Hajuvesihaaste: E niin kuin Elie Saab

Osallistuin Gogolin nenä -blogissa esitettyyn haasteeseen, ja nyt on aika arvioida ensimmäinen hajuvesi joka alkaa E:llä.

Lyhyesti: Gogolin haasteen ideana on valita sattumanvaraisesti kirjain ja nuuhkia lähiparfymerian tuoksut läpi tämän kirjaimen kohdalta. Valitsin E:n, koska Elisa minulle ei heti tullut mieleen isoa kasaa E-parfyymitaloja. Tietenkin olen unohtelias ja unohdin inhokkisuosikkini eli Escadan aivan täysin 😀 Joudun siis haasteen myötä haistelemaan niitäkin.

Hajuvesihaasteen postauksia tupsahtelee blogiin sitä mukaa kun jaksan niitä toteuttaa. Kuten Gogol sen sanoi, ”matka itse on päämäärä”.

Haasteeseen osallistuvien kesken arvotaan kirja! Joten jos omalta mukavuusalueelta pois astuminen yhtään kiinnostaa, niin ei muuta kuin ilmoitusta Gogolille haastepostaukseen.Elie Saab ei ollut minulle ennestään tuttu muotimaailmasta, ja hajuvesiä merkillä on vain yksi: Elie Saab Le Parfum. Merkin nimisuunnittelija Saab on libanonilainen ”itseoppinut muotilahjakkuus”, joka suunnittelee ennen kaikkea vaatteita. Ja mitä ihania vaatteita merkillä onkaan! Tämä, tämä, tämä ja tämä minulle kiitos (ehkä myös tämä olisi kiva…). Elie Saab muuten lausutaan jotensakin [elii saa] eli melkein kuin Elisa ^_^ !

Fragrantican mukaan tuoksun koostumus on tämä:

Top notes: orange blossom (appelsiininkukka)
Heart: Sambac jasmine, jasmine grandiflorum (sambac-jasmiini, grandiflorum-jasmiini)
Base: cedar, patchouli, rose honey (setri, patsuli, ruusuhunaja)

Kävin paikallisella Sokoksella suihkaamassa Le Parfumia ranteisiini. Alkutuoksu oli äkkinäisen raikas ja kukkainen, ja toivoin että tuoksu rauhoittuisi pian. Niin se tekikin: noin tunti hajuveden laittamisen jälkeen hajuvesi tuoksuu ranteissani saippuaisen pehmeältä.

Saippuaisuuden takaa erotan hennosti hunajaisen makeuden, jota toivoisin tuoksuun lisää. Myös setri on pohjatuoksussa mielestäni vaikeasti erotettavissa, jasmiini ja patsuli vievät kaiken huomion.

Tästä tuoksusta tulee mieleeni kartanon veranta keväällä, kun on vielä viileyttä ilmassa mutta aurinko paistaa jo lämpimästi. Verannalla hienostunut kartanonrouva nauttii jasmiiniteetä pienin siemauksin, ihastellen samalla teekupin kultareunaa. Teessä on tippa hunajaa.

Kenelle tämä tuoksu sopii? Pehmeistä nuoteista ja jasmiiniteestä nauttiville oman elämänsä kartanonrouville. Niille joita miellyttävät pienet, mutta eivät liian näkyvät yksityiskohdat. Ikäskaalan näen hyvin laajana, sopii parikymppiselle yhtä hyvin kuin kuusikymppisellekin. Le Parfumissa on sekä kepeyttä että turvallisuutta.

Comments

  1. Kiitos mainiosta ja erittäin perusteellisesta ja kuvailevasta arviosta. Nenäsi on tarkempi kuin minun, innoitat minua haistamaan tätä oikeasti. Viimeksi eilen katsoin kaihoten, mutta C-kirjainta on vielä viitisentoista jäljellä eli käy ihan työstä.

    Keep up the good work!

    • Kiitos kehuista! Olen aivan noviisi hajuvesien haistelussa, ja lähinnä mielikuvien kautta lähestyn tuoksua ja sen olemusta. Joitakin nuotteja löydän helposti, toisia vaikeammin. Välillä ilostun, kun onnistun selkeästi haistamaan jonkun osan tuoksua (esimerkiksi tässä hunajan).

      E:ssä on minullakin vielä hommia. Escada hirvittää jo valmiiksi… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework