Huulipunailottelua

Stockmannin kosmetiikkaosasto on joskus turmiollinen paikka, ainakin lompakolleni. Vähän aikaa sitten siellä oli tarjouksessa valikoima L’orealin huulipunia. Ihastuin Intense Fuchsiaan jo Fashioned in Finlandin Nean intoillessa siitä, ja pakkohan se oli saada kerta oli tarjouksessakin. Ostin myös sävyn 377 Perfect Red joka on myös aivan upea. Hintaa jäi ehkä kuutisen euroa per puna, en muista enää.

Perfect Red.

Tykkään L’orealin punien laadusta, sillä ne pysyvät hyvin ja värit ovat ihanat. Hauska yksityiskohta on myös värien lajittelu bruneteille, vaaleille bruneteille, tummille blondeille ja blondeille. Ei sillä, että itse katsoisin ensimmäisenä sitä väriä minkä nyt oletetaan minulle sopivan vaan valkkaan kyllä mieleiseni vaikka purkin kyljessä lukisi ”tämä ei sovi sinulle” 🙂 Huomasinkin vasta kotona tämän värilajittelun ja nappiin meni: Fuchsia on bruneteille ja Red vaaleille bruneteille. Tuskinpa olisinkaan valinnut vaaleanpunaista punaa, se on väri jota en koe yhtään omakseni ainakaan huulilla.

Intense Fuchsia.

On kaksi asiaa, joista en näissä huulipunissa tykkää. Ensimmäinen on kamalan klassinen haju. Siis se mikä on huulipunissa ollut jokus 70-80-90-luvulla, muistuu varmaan mieleen monelle meikkileikeistä äidin meikkien kanssa. Semmoinen parfyymimainen, hieman tunkkainen tuoksu. Käyttöä tämä ei onneksi kamalan paljoa haittaa, sillä haju häipyy ainakin minun nenästäni suht pian laiton jälkeen (tai sitten vain totun siihen).

Toinen asia mistä en tykkää on sulkumekanismi. Hylsyssä on ikään kuin urospuoli ja korkissa naaraspuoli, joten korkkia ei voi tökätä kiinni miten päin sattuu. En tiedä olisiko tämä kestävämpi käytössä, muutamien muiden punieni korkki on nimittäin haljennut ja osasyy voi olla korkin rakenteessa. In any case, on ärsyttävää joutua pyörittelemään korkkia hetken ennen kuin sen saa suljettua.

Pääosin nämä punat kyllä menevät plussan puolelle ja yhtenä syynä on erinomaiset värit. Kuvissa värit eivät näy tietenkään yhtään oikeina, jotenkin kamera valotti  nuo hylsykuvat ihan samanvärisiksi vaikka niissä on eri punat.

Poskipuna Lily Lolon Ooh La La.

Mietin pitkään minkä meikin yhdistäisin vahvoihin fuksianpunaisiin huuliin. En halunnut mitään räikeää, joten päädyin IsaDoran Gold-palettiin. Levitin paletin vaaleinta sävyä (jota yleensä käytän korostuksissa) koko luomelle ja luomivakoon kylmää harmaanruskean sävyä. Viimeistelyn tein vahvalla mustalla eyelinerilla. Toimii!

Rajaus IsaDoran Precision Eyeliner (en suosittele kenellekään, sivellin huono
ja rajausväri kuivuu pakkaukseensa jo muutaman käyttökerran jälkeen).

Vaikka meikki onkin arkityyliini verrattuna ”väritön” (käytän yleensä enemmän tummempia sävyjä, kuten ruskeaa), sopi se ihan täydellisesti huulten kanssa. Vaikka aina sanotaan, ettei värikkäiden huulten kanssa saisi yhdistää vahvaa silmämeikkiä niin mielestäni pitää silmissäkin joku juju olla: tässä se on eyeliner. En halua silmien jäävän täysin mitäänsanomattomiksi huulten rinnalla 🙂

Muik muik muikistelua.

Loving it! Pian tulossa meikki myös Perfect Redin kanssa toteutettuna.

Käytättekö te, rakkaat lukijat, usein huulimeikkiä?

Comments

 1. Ah, huulimeikit! Itse aina ihastelen kaikkea vain mitä voi laittaa huuliin 😀 paitsi sitä meikkivoidetta…
  Erityisesti kirkkaat ja oranssit punat ovat mieleeni (tullut ehkä aikaisemminkin mainittua ;)) Kiiltoihin en ole niin ihastunut, ja punissakin suosin eniten samettista pintaa tai mattaa.

  Pakko vielä sanoa, että olet todella kaunis =)

 2. Kiitos kohteliaisuudesta! 🙂 Piristi päivää :>

  Mäkin oon ihastunut puniin nykyään, ja varsinkin talvella. Silloin tuntuu että kiillot eivät ole ”tarpeeksi”, haluan jotain näyttävää ja värikästä huulille kaamoksen aikaan. Oranssit punat kiehtovat muakin, mutta en oikein ole varma uskallanko kokeilla. Melkein kaikkea muuta kokeilenkin mielelläni, punissa jotenkin arkailen vaikka silmämeikki voi olla tosi räikeä. :/

 3. Nätti ja raikas kokonaisuus. 🙂

  Tuo mitä kirjoitit huuli- ja silmämeikin yhdistämisestä, niin lisäisin, että ko. ”säännöllä” tarkoitetaan seuraavaa… Esimerkiksi vahva ja paksu rajaus silmillä, mutta nude luomiväri + tummat tai kirkkaat värit huulilla toimii! Jos valitsee luomiväreiksi tummia värejä ja haluaa värikkään huulipunan, niin silloin luomivärin ja huulipunan kuuluvat olla samasta sävy/värimaailmasta tai muuten yhteen sopivat. Eli kertomasi sääntö tarkoittaa sitä, että esim. jos on vahva ja tumman violettinen silmämeikki, niin siihen ei yhdistetä tummanpunaisia huulia, tai vaikka olisi vahva ruskea silmämeikki, niin siihen ei yhdistetä vaikkapa pinkkiä huulimeikkiä.

  Öhm… ei mun pitäny ihan noin paljoa kirjoittaa… sorke. En halua antaa kuvaa, että olisin neuvomassa… En siis sitä ajanut takaa. Halusin vain sanoa, että juuri tuollainen vahva (saa olla vahvempikin) rajaus ja punaiset huulet on tosi toimiva ja kaunis yhdistelmä. 😉

 4. Mä olen nyt kesällä ihastunut kirkkaan värisiin huulipuniin, lähinnä kyllä koralleihin. Nyt syksyn tullen olisi kiva kokeilla klassista punaistakin, ja olen kuullut tuota Lorkun Perfect Redia kehuttavan muuallakin. 🙂

  Mulla on noita samoja L’Orealin huulipunia pari kappaletta (Pink Fever ja Kiss & Blush, molemmat blondeille), ja olen täysin samaa mieltä niistä kuin sä; muuten tosi hyviä, mutta se haju ja ne epäkäytännölliset hylsyt… Hyvin onnistuit kiteyttämään niiden puutteet! Mutta silti aion kyllä nyt harkita tuota Perfect Redia, sen verran hyviä ne ovat muuten.

  Kivaa saada myös ideoita, miten sen voisi yhdistää silmämeikkiin. Nyt kesällä olen tyytynyt olemaan kokonaan ilman silmämeikkiä jos mulla on kirkasvärinen huulipuna. Ruskettuneen ihon ja siistin meikkipohjan kanssa se on toiminut ihan hyvin. Töihin kaipaisin kuitenkin myös jotakin silmämeikkiä, en oikein osaa olla siellä ilman. Mulla on sattumalta tuo sama IsaDoran Gold-paletti, joten voisinkin yhdistellä sitä juuri noin mustien rajausten kanssa punaiseen huulipunaan. Kiitos todella paljon ideasta! 🙂

  Mielenkiinnolla jään nyt sitten myös odottamaan sitä sun Perfect Red -meikkiä. 🙂

 5. Minna: Ei haittaa ollenkaan ”neuvominen”, oli kiva kulla mitä tuon säännön takana oikeasti on 🙂 Ajattelinkin että noin sen on mentävä, niin hyvin nimittäin rajaukset sopivat räikeänkin huulimeikin kanssa. Varmaan monelle muullekin pulliaiselle tuo sääntö tarkoittaa just että pitäis olla sit pelkkää ripsaria silmissä jos huuliin aikoo panostaa, pelätään liikaa ns. iloisen tytön meikkityyliä 😉 Tykkään nykyään kyllä ihan tosi paljon huulimeikeistä, vaikka ennen pelkäsinkin niitä juuri tuon tietynlaisen halvan vaikutelman pelossa.

  Harmi että tuolla nestemäisellä rajauksella ei vain saanut tehtyä vahvempaa jälkeä, olisin itsekin halunnut vähän näyttävämmän rajauksen. Nytkin oli ihan vihoviimeinen (ja yhteensä ehkä viides?) käyttökerta tällä linerilla, meinasi kuivua hylsyynsä ihan justiinsa. Olin todella pettynyt, onneksi ostin sen alesta niin menetetty rahamäärä ei ollut suuri (tosin siltikin IsaDoran oli vielä kalliimpi kuin esim. WnW:n rajaus!).

  Pumpulipupu: Haha, kuinka ollaankin ihan samaa mieltä noista 😀 Harmi että tuo haju on tuollainen, hylsy nyt vielä menisi mutta… Ääh, nuo sävyt ja värimaailma on kyllä ihan huippuja, samoin koostumus joten en ihan hevillä noista luovu. Perfect Redin kanssa on tulossa vähän lämpimämmän sävyinen lookki, näet sitten 😉

  IsaDoran Gold-paletti on kyllä mun arkimeikin pelastus: lämpimiä ja kylmiä sävyjä samassa, sekä kiva ja monikäyttöinen highlighter-sävy. Parasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework