Miten kävi Esse-ihonhoitokuurin kanssa?

Saatuja ilmaistuotteita. *Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Kuten olen aiemmin kertonut, olen käyttänyt ihoni hoitoon lähes pelkästään probioottiseen ihonhoitoon keskittyvää Esseä viime talven ajan (vai onko se talvi vieläkään ohi, heh). Ajattelin nyt kertoa tarkemmin ihonhoitorutiinini ydintuotteista, joita on kaksi kappaletta: Esse Ultra Moisturiser ja *Esse Repair Oil. Esse-sarjan tuotteet ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja niissä on hyödynnetty Reilun Kaupan kautta saatavia ainesosia. Lisää Esse-sarjan filosofiasta ja probiooteista voi lukea aiemmasta postauksestani.

Ihoni on superkuiva ja nauttii eritoten öljyistä ja erilaisista rasvoista. Pääsin käymään Esse-kosmetologilla blogin puolesta ennen ihonhoidon muuttamista, joten sain asiantuntijan arvion ihoni kunnosta ja täydellisistä tuotteista juuri sille. Suosittelen lämpimästi rentouttavaa kasvohoitoa Natural Goods Companyn Museokadun myymälässä: mielettömän asiantunteva Johanna näki ihoni kipukohdat selkeästi ja kertoi hyvin pohjustaen, mitä kasvoni jatkossa tarvitsisivat.

Esse Repair Oil -kasvoöljy

*Esse Repair Oil -kasvoöljy on öljytuotteena juuri sitä, mistä ihonhoidossa nautin. Ravitseva, runsas ja helposti levittyvä kasvoöljy, joka sitoo iholle kosteutta välittömästi. Moni selviäisi varmasti ihan pelkän Repair Oilin avulla vaikka ympärivuotisesti, mutta minulle kasvoöljy oli ikään kuin seerumin korvike ja käytin sitä kosteusvoiteen alla. Atooppiselle iholle öljy sopii erityisen hyvin siksi, että se sisältää runsaasti omega-rasvahappoja (mm. marulan-, ruusunmarja- ja pellavansiemenöljyistä). Kuivalta ja/tai atooppiselta iholta omat rasvahapot ovat vähissä, joten kasvoöljy ikään kuin korjaa tätä tasapainoisempaan suuntaan.

Öljyssä on lievän yrttinen, hieman hapan tuoksu ja koostumus on jopa hiukan geelimäisen oloinen. Pumppu tuppaa annostelemaan öljyä hitusen liikaa, sillä pieni määrä iholle taputeltuna riittää pitkälle. Tavalliseen tapaani yliannostelin tuotetta aluksi – en vain mitenkään opi, että Essen kanssa riittäisi vähempikin… 😀

*Repair Oil voisi hyvin jäädä ihonhoitooni vuoden ympäri. Öljy tuntuu iholla ihanalta ja tarpeeksi suojaavalta, enkä kokenut koostumusta liian ”lähmäiseksi”. Kevyt öljy ei kuitenkaan missään tapauksessa ole, vaan saattaisi tosiaan sopia ihonhoitoon esimerkiksi kesällä ihan sellaisenaan. Esse Repair Oil saa minulta lämpimän suosituksen.

Esse Ultra Moisturiser -kasvovoide

Kosteusvoiteeksi minulle valittiin sarjan tuhdein kasvovoide eli *Esse Ultra Moisturiser -kasvovoide. Olin vähän yllättynyt tästä, sillä en kuvitellut ihoni olevan aivan niiiiin kuiva… Totuus kuitenkin on se, että tämä kasvovoide oli nappivalinta iholleni: tuhti voide, joka ei turhia konstaile vaan kosteuttaa ja ravitsee ihoa mielettömän tehokkaasti. Täyteläisestä koostumuksesta huolimatta voidetta ei ole vaikea levittää iholle, vaan jo pieni määrä levittyy tasaisesti ja kauniisti kuivuuden korputtamille kasvoille. Tämänkin tuotteen kanssa vähemmän on enemmän – ekstrakerroksen lisään oikeastaan vain silmänympäryksille.

Tuoksu *Ultra Moisturiser -kasvovoiteessa on pehmeän yrttinen, eikä häiritse laiton jälkeen. Mikäli ei tykkää vihreistä tuoksuista, kannattaa suunnata katse Essen Sensitive -linjaan, jossa on minimoitu tuoksut täysin. Minulle vihreästä tuoksusta tulee jopa hieman ylellinen fiilis, eikä se ole pistävällä tavalla nenään käyvä kuten jotkut luonnonkosmetiikan tuoksut.

*Esse Ultra Moisturiser kuuluu kaikkien aikojen suosikkeihini ja olin aidosti surullinen, kun purkki loppui. Ihonhoito oli Essen kanssa ollut niin älyttömän helppoa, että tuosta helppoudesta oli vaikea luopua ja siirtyä kokeilemaan taas jotain uutta. Esseen aion luottaa myös jatkossa ja minulle onkin jo valikoitu kesän ajaksi hiukan kevyemmät, mutta silti kuivan ihoni huomioivat tuotteet.

Olenko saanut edes jonkun kokeilemaan Esseä tällä hehkutuksellani? 😀

Comments

 1. Olen kokeillut Esseä enimmäkseen vain minituubien verran. Yhden normikokoisen putsarin olen käyttänyt melkein loppuun, mutta se on hieman liian tymäkkää käytettäväksi joka ilta kuivaihoisen ainakaan, vaikka periaatteessa sopiikin kaikille ihotyypeille. Pari kertaa viikossa on sopiva. Ultra moisturiserista olen samaa mieltä, ihanan kosteuttava ja toimiva tuote kuivalle iholle, eikä tuoksukaan ole pahimmasta päästä. Hinta vaan on liian kova, että ostaisin normikokoisen.

  • Muistelinkin, että sulla oli Essestä kokemusta! 🙂 Hinta tosiaan on kalliihko, mutta itse sain purkille käyttöikää melkein kolme kuukautta – näin yhdelle kuukaudelle hintaa jäi sen 20 euroa. Pystyn siis perustelemaan tuotteen hinnan itselleni myös jatkossa, kun siirryn näistä pr-purkeista itse ostettuihin.

 2. Johanna on aivan paras! Ja tuo Repair Oil on täyttä rakkautta <3 Mäkin oon niin Essestä vakuuttunut, että voisin paasata siitä vaikka kuinka paljon. Teki mun iholle niin hyvää silloin, kun itsekin pidin parin kuukauden Esse-kuurin. Aion ehdottomasti palata sarjan pariin vielä! 🙂

  • Ooo kiva kuulla, että sullakin on hyviä kokemuksia! Esse on tosiaan aivan ihmesarja, vaikka toki sekään ei varmasti kaikille sovi. 🙂

 3. Kuukausi Essen Sensitive-linjaa takana ja voi sanoa että kyllä toimii. En tiedä kokeilenko enää muuta ?

  • Haha, jos löytää hyvän niin miksi kokeilla jotain muuta? 😀 Tätä mäkin olen miettinyt ja jatkossa ihonhoitokokeilut jää ehkä juuri Essen takia hiukan lyhyemmiksi kestoltaan… 🙂

 4. Mä käytin kokeilupakkauksen verran Sensitive-tuotteita, ja mulle tuli niistä naama täyteen niin hirveitä paukamia, joita ei normisti ole ollenkaan. Ei siis varsinaisesti vakuuttanut ostamaan täysikokoisia pakkauksia :S harmi sinänsä, mutta toki hinnan puolesta ihan hyvä, etten ihastunut xD

  • Ai kamala kuulla!! :O Huh huh mikä reaktio. Onneksi oli kokeilupakkaus eikä heti täysikokoisia tuotteita. Kaikki sarjat ei vaan sovi kaikille, niin harmillista kuin se onkin 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework