IsaDoran luomivärit: uuden koostumuksen ilot ja ankeudet

Monista blogeista on jo voinut bongailla IsaDoran uudistuneita nelikoita. Tavoitteena uudistuksessa oli saada sävyille parempi levittyvyys ja pigmentti sekä tietenkin hyödyntää uusinta teknologiaa: IsaDora lupailee uuden luomivärikoostumuksen olevan jotain voidemaisen ja puuterisen väliltä. Uudistus on tervetullut, sillä aiemmissa nelikoissa laadun vaihtelu oli huomattavaa. Osa paleteista toimi hyvin (kuten banneripaletilleni esikuvana ollut Pearls), osa taas välttävästi tai jopa huonosti. Ihanaa on, ettei kaikkia vanhoja sävyjä suinkaan kuopattu koostumusuudistuksen myötä vaan suosikit säilytettiin. Näin ollen toimivat sävykombot säilyivät ja suosikkiaan voi edelleen bongata kaupoista.

Minulle on eri teitä kulkeutunut kaiken kaikkiaan kolme uudistunutta palettia testailtavaksi. Kokonaan uusi sävy on turkoosi Dragonfly, kun taas aiemmin valikoimasta löytynyt Muddy Nudes koki vain koostumusuudistuksen. Vaaleanpunasävyisestä Amethyst Crystalista en ole varma, mahtoikohan se olla osa aiempia sävy-yhdistelmiä? Seuraavaksi erittelen palettien hyvät ja huonot puolet yksitellen ja huomenna nähdään yhdellä paletilla toteuttu meikki, jossa on käytetty apuna myös kesäkokoelman uutuustuotteita. Myöhemmin on luvassa suosikkipaletillani tehty kokonaisuus.

Dragonfly

Rohkea värimaailma on ehdottomasti tämän paletin vahva puoli. Turkoosi ja sininen eivät toistu aivan yhtä intensiivisinä luomella kuin pannussa, mutta pohjustajan kanssa värien teho on riittävä. Paletin ehdoton tähtisävy on yllättäen beige kultasävy, joka on kermainen ja tasaisesti levittyvä ilman turhaa glitteriä. Onnettomin sävy on vaalein, hileinen ja hohtava samppanja: hileet eivät pysy luomella kovin hyvin, enkä löydä meikissä tälle sävylle käyttöä.

Olisin toivonut vaalean sävyn tilalle tummempaa varjostusväriä, sillä nyt kaikki sävyt vaaleinta lukuunottamatta ovat samaa vahvuusluokkaa eikä oikein mikään asetu luontevasti ulkonurkkaan. Sininen olisi toiminut upeasti hieman syvempänä indigona, jolloin se olisi ollut mahtava kumppani sekä turkoosille että kullalle. Toki tummemman sävyn puuttuminen ei ole ongelma, mikäli omistaa myös muita paletteja.

Amethyst Crystal

Tästä paletista kannattaa testata ehdottomasti ruusukultainen ruskean sävy, joka on Dragonflyn kultaisen sävyn tapaan hyvin levittyvä, pigmenttinen ja muistuttaa olemukseltaan hyvin paljon Urban Decayn Naked-palettien sävyjä ja laatua. Muuten Amethyst on minulle pettymys. Vaalein sävy on yhtä onnetonta hilettä, mutta vaalean violetti hieman petraa ollen kaikessa haaleudessaan kuitenkin hyvin levittyvä. Tumminta violettia sävyä ei kyllä hyvällä tahdollakaan voi kutsua tummaksi, sillä kontrasti muihin sävyihin puuttuu täysin ja myös tämä väri on laadultaan sieltä glitterisemmästä päästä. Olisin toivonut sävyyn enemmän pigmenttiä, sillä tällaisenaan sävy jää valjuksi. Amethyst Crystal oli siis minulle pettymys lukuunottamatta täydellistä ruusukullan sävyä.

Muddy Nudes

Ah, paletti jonka jokainen sävy toimii täydellisesti. Kaikki sävyt ovat mattalaatuisia ja nyt IsaDora todella räjäytti potin, sillä mattalaatuisista luomiväreistä on erittäin vaikea saada sekä silkkisesti levittyviä että pigmenttisiä ja Muddy Nudesissa ne ovat molempia. Jokainen sävy on riittävän erilainen suhteessa toisiinsa ja niiden eri komboissa on kontrastia yhdenkään osasen jäämättä varjoon. Ruskeat ovat väriasteeltaan neutraalilla maalla (vaaleimman ollessa hieman siellä lämpimän suunnalla) ja vaalein sävy kelpaa niille kernaasti kumppaniksi sekä kulmaluulle että häivytykseen. Jos kaipaa simppeliä, muutaman sävyn ruskeaa palettia joka toimii niin matkoilla, arjessa kuin juhlassakin, on Muddy Nudes mahtava vaihtoehto.

Paleteissa on siis edelleen laatuvaihtelua, vaikka koostumus onkin enemmän mieleeni kuin vanhoissa tuotteissa. Muddy Nudes nousi suosikikseni ja se on ollut jo parilla matkalla mukana. Unelmieni paletti muodostuisi Muddy Nudesin vaaleimmasta ja tummimmasta sävystä petrattuna Dragonflyn kultaisella ja Amethystin ruusuisella sävyllä. Paleteilla on hintaa noin 17 euroa ja sitä saa suuremmista marketeista sekä tietenkin tavarataloista.

 

Mitä ajatuksia uusi koostumus herättää? Onko sinulla suosikkia IsaDoran nelikoista?

 

Tuotteet saatu testiin maahantuojalta tai blogitapahtuman pr-kassista.

Comments

 1. Oon sörkkinyt kaupassa Muddy Nudesia jo moneen kertaan ja se napit on ku samettia! Haluaisin sen mutta toistaiseksi järki on voittanut – nudesävyjä on jo muutamia….:P

 2. Mulla on Savannah Sunset sekä toi nude. Ne on ehkä aika täydellinen combo, mattaa hohtavaa tummaa ja vaaleeta. MN toimii yksinään paremmim, SS kuitenkin piristää sitä kivasti. Kummastakin tykkään kovasti 🙂

 3. Mulle on kertynyt vuosien mittaan nelikoista vain Cappuccino, Coffee Blends ja Snow Flakes. Cappuccino on ihana nudepaletti ja ollut käytössä paljon. Coffee Blendsin mattasävyt on kyllä hyviä mutta jotenkin ei ole tullut käytettyä. Snow Flakes taas on ainoa paletti, minkä olen koskaan käyttänyt loppuun ja itku tulee kohta. Ostin ton joskus 15 vuotta sitten ja nyt se loppuu. Paletilla on neljä ihanaa vaaleaa, pigmenttistä ja supershimmeristä korostusväriä, jotka eivät ole yhtään glitterisiä eivätkä varise. Meikin sävyjen mukaan on aina ollut helppo valita sopivat korostusvärit silmäkulmaan ja kulmaluulle, koska paletin sävyt ovat valkoinen, kellertävä, sinertävä ja nudehtava. Uskollisesti käyn katsomassa aina josko IsaDora tekisi uudestaan tällaisen paletin mutta vielä ei ole näkynyt. Mä meen tästä taas itkemään ;).

  • Cappucinosta olen kuullut kehuja muiltakin! Snow Flakesin muistan hyyyvin hämärästi, mutta siinäkin muistaakseni oli koostumus kohdillaan. Voi harmi, ettei sitä enää saa ostettua! 🙁 Tuo on raastava tilanne, kun suosikkituote on lopetettu eikä sitä ole enää mahdollista saada mistään.

   Jos et muuten löydä mieluista palettia, niin Inglotilta saa koottua mieleisensä napit paletiksi. Suosittelen! Valikoima on huima, mutta valinnanvapaus systeemissä just viehättääkin 🙂

 4. Nykyisin multa löytyy (ikävä kyllä) IsaDorasta vain viime syksyllä suuresti himoitsemani ja hankkimani Coffee & Poetry -nelikko, jossa erityisesti bronssinsävy, sekä se punaisempi sävy ovat olleet aivan ihania. Tumma viininpunainen sävy taipuu silmillä harmillisesti kovin ruskeaksi – mielelläni olisin ottanut sen ihan oikeasti viininpunaisena… vaalea toimii mulla korostusvärinä ihan OK, vaikka onkin aika reippaalla kädellä kimalteinen. Monesti himoitsen näitä nelikoita, kun niitä kaupassa näen, mutta… jotenkin sama homma, tuntuu, että paleteista löytyy aina 1-2 sävyä jotka todella haluan ja muut ovat vähän MEH.

  • Coffee & Poetry -nelikko on IHANA! Oon ihan kateellinen että ehdit apajille sen kanssa 🙂

   Paleteissa on tosiaan huonona puolena se, että väistämättä pari sävyä on sellaisia joita ei tule käytettyä. Mulla tämä tietty korostuu, kun meikkejä alkaa olla oikeasti paljon jolloin jyvät erottuvat akanoista aika selvästi. Tietyt perusjutut (korostusvärin, mustan, tummanruskean, kultaiset) haen aina omista paleteistaan ja näistä sävyistä huomaa, että ne todella on hyviä ja käytettyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework