Hej, jag heter Elvira!

Nautin siitä, että meikin avulla voi päästä irti omasta sosiaalisesta roolistaan ja ottaa tarvittaessa käyttöön toisen, keksityn olemuksen itselleen. Tämän näkee selvimmin tapahtuvan teatterin maskihuoneessa, kun meikin rakentuessa näyttelijän kasvoille alkaa tämän puheeseen ilmestyä hyvin roolihahmomaisia ilmauksia. Jopa näyttelijän eleet alkavat muistuttaa enemmän näytelmän karikatyyrista päähenkilöä kuin luonteeltaan lempeää ja rauhallista esiintyjää.

Roolinvaihdoksen voi kuitenkin toteuttaa myös ihan tavallinen tallaaja kotiolosuhteissa. Vaaditaan vain ripaus totutusta poikkeamista ja uusi olemus on syntynyt. Tällä kertaa päätin olla nudehuulien ja aurinkopuuterirusketuksen suurin ystävä: Elvira ”Elli” Sarin, ruotsalainen purjehdusta rakastava kotiäiti.

Liian tumma meikkipohja, Hoola-aurinkopuuterin yliannos ja nudeakin nudemmiksi väritetyt, huolella kiillotetut huulet saivat minut lähtemään kaupunkikävelylle ihan uudella mielellä. ”Ellinä” huomiot ja ajatukset kaupungista olivat ihan erilaiset.

Asch, eivätkö ihmiset täällä osaa seistä rullaportaissa oikein, på höger? Ooh kuinka gulligt liten lapsonen tyylikkäissä vaatteissa! Ah, miten raikas järvi-ilma ja vackert maisema, joskin meidän Simon har mycket isompi purjevene kuin yksikään noista…

Teettekö tekin pieniä roolileikkejä meikin varjolla? 🙂

PS. Förlåt mig rakeisista kuvista! Flickr tycker inte om Elvira och Blogger hatar mig också…

Comments

 1. Nå men hej Elli! Vad för en snygging! 😉

  Ei muuten hyppää mun silmille kuvista ollenkaan, että olisi liian tumma meikkipohja ja liikaa aurinkopuuteria! Ja nudet huuletkin on ihan ok, ei ollenkaan liian överit. Mun mielestä kuvissa näytät vaan sellaiselta freesin luonnolliselta.

  En ole tainnut koskaan luoda mitään varsinaista roolihahmoa tai edes sen tapaista meikin avulla, mutta kyllähän sitä joskus meikkaa jotenkin jollain tietyllä tyylillä korostaakseen jotain tiettyä ”imagoa” tavallaan. Saan meikistä myös itsevarmuutta ja/tai vahvuutta/tukea tarvittaessa, ja sitten taas toisinaan se voi vaikuttaa myös päinvastaisesti jos koen sen esim. tilanteeseen sopimattomaksi tai se on jotenkin mennyt suttuiseksi/kulunut tms.

  Hmm, tavallaan siis kai pieniä roolileikkejäkin tulee harrastettua, joskaan ei ihan näin tietoisesti. 😉

  • Tack så mycket Mohn! ^__^

   Meikkihän oli yllättävän kiva, ja opinkin sen avulla ettei liian tumma meikkipohja ole maailmanloppu 🙂

   Meikin kantava voima ja eetos onkin siis se, että sillä on mahdollista juuri korostaa paitsi ulkonäköään, myös persoonansa eri puolia! Ihan mahtava harrastus siis 🙂

 2. Rooleja todellakin! Arjessa sillai pienimuotoisemmin, esimerkiksi onko tänään fiilis nyt pinup, bohochic, tai sitten niin kuin viime viikon juhlissa sopivasti överi merenneito 😀 Ja on kyllä sievä Elli! Bra!

  • Det är faktiskt bra! 🙂

   Meikki ei siis todellakaan ole niin yksiulotteista, että sillä pyrittäisiin vain häivyttelemään kasvojen virheitä ja tasoittamaan ihoa, vaan sillä on aivan valtava vaikutus kantajansa päivän fiilikseen. Embrace the make-up!

 3. Ihana! Eikä munkaan mielestä kuvista nuo överit mitenkään hyppää, hyvältä näyttää! En ole koskaan ajatellut meikkaamiseen liittyviä roolileikkejä, mutta kyllähän niitä toteuttaa, ainakin pienimuotoisesti. Mäkin tykkään aamuisin miettiä, minkä väristä luomiväriä tai poskipunaa haluan tänään laittaa. Ja erityisesti huomaan muutoksen omassa olossa, jos laitan kirkkaanväristä huulipunaa, sitä kun teen tosi harvoin. Silloin tulee heti jotenkin naisellinen ja trendikäs olo, tosin hieman myös stressaan koko ajan, ettei huulipuna ole sotkeentunut tai kulunut rumasti tai jotain. 😀

  • Tuttu tunne! Huolellisesti laitettu meikki tosiaan vaatii hieman ylläpitohuoltoakin, mutta mulle se on ainakin osa sitä naisellista fiilistä: ”tässä minä maailmannainen nyt korjailen kirkasta punaani ja puuteroin nenääni” 🙂

 4. Tuo toinen kuva ylhäältä 😀 Munkaan mielestä meikki ei ole mitenkään överi, mutta hyvin kuvista silti välittyy tuo hakemasi efekti, koska ilmeesi ovat niin hyviä ja vakuuttavia.

  • Haha, kiitos! 😀 Vähän näyttelijän vikaa mussa onkin aina ollut, pääsen täällä blogissa toteuttamaan sitäkin puolta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework