Euforiakokemus Ihohoitola Lupauksessa

Sain taannoin käydä kokeilemassa uudehkoa Dr. Hauschkan hoitolaa, Ihohoitola Lupausta. Lupaus on pieni, yhden hengen yritys Helsingin Punavuoressa. Sympaattinen pieni hoitola suosii luonnokosmetiikan lisäksi myös muun muassa kotimaisia pellavatuotteita ja käsityöläisyyttä. Hoitohuone on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kosmetologi Tarja Kivinen kertoo mielellään, mistä mikäkin huonekalu tai tekstiili on peräisin. Arvostan suunnattomasti yrittäjiä, jotka oman etunsa lisäksi ajattelevat myös muita: kotimaisuuden ja lähellä tuotetun tukeminen on paitsi ekologista, myös hyväksi lama-ajan taloudelle. Muun muassa Lupauksen logokyltti on suomalaisen metallityöntekijän käsialaa!

Hoitotila on tunnelmaltaan jotain aivan muuta, kuin mihin olen hoitoloissa tottunut. Hoitola on kokonaisuudessaan yksi huone, eli erillistä odotustilaa ei ole. Asiakas on siis heti sisäänastuessaan hoitohuoneessa. Tätä hieman arastelin aluksi, mutta Tarja vakuutti että jokaiselle hoidolle on varattu runsaasti aikaa eikä seuraava asiakas pääse saapumaan tilaan yllättäen.

Aivan aluksi Tarja (joka on muuten aiemmalta ammatiltaan farmaseutti) haastatteli minua ja pyysi kertomaan ihoni tilanteesta mahdollisimman tarkasti. Samalla hän valmisti minulle aromaattisen jalkakylvyn, jonka tarkoitus on lämmittää keho tulevaa hoitoa varten. Ylipäänsä Dr. Hausckan klassinen kasvohoito poikkeaa tavallisesta kasvohoidosta, sillä kasvojen ja dekolteen lisäksi hoitoon kuuluu jalkojen ja käsien rytminen hieronta sekä kasvojen lymfaattisen kierron parantamista hellin sivelyin. Tiesi näistä menetelmistä enempää tai ei, hoito on kaikin puolin rentouttava ja ihana.

Minun on hyvin vaikea rentoutua missä tahansa hoitolatilanteessa ja ikään kuin luottaa hoitajaan tarpeeksi. Tämä näkyy erityisen hyvin juuri tällaisissa kasvohoidoissa, kun en millään pysty rentouttamaan lihaksiani ja ajatukset laukkaavat tuhatta ja sataa. ”Pitäisikö minun kirjoittaa tuosta jalkahieronnasta, ei kai mulle tule kohta kylmä, muistinkohan sammuttaa vedenkeittimen, mitäköhän sitä kaupasta…” Ajatuskehät ovat loputtomia ja luottamuksen rakentaminen kanssani on äärimmäisen hankalaa. Jotenkin Tarja kuitenkin onnistui tässä ja sai minut nukahtamaan kesken kaiken. Hoito kestää kaksi tuntia ja siitä ainakin tunnin vietin unten mailla, vielä pidempään hatarassa, puoliherännäisessä tilassa.

Mielessäni hoito on muuttunut jatkumoksi aromaattisia tuoksuja, öljyjä, lämpimiä pyyhkeitä ja hierovia käsiä enkä tunnu muistavan mitään tarkkoja toimenpiteitä. Hoidon jälkeen Tarja kertoi minun reagoineen erityisen rentoutuneesti ruusun ja jasmiinin tuoksuihin, mikä oli kiinnostava yksityiskohta. Dr. Hauschkan klassiseen kasvohoitoon ei kuulu minkäänmoista musiikkia, johon kuitenkin tottuu yllättävän pian. Kadulta ei juurikaan kuulu ääniä ja itse liiketilakin on aika rauhallisessa rakennuksessa. Jos tällainen superjännittäjä kuten minä pystyn rentoutumaan hoidossa, uskallan luvata että kuka tahansa pystyy. Hoidon jälkeen oloni oli pari päivää levännyt, mutta samaan aikaan kumman energinen: tunne, jonka tunsin viimeksi joskus alkukeväästä.

Myös ihoni reagoi toivotulla tavalla. Heti hoidon jälkeen pari finniä tuli ja meni, mutta sen jälkeen ihoni on ollut kuivuutta lukuunottamatta oikein hyvässä kunnossa. Tunnen saaneeni takaisin sen ihon, jonka viime syksynä menetin. En tiedä johtuiko tämä täysin hoidosta (ainakin kesäilma tekee yleensä osansa), mutta ihoni voi aivan erityisen hyvin juuri hoidon jälkeen. Enemmän ehkä kuitenkin arvostan rentoutunutta tunnetta, jonka koin klassisessa kasvohoidossa: askel tuntui pari päivää erityisen keveältä ja mieli hitusen kirkkaammalta kaiken pääsykoestressin keskellä.

Sain hoidon yhteydessä Tarjalta suositukset Dr. Hauschka -kuurille jota noudatin tunnollisesti parin kuukauden ajan. Kuurista kuulette lisää myöhemmin, siihen sisältyi sekä ylä- että alamäkiä.

Suosittelen hoitoa kaikille, jotka kaipaavat ennen kaikkea rentoutumista ja rauhoittumista kiireen keskelle. Oloa hoidon jälkeen voisi kuvata sanoilla keveä, euforinen ja raikas. Tarvittaessa Tarja myös myy mukaan suosittelemansa hoitotuotteet, jotka tietenkin valikoidaan täysin henkilön tarpeiden mukaan. Osa kaipaa vain yhtä tuotetta nykyiseen rutiiniinsa, osa (kuten minä) haluaa koko helahoidon. Klassisen kasvohoidon hinta on 115 euroa (vielä pari päivää tarjouksella 95 euroa), mutta valikoimassa on myös muita hoitomuotoja aina rentouttavasta hoidosta epäpuhtaalle ja tulehtuneelle iholle tarkoitettuun.

Aiempiin hoitolakokemuksiini verrattuna Ihohoitola Lupaus oli rentouttavin kokonaisuus. Pieni hoitola toi kodikkuuden ja käsityöläisyyden tuntua, josta pidin kovasti.

 

Onko sinulla kokemusta Dr. Hauschkan kasvohoidosta? Koska viimeksi nukahdit hoitopöydälle?

 

Sain testata hoitolan kasvohoitoa ilmaiseksi. Jutussa esittämäni arvio on kuitenkin omani, sillä olin aidosti tyytyväinen palveluun ja lopputulokseen. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

 1. Dr. Hauschkan kasvohoito on kyllä kaikkea muuta kuin kasvohoito 🙂 Jotenkin tosi jännittävä kokemus! Kävin itse kokeilemassa hoitoa viime keväänä ja kirjoittelin siitä myös blogissani. Muistan menneeni hoitoon ihan stressin jyräämänä, mutta vaikka hoito tehtiin ilman mitään laineiden liplatusta taustamusiikkina, olin aivan äärettömän rentoutunut, kun lähdin hoitolasta pois! Ja ihan ihmeissäni siitä, miten niinkin kireässä tilassa oleva ihminen voidaan saada rentoutumaan, vaikka huone on täysin hiljainen ja kasvohoidon otteet ihan erilaiset kuin normaalisti. Oli todellakin kokemus!

  • Jep, aivan erityinen kokemus. Luulisin, että varsinkin uraohjuksille ja muuten elämässään stressiä kokeville tällainen hoito voisi olla ihanteellinen.

   Olen muuten huomannut, että välillä taustamusiikki jopa häiritsee mua hoitoloissa. Huomaan milloin levy alkaa toistaa samaa äänipätkää tai jään ihmettelemään jotain hassua kohtaa ääniraidassa. Siksikin ihan musiikiton hoito oli mulle miellyttävä kokemus 🙂

 2. Mun täytyy sanoa, että omista estoista johtuen mun on kyllä vaikea välillä olla vieraan ihmisen koskettavana ja hierottavana. Olen siis käynyt eri paikassa Dr. Hauschka -hoidossa, eikä ihan ollut mun juttu. Onhan se toki myös kemioista kiinni. Tiedän, että moni haluaa rauhoittua hiljaisuudessa, mutta mä tykkäisin pälättää :D.

  • Mulla taas se kielii stressistä, jos alan pälättää mitä sattuu 🙂 Tosin meitä on kyllä erilaisia, tiedän parikin ystävääni jotka eivät ikimaailmassa voisi mennä näin ”hiljaiseen kasvohoitoon”! Heille tärkeintä on juuri vuorovaikutus ja kysely, kun taas minä olen ihan mielelläni puhumatta.

 3. Kuulostaa ihan täydelliseltä kasvohoidolta 115€ kahden tunnin kokemuksesta ei todellakaan ole mielestäni edes paljoa! Kieltämättä kiinnostuin, sillä olen ollut jo vuosia Dr. Hauschkan tuotteiden käyttäjä, mutta kasvohoidoista ei ole kokemusta, vaikka suurinpiirtein tiedän, mitä niissä tapahtuu. 🙂

  • Ihan totta! Jos kahdella tunnilla saa näin rentouttavan kokemuksen, ei reilu satanen ole siitä missään nimessä liikaa 🙂

   Luulisin, että hoito sopisi sulle Jonna ihan erityisen hyvin. Sulle kun tuoksut on tärkeitä, niin tässä hoidossa niitä tosiaan korostetaan ja tuoksujen kautta pääsee rentoutumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework