Curly girl method – kihara esiin laineikkaasta tukasta

*Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Hiustenhoidon IT-juttu on tällä hetkellä curly girl -metodi, eli kiharalle hiukselle tarkoitettu hoitorutiini. Hoitometodin tarkoitus on korostaa kiharaa ja tehdä siitä entistä näkyvämpi, ei piilottaa laineikkuutta kuten aiemmin on ollut tapana. Vaikka hoito on kehitetty erityisesti afrohiuksia silmällä pitäen, sopii se erinomaisesti myös skandinaaviseen ”sinne päin”-luonnonkiharaan oikein hyvin. Minä nimittäin aloitin jo kokeilun!

Mikä on curly girl method?

Kiharille hiuksille kehitetty hoitomenetelmä alkoi saada jalansijaa 2000-luvun alussa, jolloin vallalla oli jo pitkään ollut suorien hiusten muotoilumuoti. Afrohiuksille ja luonnostaan kiharille hiuksille suoristus on kuitenkin kuluttava ja työläs projekti, ja etenkin USA:ssa hiusten suoristamisen vaatimusta on pidetty naisia ja afrikanamerikkalaisia alentavana muotina. Jenkeissä on jopa ollut ihan viime vuosina riitoja ja oikeusjuttuja, kun kouluissa on saatettu kieltää afrohiustyyli tai afrohiusten niin sanotut ”protective hairstyles” eli hiuksia suojaamaan kehitetyt kampaukset, kuten tietynlaiset letit. Taustalla on ajatus siitä, että nämä tyylit ovat liian näyttäviä kouluihin tai työelämään, ja siksi monet afrohiuksiset kestosuoristavat hiuksensa. Moni ei välttämättä ole aikuisena nähnyt hiuksiaan täysin luonnontilassa, sillä suoristaminen saatetaan aloittaa jo hyvin nuorella iällä.

Curly girl method on kehittynyt eräänlaisena voimaannuttavana vastalauseena suoristusmuodille ja siksi sen nimessä esiintyy myös sana girl, tyttö. Hoitorutiinia voi tietysti käyttää kuka tahansa, jolla on luonnostaan laineikkuutta hiuksissaan eikä sitä ole rajoitettu pelkästään afrohiuksille sopivaksi.

Miten curly girl method toimii?

Yksinkertaisimmillaan curly girl method on todella simppeli, mutta tietysti tämänkin hoidon voi viedä vaikka kuinka monimutkaiseksi niin halutessaan. Metodi liippaa läheltä esimerkiksi suosittua hoitoainepesua ja moni onkin saattanut huomaamattaan toteuttaa monia hoitorutiinin osia. Jaoin hoidon kolmeen osaan, jotka mielestäni tiivistävät curly girl methodin pähkinänkuoressa:

 1. KIELLOT: curly girl methodissa ei käytetä silikoneja, sulfaatteja, alkoholia tai hiusten rankkaa lämpömuotoilua lainkaan. Hiuksia ei myöskään harjata tai kammata. Lisäksi vältettäväksi suositellaan useissa lähteissä myös hajusteita, rakennepaikkaavia ainesosia ja kuivattavia muotoilutuotteita, kuten hiuslakkaa.
 2. PESU: pesu on hoitorutiinin isoin muutos. Hiukset nimittäin pestään pelkästään hoitoaineella ja harvoin! Shampoon voisi siis halutessaan lisätä myös kieltolistaan, mutta tässä on olemassa muutamia poikkeuksia. Esimerkiksi paljon muotoilutuotteita käyttävälle, hikoilevalle ja vain vähän laineikkaalle hiukselle shampoo on edelleen sallittu, mutta ennen ja jälkeen shampoopesun suositellaan käyttämään hoitoainetta. Hiukset suositellaan pestäväksi hoitoaineella vain kerran viikossa tai jopa harvemmin.
 3. MUOTOILU: muotoilussa korostetaan kiharaa ja hyödynnetään kiharille hiuksille tarkoitettuja geelejä, joissa ei ole kohdassa 1 mainittuja ainesosia. Lämpömuotoilu (suoristaminen, kihartaminen ja föönaus) on pannassa ja ilmakuivausta suositaan. Hiusten kiharaa voi kuitenkin korostaa esimerkiksi föönin diffuuseriosalla kuivaamalla ja tätä itsekin käytän.

Kuten kolmesta kohdasta voi huomata, hoitorutiini on ennen kaikkea kosteuttava ja hiusta mahdollisimman vähän rasittava. Kihara hius on yleensä kuiva, jolloin se kaipaa kosteutta ja kosteutta säilyttäviä tuotteita. Sulfaatit, lämpö ja hiusten harjaaminen päivittäin rasittavat kiharaa siis eri tavalla kuin suoraa hiusta ja kihara suoristuu. Jos kiharaa halutaan korostaa, pitää siihen saada runsaasti kosteutta, välttää repivää käsittelyä ja pidentää hiusten pesuväliä. Curly girl method ei tuo heti tuloksia, vaan kiharan pitää antaa palautua rauhassa ja lopputuloksena voikin olla yllättävän kihara (ihana!) tukka.

Hiustenhoitorutiini ei kuitenkaan ole kiveen hakattu lakitaulu, vaan sitä saa ja pitää muokata omiin hiuksiin sopiviksi. Rutiinin muodostamiseen vaikuttaa hiusten kiharan aste ja hiusten huokoisuus, sekä tietysti hiukselle tehdyt käsittelyt. Tässä vielä muutama huomioon otettava seikka omien hiusten kunnosta:

 1. KIHARAISUUS: mitä kiharampi hius luonnostaan, sitä hoitavampi rutiini. Jos hiukset ovat laineikkaat, eli niihin muodostuu ilmakuivatessa aaltomaisia kiharoita, kestää hius satunnaisen shampoopesun ja nauttii jätettävästä hoitoaineesta. Mikäli hiukset ovat korkkiruuvimaisesti kihartuvat, voi niihin jopa jättää hoitoaineen pesun jälkeen. Jos hiukset ovat tiheästi kiharat ja afromaiset, voi ne pestä jopa pelkästään vedellä ja jättää niihin hoitoaineen.
 2. HUOKOISUUS: hius voi olla luonnostaan tai käsittelyn tuloksena huokoinen. Huokoinen hius imee itseensä vettä ja hiuksia saattaa olla vaikea kuivata täysin kuivaksi föönillä. Sileä hius taas kuivuu nopsaan eikä välttämättä tarvitse edes fööniä. Mitä huokoisempi hius, sitä enemmän tarvitaan kosteuttavia ja kosteutta hiuksessa pitäviä ainesosia.
 3. KÄSITTELYT: jos hius ei ole luonnontilassaan eli vaalentamaton, värjäämätön ja lämpökäsittelemätön, voi olla hankala tietää miten curly girl method siihen vaikuttaa. Siksi kannattaa tarkkailla oman hiuksen reaktioita ja fiksata rutiinia siihen sopivaksi.

Minulla on rankasti vaalennetut hiukset, joita olen föönannut, suoristanut ja kihartanut aktiivisesti pitkään. Hiukseni ovat aina olleet todella huokoiset, eli ne ovat kastuneet raskaaksi massaksi jota on kampaajienkin ollut vaikea saada kuivaksi. Lapsena hiukseni ovat joissain kuvissa ihan korkkiruuvimaisella kiharalla, mutta aikuisiällä kihara on ollut aaltoilevaa ja loivaa johtuen useista käsittelyistä. Odotan innolla, minkälaisiksi hiukseni kehittyvät metodin myötä!

Ongelmia curly girl methodissa

Kuten kaikki ihon- ja hiustenhoitoruutinit, ei curly girl -metodikaan sovi jokaiselle. Curly girl -yhteisö tuntuu USA:n foorumeita seuratessa suorastaan fanaattiselta ja pilkuntarkkoja sääntöjä löytyy joka tilanteeseen ja hiustyyppiin. Tärkeintä on kuitenkin löytää se oma, omille hiuksille ja omaan arkeen sopiva rutiini. Eikä ole väärin, jos kaikesta huolimatta haluaakin föönata hiuksensa suoriksi ja käyttää ne vielä raudan läpi – ymmärrän täysin tämän hiustyylin helppouden ja ihanuuden.

Luulen, että vaikeinta curly girl -hoitorutiinin toteuttaminen on paljon urheilevalle ja hikoilevalle tyypille. Hikoillessa tukka tuntuu likaiselta nopeasti ja se on ihan välttämätöntä vähintään huuhdella treenin jälkeen. Tämä ei sovi kovin hyvin yksiin hoidon vaatiman harvan pesuvälin kanssa.

Ihan kovin huolettomallekaan tyypille hoitorutiini ei välttämättä ole se omin juttu. Hoitoainepesu vaatii aikaa, sillä ensimmäisessä vaiheessa hoitoaine hierotaan hiuspohjaan ja lika ikään kuin hieroen nostellaan sormilla irti ihosta. Varsinkin paksuilla hiuksilla tähän menee aikaa. Tiedän jo että tulen itse tuskastumaan tähän, sillä olen sielultani hyvin wash & go -tyyppi ja inhoan viettää suihkussa kauan aikaa.

Monelle voi olla liikaa myös hiusten harjaamattomuus. Curly girl -rutiinissa hiuksia voi harjata ainoastaan sormin tai selvitellä harvapiikkisellä afrokammalla, ja nekin mielellään suihkussa hoitoaineen vaikuttaessa. Muuten kihara vain harotaan ja rutistellaan kuosiinsa sormin. Oma tukkani ei takkuunnu kovin helposti, mutta joillekin tämä voi olla iso ongelma metodissa. Toki tilanne saattaa korjaantua sitkeästi kosteuttavaa hoitoa jatkamalla.

Oma curly girl -rutiinini

Lähdin koekaniinimaisesti kokeilemaan metodia omaan tukkaani, sillä haluan todella nähdä hoitorutiinin vaikutukset omissa hiuksissani. Muokkasin curly girl methodista kuitenkin vähän erilaisen ja yhdistin siihen erään toisen jutun, jota olen jo pitkään halunnut testata. Tässä on siis oma hiusrutiinini tällä hetkellä:

 1. PESU: olisin mielellään voinut jatkaa shampoon käyttöä, mutta en tähän hätään löytänyt kätköistäni sulfaatitonta shampoota. Sen sijaan ajattelin kokeilla toista mieltä kutkuttanutta tapaa, nimittäin luonnonkosmetiikkapiirien suosimaa ruisjauhopesua. Ruisjauhoista sekoitetaan veden kanssa tahma, joka levitetään shampoon tapaan hiuksiin samalla hiuspohjaa hieroen ja huuhdellaan. Hikoilen jonkin verran lääkitykseni vuoksi, joten siksi tuntuu kivalta pitää jokin puhdistava juttu mukana rutiinissa. Pitkä pesuväli ei tule olemaan ongelma, sillä olen aiemmin pessyt hiukset kahdesti viikossa ja tottunut harvaan pesuun.
 2. HOITOAINE: kävin läpi varastot ja totesin, että aika moni hoitoaineistani sisältää silikonia (dimethicone). Bongasin käyttöön äskettäin PR-näyttenä saamani Garnier Respons Almond Milk -hoitoaineen, joka yllätti iloisesti: hoitoaine on 98% luonnollisista ainesosista valmistettu eikä sisällä silikoneja. Curly girl methodin toteuttamisen ei siis tarvitse olla kallista hupia ja tuotteet voi löytää marketin hyllyltä. *Myös edulliset Garnier Hair Food -tuotteet sopivat metodiin.
 3. MUOTOILU: olen tullut mukavuudenhaluiseksi Dysonin superföönin myötä, joten haluan föönata hiukset myös jatkossa. Nyt käytän siihen puuhaan kuitenkin diffuuseriosaa, jota olen aina pitänyt vähän hyödyttömänä. Nyt kun opin käyttämään sitä oikein, on se kuitenkin ihan korvaamaton tässä hoitorutiinissa. Diffuuseri siis asetetaan ”piikit” ylöspäin ja hiusten latvat kopataan syntyvään kulhoon samalla nostaen fööniä ylöspäin. Hiukset voi myös pyöritellä sormikiharoille, asettaa diffuuserin niiden päälle hiuspohjaa vasten ja kuivata. Pidän föönin alimmalla lämpöasetuksella, mutta puhallusta on reippaasti. Kuivaan hiukset noin 80% kuiviksi ja loppujen annan ilmakuivua.
 4. TUOTTEET: Ruisjauhojen ja hoitoaineen lisäksi en toistaiseksi käytä hiuksiin erillisiä muotoilutuotteita. Hiusgeelien maailma on minulle sen verran vieras, että vaatii perehtymistä löytää kosteuttava ja kiharaa boostaava tuote. Suosituksia otetaan lämmöllä vastaan!

Yllätyksekseni en ole kokenut lainkaan tarvetta harjata tai kammata hiuksia. Sormilla harominen riittää näemmä hyvin, kun hiukset vain pitää tarpeeksi kosteutettuina. Hiukset aaltoilevat jo mukavasti ensimmäisen pesun jälkeen, enkä millään malttaisi odottaa kuinka kiharan lopputuloksen saankaan vielä aikaan.

Jos haluat aloittaa helposti, suosittelen lämpimästi Garnierin Hair Food -tuotteita. Lue kokemukset tästä postauksesta ja tilaa kotiin esimerkiksi Lykolta *tämän linkin kautta.

Päivitys: jos haluat lukea tuloksista, katso tämä uudempi teksti!

Onko curly girl method tuttu? Oletko kokeillut tai haluaisitko kokeilla?

Lähteenä käytetty Naturally Curly -sivustoa.

Comments

 1. Moro! Minulla on tyypilliset suomalaiset hiukset. Ohuet ja suorat. Pitkät. Kun kampaan hiukseni kosteina ovat ne lähes tikkusuorat ilman rautaa. Rautaa käytän joskus harvoin, jos olen menossa ”johonkin” ja joku satunnainen hius pörröttää. Latvat on kuitenkin vadlennetut ja vähän huonossa hapessa, yksi ilta laitoin reilusti hiusöljyä latvoihin, jätin yöksi muhimaan. Seuraavana päivänä pesin normaalisti ja ai että oli kivat laineet! Kai se kosteus jotenkin vaikutti, että taipui ja se nyt on vaan positiivinen muutos ainaiseen tikkusuoraan. Nyt tosin hiukset samassa jamassa kuin aiemmin. Itse en voi shampoo pesua jättää välistä, hiuspohja rupeaa kutisemaan ja tulee rasvaista hilsettä parissa päivässä, jos en pese.

  • Ymmärrän tuon hyvin, ettei shampoota voi aina jättää pois. Etenkin urheileville ja hikoileville, sekä tietty päänahan ongelmiin se on ihan välttämätön juttu. Aina voi kuitenkin valita esimerkiksi sulfaatittoman shampoon, joka on pesuteholtaan hellävaraisempi. Oon myös positiivisesti yllättynyt ruisjauhopesusta, saan sillä menetelmällä hiuksista siis ihan todella puhtaat! 😀

 2. Minulla on luonnonkihara tukka, jota olen ymmärtänyt rakastaa jo viimeiset kymmenen vuotta. Sitä ennen suoristin. Päänvaivaa tuottaa se, että kiharat ovat parhaat pesun jälkeen (pesen aamulla), ja yön aikana ne latistuvat suoriksi ja seuraavan yön aikana rasvoittuvat niin että kaipaan taas pesua. Tiheisiin (3-4 krt vko) on suositeltu pelkkää hoitoainepesua, mutta usein silloin tukka jää suoraksi! Kiharan ponnekkuus vaihtelee suunnilleen tähtien asennon mukaan (minulle tulkitsemattomasti) kuukausien ja vuosien varrella. Lyhyessä tukassa kihara on parasta korkkiruuvia, mutta heti kun tukka kasvaa pituutta, alkavat kiharatkin väsähtää.

  Tuosta hoitorutiinista oli ihana lukea ettei hiuksia harjata/kammata! Itse olen jättänyt tämän jo vuosia sitten, kun se avasi kiharani. Olen harjannut hiukset vain ennen pesua.

  • Kihara hius voi olla kyllä niin arvoitus, ja hiuksiin vaikuttaa tosi paljon myös ympäristö: onko ilma kosteaa, kuivaa, altistuuko hius kuivattalle auringolle… Tietysti jos latistuminen on ongelma, voisi ehkä kokeilla ohentaa hiuksia kampaajalla ainakin latvoista? Huomaan tosin omassakin tukassa sen, että pari ekaa päivää kiharat ovat hyvät ja sen jälkeen aika epämääräiset – varmaan joku muotoilutuote pitäisi ottaa messiin jotta hius jaksaisi pitää muotonsa pidempään.

   Tuo harjaamattomuus oli mulle ihan uutta, sitä kun rutiininomaisesti on tottunut tekemään joka aamu ja ilta. Mutta ihan hyvin toimii, sormilla haron hiukset auki ja that’s it!

 3. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Mun hiukset on todella taipuisat, muttei kiharat. Olen huomannut, että hoitoainepesu sopii hyvin. Etenkin luonnontilassa kun on.

  • Kiva kuulla, että hoitoainepesu toimii! 🙂 Vähän harmittaa, etten löytänyt tätä metodia silloin kun hiukseni olivat vielä värjäämättömät/vaalentamattomat. Tuolloin tuntuma niissä oli paljon karheampi ja laineikkaampi, jolloin hoitoainepesusta olisi saletisti ollut hyötyä.

 4. Metodi on kyllä tuttu, mutta hurjan vaivalloisen kuuloinen! Toisaalta, oma tukkani on parhaimmillaankin vain taipuisa, enkä usko että tällä metodillakaan siihen kovin kauniita kiharoita saisi loihdittua. Eli tyydyn varmaan jatkossakin muotoilurautoihin 😀

  • Siis pesu on kyllä vaivalloista, sen myönnän. Mutta onneksi pesu tapahtuu vain sen kerran viikossa, jolloin sitä ei tarvitse niin usein sietää 😀 Noin muutenhan metodin pitäisi tehdä hiustenhoidosta helppoa, kun ei tarvitse kuin haroa kiharat auki aamuisin ja mennä kauniit laineet keinahdellen uuteen päivään. Ihan vielä kyllä siellä ei olla, mutta ehkä kuukauden kuluttua!

 5. Omistan epämääräisen kiharat hiukset, sellaiset ei nätisti kihartuvat. Yritin joku aika sitten perehtyä tuohon metodiin mutta kieltolistat, hirveä määrä vieraita termejä ja sellainen jyrkkä ehdottomuus, mitä hommaa harrastavat tuolla netissä viljelevät sai mut perääntymään hyvinkin nopeaa. Joten, kun pääset hommassa vauhtiin, niin mielellään lukisin kokemuksia helppoja niksejä, millä homman saa toimimaan vaikkei jaksa asiaan perehtymiseen käyttää päiviä aikaa. 🙂

  • Äh joo, tuo on kyllä ikävää että löytyy kaiken maailman kieltolistaa ja tyyliin uskollisuuspisteytystä että kuka se nyt on parhain curly girl -metodin toteuttaja 😀 Mielellään palaan tähän myöhemminkin ja kerron kokemuksia, toivottavasti niistä on apua. Nyt voin jo sanoa, että tässä rutiinissa on varmasti soveltamisen varaa eikä tarvitse olla niin ehdoton saadakseen hyviä tuloksia 🙂

 6. Hiukseni ovat taipuisat ja laineikkaat (+pyörteitä löytyy). Tämän postauksen lukeminen helpotti kyllä huomattavasti! Uskoisin, että minulle sopisi sama rutiini kuin mitä sinä suoritat parhaillaan, toki ottaen huomioon hiusten huokoisuuden. Pesun ja muotoilun jälkeen (en kyllä muuten muotoile kuin puristan kädellä kosteita hiuksia korostaen laineita) hiukset ovat joskus kivan näköiset, mutta yön jälkeen ovat lättänät, pystyssä ja menee minne sattuu ja hankalaa saada ne entiselleen, kun ei toki joka kerta suihkussa ehdi käydä. Tietäisitkö tähän ratkaisua?

  • Mulla on itse asiassa ilmennyt vähän samaa ongelmaa, nyt kun olen pitänyt yllä curly girl -metodia pidempään. Luulen, että hiusten ollessa vain vähän laineikkaat ei kihara ”jaksa” pysyä hiuksessa hyvin ilman muotoilutuotteiden apua. Uskon, että curly girl -gurujen suosittelemista hiusgeeleistä voisi olla tähän apu! Hiusgeelit ovat mulle vain niin vieras alue, että kammoan nyt jo sitä savottaa 😀 Pitäisi siis löytää hiusgeeli, jossa ei ole silikonia tai alkoholia. Palaan piakkoin postauksella curly girl -hoitorutiinin tähänastisesta menestyksestä, jossa pohdin myös tätä 🙂

  • Olen nyt lapin hiihtoreissulla kokeillut 2 viikkoa. Sama kokemus, että kiharat latistuvat yön aikana. Olen aamulla laittanut ihan kämmeniin vettä ja sormilla ”kammannut” hiuksia ja painellut taas kiharat. Tuntuu minulle toimivalta.

  • Joo, tuo onkin hyvä tapa virkistää kiharat! 🙂 Mulla tuo hiusten kastelu (edes vähän) ei kuitenkaan kovin hyvin toimi, kun hiukset imaisevat veden itseensä ja luovuttavat sitä todella hitaasti pois. Eli kevyestikin kasteltuina hiukset pysyvät pitkään märkinä.

  • On kyllä mielenkiintoista seurata omien ja muiden hiusten tottumista tähän hoitorutiiniin 🙂

  • Kokeile ihmeessä! 🙂 Mulla myös enemmän laineikkaat kuin kiharat hiukset, mutta vaalennus vaikuttaa toki hiusten kuntoon ja kihartumisasteeseen myös.

 7. Aloevera geeli kiharaboostiksi. Toimii, tekee hyvää hiuksille ja päähänahalle, tuo kiharan kauniisti esiin, hillitsee pörröisyyttä. Siis sitä aloeverageeliä jota saa vaikka luontaistuotekaupasta, jota käytetään iholle esmes auringonoton jälkeen. Puristellaan kosteaan tukkaan, annetaan kiharan kuivua paikalleen tai diffuusorilla kuivaillen.

  • Hei kiitos vinkistä! Multa löytyikin sopivasti Holika Holikan 99% aloegeeli varastosta, joten sitä testaan ehdottomasti.

 8. Moikka,

  joko alkaa olla tuloksia? 🙂 Kiinnostaa kovasti, kuvia pls! Pienenä on ollut kiharaa, mutta aikuisena suorat, Haluun kyllä kokeilla tätä!

  • Yes, yritän tässä pääsiäisen aikana saada otettua kuvat ja laitettua päivitystä blogiin ? Varsinaista kiharaa ei ole tullut, mutta hiukset ovat selkeästi paremman tuntuiset ja laine on selvempää.

 9. Luin tästä vasta nyt ja aion kokeilla. Minulla on paljon hiuksia, mutta ovat silkkisen liukkaat ja taipuisat. Hyvä puoli on, ettei hiukseni rasvoitu herkästi ja pesuväli on n. 4-5 päivää, aloitan tänään ja katson miten lähtee menemään. ?

  • Kokeile ihmeessä! Rutiinista voi myös ottaa vaan ne itselle toimivat osat, vaikka ihan täysi curly girl method ei kiinnostaisikaan 🙂 On kyllä hyvä, jos oot tottunut jo pitkään pesuväliin, joskin monet rutiinia noudattavat kyllä pesee hiukset ihan parikin kertaa viikossa. Joten mitään ehdottomia sääntöjä tässä ei onneksi tarvitse noudattaa, vaan voi mennä oman tukan mukaan ?

 10. Olisinpa tiennyt tämän ennen kuin leikkasin puoleen selkään ulottuvat hiukseni. Toki ne olivat jo niin painavatkin, että kihara tai laineikkuus ei pysynyt siksi. Harkitsin jo permistä tähän pitkään polkkaan. Toisesta jutusta tajusin, että kuivatessani hiukset olen venyttänyt niitä vetämällä ne tiukkaan turbaaniin pyyhkeellä. Siinä toisessa jutussa hän käyttää t-paitaa hiusten kuivaampiseen, minkä voin kuvitella helposti olevan hellävaraisempi hiuksille kuin froteepyyhe. Nyt on hommattava Garnieria ja aloitettava kokeilu. Hiukseni eivät ole kovin käsitellyt. Niissä on vain vaaleita raitoja raikastamaan väriä. Mutta polkkatukan leikattuani olen taivuttanut sen suoristusraudalla. Uusi rutiini alkaa kunhan pääsen kauppaan. Olisi vielä mukavaa tietää mitä geeliä voisi käyttää hiuksiin.

  • Kiva juttu, että sait tästä inpistä aloittaa rutiinin! 🙂 Ymmärrän hyvin tuon hiusten raskauden, mullakin hiukset painavat etenkin märkinä ihan hulluna ja siksi esimerkiksi hiusten pesu on rasittavaa (ja yllättävän raskasta!). Mulla on turbaanina hellävarainen Aquis-pyyhe, jonka mikrokuitumateriaali helpottaa hiusten kuivumista ja se pysyy päässä vaikka löysänäkin. Tästä postauksesta löytää lisää juttua: https://liiallisuuksia.fi/aquis-hiusturbaani-kuivat-hiukset-hetkessa/

  • Amazon verkkokaupaqsta saa tosi ison määrän tuotteita Curly Girleille, kaikkea on ja toimitus on nopea…tuovat kotiin asti muutamassa päivässä. Tilasin viimeksi ison purkin Kinky Curly-curling custard-geeliä, jota käytetään hiuksia pestessä hoitoainepesun jälkeen. Myös La bella : lots of curls geeli ,jossa on avocadoöljyä on kokeilussa ja hyvältä tuntuu. Molemmat laitetaan kosteisiin hiuksiin purkkien ohjeen mukaan. Mutta jokainen saa varmasti kokeilla , mikä kullekkin sopii. Kyllä mun piilevät kiharat ovat nyt ilmestyneet. Tuo hoitoainepesu harvoin kyllä jo kiharoitti tukan hyvin.

  • Kiitos hyvistä vinkeistä! 🙂 Ihana kuulla, että kansainvälisistä nettikaupoista löytyy hyvä valikoima tuotteita.

 11. Muakin kiinnostaa toi geeli asia! Kaikki amerikkalaiset cg-sivuistot on täynnä suosituksia geeleistä joita ei näiltä leveyspiireiltä saa ja tiedän että ainakin itseltä homma lopulta tyssää siihen jos jotain tuotetta pitää tilata valtameren takaa säännöllisesti, ei vaan jaksa 😀 Eli odotan kovasti geeli suosituksia jos sulla tai jolloin muulla on!

  • Siis mulle tuo geeliasia on vielä hieman vieras, mutta muutamia suosituksia olen jo saanut nettiä selailemalla ja muilta rutiinia noudattavilta. Aiemmissa kommenteissa tuotiin tosiaan esille aloe vera -geeli ja monet käyttävät pellavansiemenistä liotettua geeliä. Nämä ovat molemmat ainakin edullisia, sillä geeliä kuluu rutiiniin huomattavan paljon. Suosittu markettituote on L’Orealin Studio Line -linjan geeli, joka löytyy työpaikaltani Eleveniltä 6 euron hintaan: https://eleven.fi/loreal-paris-studio-line-mineral-control-24h-invisible-clean-gel. Toivottavasti näistä oli vähän apua ❤️

 12. Tää vaikuttaa mielenkiintoiselta oon just saanut kasvatettua oman värin takaisin, eli vois tosiaan vaihtaa hellävaraisempaan pesuunkin ?
  En harjaa yleensäkään hiuksia kun etuhiukset suoraksi, eli sekään ei tuota vaikeuksia ??

  • Kiva, kun lähdet kokeilemaan! 🙂 Tämähän sopii kaikille hiustyypeille ja erityisesti just omalle, käsittelemättömälle hiukselle, kun ei tarvitse huolehtia käsittelyiden vaikutuksesta tuotteisiin tai niiden toimivuuteen.

 13. Ruisjauhothan ei kuulu viemäriin, eli tarkoituksena on käyttää ainoastaan jauhojen huuhdevesi. Mökillä voi ottaa rennommin ja lätkäistä jauhotkin päähän.

  • Joo, ei tosiaan kuulu viemäriin! 🙂 Tein siis itse niin, että hieroin kyllä jauhoja hiuspohjaan mutta meidän kylppärin lattiakaivosuodatin keräsi jauhot. Näin sai mielestäni pesevämmän lopputuloksen kuin pelkästään ruisjauhovedellä, jota sitäkin kokeilin. Yllätyin kyllä puhdistustehosta kaiken kaikkiaan, vaikka tosiaan viemärille jauhot eivät sovikaan! Myös luonnonvesissä kannattaa miettiä, ettei aiheuta järveen rehevöitymistä jauhoilla – tosin ehkä muut päästöt on siinä isommassa osassa ?

 14. Moikka! Mun mielestä toi Garnier response ei sovi tuohon metodiin koska siinä on sulfaattia? 🙂

  • Moi! Almond Milk -hoitoaine ei sisällä sulfaatteja ja muun muassa Curlsbot antaa tuotteen inci-listalle hyväksynnän. 🙂 Hoitoaineissa ei yleensä ole muutenkaan sulfaatteja, sillä se on puhdistava ainesosa ja täten shampoiden juttu enemmän.

 15. Kiitos ihanasta postauksessa. Omistan hirmuisen pörröpään. Luonnonkiharaa löytyy säkkyräksi asti. Tämän postauksen avulla oon saanut hieman kuriin kiharoitani, ja ehkä joku päivä vielä rakastan niitä.
  Ongelmani on ollut pörröinen olemus. Hoitoaine pesua oon ennenkin kokeillut, mutta nyt tämä geeli, ehkä antaa sen avun mitä oon tarvinnut tähän.
  Mutta mikähän merkki hiuksiin jätettävistä hoitoaineista olisi se paras?
  ?

  • Luulen, että just geeli ja runsas kosteuttaminen auttaa tuohon pörröisyyteen! Ihanaa, että olet alkanut tykätä hiuksistasi vähitellen ❤️

   Olen ollut pihi ja käyttänyt jätettävänä hoitoaineena ihan tavallista hoitoainetta. Hoitoainepesun jälkeen huuhtelen hoitoaineen hieman huolettomasti pois ja levitän samoin tein valuvan märkiin hiuksiin lisää hoitoainetta, jota en huuhtele pois. Kääräisen hiukset kuivumaan mikrokuitupyyhkeeseen. Toivottavasti tästä vinkistä on apua.

 16. Mielenkiintoinen metodi. Mitenhän tämä sopii jos kuitenkin värjää hiuksiaan säännöllisesti?

  • Riippuu paljon hiusten kunnosta, miten metodi sopii ja sehän selviää vain kokeilemalla ? Moni kaverini joilla on värjätyt hiukset on saanut hyviä tuloksia metodilla. Eniten värjäys ja vaalennus vaikuttaa hiusten huokoisuuteen ja siten myös kuivuuteen.

 17. Vasta sain kerättyä kaiken tarpeellisen curly girl metodia varten. Olipa työ löytää, kun kauppojen hyllyt olivat tyhjillään.

  Final wash pesun jälkeen, seuraava pesu oli hoitoaineella. Nyt laitoin hiusnaamion ja Kinky Curly-curling custard-geeliä. Sitä saa The Natural Beauty Shopista Helsingistä. Tosin ostin viimeisen purkin, mutta parin viikon kuluttua sitä on taas saatavilla. Ovessa lukee, ”Curly Girl metodin tuotteita saatavilla meillä.”

  Samaisessa putiikissa myytiin myös pellavansiemengeeliä, jossa Aloe Veraa + säilöntäaine. Curl Defining Gel nimellä löytyy sivulta.

  Takaa ollut korkkiruuvia, mutta parin kerran jälkeen on alkanut sivuilta ja edestä lainehtimaan.

  Ostin myös Arganöljyä Ruohonjuuresta. Sitä en vielä ole ehtinyt kokeilla.

  Ennen metodin aloitusta, käytin hiuslakkaa, kun lässähtivät päätä myöten ?. Mutta ehkä alligaattori pinnit kohottavat tyveä.

  En ole yli 20 vuoteen värjännyt hiuksia, mutta kuivat, sähköiset ja katkeilevat ovat olleet. Toivottavasti tähän tulee parannusta.

  • Joo, tämä CG-metodi on ollut kyllä tehokas hiustuotteiden myynninlisääjä! Onpa kiva kuulla, että myös pellavasiemengeeliä saa valmiina, en tullutkaan ajatelleeksi.

   Toivottavasti menetelmä toimii sulla! Varmasti sähköisyys ainakin helpottuu ja toivottavasti kuivuuskin.

 18. Kirjoituksesi huokoisuudesta on virheellinen. Erittäin huokoinen hius on avoin, se kastuu ja kuivuu nopeasti. Vähähuokoisen hiuksen hiussuomut ovat kiinni, joten se kastuu ja kuivuu hitaasti. Erittäin huokoinen on tyypillisesti se rääkätty tukkasortti ja vähähuokoinen on itsestään sileä.

  • Kampaajan näkökulmasta Elisan kirjoitus liittyen huokoisuuteen on ihan oikein. Hyvin huokoinen hius imee itseensä paljon vettä ja hyvin helposti. Ehkä tässä voisi tehdä vertauksen taulusieneen, joka on hyvin huokoinen ja imee itseensä vettä varsin helposti. Ne myös kuivuvat hitaasti. Sama periaate toimii hiuksissa, vaikka ihan eri materiaalista onkin kyse.

   Näyttääkin vahvasti siltä, että gurly girl -menelmän kehittäjä on tehnyt virheellisen päätelmän, joka on ajan kanssa muuttunut ”totuudeksi”. Olen kirjoittanut curly girl -menetelmän myyteistä ja yksi niistä on juuri tämä huokoisuus <a href="http://smykki.blogspot.com/2019/06/curly-girl-kokemuksia.html

  • Just näin mäkin olen asian ymmärtänyt. Lisäksi kaikki kampaajat ovat diagnosoineet hiukseni huokoisiksi, jolloin kyllä uskon niiden sitä olevan 😀 Mun hiukset on käyneet läpi rankkoja vaalennuskäsittelyitä ja lisäksi nykyään niihin kohdistuu vähintäänkin satunnainen lämpölaitteiden rasitus, jolloin olisi aika mahdoton ajatus että ne eivät olisi mitenkään huokoiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2022 Miten niin liikaa? · on Genesis Framework