Ihastuin mä mattalaatuun

Olen aiemmin hieman kauhistellut mattalaatujen jauhoisuutta ja kuivattavaa tuntua, mutta eräs mattapaletti on käytössäni noussut ylitse muiden. Tämän paletin sävyt eivät ole kuivia, pölyisiä tai persoonattomia vaan juuri täydellisiä.

udostos4

Unelmieni mattatäyttymys on Urban Decayn Naked Basics 2. Tai Naked 2 Basics, miten se nyt tavutetaankaan eri lähteissä. Paletti on jatkoa Urban Decayn megasuosittuihin Naked-paletteihin, joita on ilmestynyt jo kolmea eri laatua. Perus-Nakedeista ei löydy kuin pari mattasävyä, mutta Basics-sarjan kaksi palettia paikkaavat tätä puutetta. Kakkos-Basics on näistä se kylmempi ja siinä on myös yksi hohtava sävy, vaalea shampanja Skimp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Basics 2 tarjoaa mahtavat sävyt niin arkeen kuin juhlaankin. Erityisesti pidän siitä, ettei siinä ole monien mattapalettien tavoin puhdasta mustaa vaan sen tilalla on tumma teräksenharmaa Undone. Undonen kaltainen mattaharmaa on harvinainen ja upea sävy, joka sopii niin koko luomelle, luomivakoon kuin rajaukseenkin.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohdin pitkään mattapaletin hankintaa, sillä en ole kovinkaan innokas mattameikkien ystävä. Kaikessa klassisuudessaankin mattaisuus on mielestäni hieman tylsää. Basicsin kanssa harjoittelu on kuitenkin ravistellut minusta pois nuo harhaluulot: mattavärit ovat oikeastaan aika upeita ja pukevat erityisen hyvin myös nuoria silmiä. ”Nuorilla silmillä” viittaan siihen, että yleensä meikkioppaat tuntuvat tarjoavan mattakoostumusta lähinnä ikääntyvälle iholle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mattasävyjä eksyy meikkiini nykyään useammin kuin ennen. Sipaisen monesti keskitummia mattasävyjä terävöittämään luomivakoa muuten hohdokkaissa meikeissä tai häivyttelen skarppia eyeliner-rajausta utuisemmaksi tummemmilla sävyillä. Hyvälaatuiset mattaluomivärit ovat meikkipakin pelastus: toimivat niin yksinään kuin hohtavampien helmiäis- tai satiinikoostumusten kaverina. Pääsin kuin pääsinkin pois mattapelostani ja aloin käyttää luomivärejäni monipuolisemmin.

 

Onko jokin luomivärikoostumus sinulle erityisen vaikeakäyttöinen?

 

 

 

Comments

 1. Julistin just mun meikkiostelusta narisevalle poikaystävälleni, etten tarvitse näitä UD:n mattapaletteja, mutta no…niin. Loput voi arvata, kun näin nämä kuvat!;)

  Mä suosin aikaisemmin mattaluomivärejä, mutta nykyisin oon ihan rakastunut MAC:in frost-luomiväreihin, enkä edes muista, milloin oon viimeksi tehnyt täysin mattaisen silmämeikin.

  • Haha no tietenkin tarvitset! Ja varmasti poikaystävälläkin on harrastuksia, joihin menee rahaa 😉 Eli ihan oikeutettu hankinta siis.

   Mulla vähän vaihtelee luomivärilaatujen käyttö kausittain. Ihan all-time-favourite taitaa olla satiininen koostumus, jollainen on suurimmassa osassa Naked-paletteja. Mattalaadut on kyllä nykyään hyvänä kakkosena.

 2. Multa löytyy Basics ykkönen, joskin tykkäisin vähän enemmän viileämmästä kakkosesta, mutta en nyt kuitenkaan ehkä voi perustella sen hankintaa. 😉 Mä tykkään ykkösessä muuten juuri siitä mustasta, ihan siitä syystä että se tekee paletista niin helpon reissupaletin; sillä voi tehdä tarvittaessa mustat rajaukset. No, miksei nyt tummanharmaallakin voisi, jos tarkemmin ajatellaan. 🙂

  Käytän aika paljonkin mattaa, pakko se on myöntää että omalle silmänmuodolle se on oikeasti ehkä se imartelevin vaihtoehto. No siis, eihän se tietenkään estä shimmeriä käyttämästä, tietenkään. 🙂

  • Multa löytyy mattamusta niin monesta paletista, että yhtään sellaista en kyllä enää tarvitsisi. Mieluummin otan ihan erillisen rajauskynän tai nestemäisen rajauksen mukaan, vaikka kieltämättä tuo Undone toimisi hyvin myös rajauksena.

   Totta, joillekin silmänmuodoille sopii parhaiten mattalaatu. Mutta aina sitä vähän shimmeriä pitää olla 🙂

 3. Jaahas. Pakko kai tämäkin on hankkia. Naked Basics on yksi mun käytetyimpiä paletteja, se on vaan niin näppärä!

  • Sitä mä olen yrittänyt kaikille kertoa, että tässä on mattapaletti to die for! Musta on aivan ihanaa, että yksi sävyistä on kauniin kimaltava Skimp, yksikin hohdesävy tuo älyttömästi käytettävyyttä lisää.

 4. Tämä ja eka basic-naku on mun lempipaletit. Fakta on, että tälleen yli nelikymppisenä ei voi käyttää enää kovin shimmerisiä luomivärejä ja mattaan tulee turvauduttua niin arkena kuin juhlaankin. No kesällä kun muutenkin meikkaa vähemmän, voi käyttää kyllä kimaltaviakin juttuja:)

  • Vähän vielä arvon, että tarvitsenko tuota ekaa Basicsia. Siinä kun sävyt näyttävät sellaisilta, että mulla löytyy ne muista paleteista kuitenkin.

   Vanhemmalle iholle tosiaan mattalaatu tuntuu järjestäen olevan parempi, mutta välillä pieni hohto vain piristää 🙂

 5. Mulle mattalaatu on imartelevin, näyttävin ja helpoin käyttää. Tykkään kyllä hohtavista liikkuvalla luomella tai matalla hennolla komalteella varjostuksissa. Riippuu luomiväristä vähän 🙂 tosi kivan näköinen mattameikki, kannattaa käyttää useammin tosin sulle onnekkaalla sopii kaikki!

  • Kiitos! 🙂 Mulle tosiaan kelpaa laatu kuin laatu luomelle ja aion ottaa siitä kaiken irti 😀

   Matat ovat kyllä helppoja käyttää, sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nämä UD:n häivyttyvätkin kuin unelma!

 6. Olen ollut monta kertaa sormiliipaisimella Basic-paletin kohdalla, mutta vielä on jäänyt verkkokaupan hyllylle. UD:n matat on kyllä yleensä koostumukseltaa tosi pehmeitä ja samettisia.

  • Kyllä sä tämän tarvitset. Tässä paletissa ei ole yhtään huonolaatuista luomiväriä ja tosiaan, käy kaikkiin tilanteisiin 🙂 Mielestäni myös hinta-laatu-suhde on kohtuullinen.

 7. Äh, mulla on vaan eka Basics ja kyllä tää tokakin näyttää sen verran kätevältä, että pakko pistää jossain vaiheessa tilaukseen.. 😀

  • Ehdottomasti! Hyvä päätös 🙂 Mielestäni tässä kakkosessa on ykköseen verrattuna todella uniikit ja hienot sävyt, siksi en ole vielä hankkinut ykköstä itselleni. Vaikka toki sekin houkuttaa, ”kerää kaikki”-hengessä 😀

 8. Tykkään käyttää mattaa luomiväriä juurikin luomivaon varjostamiseen, kun omaan raskaat luomet. Tuntuu vaan, että häivyttelyn kanssa saa olla extratarkkana, ettei tulos ole epätasainen luomiväri. Shimmeriset on mun mielestä helpompia verrattuna mattaan, mutta ne taas ei oikein sovellu siihen varjostamiseen. 🙂

  • Juuri näin. Nämä Urban Decayn matat on huomattavan helppoja häivyttää, joten myös merkki vaikuttaa hieman mattaluomivärin käyttäytymiseen. Eniten inhoan sellaisia jauhoisia ja vähäpigmenttisiä luomivärejä, yh… :/

 9. Sun meikit, sinä, ah! <3

  Mulle ehkä hankalin on voidemainen koostumus- en vaan tykkää siitä silmämeikeissä, en ollenkaan. Pärjään kyllä sen kanssa jos on pakko, mutta välttelen sitä yleensä ihan viimeiseen asti… Kaikki muut on <3

  • Mä taas tykkään voidemaisista ihan hulluna! Voidemaisissa toki on hurjan paljon vaihtelua, mutta esimerkiksi Maybellinen Color Tattoot on yllättäneet laadukkuudellaan.

   Ja sinäpäs <3

 10. Mulla on kans tämä paletti ja yhdyn hehkutukseen! Mä _rakastan_ mattaa, olkoonkin että se on vaikea häivytettävä. Muita mattasuosikkeja on IsaDoran Matte Chocolates joka on mun käytetyin paletti (ja kun se loppuu, ostan takuulla uuden) sekä Viva La Divan Naku Basics ykkösen tyyppinen pikkupaletti, tosi hyvälaatuinen sekin….joskaan ei ihan ”oikean” Nakun veroinen 🙂

  • Jotkut mattaluomivärit tosiaan tarraa pohjustajaan kiinni, mutta onneksi hyvällä häivytyssiveltimellä siitä selviää 🙂 IsaDoran Matte Chocolatesia olen usein katsellut kaupassa, mutta ainakaan vielä en ole sitä itselleni hankkinut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework