Uusi luonnonkosmetiikan avaus: Garnier Bio

Tuotteet PR-näytteitä. Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Luonnonkosmetiikka on pikku hiljaa siirtynyt kotikemistien keittiöistä isoille areenoille ja huippuluokan tuotantolaitoksiin. Tästä viimeisimpänä todisteena on L’Oréalin edullisen ihonhoitobrändin Garnierin satsaus Garnier Bio -tuotelinjaan. Garnier Bio on ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka valloittaa näillä hetkillä marketteja ja päivittäistavarakauppoja ympäri Suomea. Glitz & Glamin Minna pohtii ansiokkaasti tekstissään luonnonkosmetiikan arvoja ja sitä, miten ison ja globaalin kosmetiikkajätin lanseeraus sopii intohimoisten luomuihmisten pirtaan.

Kuvakaappaus garnierusa.com-sivustolta.

Moni Suomessa ei ehkä tiedä, että Garnierin brändi on etenkin Amerikassa ensisijaisesti vihreä ja kasviperäisiä ainesosia painottava. Jenkkien markkinoilla Garnier tuo esiin kasviuutteita, ympäristövastuullisuutta ja tuotannon kestävyyttä. Tämä tuli minulle yllätyksenä, kun aloin kääntää Garnierin tuoteuutuuksia työssäni Elevenillä ja loin brändille myös sen linjoja mukailevan kuvauksen.

Suomessa brändi näyttäytyy mielestäni enemmän hinta ja elämykselliset tuoksut edellä, jolloin vihertävä näkökulma ei ole päässyt ainakaan omaan tietoisuuteeni kovin vahvasti. Minulle Garnier on ennen kaikkea huumaavan tuoksuisia hiustuotteita, nuoruuden jännittäviä geelikokeiluja (ette halua kuvatodisteita!) ja edullista ja simppeliä marketti-ihonhoitoa. Siksi ECOCERT-sertifioitu Garnier Bio -tuotelinja erottui brändin muusta annista – ja ennen kaikkea positiivisesti.

Garnier BIO -tuotteet ovat ekosertifioituja ja niissä on täysin vegaaniset ainesosat. Ainesosista suurin osa on myös luomutuotettuja ja avainainesosat on viljelty vastuullisesti ja kestävästi. Pakkausmateriaalit ovat kokonaan tai osittain kierrätettyä ja uudelleen kierrätettävissä. Tuoksut tuotteissa ovat luonnollista alkuperää ja niissä hyödynnetään yrttiuutteita.

Sain Garnier Bio -tuotelinjan ihonhoitoa testiin jo jokin aika sitten, ja intensiivisen testauksen jälkeen olen valmis antamaan arvioni tuotteista. Paljastus: tykkäsin!

Garnier Bio Lavandin Face Oil

Uutuuksista kiinnostukseni herätti ensimmäiseksi Lavandin Face Oil -kasvoöljy. Rakastan öljyjä ja etsin aina uusia, budjettiystävällisiä öljyjä käyttöön. Kasvoöljy hyödyntää lavandinia eli rivieranlaventelia (Lavandula Intermedia), joka eroaa tavanomaisesta laventeliuutteesta (Lavandula Angustifolia) siten, että siinä vahvemman yrttinen tuoksu. Rivieranlaventeli on myös isompi ja satoisampi lajike, ja siinä on suuremmat kukat.

Garnier Bion kasvoöljy on koostumukseltaan kevyen ja keskitäyteläisen väliltä. Se sopii siis mainiosti aika monenlaiselle ihotyypille, sillä se ei jätä ihoa tahmaisen tuntuiseksi vaan imeytyy suht nopeasti. Hyvä ja edullinen perusöljy, jota on helppo lisätä mukaan ihonhoitoon tuomaan ravitsevuutta ja heleyttä. Erityisesti kasvovoiteeseen tai meikkivoiteeseen sekoitettuna öljy on timanttia juuri kevyehkön koostumuksensa ansiosta!

Lavandin Face Oil löytyy Eleveniltä 11,90 euron hintaan.

Garnier Bio Argan Multi-Use Rescue Balm

Täyteläinen Multi-Use Rescue Balm -voide on tarkoitettu kuivan ihon kasvovoiteeksi tai vartalon kuivien tai ärtyneiden kohtien hoitoon balmien tavoin. Odotin tuhtia ja jämäkkää koostumusta, mutta sen sijaan tuubista puristui ulos pehmeästi levittyvä, aika tavanomainen kuivan ihon voide. Arganöljyä sisältävä voide sopisi omalle, rutisevan kuivalle ja atooppiselle iholleni sellaisenaan, joten varsinaiseksi vartaloa pehmittäväksi suojabalmiksi tämä ei itselläni aivan riitä. Normaalilla ja rasvoittuvalla ihotyypillä Rescue Balm sopii erinomaisesti esimerkiksi riittoisaksi silmänympärysvoiteeksi, siinä on juuri sellainen täyteläinen ja samaan aikaan pehmeä tuntuma.

Multi-Use Rescue Balm maksaa Elevenillä 9,90 euroa.

Garnier Bio Argan Nourishing Moisturizer

Kuten balmin suht keveästä tuntumasta voi päätellä, ei kuivalle iholle suunnattu Nourishing-kasvovoide ole kovin tymäkkää tavaraa. Mikä on vain hyvä juttu, jos tykkää ohuelti levittyvästä kasvovoiteesta ja silti hyvin kosteuttavasta koostumuksesta. Sanoisin siis, että vaikka kasvovoide sisältää hyvin ravitsevaa arganöljyä ja sen nimessä on sana ”nourishing”, sopii se hyvin myös normaalille iholle ja joissain tapauksissa myös sekaihon hoitoon. Oman kokemukseni mukaan kosteusvoide toimii kuivalla iholla hyvin, kunhan muistaa lisätä komboon kosteuttavan kasvoveden ja mahdollisesti myös öljylisän – sellaisenaan todella kuivan ihon hoitoon voide voi olla liian keveää kamaa.

Argan Nourishing Moisturizer lähtee Eleveniltä kotiin hintaan 9,90 euroa.

Garnier Bio Purifying Gel Wash

Puhdistukseen Garnier Bio tarjoaa näppärän ja raikkaan tuntuisen puhdistusgeelin. Geeli on hyvä valinta koostumukseen, sillä se sopii tuntumaltaan aika monenlaiselle ihotyypille: kuivalle iholle koostumus on virkistävä mutta ei kuivattava ja rasvoittuva iho taas nauttii raikkaasta fiiliksestä. Puhdistusgeeli toimii etenkin kaksoispuhdistuksen jälkimmäisenä vaiheena ja aamuisena kasvopesuna, joka tuo raikkaan tunteen iholle. Olen voinut ongelmitta käyttää puhdistusgeeliä aamupuhdistuksena ilman pelkoa liiallisesta puhdistustehosta tai kiristelystä. Talvella valkkaisin kuitenkin käyttöön jonkun hellävaraisemman tuotteen varmuuden vuoksi.

Puhdistusgeeli on Elevenillä 8,90 euroa, joten se on edullinen poiminta ostoskoriin.

Garnier Bio Skin Perfecting Toner

Tujuin tuote Bio-linjassa on ehdottomasti sen timjamin tuoksuinen, yrttinen kasvovesi. Rasvoittuvalle iholle suunnattu kasvovesi ei ole alkoholipitoisuutensa vuoksi sopivin minulle, mutta käytän sitä satunnaisesti nenän sivuilla ja otsalla. Puhdistava kasvovesi sopiikin kiillon ja rasvoittuvuuden hillitsemiseen ja huokosten supistamiseen iholle, joka ei ota nokkiinsa alkoholista tai yrttisestä koostumuksesta.

Skin Perfecting Toner maksaa Elevenillä 8,90 euroa.

Garnier Bio Argan Nourishing Mist

Kasvosuihke oli toinen tuote, joka herätti kiinnostukseni välittömästi. Arganöljyä sisältävä kasvosuihke kuulostaa juuri kuivalle iholle sopivalta ja sitä se onkin: suihketta voi käyttää jopa kasvoveden tapaan kosteuttamassa ihoa ennen kasvovoidetta. Suihke on hienojakoinen, mutta meikin päälle en sitä lähtisi suihkimaan öljypitoisuuden vuoksi. Yllätyin siitä, että suihke sisältää myös alkoholia, sillä se ei tuoksu lainkaan kasvoille levitettäessä. Luulenkin, että alkoholilla on kasvosuihkeessa lähinnä säilyvyyttä parantava ja imeytymistä nopeuttava vaikutus. Tykkäsin suihkeesta kovasti ja kasvoveden tapaan käytettynä sen koostumus on riittoisa ja fiilis miellyttävän raikas. Linjan argan-tuotteissa on pehmeä ja miellyttävä tuoksu, joka tulee esille etenkin kasvosuihkeessa.

Kasvosuihkeen hinta on 8,90 euroa Elevenillä.

Kelpo tuntuma, edullinen hinta

Oli jännittävää nähdä, millaisiin koostumuksiin kosmetiikkajätti pystyy ECOCERT-tuotteiden valmistusprosessissa. Koostumus kun tuntuu usein olevan se, joka erottaa luonnonkosmetiikan tuotteen synteettisiä kalvonmuodostajia ja emulgaattoreita sisältävistä sisaristaan. Garnier Bio -tuotteissa koostumukseen ei tarvinnut pettyä, vaan tuotteet olivat poikkeuksetta hyvin levittyviä ja kasvovoiteet nopeasti imeytyviä, eikä niiden tuntuma poikennut synteettisestä. Tämä varmasti rohkaisee tavallista kosmetiikan käyttäjää nappaamaan marketista mukaan ekotuotteen helpommin – varsinkin kun hintataso on kohtuullisesti alle kympin.

Se mikä varmasti jakaa ihmisiä, on tuotteiden tuoksu. Argan-tuotteissa on miellyttävän pehmeä tuoksu, mutta muissa tuotteissa tuoksu on enemmän tai vähemmän vihreä ja yrttinen. Tuotteiden avainainesosat kuten laventeli, sitruunaruoho ja timjami, ovat voimakkaan tuoksuisia ja ne voivat helposti karkottaa osan ostajista. Itse jopa nautin vihreästä tuoksumaailmasta, mutta monelle ne ovat ehdoton ei. Luonnonkosmetiikkaan on kuitenkin mahdollista saada herkullisia ja makeita tuoksuja (tsekkaa esimerkiksi Muru Muru!), joten odotin Garnierilta jotain vastaavaa. Ehkä vehreä tuoksu on kuitenkin brändimielikuvaa rakentava, tarkoin harkittu seikka.

Oletko jo kokeillut Garnier Bio -tuotteita? Mitä mieltä olet L’Oréalin kurkotuksesta luonnollisille markkinoille?

Comments

    • Kasvosuihke on kyllä tosi kiva! Ihan ilokseen suihkii kaikkialle 😀

  1. Kiitos, olipa kattava esittely! Olen nähnyt näitä uutuuksia jonkin verran ainakin Cittarissa, mutta vielä ei ole kiinnostanut niin paljon, että olisin ostanut jotain. Itse tykkään paljon juuri Garnierin hiustuotteista ja Garnierin nectar oil on suosikkihiusöljyni, jota olen käyttänyt pullotolkulla. Kasvojenhoitotuotteissa Garnier ei ole vakuuttanut, mutta täytyy miettiä olisko kuitenkin näissä sitä jotain;)

    • Kiitos kommentista! Olen yleensä napannut Garnierin kasvojenhoidosta puhdistustuotteita omaan käyttöön, ne ainakin toimivat kivasti ?

  2. Jännä uutuus! Mäkin myönnän alkuun hämmästyneeni tästä julkaisusta kuullessani tyyliin, a h a a, nyt puhutaan luonnonkosmetiikkamarkkinoilla isosta murroksesta.

    Ihania kuvia neidillä täällä!

    • No eikö ollutkin hyvä valo kuvissa! 🙂 Mä olen kyllä iloinen, että luonnonkosmetiikka löytää tiensä myös ”valtavirran” brändeille ja isompiin yrityksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework