Epäsuosittu mielipide x 3

Bongasin ”epäsuosittuja mielipiteitä”-postauksen perheblogista, jossa ruodittiin niin päivähoitoa kuin lasten vaatevalintojakin bloggaajan mielipiteiden kautta. Formaatti oli kiva, joten sovelsin sen kauneusblogiin sopivaksi! Postauksen ideana on siis listata omia mielipiteitä, jotka eivät välttämättä vertaisryhmässä saa suurta kannatusta. Tällainen mielipide löytyy takuuvarmasti kaikilta.

Heti alkuun on sanottava etten suinkaan katso karsaasti niitä, jotka ovat päinvastaista mieltä kanssani alla olevista asioista. Pikemminkin pyrin hieman ironisesti tarkkailemaan omaa käytöstäni ja ajatuksiani kauneudesta, tuotteista tai trendeistä. Ei nää kauneusjutut loppujen lopuksi ole niin vakavia, että näistä mitään riitaa saataisiin aikaseksi… Eihän? 😉

epasuosittuja_mielipiteita_kauneus_mielipide_mnl

1. mielipide: en tajua Beautyblenderiä

Okei, heti on myönnettävä että en tajua Beautyblenderiä omassa käytössäni. Jos teen meikkiä jollekin toiselle, Beautyblender toimii tosi hyvin ja saan sillä mielettömän kauniin pohjan tehtyä. Kuitenkin omaa meikkiä tehdessä tartun mieluummin siveltimeen tai levitän meikkipohjan kerettiläisesti sormin. Niin saan yksinkertaisesti parhaan tuntuman juuri niihin meikkipohjiin, jotka mulla on tällä hetkellä käytössä.

Beautyblenderissä ärsyttää eritoten kaksi asiaa: kastelu ja puhdistus. En millään jaksa kastella sientä aamuisin ja jos sen jaksan tehdä, kostea sieni tuntuu pikemminkin kuivattavan ihoani kuin auttavan meikkivoidetta levittymään paremmin. Kasvoille jää inhan kiristelevä fiilis, vaikka kuinka vaihtelisin blenderin märkyysastetta. Toisekseen sienen puhdistus on jäätävän vaivalloista touhua, enkä ryhdy siihen kuin äärimmäisen pakon edessä. Beautyblender imaisee sisäänsä kaksinkertaisen määrän meikkivoidetta siveltimeen verrattuna, ja noita jämiä on vaikea saada pois kokonaan.

Vaikka tämä monen hehkuttama ihmesieni ei ole yhtään mun juttu, Beautyblenderillä on esimerkiksi maan mainio Blotterazzi-korjailusetti. Sitä rakastan ja hellin ihan joka päivä!

2. mielipide: contouring on turhaa

No niin, nyt se on sanottu. Samaa voisin tosin sanoa yhtä hyvin esimerkiksi korostustrendistä. Syynä ei ole se ettenkö osaisi näiden trendityylien tekniikkaa, vaan se että koen ne yksinkertaisesti todella turhiksi arkimeikissä. Varjostukset nähdään mulla yleensä vain juhlameikissä ja korostuksista vastaa nykytrendiin verrattuna himmeähkö MAC Lightscapade, jos sekään. Ihailen esimerkiksi meikkaajien täydellistä full glam -lookia, mutta pääsääntöisesti olen sitä mieltä ettei arkimeikin tarvitse olla niin aikaavievä. Tämän mieltymyksen vuoksi mun on hyvin vaikea ymmärtää, mihin tavallinen meikkaaja tarvitsee useamman erilaisen varjostussävyn tai miten varjostuksista on yhtäkkiä tullut välttämätön osa jokaista meikkiä.

Kasvojen muotoilussa ei ole tietenkään mitään vikaa, mutta mulle eksessiivinen contouring/highlighting-muoti näyttäytyy tietyn alueen ylikorostamisena, joka ei ole kokonaisuuden kannalta suotavaa. Mielestäni esimerkiksi juhlameikissä varjostus ja korostus ovat tarpeen, mutta niin ovat myös kuulaan hehkeä pohja, poskipuna ja huolelliset kulmakarvat. Olenkin siis ehkä vanhanaikaisen kauneusmeikin kannattaja ja menneisyyteen jumahtanut dinosaurus, mutta snickers-posket ei vaan ole mun juttu.

Meikkitrendejä siis tulee ja menee, mutta niistä ei onneksi ole pakko tykätä.

3. mielipide: instameikit ei oo kovin hienoja – for realsies

Olen puhunut aiheesta aiemminkin, mutta mun mielestä instassa näkyvät meikkikuvat ovat ensinnäkin älyttömän muokattuja ja kaukana juuri siitä klassisesta kauneusmeikistä, jota itse suosin. Toisaalta se klassinen kauneusmeikki tuskin näyttäisi instakuvissa juuri miltään… Tämä onkin instameikin ongelma: teoriassa ne ovat todella hienoja ja pilkuntarkasti tehtyjä, mutta luonnonvalossa totuus on toinen. Kova studiovalo vaatii uskomattoman paljon meikkiä kasvoille, jotta ihon pinta näyttää tasaiselta ja kaikkia kasvojen osa-alueita pitää korostaa reilummin kuin normaalisti.

Mua harmittaa myös, että instameikit ovat suurimmaksi osaksi täysin samanlaisia ja luovuus on tietyllä tavalla kadonnut meikeistä. Kaikki lookit on tehty tekoripsien, terävän rajauksen ja shokkivärisen (mattapintaisen) huulipunan varaan. Toki näistäkin kuvista voi saada inspistä ja ne voivat sinällään olla upeita taideteoksia, mutta… Samanlaisuus nyt vain vie tehoa yksittäisiltä, hienosti toteutetuilta meikeiltä. Ja yksi juttu mitä vihaan on se, kun joku random tyyppi sanoo olevansa ”aspiring MUA” – varsinkin jenkkitileillä tämä on älyttömän yleistä! Eikä kyseessä suinkaan ole ammattilaismeikkaaja, vaan harrastelija joka nyt vaan tekee instameikkejä. Eikä sitten muuta.

Eniten nautin Linda Hallbergin instakuvista, sillä ne ovat kuvanlaadultaan täydellisiä ja samalla luovia. Toki Lindallakin on erottuva, persoonallinen tyyli tehdä meikkejä mutta vaihtelua on silti enemmän kuin keskimääräisen ”insta-artistin” tilillä. Toinen lempparini on MACin pisteellä tapaamani Netta, joka jakaa paitsi omia kasvokuviaan myös paljon kuvia työstään. Netta on MACin Senior Artist, joka tekee kauniita editorial-meikkejä ja toimii usein muotinäytösten meikkaajana. Nettan tyyli on monipuolinen, sillä muotinäytöksissä täytyy ottaa huomioon näytöksen suunnittelijan taiteellinen näkemys. Nettan instatililtä löytyy myös hänen MAC-vinkkejään ja -tuotesuosituksiaan sekä fiiliskuvia työn touhusta.

Siinäpä niitä oli, ja enemmänkin epäsuosittuja mielipiteitä olisin voinut tuoda esille! Onko kukaan samaa mieltä näistä, vai olenko nyt ihan omituinen tyyppi? Hylkäävätköhän muut kauneusbloggaajat minut nyt, kun tietävät mitä ajattelen…

 

Onko sinulla epäsuosittu mielipide? Kommentoi alle!

 

Comments

  • Aaaaa samiksia! Ihanaa, ajattelin et nyt kaikki vihais mua ku en ymmärrä Beautyblenderiä 😀

 1. Joo hei, mullakaan ei oo Beautyblenderiä, vaan joku halpaversio (saatu.) 😀 Käytän sitä ehkä kerran kuukaudessa, laitan sillä puuteria silmien alle jos teen jonku supertumman silmämeikin. Ei oo mun juttu! Siveltimet for the win 🙂

  • Toisille käytän Blenderiä tosi usein, mutta itselle en juuri ikinä. Ei vaan oo mun juttu. Shiseidon rakkaussivellin sen sijaan… <3

 2. Aamen, aamen, aaa-aaa–meeen! Olen samaa mieltä kaikesta. Ajattelin alkuun, josko tekisin itsekin tästä jutun, mutta koska sanoit ajattelemani asiat niin paljon paremmin, en edes vaivaudu.:D En vaan jaksa kakkunaamalookkia. Se saa kaikki näyttämään samalta. Ja tämänhetkinen kulmakarvatrendikin alkaa olla jo vähän too much. Superkulmikkaat pötkylät (piirretyt) eivät ole ainakaan mun makuun.

  http://mennentullen.blogspot.fi/

  • Kyllä varmasti löytyy sulta muitakin epäsuosittuja mielipiteitä! 😀 Eli tee ihmeessä.

   Mä toisaalta ihailen taidolla tehtyjä full glam -lookkeja, mutta instassa ne ärsyttää ihan törkeesti.

 3. Ai, tietty jos on kauniilla kasvon muodoilla siunattu niin sitten ei tietenkään tarvitse varjostella arkena.. Mutta ei tarvi meikata muutenkaan, itsehän varjostelen lähinnä koska se on hauskaa. Rakastan ruskeaa, maavärejä, harmaata niin luomissa, kulmissa kuin poskipäiden alla. Paljon kauemmin kulmakarvoihin minulla menee aikaa kuin varjostuksen levitykseen. Jos mieli tekee päästää sisäinen Rupaul vapaaksi niin antaa palaa!

  Omasta mielestäni aurinkopuuteri taas on turhaa – hassummalta näyttää kalman kalpean tahto näyttää päivittyneeltä? Pimeässä Pohjois-Maassa keskellä talvea? Pahimmillaan saa vain oranssin ”kolmosen” ja kimalletta kasvojen reunoille. Itselleni sopii omasta mielestä paremmin kevyt varjostus. Tämäkin täysin makuasia ja omasta ihonsävystä/tekniikasta riippuen.

  xx Laura | http://lauraloukola.net/blog

  • No siis tässä lähinnä olin sellaisen varjostustrendin perässä, jossa tarvitaan useampi sävy pelkästään varjostusten tekemiseen ja juuri muuta meikissä ei sitten olekaan 😀 Ja toki RuPaul-look on enemmän ku hyvä, jos sen osaa!

   Minäpä oon kunnon kerettiläinen ja varjostan -iik- aurinkopuuuterilla. Benefit Hoola is my love <3

 4. Hahhaa mun epäsuosittuja mielipiteitä voisivat olla:
  – Kynsilakka on ihan turha kemikaalikuorma, ainakin omat kynteni pysyvät paljon parempina ilman lakkaa

  – Suihkusaippuoissa ei ole juuri mitään muuta eroa kuin tuoksu ja koostumus – en ymmärrä niillä hifistelyä. Eihän se tuoksu edes jää iholle. Saati mikään kosteutus, kosteuttavaan pesuaineeseen en ole vielä elämässäni kertaakaan törmännyt, ellen ole sitten pessyt perusvoiteella.

  – Tekotukka/-ripset/-kynnet/- huulitäytteet/feikkirusketus – näitä käyttävät näyttävät lähes samalta, varsinkin ne, joilla käytössä nuo kaikki yhtä aikaa.

  • Loistavia, epäsuosittuja mielipiteitä! 😀 Kiva, kun listasit nää omasi niin en tunne itseäni niin kovin pakanalliseksi kosmetiikkapiireissä.

   Mä käyttelen suihkutuotteita oikeastaan vain tuoksun puolesta, mitään superkosteuttavaa pesuainetta en ole vielä löytänyt. Ja kosteuttamiseen on sitten suihkussa käytettävät voiteet, ne on jepa!

 5. Hahaa, olen samaa mieltä jokaisesta kohdasta! Varsinkin nuo supermuoviset instameikit kyllästyttävät. Liiallisia korostuksia olen nähnyt livenä viime aikoina paljonkin, näyttää aika karulta kun poskipäät on yritetty saada samanlaisiksi kuin instakuvissa kunnon highlighter-kuorrutteen avulla. Ja se on ihmetyttänyt meikkikuvissa jos nenänpäähän on tehty sellainen highlighter-läntti! Voiko se oikeasti imarrella ketään… 😀

  Kulmien korostus on toinen mikä on mennyt mielestäni yli, harvalle mielestäni sopii tosi piirretyt ja tarkkarajaiset kulmat. Toivoisin kovasti, että trendit lähtisivät pikku hiljaa luonnollisempaan suuntaan. Joten älä huoli, täälläkin on yksi menneisyyteen jumahtanut dinosaurus 😉

  • Ollaan dinosaureja yhdessä! 🙂 Mua ei sinällään haittaa instalook arjessakaan, jos se on taidolla tehty. En vaan kestä sitä, että instassa tykkäyksiä ja famea saadakseen pitää tehdä kaikki samalla tavoin kuin kaikki muutkin. Tai että joku kokee, että on pakko varjostaa, koska se nyt on trendi. Ei oikeesti oo pakko, jos ei haluu.

 6. Ykkösestä olen prikulleen samaa mieltä. Beautyblender on samanlainen turhake kuten samppanjavispilä.

  Kakkosesta semisti samaa mieltä. Varjostus/korostushommelit on kivaa luovaa puuhaa, muttei mitenkään välttämätöntä.

  Kolmosesta sanoisin, että henk.koht. en tunne koko juttua, en käytä Instagramia, ei ole ollut tarvetta. Niin, ja olen surkeista surkein valokuvaaja, että säästän kanssaihmiset kärsimykseltä, koska olen kiltti ihminen. Instameikit ovat niin ollen minulle aivan tuntematon territorio.

  • Entisenä kodin osaston myyjänä keksin helposti muutaman lisäturhakkeen keittiöön, joihin verrattuna samppanjavispilä kuulostaa jopa tarpeelliselta. Miten ois kananmunankuorija?

   Instameikkejä voi itse sovelluksen lisäksi bongailla aika paljon Iltalehtien yms. meikkijutuista, joihin inspis usein poimitaan just jollain #instamakeup-häsällä. En siis sinällään dumaa itse lookkia, mutta kyllästyttää instassa katsella näitä samasta muotista tehtyjä meikkejä kun oikein muille ei jää sijaa.

 7. Olipas piristävää lukea nämä, sillä olen itse hyvinkin samaa mieltä jokaisesta kohdasta.

  Beauty Blenderiä olen käyttänyt tasan yhden kerran ja sitä seuraavana pesukerralla totesin, että tämä ei ole minun juttu. Saman merkin Blotterazzia sen sijaan rakastan ja olen saanut jopa muutaman muunkin koukkuun.

  Varjostus ja korostustrendi näyttää harmaassa arkimaailmassa hyvinkin eksoottiselta. Yleensä olen sitä mieltä, että jokainen saa meikata omalla tyylillään niin voimakkaat korostukset eivät vaikuta käytännöllisiltä. Itse nukun aamulla pidempään….

  Instameikkien suhteen koin äskettäin heräämisen siihen että Ne Eivät Ole Oikeita. Jossain vaiheessa mulla oli järkyttävä morkkis siitä kuinka en osaa tehdä yhtä upeita taideteoksia. Nyt annan ehkä itselle armoa ja piiperrän rauhassa omassa nurkassani. Ehkäpä jossain vaiheessa jopa intoudun uudelleen kirjoittamaan aktiivisemmin blogiinkin…

  • Toi puhdistus! En kestä sitä! Ja ihan tarkkailin, ja meikkivoidetta kuluu tosi paljon enemmän blenderin kanssa (kuten sienten kans yleensäkin). En tykkää.

   Jep, helposti tuottaa ahdistusta katsella kuva toisensa perään instameikkejä, jotka on a) samasta muotista ja b) photoshopattuja kuin mitkä. Upeita sinällään, mutta vähän vaihtelua kyllä toivois niihin 🙁

 8. BeautyBlenderiä armastan kovasti, mutta kahdesta muusta asiasta oon sun kanssa täysin samaa mieltä. En jaksa juurikaan seurata näitä muovisen näköisiä jenkkityyppejä instassa, koska kuvat on niin epärealistisia ja sellaisia, ettei niistä voi tämmönen tavallinen pulliainen saada kauheasti vinkkejä omaan arkimeikkiin. Ja sitä arkea nyt kuitenki mun elämästä 99% on 😀 osaan toki arvostaa meikkitaiteilijoita enkä halua mitenkään dumata ketään, mutta se nyt pinnalla oleva instatyyli on vaan mun mielestä jotenkin samaan aikaan sekä tylsä että överi.

  • Jep, jotain aitoutta inspaan todella kaipais! Tai siis, mikäs siinä kauniita kuvia katsellessa mutta vähän tylsäksi välillä käy. Ja se photoshopin määrä, voi luoja.

 9. Instameikit, word. Harvoin näyttää luonnossa (päivänvalossa) kovin hyvältä niin vahva meikki. Tai niin paksu meikkipohja oikeestaan.

  • Ois tosiaan kiva saada inspistä vähän monipuolisempiin lookkeihin, mutta kai sitä sitten vaan on kokeiltava itse 😀

 10. Mä en fiilaa meikkivoidetta ollenkaan. Mulla tulee jotenkin tosi tunkkainen ja huonolla tavalla meikattu olo, kun laitan meikkivoidetta. Mieluummin laitan peitevoidetta sinne minne tarvitsee ja tekee mieli (eli aika paljon :D) ja puuteria sen päälle. Mä en ainakaan koe tarvitsevani enkä halua peittää koko naamaani kun vähempikin riittää. Tulee laitettu mutta kevyt olo!

  • Hei kuulostaa ihan mun kesämeikiltä! Ohuesti peittävä BB-voide, ehkä sipaisu peiteainetta ja menoks. Vaihtoehtona aurinkosuojavoide + peiteaine, hyvin pärjää 🙂

 11. 1. Mä en oo nyt pitkään aikaan käyttänyt BB:ta, koska oon taas ihastunut siveltimiin! Ja joo, muakin rasittaa se puhdistaminen ja jos sitä ei puhdista käytön jälkeen, se jää ”likaisen oloiseksi”. 🙁 Mutta mulla vaihtelee nää, välillä BB, välillä siveltimet… Sormin en levitä enää meikkivoidetta oikeestaan koskaan.

  2. Haha, mä vaan RAKASTAN contouring-tuotteita ja käytän niitä hyvin pitkälti siksi. 😀

  3. TÄYSIN samaa mieltä!!! Mä en tajua niitä ylimeikattuja ja ylivalotettuja ja ylikäsiteltyjä kuvia yhtään! Ja aina semmoset tosi järkyt irtoripset ja sata kerrosta huulipunaa!!!

  • Välillä mäki innostun kokeilemaan blenderiä, jos se nyt vaikka toimis. Sitte ei vaan toimi ja puhdistus ja petyn.

   No siis kyllä mäkin oon löytäny tosi hyviä varjostustuotteita! Mutta en vaan jaksa käyttää päivittäin ja useimmiten kuitenkin käytän vaan sitä Hoolaa siihen hommaan. Eli en tee contouringia, vaan ihan vaan hutasen jotain kasvoille 😀

   Photoshop!! Joskus se on pelastus ja joskus taas hemmetin maanvaiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework