Ihonhoitopäivitys: Foreo Luna 2 Sensitive Skin

Foreo Luna 2 on saatu ilmaistuote. *mainoslinkki.

fore_luna_2_kokemuksia

Vuoden alkuun asti käytin ahkerasti rakasta Foreo Luna Miniäni, jonka julistin viime vuoden ihonhoitolöydöksi. En olisi itse osannut kaivata tehokkaampaa versiota, mutta sain sellaisen töistä testiin maahantuojan vakuutettua, että tätä nyt vain on pakko kokeilla. Miniä isommassa Foreo Luna 2 -mallissa minua mietitytti juuri laitteen koko: tykkäisinkö isosta möhkylästä totuttuani näppärän kokoiseen Miniin?

Huoleni koon suhteen osoittautuivat turhiksi, sillä tykkään tästä Lunan koosta enemmän kuin aikaisemmasta Ministä! Foreo Luna 2 -laitteesta saa hyvän otteen ja se on kokoisekseen kevyen tuntuinen. Sain testiin Sensitive-mallin, jossa kaikki harjakset ovat pieniä ja hellävaraisia – muiden ihotyyppien laitteissa on syväpuhdistava, hiukan kovempien harjasten osio kärjessä. Miniin verrattuna hoitotehoja on laajempi valikoima, sillä tehon voi valita 12 asteen skaalalta. Hellin toiminto on todella miedon tuntuinen ja maksimiteholla laitteesta saa kaiken irti. Eri tasoja on hiukan vaikea erottaa toisistaan, mutta useimmiten käytän jotain tasojen 8-10 väliltä.

*Foreo Luna 2 -mallin erikoisuus on laitteen toisen puolen anti-age-pinta, jota voi käyttää myös tuotteiden imeyttämiseen kasvoille. Otsalla anti-age-pinta tuntuu liian kovalta ja epämiellyttävältä, mutta silmäkulman juonteiden käsittely ja muun ihon hieronta tuntuu ihanalta. Teen usein niin, että aamupuhdistuksen yhteydessä herätän sen avulla kasvot tehokkaasti uuteen päivään. Kotitoimistossa työskennellessä on onneksi aikaa tällaisille rentouttaville aamurutiineille 😉

foreo_luna_play_laite

Sain maahantuojalta kuvaustarkoituksiin myös näppärän kokoisia Foreo Play -laitteita (kuin karkkeja!), joista yksi pääsi mukaani työmatkalle alkuviikosta. Olin kiitollinen laitteesta viimeistään illalla, kun pitkän päivän jälkeen raahauduin hotellille ja tein kasvoille kunnon puhdistuksen Playn avulla. Playssa syketeho on Lunan keskitehoon verrattuna voimakas ja koska Playssa mukana on syväpuhdistavia nystyjä, on kokemus arkista puhdistustani selvästi tehokkaampi. Jos siis herkkäihoisena pidät kokeilukokoisen Playn tehoa liian kovana, suosittelen lämpimästi Foreo Luna 2 Sensitive Skin -laitetta: teho on itse säädettävissä ja miedommat harjakset tuntuvat iholla pehmeiltä. (Play on laitteen kokeiluversio, joka ei ole ladattavissa uudelleen.)

Mitä etuja tällaisista ihonpuhdistuslaitteista sitten on? Kuivaihoisena arvostan erityisesti laitteen kevyesti kuorivaa vaikutusta, joka on lopettanut etenkin nenänpielieni hilseilyn kokonaan. Iho tuntuu puhtaalta ja kasvotuotteet tuntuvat imeytyvän paremmin Lunan ansiosta. Ihohuokosten puhtaus ja mustapäiden vähyys on myös selkeä indikaattori siitä, että laite todella toimii ja syväpuhdistaa ihon päivittäin ja jo tämä yksittäin on minulle se syy, miksi näen minuutin ekstravaivan aamuin illoin laitteen käytön kanssa. Kääntöpuolen anti age -pinta taas on ikäiselleni enemmän ennaltaehkäisyä kuin juonteiden varsinaista korjaamista, mutta vanhemmilta asiakkailta olen kuullut hyvää palautetta myös tästä ominaisuudesta.

Foreo Luna 2 pähkinänkuoressa:

– Vedenkestävä ja uudelleen ladattava ihonhoitolaite
– 12 käsittelytehoa
– Yhdellä latauksella 450 käyttökertaa (2 x päivässä käytettynä 7,5kk käyttöaika)
– 2v takuu
– Saatavilla omat mallinsa eri ihotyypeille, kokeilukokoinen Play-malli, matkakokoinen Go-malli sekä pienempi Mini 2 -malli (näissä on eri tehonsäätö ja koko)

*Foreo Luna 2 -kasvoharjan voi ostaa esimerkiksi Eleveniltä, jossa se on usein alennuksessa.

Kokemuksiani uudemmasta Foreo Luna 3 -mallista voi lukea tästä postauksesta. 

Foreo Luna 2 – kopio vai aito?

Markkinoille on ilmestynyt Foreo-laitteesta useita kopioita, joiden muotoilu poikkeaa hieman alkuperäisestä ja joilla on erilaisia ominaisuuksia. Muun muassa Karkkipäivän Sanni on vertaillut Daviia-kasvolaitetta ja Foreo Mini 2 -mallia keskenään todeten, että laitteet ovat iholla samankaltaisen tuntuiset. Sanni päätyisi itse halvempaan laitteeseen, mutta mun täytyy todeta, että minä en ja seuraavassa avaan päätökseni syitä.

Daviian myyntitiedoista en löytänyt mitään merkintää takuusta, joka on minulle elektronisia laitteita ostaessa erittäin merkittävä juttu: jos seitsemänkympin laite kosahtaa muutaman kuukauden käytön jälkeen eikä siinä ole takuuta, ei muutamien kymppien säästö siinä tilanteessa paljoa lohduta. Tämän vuoksi tahtoisin suosia alkuperäistä myös silloin, tai itse asiassa etenkin silloin, kun kyseessä ovat omat rahani enkä voisi saada tuotetta testiin työni tai blogin kautta. Lisäksi rekisteröimällä tuotteen Foreon omilla sivuilla saa käyttöön 10 vuoden laatutakuun laitteelle.

Tuntuu, että asenteeni kopiotuotteisiin on tiukentunut vuosi vuodelta. En ole koskaan ymmärtänyt kopiolaukkuja tai -asusteita, enkä voisi sellaista puhtaalla omatunnolla hankkia. Miksi hankkia jotain ”vähän sinne päin” jos aitoon ei ole varaa? Vielä jokin aika sitten olin sitä mieltä, että nakupalettien kopiot ovat ihan ok, jos nyt ei satu olemaan varaa alkuperäiseen. En nyt viittaa varsinaisiin piraattituotteisiin, joissa voi olla mukana vaarallisia ainesosia ja jotka ovat prikulleen samanlaisia kuin esikuvansa, vaan niihin ”inspiroituneisiin” tuotteisiin joita myydään ihan kunnon kaupoissa. Moni nykyään tunnettu merkki on ponnistanut selkeillä inspiraatiokopioilla maineeseen ja vasta sen jälkeen alkanut valmistaa omanlaisiaan tuotteita – tämä on toki nopeampi reitti, kun ihmiset etsivät hittituotteelle halpaa ja heti saatavilla olevaa korvaajaa.

Minulle tällaiset kopiotuotteet ovat aikamoinen turn-off ja ovat siksi saaneet mut välttelemään tiettyjä brändejä, vaikka valikoimasta saattaisi löytyä ihan kelpoja tuotteita. Jos joku on keksinyt älyttömän hyvän konseptin jonkun tuotteen ympärille, haluan, että juuri tälle suunnittelijalle ja brändille valuu hyöty minun pennosistani. Suunnittelun takana on monen vuoden työ ja takana niin paljon resursseja, jotka eivät välttämättä lopputuotetta harkitessa tule heti mieleen. Toisaalta ymmärrän todella hyvin myös niitä, joille edullinen kopiotuote on ainut vaihtoehto pääasiassa hinnan takia enkä tuomitsekaan itse ostajia, vaan kopiobrändin toiminnan. Eihän ostaja voi aina edes tietää, että kyse on ”inspiroituneesta” kopiosta. En käsitä yritysten asennetta, jossa ei pystytä keksimään mitään omaa ja kopioidaan toisen yrityksen idea. Matkiminen on parasta imartelua, eh eh… Suodaan kunnia (ja hyöty) sille, jolle se kuuluu!

 

Ostaisitko sinä kopiotuotteen? Löytyykö kylppärikaapista jo jokin Foreoista tai haluaisitko kokeilla sellaista?

Comments

  1. Jos seitsemänkymmenen arvoinen elektroninen laite hajoaa parin kuukauden kuluessa on siinä voimassa normaali virhevastuu eli takuu-sanaan ei kannata takertua. 🙂

    • Toki kunnollinen myyjä korvaa tuotteen, jos se rikkoutuu heti tuossa ajassa. Kuitenkin siinä 1,5-2 vuoden tienoilla voi olla vaikeampi saada uutta tuotetta vanhan tilalle. Lisäksi tuota Foreon 10 vuoden laatutakuuta on aika vaikea kopioiden voittaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework