Essie, meri ja kesäkynnet

Kynsilakkamerkki Essien kesäkokoelma vei sydämeni ihanilla, pastellia ja kirkasta yhdistelevillä väreillään. Jo kevään Flowerista-uutuudet olivat aika nappeja 70-luvun värimaailmallaan, mutta kesäkokoelma osui napakymppiin tarjotessaan valikoiman piristäviä, vaaleaan taitettuja sävyjä. Sain koko kokoelman testiin ja nyt kaikki sävyt kokeiltuani olen valmis antamaan tuomioni kesäkokoelman suhteen. Yllätyksiä sekä positiiviseen että negatiiviseen suuntaan löytyi…

Private Weekend

Valkoinen, hienoisella shimmerillä varustettu sävy lupaili paljon jo purkissa. Olin innoissani shimmeristä ylipäänsä, sillä Essie tekee harvoin kimalteisia lakkoja. Valitettavasti ihana kimallus ei jaksa loistaa kynsillä ja hieman raidoittuva koostumus pakottaa pakkaamaan lakkaa kynnelle kolme kerrosta. Hieman harmistuin, vaikka valkoinen sävy sinällään kaunis onkin. Se nyt vain on vähän tylsä ilman luvattua shimmeriä.

Chillato

Chillato muistuttaa minua jokusen vuoden takaisesta Mavalan Pistachio-lakasta, muistatteko sen? Pistachio oli tummempi, mutta jotenkin sytyn tälle haalean vaalealle limenvihreälle enemmän. Chillato on niin ikään levittyvyydeltään hieman hankala ja kolme kerrosta kynsillä on ihan ehdoton juttu. Sävy on kuitenkin harvinainen ja hyvin nätti. Jos olette nähneet Isadoran kesäkokoelman Sunny Lime -lakan, niin Chillato on samanlainen mutta selvästi vaaleampi.

Saltwater Happy

Tämä taivaansininen unelma taitaa olla suosikkini kokoelmasta! Vaalea, lemmikinvärinen lakka on levittyvyydeltään moitteeton ja on siinä ja siinä, että minun lyhyille kynsilleni olisi yksi kerros riittänyt. Saltwater Happy on trés chic näin kesällä ja sopii yhteen asun kuin asun kanssa. Heikkouteni sinisiin lakkoihin ei vain tunnu menevän ohi.

Peach Side Babe

Pidin Babea ensin perus-persikkaisena lakkana, mutta kynsillä ja varsinkin kontrastina Saltwaterille tästä löytyi uusi ulottuvuus. Levittyvyys on yhtä hyvä kuin Essiellä aina ja kaksi kerrosta riitti mainiosti kynsilleni. Erikoisemman persikkalakan tästä tekee vaaleampi sävy, joka nojaa oranssiin juuri tarpeeksi jotta liika vaaleanpunainen taittuu pois. Verrattuna Isadoran kesäkokoelman Shell Pinkiin Peach Side Babe on selvästi oranssimpi kun taas Shell Pink on vaaleanpunainen.

Pret-a-Surfer

Pret on kuin kirkkaampi versio Saltwater Happysta: syvä, aito sininen. Väri ei karkaa liian tavalliseksi, vaan onnistuu olemaan yhtä aikaa sekä raikas että klassinen. Pret-a-Surfer on koostumukseltaan melkein yhden kerroksen ihme, mutta tottumuksesta laitoin kaksi kerrosta. Täydellinen lakka, joka ei välttämättä kaipaa koristeluita ollakseen tyylikäs.

Sunset Sneaks

Auringonlaskulakka on sekoitus punaista ja oranssia nojaten kuitenkin vahvasti punaisen puolelle, miltei vadelmaiseen. Sanoisin, että tämä on jopa yllättävän tumma punainen kesäkokoelmaan. Sunset Sneaks olisi sopinut mahtavasti myös syys- tai joulukokoelmaan. Toki punaiset kynnet ovat aina trendikkäät, joten miksipä ei siis kesällä. Lakka on koostumukseltaan vakaa kahden kerroksen suorittaja, taattua Essie-laatua.

Pettymyksekseni eniten odottamani sävy, Private Weekend, ei ollut lainkaan sitä mitä odotin. Menetyksen korvasivat kuitenkin ihanat siniset ja kaunis Peach Side Babe. Chillato oli koostumukseltaan joukon huonoin, mutta kokoelmassani uniikki sävy korvaa hankalan levityksen. Pret-a-Surfer ja Sunset Sneaks ovat joukon yleispätevimmät sävyt, jotka voisi kuvitella melkein mihin kokoelmaan vain. Perusvärejä, joita jokainen tarvitsee. Kaiken kaikkiaan tykkäsin kokoelmasta jopa enemmän kuin koostumuksiltaan paremmin suoriutuvasta kevätkokoelmasta (siinä ei ollut yhtään heikon koostumuksen lakkaa). Kokoelman sävyt toimivat hyvin yhteen ja niistä saa muodostettua helppoja kontrastipareja.

Essien lakkoja saa muun muassa Stockmannilta, Sokoksesta, Anttiloista ja Citymarketeista. Yksittäishinta lakalle on noin 15 euron tienoilla.

 

Mitä mieltä olet kokoelmasta? Oletko jo ostanut kyseisiä lakkoja?

 

Lakat saatu testiin L'orealilta.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework