Grimas-kauppa Tampereelle!

Kuten osa lukijoista tietääkin, olen parina syksynä ollut mukana tekemässä erästä teatteriprojektia. Kosmetiikkanarkkarina minua on tietenkin kiinnostanut myös maskipuoli, ja siellä ensimmäisen kerran tutustuin Grimas-meikkimerkkiin. Viime syksynä tein itse oman maskini esitykseen ja vaihtelevasti autoin muidenkin meikkausten teossa. Hypin myös puvustuksen ja hiustiimin puolella, mutta se onkin sitten ihan toinen juttu…

Grimas on ammattilaisten käyttämä, hyvin pigmenttinen meikkisarja johon kuuluu luomivärejä, meikkipohjia (cake ja cream), huulipunia, vesiliukoisia kasvovärejä, irtoripsiä, puuteria, partaliimaa, arpivahaa… Valikoima on todella laaja, ja sivuillaan Grimas mainostaakin:

”Tuotteita voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin, esimerkiksi teatterimeikkiin, kauneudenhoitoon, naamiointiin ja kasvomaalaukseen.”

Grimasia saa ostettua monista naamiaistarvikeliikkeistä (esim. Punanaamio), mutta nyt Tampereelle on avattu yksinomaan tälle merkille omistautunut liike: Make It -meikkikauppa. Eksyin kaverini kanssa aivan sattumalta tähän pieneen ja mukavaan kauppaan Kuninkaankadulla, ja ystävällinen liikkeenomistaja jutteli kanssamme tuotteista ja esitteli luomivärejä. Palvelu oli todella hyvää ja asiantuntevaa, käykäähän tamperelaiset ihmeessä katsastamassa kyseinen uutuusliike! 🙂 Facebook-sivut löytyvät täältä, ja Nelliinahan ehti myös jo vierailla putiikissa.

Luomivärejä ei (tällä kertaa) tarttunut mukaan, mutta sen sijaan himoitsin jo ennestään Grimasin Cake Make-up -meikkipohjaa. Tutustuin tähän teatteriproggiksen aikana, ja tiesin sävyn G4 olevan minulle täydellinen joten ”keikkihän” liikkeestä tarttui mukaan.

Niinkään arkikäyttöön en tätä ajatellut, sillä huomasin syksyllä pohjaa käyttäessäni sen kuivattavan ihoani hieman. Varsinkin edellissyksynä ihoni ei tykännyt cake-pohjan jatkuvasta ja runsaasta käytöstä, ja silloinen todella kylmä talvikin teki omat temppunsa. Ihoni on varsinkin talvisin atooppisuuteen taipuvainen, joskin pääosin pintakuiva sekaiho.

Korostan nyt vielä, että kyseessä oli raskaan sarjan käyttö: paksu maski kasvoilla alkuiltapäivästä myöhään iltaan ja useamman kerran viikosta. Olen kuullut, että esimerkiksi Punanaamion työntekijät käyttävät Grimasin pohjia ihan arkenakin: kevyt levitys on siis kaiken a ja o, mikäli näitä pohjia mielii käyttää joka päivä.

Vaikka arkikäyttöön tämä ei ole minulle niin ideaali, on cake aivan täydellinen meikkipohja nimenomaan bileisiin: erillistä peitevoidetta tai puuteria ei tarvitse, ja pohja pysyy kuin tauti! Tällä meikkivoiteella piristän kasvoni myös niinä (krapula-)aamuina, jolloin peilistä ei tuijota se tavanomaisen hehkeä Elisa vaan pikemminkin jokin outo sekoitus pöllöä ja kirjavaa kameleonttia.

Cake Make-upin levitys on hieman erilaista nestemäiseen meikkivoiteeseen tottuneelle ja huomasin pohjaa testatessani, että niin vaan taidot ehtivät ruostua jo parissa kuukaudessa: pohjasta tuli hieman epätasainen, enkä vain kerta kaikkiaan osannut levittää sitä tarpeeksi ohuelti. Lisää harjoitusta siis!

Cakea käytettäessä tarvitaan lisäksi meikkivoidesieni, joka kastetaan kosteaksi vesikipossa. Sientä hierotaan pohjaan niin, että väriä irtoaa tarvittava määrä. Sienen ei ole tarkoitus olla vetisen märkä, vaan vähemmän on enemmän tässä(kin) tapauksessa. Mikäli pohjan levittää liian märällä sienellä, on lopputulos raidoittuva ja epätasainen. Kannattaa kokeilla eri määriä vettä sekä enemmän ja vähemmän huokoisia sieniä, jotta huomaa mikä soveltuu omaan levitystyyliin parhaiten. Cake-pohjan päälle ei tarvita puuteria, sillä pohja kuivuu kasvoilla puuteriseksi.

Parasta tässä tuotteessa on se, että sillä saa ihanasti peittoon punertavat posket ja tummat silmänaluset. Tätä voisikin varmaan käyttää pelkästään silmänalusille, joskin Grimasilla on käsittääkseni myös peiteaine valikoimissaan.

Mohn kokeili blogissaan Pakolliset – tai ainakin melkein omistamaansa Grimasin cremepohjaa, joten käykäähän katsomassa kokemukset sieltä 🙂

Ilmeellä ja ilman meikkiä.

Kuvista suuri kiitos Villelle! 🙂

Kuvissa näkee selkeän eron: ensimmäisessä iho on epätasainen ja hieman turvonnut (edellisenä iltana on nautittu punaviinilasi jos toinenkin), sekä silmänaluset tummat. Toisessa kuvassa eron näkee selvästi: meikkipohjaa on maskimaisen paksulti (ei kuitenkaan yhtä paljoa kuin näytökseen laittaisin), mutta poissa ovat punoitus ja renkaat silmien ympäriltä. Muuta meikkiä ei ole käytetty. Turvotus nyt ei ehkä hävinnyt, mutta ihon sävy tasoittui selkeästi ja lopputulos on lievästä pakkelisuudestaan huolimatta oikein kiva. Vielä kun oppisin levittämään tätä ohuemmin!

Onko joku teistä tutustunut Grimasiin? Minna nyt ainakin 😉

Entä kiinnostaisiko tutoriaali cake-pohjan käytöstä?

Huomenna luvassa meikki, jonka tein Grimasin pohjan kera hieman vintage-tyyliin 🙂

PS. Arvontakin on tulossa… Stay tuned 😉

Comments

 1. Minä aloin käyttää Grimasin meikkipohjaa (en nyt kyllä sitten osaa näin yhtäkkiä sanoa onko se cake make up vaiko creme make up) ehkä pari vuotta sitten (ellei peräti kolme…lahopää mikä lahopää) ja tykkäsin kyllä. Sitä ennen käytössä olivat Joe Blasco ja Chanel mutta Blascosta en oikein tykännyt, se teki niin rumaa jälkeä mielestäni. Grimas vei sitten mennessään. Halpaa ja hyvää. 😉

  Itse levitin sitä ihan vain sormin ja aavistuksen kostealla meikkisienellä, sillä tavalla sain pohjan juuri sen paksuikseksi kuin halusin. Tykkään luonnollisen näköisestä lopputuloksesta. Hikisinä biletysiltoina Grimas tosin tuotti pieniä pettymyksiä; pohja ei pysynytkään aina kovin siistinä ja naama oli kotiin päästyä aika usein ruman laikukas. Ihoni oli usein pintakuiva ja paikoin hilseilevä ja siihen yhdistettynä voidemainen pohja ei aina ollut se paras. Mutta kokonaisuutena kaiken kaikkiaan oikein hyvä tuote ja varsinkin hinta-laatusuhde on suorastaan loistava. Nyt on pakko sitten kaivaa mun purkkini esiin (mulla on kahta eri sävyä koska juuri sopivaa ei löytynyt vaan joudun sekoittelemaan) ja kokeilla piiiiiitkästä aikaa. 😉

  Nykyään käytän vain mineraalimeikkiä pohjana koska se antaa luonollisemman lopputuloksen ja sopii pintakuivallekin iholle paremmin (ainakin minulla näin).

  • Ihana kuulla kokemuksia Grimasin pohjista arkikäytössä 🙂

   Jos sulla on cremepohja, niin se vaatii ehdottomasti puuterin päälle (muuten karkaa juonteisiin helposti). Ainakin sellaiset kokemukset mulla on cremestä, eli on ehkä helpompi työstää kuin cake mutta tosiaan pysyvyys ilman puuteria on huonompi. Creme ei myöskään kuivata niin paljoa käsittääkseni.

   Hinta-laatusuhde on tosiaan vietävän hyvä tässä tuotteessa! Make It -kaupassa hintaa oli tällä mun cakella hintaa 11,90 euroa ja tuosta riittää piiitkäksi aikaa, vaikka käyttö olisi päivittäistäkin.

   Mulla sitten taas on siitä kummallinen iho, että paras vaihtoehto tällä hetkellä tuntuu olevan Sensain Fluid Finish Lasting Velvet -meikkivoide. Se ei kuivata pintakuivaa ihoa liikaa, mutta pysyy puuterin kanssa ojennuksessa myös rasvoittuvalla T-alueella. Lily Lolon mineraalimeikkipohja oli liian kuivattava, se alkoi helposti ”pölyyntyä” iholla ilman ns. kasvovesikikkaa (suihkautetaan kasvoille kasvoveden ja veden 50/50-seosta). Harmillista kyllä, mulla on Sensain meikkivoiteesta liian tumma sävy 🙁

  • Piti tarkistaa, Creme Make Up se on. Piti myös pitkästä aikaa kokeilla ja tunkea kokeilu myös blogiin. 😉 En varmaan olisi tullut kokeilleeksi ilman sun postausta ja nyt tekee mieli kokeilla joskus oikein kunnolla ja huolella. Hauskaa vaihtelua. =)

  • Hienoa kun laitoit postauksen cremepohjasta, linkitänkin sen omaan postaukseeni 🙂 Meikkipohjien vaihtelu onkin välillä virkistävää, tulee ihan erilaista jälkeä riippuen tuotteesta.

   Hitto, olen muuten ainakin sata kertaa klikannut itseni sun blogin lukijaksi mutta en silti näy tuolla lukijalistalla! Yritän nyt säätää, niin päivittyisi mullekin sun kirjoitukset 🙂

  • Blogger se vaan temppuilee. Mullakin on muutama blogi jotka ei vaan suostu päivittymään mulle, vaikka näkyisin siis lukijalistallakin. Nyt ainakin näyt listalla, toivottavasti myös postaukset päivittyy.

  • Mulla oli Kissaämmä-blogin kans sama juttu, ja nyt taitaa toimia kun tein saman sun blogille mitä sillekin: poistin sen lukemistani blogeista, päivittelin ja odottelin ja sit lisäsin uudestaan. 🙂

 2. Joo… ehkä olen saattanut jotain Grimasilta käyttää ja omistaa. 😀 Kuulin, että Tampereelle on tullut myymälä. Kiva juttu. 🙂 Itse olen niin onnellisessa asemassa, että Grimasin varasto kaikkine sirkus, halloween ja sellaisien tavaroiden kanssa sijaitsee Kouvolassa. 🙂

  Mulla on myös tuo ”keikki”, mutta omat kasvot eivät oikein tykkää siitä. Tosin sävy on kyllä barokinvaalea, joten tarkoituskaan sille ei ole ollut arkikäyttö. Rasvapohjat taas ovat minulle liian rasvaisia, kuten kaikki rasvapohjat.

  Grimasin kosmetiikasta on tulossa juttua lähipäivinä. Erityisesti paneudun huulipuniin. Niitä fanitan ihan kybällä!

  • Ihanaa kun teet Grimasin huulipunista postauksen! Ja vitsit kun olen kateellinen kun merkin varasto sijaitsee ihan sun vieressä… 😀

   Ajattelin tänään taas kokeilla cakea ihan arkikäytössä ja myöhemmin tänään julkaisen myös meikin, jossa on cake meikkipohjana.

   Kiitos tunnustuksesta, teen sen heti kun ehdin ^_^

  • Kiitos kovasti! Kirjoittelen tunnustuksen heti kun vaan suinkin ehdin 🙂 Sunkin blogi vaikuttaa tosi kivalta, jään lukijaksi!

   Blogger tosiaan välillä sekoilee, itse olen huomannut että tässä saa välillä painaa kommenttinappia kolme kertaa ennen kuin kommentti oikeasti julkaistaan. Toivottavasti jatkossa kommentointi onnistuu paremmin 🙂

 3. Osaatko opastaa, mikä väri olisi tosta G sarjasta minulle hyvä? Oon siis luonnostaan tosi vaalea, en rusketu. Ihoni ei taita selvästi keltaiseen eikä punaiseen, vaan on melko neutraali. Oisko toi G1 liian vaalea?

  • G4 käy tiettyyn pisteeseen asti myös hyvin vaalealle iholle, sillä se sulautuu ihonväriin hyvin. Mullakin on aika vaalea iho talvella, kuten tuosta ennen-kuvasta näkyy.

   G1 menee sitten jo mielestäni aikasta vaaleaksi, tietty myös sekoittelu on noilla täysin mahdollista. Täältä löytyy aika hyvät kuvat noista sävyistä: http://www.ktkauppa.fi/kauppa/cat/product_catalog.php?c=92&page=3. Näkee, että G1 on vielä aavistuksen tätä nelosta vaaleampi, eli sopii suorastaan kalpealle tyypille. G1 nojaa myös enemmän punaisen suuntaan. Tässä videossa http://www.youtube.com/watch?v=Ng9X2GARams on käytössä G0, eli käytännössä lähes valkoinen meikki jota on hieman ”väritetty” puuterilla (cake ei kyllä tarvitse puuteria päälleen). Jos mahdollista, niin käy liikkeessä testaamassa ensin! Toivottavasti tästä oli edes jonkinsorttista apua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework