Ei savua ilman Naked Smokya

Kyllä, minäkin. Kävin tänään aamulla ostamassa Sokokselta odotetun Urban Decay Naked Smoky -paletin, joka on uusin lisäys merkin Naked-palettien jatkumoon. Haluan jakaa teille ensifiilikseni samoin tein, joten tässä postauksessa näette perusteellisen esittelyn paletin sävyistä ja ominaisuuksista. Aiemmin Urban Decay on julkaissut paletit Naked (lämpimiä sävyjä), Naked 2 (viileämpi sävymaailma) ja Naked 3 (vaaleanpunaisen vivahteita). Aiemmat paletit ovat yhä myynnissä ja niitä saa ostettua Sokoksen verkkokaupasta tai Tampereen ja Helsingin liikkeistä, kuten tätä uutuuttakin.

Asiaan!

Paletti sisältää 12 luomivärisävyä, kaksipäisen siveltimen ja peilin. Pakkaus on tukevaa, jännästi läpinäkyvää muovia jossa kiemurtelee hieno savukuvio. Paletti on hieman paksumpi kuin aiemmat Nakedit, joten se on kädessä tukevan tuntuinen. Magneettikansi pysyy helposti kiinni, ja tämä on ehkä pakkaustyyleistä suosikkini. Naked ykkösen pehmeä kangaspinta on mielestäni kiva, mutta rakenne hieman ohut ja kakkospaletin metalli taas tuntuu oudolta käteen. En osaa selittää tuota tuntua, metallipaletti ei vain tunnu istuvan käteen hyvin. Uusi Smoky on paleteista painavin, joka lisää ylellistä tuntua.

Urban Decayn palettien mukana tulevista siveltimistä olen tykännyt itse asiassa aika paljon. Nämä eivät ole mitään pakollisia halpisrimpuloita, vaan siveltimet ovat kestäviä ja käyttökelpoisia kaikin puolin. Nakupalettien, Electricin ja Vice 3:n siveltimet on kaikki mulla säännöllisessä käytössä, ja on kätevää heittää joku niistä paletin mukaan sille varattuun paikkaan. Myös Smoky-paletin sivellin tuntuu hyvältä ja kestävältä. Kiva saada smoky-meikkihin sopiva kapea ”suttauspää” siveltimen mukana!

Paletin neljä ensimmäistä sävyä erottuvat luonnossa toisistaan paremmin kuin kuvassa. High on vaaleanpunainen pientä glitterhippua sisältävä sävy, toimii varmasti yksinään koko luomella. Dirty Sweet on ihanan satiininen, silkkisen pehmeä murrettu kullan sävy. Ei yhtään niin tylsä kuin päältä päin näyttää! Radar on samettinen, läpikuultava ruskea jossa on lisäki siellä täällä hieman isompia hohtohippusia. Niitä on kuitenkin tosi vähän, eikä tämä ole varsinainen glitter-sävy. Armor taas on täynnä glitteriä pohjan ollessa läpikuultava harmaa. Nämä glitteriset sävyt kannattaa levittää esimerkiksi meikinkiinnityssuihkeella kostutetulla siveltimellä.

Slanted hieno siniharmaa pienellä glitterillä. Tässäkin sävyssä on tiettyä läpikuultavuutta, jota ei kuitenkaan kannata tulkita huonopigmenttisyydeksi. Dagger on mattainen, tumma siniharmaa eli täydellinen kaveri Slantedille. Näitä näkee harvoin. Smolder on törkeän upea, tumma violetti jossa näkyy häivähdys punaista. Paletin paras, kenties?

Lopun mattasuora on sävyiltään aikas mielenkiintoinen. Password on rusehtava harmaa jollaista minulta ei vielä mistään paletista löydy. Whiskey on neutraali tummanruskea: sinällään vähän tylsä, mutta Naked-paleteista tuskin haetaankaan jännittäviä sävyjä. Combust on matta roosa, joka toimii ihanteellisesti tummempien sävyjen häivyttäjänä. Tarpeellinen sävy, joka useinkaan ei saa ansaitsemaansa paikkaa tummissa paleteissa. Thirteen on vaalea, suht neutraali sävy kulmaluulle. Erittäin tarpeellinen tämäkin, mitä tulee smoky-meikkeihin.

Aivan änkeröisen huono swatch-kuva muuten, älkää välittäkö. Oikeasti on hienommat sävyt!

Kaiken kaikkiaan Naked Smoky on paikkaansa puolustava lisäys nakusarjaan. Viidenkympin hintaansa nähden paletti on suorastaan edullinen, sillä mukana tuleva sivellin on hyvälaatuinen samoin kuin luomiväritkin. Ensisipaisulla muutamassa luomivärissä oli havaittavissa aavistus jauhoisuutta (Whiskey, Thirteen) ja pari sävyä oli toisia läpikuultavampia (Armor, Slanted). Siten sanoisin aiempia nakuja tasalaatuisemmiksi, mutta testaan Smokyn vielä käytössä ja annan tuomioni vasta sen jälkeen. Yllätyksekseni paletti sisältää monta hyvää ja tarpeellista mattasävyä, ja paletti toimii todella hyvin smoky-meikkitarkoituksessaan.

Jotenkin Smokyyn on saatu mahtumaan sellaiset sävyt, jotka voimakkuudeltaan toimivat sekä arki- että iltameikissä ja värimaailmaltaan paletti on neutraali. Tämän Smokyn sanoisin olevan Naked-paleteista ehkä monipuolisin ja parhaiten eri ihonsävyille sopiva: ruskeat ja matat käyvät arkeen, tummilla sävyillä taas tekee helposti juhlameikin tai pehmeän rajauksen. Erityisupeina sävyinä nostan esille High’n, Dirtysweetin, Smolderin ja Combustin.

 

Mitä mieltä olet tästä uusimmasta nakupaletista, tarpeellinen lisäys valikoimaan vai tylsyyden huippu?

 

Comments

  1. Ah sä sait ton käsiisi! Huippua, kun sait näin äkkiä postausta pihalle kuolailtavaksi 😀 Mun teki niin mieli mennä täällä Tampereella jonottelemaan omaani, mutta pakolliset menot on pakko hoitaa ensin. Tää on ainoa nakupaletti, joka on aivan must have! Oih ♥

    • Joo, oli pakko änkeä postaus heti ilmoille ja tänään tietty pakko meikatakin sillä! Ja ehdottomasti käyt lääppimässä!! Ois meinaan aika sun tyylinen, sä kun tykkäät tummista meikeistä 🙂

  2. Tää himottaa mua, kun mä en omista yhtään aiempaa nakua. Tän värimaailma on houkuttelevin, eikä tämänkaltaisia sävyjä mulla hirveästi ole. Rahatilanne ei nyt millään anna myöden, mutta ehkä joskus. Tai jos vaikka joulupukki tois! 😀

    • Jos et omista aiempia nakuja, niin tää Smoky on monipuolisin hankinta jonka niistä voit tehdä! Musta kaikki sävyt on enemmän neutraaleja kuin kylmiä (vaikka harmaa nyt yleisesti ottaen käsitetään tosi kylmäksi) pohjaltaan, ja tuo mattasävyjen runsaus on ehdoton plussa jota ei muissa paleteissa ole. Siten siis tosi monipuolinen setti kaikkea: vaaleaa, tummaa, ruskeaa, kultaa, harmaata, mattaa, glitteriä, satiinista… 🙂

  3. Voi että, on se vaan niin kaunis! Mä päätin jo, etten hanki tätä palettia, kun osa noi tummimmat sävyt jäis mulla täysin käyttämättä, mutta kun noiden muutamien ihanuudesta on vaikea päästä ylikään. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework