Hemmottelua Kosmetologikoulu Hymyssä

Sain blogin kautta tilaisuuden käydä tutustumassa tamperelaiseen Kosmetologikoulu Hymyyn kasvohoidon merkeissä. Hymy on suhteellisen uusi yksityinen koulu (perustettu noin puolitoista vuotta sitten), joka tarjoaa aikuisopiskelijoille mahdollisuuden hankkia kosmetologin ammatti näyttötutkintoineen. Hymy tarjoaa myös erilaisia koulutuspäiviä kauneudenhoitoalan yrittäjille.

Aulatila/odotushuone.

Valitsin koulun vetäjän, ihanan Satun suosituksesta itselleni opiskelijan tekemän kasvohoidon. Näin saisin tuntumaa myös siihen, miltä tuntuu toimia ”harjoituskappaleena” alaa opettelevalle. Minua jännitti aika paljon, sillä en ikinä (!) ole ollut kasvohoidossa. Hieronnassa käyn nykyään säännöllisesti terveydellisistä syistä, mutta ihoni hemmotteluhoitoja olen aiemmin harrastanut vain kotioloissa.

Diego Dalla Palman Concura -linjan hoitotuotteita.

Käyntini Hymyssä alkoi sillä, että tutustuin hieman tiloihin ja sain oppaakseni Lauran, joka teki minulle myös kasvohoidon. Täytyy heti todeta, että Lauran ote koko hommaan oli erittäin ammattimainen eikä hän hämääntynyt lainkaan halustani kuvata vähän joka ikistä yksityiskohtaa ja kippoa. En ole vielä kovin etevä bloggajaa, sillä häpeän aina vähän kuvaamisvimmaani… 🙂

Hoitohuone.

Kasvohoito aloitettiin ihotyyppini kartoituksella ja kuten arvelinkin, oli lopputulema se, että tarvitsin syväkosteuttavaa hoitoa. Ihoni on tänä talvena ollut aivan mahdoton ja jo pitkään poissa pysynyt atooppinen ihottuma on välillä tullut takaisin. Entinen pintakuiva sekaihoni on nykyään enemmän kuiva ja hilseilevä, vaikka toisaalta T-alue kiiltelee päivän mittaan ja näppyjäkin löytyy. Laura kuitenkin vakuutti minulle, että ihoni on todella hyvässä kunnossa johtuen ennen kaikkea kunnollisesta kotihoidosta. Hoito tehtiin [comfort zone]:n tuotteilla, jotka on suunniteltu kokonaisvaltaiseen hemmotteluun: hoitavat aineet ovat tehokkaita iholle, mutta myös mieltä aktivoidaan tuoksumaailman ja musiikin keinoin.

Opetustiloja.

Itse hoito oli aivan ihana. Ensiksi ihoni puhdistettiin Everyday Milk ja Tonic -puhdistusaineilla ja aika alussa myös tehtiin mustapäiden puristeluoperaatio. Mustapäät ovatkin ihoni ainoa selkeä merkki epäpuhtauksista: huokoset varsinkin nenän alueella ovat suuret ja mustapäitä riittää. Puhdistus kuitenkin auttoi ja Laura ehosti kulmanikin samalla vaivalla. Molemmat toimenpiteet toki sattuivat hieman, mutta kauneuden takia… 😉

Opetustiloja.

En muista, laitettiinko minulle naamio ennen vai jälkeen mustapäiden puristelun, mutta muistan että se oli aivan ihanan tuoksuista! Hydramask-naamio myös hiukan viilensi ja selkeästi rauhoitti ihoa. Tämän jälkeen jatkettiin perusteellisella Active Pureness Scrub –kuorinnalla. Naamion ja kuorinnan yhteydessä myös hierottiin paitsi kasvoja, myös päänahkaa ja dekolteealuetta. Tämä oli minulle yllätys, sillä luulin kasvohoidon keskittyvän tietysti vain kasvoihin. Hieronta oli ihanan tuntuista ja kun taustalla soi rauhallinen musiikki, nukahdin hetkeksi.

Opiskelijoiden luentotila.

Lopuksi kasvoille levitettiin hurjan kosteuttava Hydramemory Cream Gel 24h sekä sy-voide Eye Supreme Cream Gel. Hoidon loputtua sain käteeni vesilasin ja Laura kävi kanssani läpi ihoni kuntoa ja suositteli uusintahoitoa huhti-toukokuussa. Sain mukaani myös hoitokortin, johon on merkitty kaikki hoidossa käytetyt tuotteet. Superkätevää, jos vaikka haluan ostaa jotain tuotteista omaksi 🙂

[comfort zone] -hoitotuotteita.

En huomannut opiskelijan tekemässä kasvohoidossa mitään kummallista, vain kerran opettaja kävi varmistamassa Lauran suunnitelman ja seurasi hoitoa hetken aikaa. Tämä tapahtui kuitenkin aika alussa, eikä siten häirinnyt hoidon sujumista lainkaan.

Infrapunasauna! Cool!

Hoitoni ja tilojen esittelyn jälkeen Lauran oli kiirehdittävä leipätyöhönsä ja hoitoon kuuluvan ehostuksen teki minulle toinen opiskelija Diego Dalla Palman tuotteilla. Jälki oli kevyttä ja kaunista, eikä minun tarvinnut mennä illan kokoukseen nenä punottaen 🙂 Hoidon jälkeen tehty meikki myös suojaa ihoa.

Alakerran saunatilaa.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin kasvohoidosta kovasti ja aion varmasti tulevaisuudessa hemmotella itseäni samalla tavalla. Vaikka jutut joita kasvohoidossa tehdään voisi helposti tehdä kotona, on silti ihanaa luksusta kun joku muu tekee ne jutut kauniissa ympäristössä ja mietityllä kokonaisuudella. Saavuin Hymyyn stressaantuneena, mutta lähdin rentoutuneena ja hämmästyin sitä, että kaiken stressin ja paineen keskellä pystyin yhtäkkiä, keskellä päivää nukahtamaan kosmetologiopiskelijan tuoliin. Hoidon rentouttava vaikutus sai siis ihan konkreettisen todisteen.

Ihana smoky eyes -setti, joka mun on ehkä pakko kotiuttaa…

Kosmetologikoulussa tehdään paitsi erilaisia hoitoja (laitteilla ja ilman), siellä myös järjestetään tilaisuuksia esimerkiksi kaveriporukoille, synttäri- tai polttariryhmille. Hymyllä on tarjolla valmiita paketteja hemmotteluun, mutta Satun mukaan kokonaisuudet ovat täysin itse koostettavissa ja neuvoteltavissa.  Täydelliseen tyttöjen hemmottelupäivään voisi siis yhdistää esimerkiksi meikkiopastuksen tai koota kasvo- ja vartalohoidoista mieleisensä kombon.

Tämän jutun kuvituksena näkyy kuvia Hymyn alakerrasta, jossa on tunnelmallinen saunatila vuokrattavissa ryhmille.

Hymyssä on joka kuukausi vaihtuvat tarjoukset.

Kosmetologikoulu Hymyn toiminnasta ja koulutuksesta voi lukea lisää nettisivuilta. Sieltä löytyy myös hinnasto, mikäli into hemmotteluhoitoihin heräsi 🙂

Koska olet viimeksi käynyt kasvohoidossa?

PS. Pitää vielä lisätä, että vaikka noin viikko hoidon jälkeen nenäni iho alkoi hilseillä (normaalia, kun mustapäitä puhdistetaan), rauhoittui muu ihoni silminnähden verrattuna aiempaan tilanteeseen. Uskon, että paitsi lauhtuvalla säällä myös syväskosteuttavalla hoidolla oli vaikutuksensa tähän. Esimerkiksi näppyjä minulla ei hoidon jälkeen ole ollut juuri lainkaan, eikä ihoni enää hilseile kuivuuttaan.This post is about a finnish beauty school I got a chance to visit. I absolutely loved face treatment which was deeply moisturising and made my skin look glowing. If you have a chance to go to a beauty treatment, do it! 🙂

Comments

 1. Kävin muutama viikko sitten kylpyläloman yhteydessä kasvohoidossa, ja se oli aivan ihanaa! Vaikka kotona teenkin kasvohoitoja ahkerasti, ei se tosiaan ole ollenkaan sama fiilis kuin hoitolassa. Ja kunnollisen ihonpuhdistuksen jälkeen myös näppylä-tilanne rauhoittui huomattavasti. On muuten loistava idea, että hoidossa käytetyt tuotteet kirjoitetaan kortille ylös. Rakastuin seerumiin jota hoidossa käytettiin, mutta nyt en tiedäkään mikä seerumi ko. merkiltä oli kyseessä, niitä on lähemmäs kymmenen!

  Ajattelin jatkossa vaihtaa joka toisen kampaamokäynnin kosmetologikäyntiin, niin paljon kyllä tykkäsin ja iho hehkui monta viikkoa hoidon jälkeen 🙂

  • Mäkin suhtauduin vähän epäilyksellä kasvohoitoon aluksi: mitä siellä nyt muka niin ihmeellistä on, mitä kotona ei voisi… Olin kuitenkin väärässä ja hyvä niin 🙂 Minulle suositeltiin, että kosmetologilla olisi hyvä käydä noin neljä kertaa vuodessa vuodenaikojen vaihtuessa. Noin aktiiviseen käyntitahtiin en ehkä kykene, mutta pari kertaa pyrin tästä eteenpäin käymään ihan vain hemmottelua kaivatessani.

 2. Olit kyllä hemmoittelun ansainnut <3
  Mä oon alkanut kallistumaan hemmottelulomaan Talinnassa. Wanna join me?
  Siellä olis myös hotelli uniongelmaisille…

  • Oi, se olis ihanaa! 🙂 Täytyy suunnitella, ja toivoa että joskus on rahaa matkailuun enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework