Hangover-meikki

Otsikko on ehkä hieman hassu, mutta siitä tässä postauksessa on kyse: miten peittää juhlinnan tai valvomisen jäljet mahdollisimman tehokkaasti ja kuitenkin olotilan sallimissa ponnistelurajoissa?

Tässä on minun virallinen darrameikkini. Tai ”en nyt jaksanut mitään muutakaan”-meikkini. Toisin sanoen se perusmeikki, jolla lähden ovesta ulos kun aikaa ei käytännössä ole ja naamasta on saatava jotenkuten elävän näköinen joko alkoholin täyttämän tai muuten vaan hereillä vietetyn yön jälkeen.

Meikkipohjan on oltava mahdollisimman simppeli, mutta silti tarpeeksi paksu peittämään punoitus. Jos mahdollista ja suinkin ehdin, pesen kasvot kylmällä vedellä ennen meikkaamista: turvotus laskee edes hieman ja samalla herää kummasti. Tällä hetkellä meikkipohjatarpeisiini vastaa parhaiten kehumani Lumenen CC-voide, jota näissäkin kuvissa kasvoillani on.

Silmät voivat olla valvotun yön jäljiltä hyvinkin turvonneet, joten tarvitaan kolme juttua. Yksi: loistava peiteaine, joka heijastaa valoa (Dior Nude Concealer, check!). Kaksi: syvänmusta rajaus helpolla applikaattorilla (Sensai Liquid Eyeliner, check!). Kolme: nudekajal sisäluomelle (Benecos kajal white, check!). Ripsivärillä ei ole niin väliä, kunhan sitä on (IsaDora Big Bold, check!).

Silmien korostaminen vie huomion pois muuten turvonneista ja punoittavista kasvoista ja musta eyeliner saa turvotuksen optisesti laskemaan. Peiteaine on välttämättömyys for obvious reasons. Nudekajal viimeistelee lopputuloksen saaden silmät näyttämään kirkkaammilta eikä suinkaan krapulan samentamilta.

Jos vain suinkin ehdin, käytän myös kulmakynää. Tämä etenkin siinä tapauksessa, mikäli en ole värjännyt kulmiani hetkeen: kulmien muotoilu terävöittää katseen välittömästi. Bonusjuttuna tulee kasvojen varjostus, hieman syvyyttä viemään turvotusta pois. Myöskään nudekiillosta huulilla ei ole haittaa.

Myönnän, etten aina viitsi vaivautua näin paljoa (yleensä se dagen efter tuleekin vietettyä neljän seinän sisällä) mutta mikäli jotain ehdotonta menoa on, nämä ovat luottotuotteeni elämänpalautusmeikkiin.

Mikä on vähintä, mitä teet juhlimisen jälkeisenä päivänä?

PS. Mun silmät näyttää aivan turkooseilta! Wau!

My ”morning after” make up. Or the ”I didn’t have the time” make up. Also known as ”I have to make myself look living again” make up.

Key things:

1) Simple base: easy to apply (no need for brush) and enough pigment to cover redness. Lumene CC Cream does the job.
2) Illuminating concealer. Dior Nude Concealer is awesome for the job.
3) Deep black eyeliner which optically reduces redness and swolliness. My favourite is Sensai Liquid Eyeliner.
4) Nude kajal: immediate refresher for eyes. Benecos Kajal (shade white) is both affordable and works well.
5) Mascara. No matter which as long as there is some. I like IsaDora Big Bold the most.

+ if you have the time
6) Do the eyebrows.
7) Do some contouring with bronzer (also blush works but beware of overdosing! When having hangover I tend to do that)
8) Add nude lipgloss.

Comments

 1. Loistava postaus! 😀 Vähintä, mitä teen dagen efter on, että tilaan pitsan 😉 Mutta mun darrameikki on vähän samantapainen. BB-voide, punasuutta ja sinisyyttä neutraloivia peiteaineita, ja IsaDoran Blonde -kajaali. Plus reippaasti ripsaria 🙂 Edellyttäen tietysti, että jaksan pestä edelliset meikit pois 😀

  • Mulla on onneksi tullut tavaksi, että pesen aina meikit pois. Kunnosta välittämättä 🙂

   Ripsari on kyllä ihan ehdoton, taas tuli sekin tänään huomattua! Avaa katsetta ihan uudella tavalla ja olemus on heti huolitellumman näköinen.

 2. Aika samoilla mennään, tosin multa jää usein rajaus tekemättä kun käsi ei jaksa pikkutarkkaa työtä 😀

  • Haha, et uskokaan kuinka paljon mulla käsi tärisi näitä rajauksia tehdessä 😀 Yllättävän hyvin ne sain kuitenkin tehtyä. Tykkään rajaukset laittaa varsinkin, jos silmät ovat erityispahasti turvoksissa. Skarppaa katseen heti 🙂

 3. Onpa ihanan raikas meikki! 😀 Peittää varmasti aika tehokkaasti edellisen illan riehunnan jäljet 😀

  • Kyllä, tämä on ihan luottojuttu juhlinnan jälkeisenä aamuna 🙂 Yksinkertainen, mutta virkistävä meikki.

 4. Minimipanostus: peiteaine, poskipuna, vaalea kajal, pipo. Niillä sitten sinne pitsanhakureissulle. 🙂 Kesällä on pakko yrittää laittaa tukkaa jotenkin, en vain kykene sutaisemaan sitä kiinni nopeasti. Ja aurinkolasit on must, tietenkin.

  • Poskipuna tekee kyllä ihmeitä myös! 🙂 Mulla vain poskien iho punoittaa muutenkin, niin mieluummin peitän sitä ensisijaisesti. Ja tuo vaalea kajal, voi että kun katse kirkastuu kun sitä laittaa.

   Mulla arkipäivänäkin sutaisen tukan kiinni miten sattuu, joten darrapäivä ei tästä eroa 😀 Aurinkolaseja mulla ei itse asiassa ole (eivät sovi päähäni), mutta jos sellaisia käyttäisin niin varmasti olisi ykkösjuttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework