Helppo välipala: hätäsmoothie

Laitoin Instagramiin kuvan viikottaisesta iltapuhteestani, eli hätäsmoothien valmistuksesta. Moni kommentoi haluavansa ohjeen blogiin, joten tässä tulee!

Hätäsmoothien ainesosat pilkotaan valmiiksi pakkaseen (1 rasia = 1 smoothie), joten nälän kurniessa vatsassa ei tarvitse kuin heivata jäiset hedelmät blenderiin, lisätä haluamaansa nestettä ja välipala on valmis. Valmistan sunnuntaisin neljä annosta pakkaseen ja hätäsmoothie onkin mun työpäivien välipala, jos tulee kiireinen lähtö johonkin suoraan töistä. Smoothie on helppo ottaa tarvittaessa myös mukaan: jos työpaikalta löytyy blenderi, laita jäiset ainesosat aamulla sheikkipulloon ja säilytä työpaikan jääkaapissa, kunnes nälkä iskee. Ainesosien sulattaminen etukäteen tekee smoothien valmistumisesta vielä nopeampaa.

Hätäsmoothie (4 annosta)

2 banaania
2 omenaa
1 avokado
200g (pakaste)marjoja
150g pakastepinaattia

Pilko kaikki ainesosat pieniksi paloiksi ja laita niitä tasainen määrä neljään pakasterasiaan. Näin yhteen smoothieen tulee 1/2 banaani, 1/2 omena, 1/4 avokado, 50g marjoja ja hieman vajaa 40g pinaattia. Pakasta. Nälän iskiessä sulata yhtä purkkia hetki mikrossa (vajaa minuutti riittää) ja kumoa puolijäiset ainesosat blenderiin. Lisää 2-3dl haluamaasi nestettä, kuten kauramaitoa tai vettä. Surauta tasaiseksi. Yksi smoothie täyttää juuri ison Taika-mukillisen hieman riippuen hedelmien nestepitoisuudesta.

Variaatiot ovat tietysti loputtomia kuten smoothieissa yleensäkin ja mukaan voi lisätä mausteita mielensä mukaan. Kokeilun arvoisia ovat esimerkiksi inkivääri, minttu, kaneli, sitruuna ja basilika.

 

Aiotko kokeilla hätäsmoothieta? Mikä on paras go-to-välipala?

 

Comments

  1. Voisin kokeillakin, vaikka olen vähän arka näiden kanssa, joissa on jotain vihreää, vaikka pinaatti sekä avokado maistuu sellaisenaan, mutta muuhun sekoitettuna vähän pelottavaa. 😀 Mun go-to välipala on varmaan vetäistä yksi banaani huiviin. Jaksaa taas hetken.

    • Bansku on tosi pop! Ja voin taata, ettei pinaatti maistu yhtään. Pakastaminen vie siitä kyllä sen vähänkin maun mitä siinä on ja jos mukana on jotain makeaa, niin ei kyllä ole yhtään vihreä maku 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework