Ecotools: monta hyvää ja yksi lemppari

Ecotools on kuulunut sivellinsuosikkeihini jo pitkään. Ecotools taisi itse asiassa olla ensimmäinen merkki, jonka siveltimiä tilasin ulkomailta asti kun Suomesta niitä ei vielä saanut. Siihen aikaan bambuvartiset siveltimet oli koristeltu hopeanvärisellä metallilla ja varret olivat tasapaksuja, kun taas uudistuksen jälkeen siveltimet ovat yleisilmeeltään tummempia. Tykkään uudesta ulkonäöstä enemmän kuin vanhasta ja myös sivellinten saatavuus on nykyään niin hyvä, etten lähtisi enää Ecotoolsia ulkomailta tilaamaan.

Ecotoolsin siveltimet ovat synteettistä materiaalia ja useat sivellinpakkaukset ovat itsessään ekologisia: niitä voi käyttää sivellinten säilytykseen. Useat Ecotoolsin siveltimet myydään kimpassa, jolloin kerralla saa mukavan kokoisen setin joko silmille tai kasvoille. Nyt esittelen yhden setin ja lisäksi erikseen myytävän, huippuhyvän peiteainesiveltimen. Lopussa myös pari suosikkiani vanhoista siveltimistä, joita edelleen käytän päivittäin.

Kaikki mitä tarvitset -setti

(Kaikki muut, paitsi peiteainesivellin)

Settiin sisältyy viisi sivellintä, joista kaksi on kasvoille, yksi huulille ja kaksi silmämeikkiin. Suosikkini setistä on puuterisivellin, joka on edeltäjäänsä pyöreämpi ja harjaksiltaan harvempi.  Sivellin nappaa puuteria hyvin, mutta levittää sen möykyittä ja tasaisesti pohjan kuin pohjan päälle. Alla olevassa kuvassa olen asettanut vierekkäin vanhan, tiiviin puuterisiveltimen ja uuden ja ero uuden hyväksi on selkeä.

Silmämeikkisiveltimistä vakiokäyttöön on jäänyt pieni smudge-sivellin. Sillä on helppo pehmentää rajausta tai laittaa luomiväriä alaluomelle: sivellin on tarpeeksi pieni ja tiivis juuri alaluomelle. Varsinainen luomivärisivellin on aika paksu ja iso, mutta sopii käytettäväksi monella tapaa. Nopea meikki syntyy helposti, kun levitän ensin lappeeltaan koko luomelle vaalean sävyn, käännän harjan pystypäin ja lisään edestakaisella liikkeellä luomivakoon tummemman sävyn. Näin ei tarvitse erillistä häivytyssivellintä ja juuri pikameikeissä luomivärisivellin on omiaan.

Ne siveltimet, joille en oikein löytänyt käyttöä ovat huulipunasivellin ja pyöristetty peiteainesivellin. Huulipunasivellin sinällään on hyvälaatuinen ja käytössä oivallinen, mutta käytän sivellintä niin harvoin ettei sille löytyisi käyttöä vaikka se olisi Diorin. Pyöristetty peiteainesivellin taas on laadultaan huono. Se on hassun mallinen ja aivan liian kovan tuntuinen esimerkiksi silmänalusille. Nenänpieletkin tuntuvat raappiintuvan, vaikka kuinka hellästi yrittäisin sivellintä painaa.

Bambu Deluxe -peiteainesivellin

(kuvassa nimellä peiteainesivellin)

Tämä peiteainesivellin taas jäi rutiiniini niin pysyvästi, että uskallan myöntää sille lemppari-statuksen. Deluxe-siveltimellä jähmeimmänkin peiteaineen saa levittymään silmänalusille ja näpyille tasaisesti ja vaivattomasti. Materiaali on unelmanpehmeää eikä edes silmänympärysihoni ota tästä itseensä. Jälki on suorastaan airbrushatun tasaista, jolloin peiteaine sulautuu meikkipohjaan saumatta. Täyden kympin sivellin, joka testauksieni lomassa on palvellut hätätapauksessa myös häivytyssiveltimenä. Pyöreä muoto ja pehmeät harjakset mahdollistavat siis monta käyttötarkoitusta.

Vanhemmista sivellinseteistä käyttööni ovat jääneet litteä luomivärisivellin, viisto rajaussivellin ja ripsikamman ja kulmaharjan yhdistelmä. Luomivärisivellin sopii jämäkkyydestään huolimatta myös maltilliseen häivytykseen ja viistottua sivellintä käytän varsinkin puuteristen kulmavärien kanssa. Ripsi- ja kulmaharja toimitti virkaansa ihan hyvin, kunnes sain kaverilta Sensain vastaavan jossa harjakset ovat paljon pehmeämmät. Taitaa siis tämäkin harja joutaa kiertoon jossain vaiheessa.

Kaikki mitä tarvitset -setin hinta oli muistaakseni parin-kolmenkympin tienoilla ja yksittäisten siveltimien hinta on yleensä noin 7-15 euroa. Hinnat ovat siis kohtuulliset erittäin hyvin käyttöä kestävistä, vegaaneillekin passaavista tuotteista. Vanhimmat Ecotools-siveltimeni ovat olleet käytössä jo kohta nelisen vuotta, eikä niissä näy lainkaan kulumaa. Ecotools-siveltimien jälleenmyyjät löytyvät täältä.

 

Oletko kokeillut Ecotoolsia? Mitkä ovat sinulle välttämättömiä siveltimiä?

 

Siveltimet saatu testiin pr-toimistosta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

Comments

  1. Ecotoolsin poskipunasivellin on muuten ehkä mun suosikein sivellin IKINÄ! Se muoto on jotain täydellisyyttä.

  2. Mun irtopuuterisivellinsuosikki oli Ecotoolsin, nyt oon alkanut suosia MAC:in skunkkia kun Mufen irtopuuteria tarvii niin minimaalisen vähän että harvakarvainen skunkki pelaa paremmin. Mut tosi hyviä noista löytyy ja tykkään kun on synteettisiä.

    • Tuosta MACin skunkista oon haaveillut ikuisuuden! Eritoten meikkivoiteiden kanssa se olisi ihan unelma. Onko tuo Mufen se HD-puuteri? En tiennytkään että se on niin tehokasta kamaa 😮

  3. Uusi ulkonäkö on kyllä hienompi! Harmiksi ainakin tossa yhdessä luomivärisiveltimessä, mistä multa löytyy sekä vanha että uusi versio, on uudessa huonommat karvat kuin vanhassa. :/

    • Ääääh, harmi että ainakin yhdelle siveltimelle on tapahtunut laadun huononnus :/ Mulla kaikissa uusissa siveltimissä on yhtä hyvä ja pehmeä harjas kuin vanhoissakin siveltimissä, mutta toisaalta noista uusista en omista samanmallisia vanhoja. Ainoa karheampi on tuo pyöristetty peiteainesivellin, joka on synteettiseksi siveltimeksi todella karhea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework