”Eiks noi joulukalenterit oo jo vähän out?”

Otsikon mukaiseen kommenttiin päädyttiin kauneusbloggaaja-kavereiden Whatsapp-ryhmässä, kun keskustelimme syksyn ajankohtaisimmasta asiasta: kosmetiikkaa sisältävistä joulukalentereista. ”Aikuiset ihmiset sentäs” taisi kommentti jatkua 😀

Kyllähän maaninen keskustelu joulukalentereiden sisällöstä, arvosta ja hinnasta laittoi pohtimaan, että onko tässä nyt mitään järkeä. Itse olen vasta pääsemässä kosmetiikkakalentereiden maailmaan, sillä mulla ei ole moista ollut minään jouluna tähän mennessä. Olen toki haaveillut kalentereista useana vuonna ja etenkin viime vuonna oli lähellä, etten ostanut työpaikkani Elevenin joulukalenteria. Viime hetkellä kuitenkin muistin veromätkyt ja pidättäydyin surkeasti niiskuttaen hommasta – ja kateellisena seurasin muiden iloa kalenterin luukkuja avatessa. 

Innostus joulukalentereista aikuisten ihmisten kesken varmaan kertoo siitä, että myös aikuisella iällä kaipaa yllätyksiä ja ilahduttavia juttuja arkeen. Eikä siinä ole mitään pahaa! 

Tänä vuonna mätkyjä on jälleen luvassa, mutta kerrankin olin ennalta viisas ja säästin tähän menoerään aiemmin. Nyt siis mulla on mahdollisuus shoppailla itselleni kalenteri tai jopa kaksi! Yhteen olen jo päätynyt, mutta kyseessä on hankalasti Suomeen saatava tapaus: NARS Advent Calendar, joka sisältää NARS-merkin herkkuja mini- ja täysikokoisina. Mulla on NARSista vain hyviä kokemuksia, joten ilolla tartun tähän kauniinpunaiseen 150 dollarin jouluelämykseen.

Mutta mutta. Aina se mutta! Haluaisin kuitenkin myös kalenterin, jossa olisi eri merkkien tuotteita. Se toisi enemmän yllätyksiä ja täysin uusia tuotetuttavuuksia, joita ei tokikaan elämässäni ole vielä läheskään tarpeeksi. 

Lontoolaisen Liberty-tavaratalon joulukalenteria haikailen jo varmaan viidettä vuotta peräkkäin, joskin 200 punnan hinta ja parin minuutin aikaikkuna kalenterin hankkimiselle suitsii innokasta suhtautumistani huomattavasti. Taitaa jäädä haaveeksi tänäkin vuonna.

Sen sijaan tämä Asoksen kalenteri oli viime vuonna yllättävän kiva kavereiden luukkuhehkutuksesta päätellen, ja myös tänä vuonna sisältö näyttää mahtavalta. Myös hintaluokka noin 70-80 eurossa on kohtuullinen ja bongasin tämän hetkellisesti myös jo alessa vain 50 eurolla (en tietenkään ostanut, tyhmä minä). Vahva ehdokas!

Glossyboxin kalenteria himottelee minä ja pari muuta, mutta toimitus onnistuu toistaiseksi vain Ruotsiin. Toki minulla ruotsalaisen emoyrityksen kautta on mahdollisuus tilata kaltsu vaikka konttorille tai työkaverini luo, mutta edelleen hieman hannailen monimutkaista järjestelyä. Ja MITÄS JOS se ei olekaan sitten niin kiva?! Maksaa kuitenkin noin 130 euroa.

Kuva: Lumene

Lumenen kalenteri on kuvankaunis ja myös sisältö vaikutti huippuhyvältä etenkin ihonhoitoon mieltyneille. Harmittavasti juuri se ihonhoitofokus on mulle huono, vaikka muutamia hyviä herkkuja olenkin Lumenen valikoimasta löytänyt. Mutta katsokaa nyt kuinka kaunis! Tämä tulee myös Elevenille myyntiin myöhemmin, joten onhan tässä vielä aikaa haksahtaa.

The Body Shop on panostanut hullun ihaniin kansiin ja joulukalentereita merkiltä löytyy peräti kolme kappaletta! Suosikkini kuoseista on edullisin Olivia-pöllö, jonka saa omakseen 79 eurolla. Dani-peuralla kuvitettu kalenteri maksaa 99 euroa ja Freddie-ketun kuvalla varustettu luksuskalenteri 139 euroa. Olen menossa The Body Shopin PR-tapahtumaan, jossa kuulen toivottavasti lisää juuri näistä kalentereista ja niiden eroista. Kaikki kalenterit näkyvät täällä. (mainoslinkki)

LookFantasticin joulukalenteri on monelle The Joulukalenteri, olihan merkin kalenteri yksi ensimmäisistä joista innostuttiin Suomessa tosissaan. Minulle LF-kalenterin sisältö oli kuitenkin jo viime vuonna hieman pettymys, vaikka varmasti 95% kavereistani tykkäsikin siitä. Myöskään tänä vuonna LF ei sytytä, vaikka kauneusbloggaajien FB-ryhmässä moni jo kertoo kaltsun tilanneensa. Hinta (79 puntaa) suhteessa sisältöön on tässä kuitenkin kohdallaan, sen myönnän!

Nyt kun näitä erilaisia kalentereita tähän listasin, niin pää on aivan pyörällä vaihtoehdoista. Lisää toki on olemassa: löytyy Ritualsia, Ciatéa, Biothermia, Essietä, Clarinsia, bareMineralsia ja hitsin pimpulat vaikka mitä! Kokoan myöhemmin yhteen työpaikkani Elevenin valikoiman, kun saamme kaikki kalenterit varastolle ja liveksi sivuille. Ja tietty vinkkaan myös meidän omasta Eleven-kalenterista samalla 😉

Onko joulukalenteri aikuiselle ihmiselle ihan turha? Liikaa krääsää vai kiva yllätys vuoden kiireisimpänä aikana?

Comments

 1. Mä hain just Lumenen kaltsun ja hyvä ihme, miten kaunis se onkaan! Suorastaan häkellyttävä <3 Mun mielestä on ihan ok piristää ankeita ja kiireisiä joulukuun aamuja kalenterilla iästä riippumatta. Ehkä jonkinlainen kohtuus olisi hyvä pitää mielessä, mulla esim. viime jouluna lähti käsistä joten nyt olen maltillisempi hankinnoissani.

  • Näinhän sä nyt sanot, katsotaan vaan joulukuussa kun joudut availemaan viiden kalenterin luukkuja joka päivä 😉 1-2 kalenteria tosiaan olisi mullekin se ihanne. On kuitenkin väistämätöntä, että kaltsuista tulee myös niitä ei-niin-mieluisia juttuja, niin olis hyvä ettei pientä sälää kertyisi ihan mahdottoman paljon.

 2. Lumenen kalenteri on ihana!!
  Eikö Elevenillä ole viime vuoden floppikaltsun jälkeen enää uutta yritystä tulossa? En tykännyt siitä yhtään, mutta en onneksi kyllä ostanutkaan.. Silloin mulla oli TBS kalenteri ja olin erittäin tyytyväinen. 🙂 Itse olen ajatellut että kosmekalenteri on mun joululahjani, muuta en kaipaa. 😀

  • Elevenin kaltsu on tulossa myös, mutta saan antaa siitä lisätietoja vasta myöhemmin 🙂 Saatiin kalenterista sekä kritiikkiä että kiitosta, joiden mukaan on tehty muutoksia.

   Tuo onkin hyvä idea, ettei sitten varsinaisesti enää tarvitse joululahjoja kun on saanut joka päivä ennen joulua nauttia yhden pienen lahjan!

 3. Mulla on harkinnassa Lumene ja ehkä Clinique… Joik olis kanssa ihana. Ja ikäähän mulla on vasta 54 vuotta. 😀

  • Ihanaa, että aikuisena on mahdollisuus ilahduttaa itseään just niinkun tykkää ❤️ Lumenen vaikutti kyllä huipulta, luulen että siitä tulee tämän joulun hitti.

 4. Lumene (jonka jo avasin..) ja Feeluniquen joulun odotukseen. Mutta missä viipyy Elevenin kalenteri? Kukaan ei puhu mitään.. Mulla oli se viime vuonna ja pidin kyllä tuotteista kovasti! Ainoa mitä ei sit tule käytettyä on se ”the” rannekoru, koska säätömahdollisuutta ei ollut ja minulla on ohut ranne. Harmin paikka:/.

  • Elevenin kalenteri on tulossa, mutta saan jakaa siitä lisätietoa vasta myöhemmin! 🙂 Kannattaa kuitenkin liittyä Eleven Club -jäseneksi, sillä jäsenet saavat ensimmäisenä infon kalenterin myyntiin tulosta. Mäkin tykkäsin meidän viime vuoden kalenterista, ja olisinkin ostanut sen elleivät veromätkyt olisi estäneet ?

 5. Musta on ihanaa, että on kalentereita myös aikuisten makuun! <3 Ite hommaan taas ainaki yhen teejoulukalenterin.

  • Oih, teejoulukalenteri olisi ihana! ? Myös Lakridsin joulukalenteri houkuttelee, mutta niinkö vain menisi ihan totaaliseksi herkutteluksi sitten 😀

 6. En ole ehkä itse valmis satsaamaan vaikka satasta kalenteriin, koska tuntuu että sitten hukkuisi pikkuisiin näytekokoihin, joita olen aika laiska käyttämään. Haluaisin myös nähdä sisällön etukäteen, jottei rahat menisi hukkaan mutta sitten yllätys ei säilyisi 🙂

  • Mulla se yllätys säilyy vaikka katsonkin sisällön etukäteen, kun UNOHDAN aivan heti mitä siellä on ? Hapero muisti on joskus tarpeen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework