Tämä jäi käteen Curly Girl -metodista

Tuotteet saatuja ilmaistuotteita. *Mainoslinkki.

Curly Girl -hiustenhoitometodi on jo pitkään ollut kaikkien huulilla, eikä lähipiiristäni taida löytyä kuin muutama tyyppi, joka ei ole vielä metodia kokeillut. Oma taipaleeni CG-metodin noudattajana jäi vain muutaman kuukauden mittaiseksi hiuspohjan ongelmien takia – ja näiden ongelmien jälkiä korjailen yhä edelleen. Vaikka Curly Girl ei ollut minulle se paras hiustenhoitorutiini, jäi siitä käyttööni muutama huikean hyvä tapa. Niistä näkyvimmän muutoksen ovat tuoneet hiusnaamiot, joista esittelen erityisesti *Garnier Fructis Hair Food -tuotteet.

Tästä postauksesta voi lukea Curly Girl -menetelmästä yleisesti ja rutiinin aloituksesta. Tässä tekstissä puolestaan kerron, mikä meni pieleen ja miksi.

Hiusnaamioiden käyttö on kuulunut hiustenhoitooni hyvin satunnaisesti, sillä ne ovat tuntuneet vaivalloisilta ja hyöty nimelliseltä verrattuna vaikkapa hoitavaan shampooseen ja hoitoaineeseen. Curly Girl -hoitometodin ansiosta hiusnaamiot ovat kuitenkin löytäneet tiensä kylppäriini, sillä sain menetelmän ansiosta niille uusia, vaivattomampia käyttötapoja. Lue alta kokemuksia Garnier Fructis Hair Food -naamioista!

Hiusnaamion tarkoitus – tämä yllätti

Vaikka karheille ja käsitellyille hiuksilleni suositellaan yleensä rakennepaikkaavia, proteiineja sisältäviä naamioita, eivät ne ole parhaita mahdollisia hiuslaadulleni. Eniten tukkani nauttii kosteuttavista ja ravitsevista ainesosista ja liian keratiinipitoiset, korjaavat tuotteet saavat ne rasvaisen tuntuisiksi ja lässähtäneiksi. Nyt valintani ovat olleet loistavat ja edulliset *Garnier Fructis Hair Food -hiusnaamiot.

Aiemmin olen tehnyt virheen siinä, että olen yrittänyt korvata hiusnaamiolla hoitoaineen. Olen ajatellut naamion olevan yksistään niin hoitava, ettei sen jälkeen tarvitse enää hoitoainetta – ja toki joidenkin naamioiden ja hiuslaatujen kohdalla tilanne voi olla tämä. Curly Girl -metodista opin kuitenkin, että hiusnaamiolla on ennen kaikkea lisähoidollinen funktio: sen ei ole sellaisenaan tarkoitus korvata muita tuotteita, vaan se toimii aputuotteena ja lisäboostina shampoon ja hoitoaineen hoitaville ainesosille. Vähän kuin ihonhoidon seerumi!

Näillä 3 tavalla käytän hiusnaamiota

Käytän Garnier Hair Food -hiusnaamiota pääasiassa kolmella tavalla: ennen hiusten pesua kuiviin hiuksiin, shampoon ja hoitoaineen välissä intensiivihoitona ja hoitoaineen jälkeen hiuksiin jätettävänä hoitona.

Erityisen paljon olen tykännyt esihoidosta eli ennen pesua tapahtuvasta naamiohetkestä. Levitän hiusnaamiota kuiviin pituuksiin ja latvoihin ja annan aineen vaikuttaa aina viidestä minuutista tuntiin. Jo tuolla muutaman minuutin vaikutusajalla hiukset ovat selkeästi pehmeämmät ja hiusnaamio suojaa etenkin hauraita latvoja shampoon mahdollisesti kuivattavilta ainesosilta.

Shampoopesun ja hoitoaineen välissä tehty intensiivihoito on jaksamista vaativa juttu, mutta se kyllä palkitsee sileämmillä ja helpommin kampautuvilla hiuksilla. Myönnän kuitenkin, etten jaksa tehdä tehohoitoa kuin pari kertaa kuussa – joka kerta kuitenkin ihmettelen, miksi en tule tehneeksi sitä useammin. Garnier Fructis Hair Food -hiusnaamiot toimivat jo ohjeen mukaisella 3 minuutin vaikutusajalla, mutta itse tykkään tehdä intensiivihoidon pidemmällä, yli 10 minuutin vaikutusajalla. Oiva juttu esimerkiksi saunaan!

Mikäli pitkien vaikutusaikojen hoidot eivät innosta, näppärin konsti on levittää hiusnaamiota hoitoaineen huuhtelun jälkeen läpimärkiin hiuksiin ikään kuin jätettävän hoitoaineen muodossa. Tämä on ehkä paras juttu, mitä kiireinen ihminen voi hiuksilleen tehdä.

Hedelmäiset ja pehmentävät Garnier Fructis Hair Food -hiusnaamiot

Curly Girl -metodi on tyhjentänyt kauppojen hyllyt tehokkaasti edullisista ja riittoisista Garnier Fructis Hair Food -hiusnaamioista, joita on kaiken kaikkiaan kolme: *Smoothing Macadamia, *Repairing Papaya ja *Nourishing Banana. En yhtään ihmettele Hair Foodien suosiota, sillä nämä hiusnaamiot ovat hurjan hyviä kaikille hiustyypeille.

Hieman näiden hedelmäisten siskostensa varjoon on jäänyt kuitenkin yksi timantti, nimittäin Garnier Respons Nourishing Almond Milk -hiusnaamio. Myös tämä hiusnaamio on Curly Girl -menetelmään sopiva ja tässä on vielä pikkuisen alhaisempi litrahinta kuin suosituissa Hair Foodeissa.

Garnier-hiusnaamioissa on 98% luonnollista alkuperää oleva, vegaaninen koostumus eli niissä ei ole hyödynnetty eläinperäisiä ainesosia (vaikka Respons-naamiossa lukeekin ”yoghurt”). Kaikissa naamioissa näyttää olevan myös samankaltainen pohja, joka koostuu rasva-alkoholista, glyseriinistä sekä soija-, auringonkukka- ja kookosöljystä. Garnier Hair Food -hiusnaamiot poikkeavat toisistaan lisättyjen kasviuutteiden ja -öljyjen suhteen. Esimerkiksi pehmentävään Macadamia Hair Foodiin on lisätty naamioista eniten erilaisia kasviöljyjä ja Respons Nourishing Almond Milk sisältää agavesiirappia, jonka sakkaridit voivat toimia kosteutta sitovina ainesosina. Hurjia eroja en ole naamioiden välillä huomannut, mutta tuoksultaan lemppareitani ovat mehukas Papaya ja pehmeä Almond Milk.

*Jos Garnierin hyvät ja edulliset hiustuotteet alkoivat kiinnostaa, tilaa ne kotiin Lykolta!

Olisi kiva kuulla, jos jollain on lisää hyviä vinkkejä hiusnaamioiden käyttöön tai suosituksia hyvistä tuotteista.

Käytätkö hiusnaamioita säännöllisesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework