mutta nykyään katukuvassa näkyy enemmän luonnollisempaa kuontaloa. Liukuvärjäystrendissäkin on siirrytty luonnollisempaan suuntaan, eikä montaa tällä tekniikalla värjättyä tukkaa meinaa edes tunnistaa liukuvärjätyksi.

Moni bloggaaja on myös kyllästynyt hiustensa pituuteen ja pätkäissyt rohkeasti polkkamalliin. Erityisesti tämä on näkynyt kosmebloggaajien keskuudessa, lifestylen puolella taitaa edelleen olla suosiossa pitkä tummanruskea tai blondi hiustyyli. Eri hiustyyleillä leikittely ja siiliosiot tukassa ovat jatkuvassa nosteessa.

Taitaapa kaveripiiriini kuulua lähemmäs kymmenen henkilöä, joilla on osa hiuksista ajeltu koneella lyhyemmäksi. Yllättävän moni on myös palannut omaan hiusväriinsä. Itse en ole hiuksiani värjännyt varmaan muutamaan vuoteen, eikä ole aikomuksenakaan. Polkkavillitys meni minulta ohi reilu neljä vuotta sitten, ja hiusten pituudessa kuljenkin siis trendejä vastavirtaan 🙂 Tällä hetkellä hiukseni yltävät lapaluiden alle.

4. Kynsille spesiaalia

Keneltäkään ei ole voinut mennä ohi loppukesästä alkanut hiekka- ja glitterlakkojen buumi, jolle ei loppua tunnu näkyvän. Ennen näitä karheita kumppaneita moni suti kynsilleen holo- tai duochromelakkaa. Erikoislakat ovatkin siis olleet tämän vuoden juttu monella tapaa: ennenkin niitä on toki näkynyt (kuka muistaa vielä graffitivillityksen tai magneettilakat?), mutta nyt potti on todella räjähtänyt käsiin ja jokainen itseään arvostava, kynsilakkoja kauppaava yritys lisää valikoimiinsa ainakin parit spesiaalipläjäykset. Cremelakoistaan tunnettu Essiekin on jo useamman kokoelman voimin tuonut asiakkailleen erilaisia neonvärisiä kynsimaaleja sekä glitterisiä ihanuuksia.

There’s no such thing as ”too much glitter”.

Taidan olla kummallinen omistaessani vain kaksi hiekkalakkaa. Struktuurilakat näyttävät mielestäni paremmilta muiden kynsissä, joten hiekkabuumi jääköön minulta väliin. Glitteristä en kuitenkaan ikinä saa tarpeekseni, ja kokoelma kasvoikin loppuvuodesta jälleen yhdellä ihanaisella glitterpommilla.

5. Herkkusuun iloa tuoksurintamalla

Vuoden 2012 katsauksessani ennustin, että kansa alkaa janota raikkaampaa tuoksumaailmaa raskaiden kukkien keskelle. Vaan vielä mitä, nythän ollaan oikein toffeessa ja vaniljassa uitettuina! Selatessani tavaratalojen hajuvesivalikoimaa silmiini pyrki kerta toisensa jälkeen massa-asetteluita niin intensiivisestä Manifestosta, vaahtokarkkisesta D&G:n Pour Femmesta sekä DKNY:n ihanista gourmand-ompputuoksuista. Lahjaseteissä näkyi melkein pelkästään floral-gourmand-tuoksuja ja sporttisen raikkaita tuoksuja sai etsimällä etsiä: lopulta löysin jokajouluiset vakiot, Cleanin puhtaat tuoksut. Paitsi loppusyksy, myös kevät ja kesä vietettiin vaniljalla ja sokerilla maustetussa hajumaailmassa. Eau Fraîche -tuoksut ovat vähän menneen talven lumia.

Rakastan nykyistä tuoksutrendiä ja tilasinkin loppuvuodesta itselleni mahtavan makean Pour Femmen. Voisin uida Diorin Hypnotic Poisonin vaniljaisessa eliksiirissä ja onpa ostoslistalleni päätynyt muitakin ruokaisan makeita tuoksuja. Mitä enemmän vaniljaa, suklaata ja makeita kukkia ripauksella mausteita, niin sen parempi minulle!

+1 Indiekosmetiikan nousu

Monessa kosmetiikkablogissa on vuoden aikana tutustuttu indiekosmetiikkaan etenkin luomivärien merkeissä. Etenkin Geek Chic Cosmetics ja Shiro Cosmetics ovat vilahdelleet blogeissa taajaan, ja onpa vanha kunnon Fyrinnaekin pitänyt pintansa. Indie-luomivärien pienet erät mahdollistavat upeat sävyleikit ja kohtuulliset hinnat sekä lyhyellä aikavälillä ajankohtaisiin populaarikulttuurin ilmiöihin viittaamisen. Vähän toista siis kuin L’orealin mammuttifirman muuntautumiskyky 🙂 Myös vegaaniystävälliset tuotteet ovat indiekosmetiikalle enemmän sääntö kuin poikkeus.

Indiekosmetiikkapostaukset ovat kieltämättä herättäneet minulle ostohimotuksia, mutta ainakin toistaiseksi olen pidättäytynyt PayPal-tilin vinguttamisesta. 


Miltä kosmetiikan vuosi 2013 sinun mielestäsi näytti?

Comments

 1. Hyviä pointteja oot nostanut esiin. Itsekin oon vähän vahingossakin mennyt paljon näiden trendien mukana. Erilaisten kynsilakkojen ja varsinkin hiekkalakkojen nousua ei oo voinut olla huomaamatta ja jopa multa löytyy nyt 3 hiekkalakkaa 😀 Luonnonkosmetiikkaan oon alkanut myös panostaa enemmän (vaikka luksushintoihin ei ihan varaa ookaan) ja tuli mullakin hiuksia vähän lyhennettyä. Oma väri hiuksissa ja indiekosmetiikka taas on mulle ollut ihan arkea jo vuosia 🙂

  • Se on kumma, miten trendit vaikuttavat vähän alitajuisestikin omaan toimintaan 🙂 Myönnän, että pinnalla olevat asiat kiinnostavat vielä kuukausienkin päästä ihan eri tavalla kuin jutut, jotka pitäisi tavallaan itse keksiä ja ottaa selvää.

   Indiekosmetiikka houkuttelee mua varsinkin luomivärien osalta aika paljon, saas nähdä kauanko jaksan pidättäytyä! 🙂

 2. Hauska postausaihe, ja hyvin olit nostanut ja oivaltanut noita juttuja! Itse lähdin kyllä ihan mukaan tuohon kynsilakkajuttuun, mietin just tänäänkin että mikä mua vaivaa kun himoan kaikkia mahdollisimman ärsyttävästi poistettavia lakkoja lakkaamatta… Indiemerkit ovat minulle täysin vieras alue vielä.

  • Kiitos kehuista! 🙂 Oli tässä aika pohtiminen.

   Indiekynsilakat ovat nostaneet päätään myös, niistä olisi ehkä helppo aloittaa? Sieltä löytyy vaikka mitä ihania glittereitä, joita myös isommat merkit ovat kopioineet kokoelmiinsa. Esimerkiksi Hare Polishilla on aivan ihanan söpöjä lakkoja <3

 3. Ihanan oivaltavasti olet taas analysoinut trendejä! Samaa mieltä mm. luksusluonnonkosmetiikasta, Lumenesta ja tietysti tekstuurilakoista! Ja sun ihanaa tukkaa et sitten leikkaa, vaikka trendit vaatisivat mitä! 🙂

  • Kiitos Pupu <3 En leikkaa, en! Nyt kun olen vähän pakolla laittanut hiuksiani enemmän ja kokeillut erilaisia kampauksia, niin osaan olla tyytyväinen tähän pitkään ja paksuun malliin. Saattaa tosin olla, että vähän kevyemmäksi leikkautan tätä kuontaloa mutta pituudesta pidän kiinni 🙂

 4. Mä haraan vastaan kanssa tuolla hiuspuolella. Mun hiuksista kun napsaisee pois 20 senttiä, naama levenee 10 senttiä ja ikää lähtee 10 vuotta. Okei, joku taitava kampaaja osaisi varmasti tehdä mulle sopivan leikkauksen, mutta entäs, kun niitä pitäisi koko ajan lyhentää ja fiksailla malliinsa? Ei mulla oo rahaa käydä kampaajalla. 😀 Ja miten yhdistän sen luonnonkiharaani, kun nämä ovat sitä kiharammat, mitä lyhyemmät ne ovat? Ihanaa olla erilainen nuori. 😀

  Mul on vaan yks hiekkalakka!

  • Mulle sitten taas sopi polkka kamalan hyvin ja tykkäsin siitä kyllä, mutta juurikin tuo jatkuva kampaajalla ramppaaminen ei oikein lompakolle sopinut… :/ Käyn muutenkin ehkä kerran-pari vuodessa kampaajalla, joten sitä aikaa ei kyllä mikään leikkaus pysy hyvänä 😀

   Mulla on myös luonnonkiharat hiukset, mutta polkan kanssa ne toimi ihan kivasti. Jos meni hiukset märkinä nukkumaan, niin aamulla oli sellanen luonnollinen kiva surffitukka 🙂 Pari lisäkiharaa ja näytti siltä kuin kampaukseen olisi käytetty enemmänkin aikaa!

   Ollaan yhdessä siis erilaisia nuoria! ^__^

 5. Mulla hiusten lyhennys ei ollut niin radikaali kuin muutamalla muulla, mutta siltikin se piristi kummasti. Teknisesti mulla oli lyhyt tukka aikaisemminkin, mutta sitä vain ”kerittiin :D” radikaalimmin sen jälkeen kun kyllästyin päämäärättömään hiustenkasvatukseen ja turjakemaiseen kuontaloon. Lyhyt malli vain on todellinen bitch pitää siistinä.

  Kuten muutkin totesivat ovat huomiosi oikein osuvia ja esim. tuoksurintaman karkkikauppaa en edes tullut ajatelleeksi.

  Ja vaikka kerroinkin olevani hiukan ihastunut hiekkalakkaan, en aio ostaa niitä itselle. Olihan se ihan kiva, mutta uutuudenviehätys karisi sitä lakkaa poistettaessa…

  • Mä ihan todella todella salaa haaveilen pixie cutista, mutta sen aika ei kyllä tässä pitkän tukan ihastuksessani koita vielä hetkeen… 🙂

   Mun kynsillä hiekkalakat ei vaan näytä kivoilta 🙁 Ihania värejähän niissä on ja vitsit mitä glittereitä, mutta ei mulle kiitos.

  • Kotimaisuus on aina kiva juttu! 🙂 Mielelläni ostan Lumenen tuotteita, kun tiedän tukevani kotimaan työllisyyttä ja tuotantoa siten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework